Eşim ve iş arkadaşı

Çok Zorsunuz ya. Eşiniz istek atanları kabul etmek için size mi soruyor
Yarın o kız olmaz başkası olur. Çalışan insanlarız. Sosyal bir varlığız. Birlikte çalıştığımız kişilerle haberleşiyoruz. Kahvaltılarımızı beraber yiyoruz öğlen yemeğe çıkıyoru. Bunlar hayatın akışında olan şeyler. Siz hiç çalıştınız mı?
Sevgilisi olan kişiler fotoğraf paylaşmayabilir. Eşimle evlenene kadar hiç fotoğraf koymadım kuzenler akrabalar herkes ekli. Kimsenin ağzına laf veremem. Çok da önemli değildi paylaşıp duyurmak benim için.
Eşim mesajlarımı okusa ben de sürekli silerim.
Eşinizin niyetini bilemem tanımıyorum etmiyorum. Ama siz tedavi olmalısınız

Eşinizin, kızın uzun süreli ilişkisi olduğunu vs söylemesi tamamen eşinize güvenin diye kurgulanmış. Ayrıca isteğini kabul edip etmemeyi size sorması üstelik bunu kıza da söylemesi size yaptığı bir manipülasyon. Aldatıyor diyemem ama huzursuz edici her şey haklısınız.

Bana siz hic guven vermediniz. Bakis aciniz veya hayat tecrubeniz uzun soluklu iliskilere uygun degil. Bence. Bagirsanizda cagirsanizda zincire de vursaniz, 24 saat takip edip her seyini bilseniz de aklindan ne gectigini bilemeyeceksiniz. Bugun bu kiz olacak , yarin 5 sn uzun baktigi dugundeki guzel kiz olacak, obur gun ust kata tasinan bosanmis genc kadin olacak. Hic kimse olmasa etrafta onu nu bunu mu dusuniyor derdi olacak. Evli diye, sevgilisi var diye, yasli diye, fakir diye, egitimsiz diye, sisman diye bir sey olmaz zannerek kendimizi kandirmayalim. Bir sey olacaksa olur. Aslolan sabirla seyredip bu tip durumlari nasil yonettigine bakmak. Zira bu da evlilik sirketinin bir departmani. Capkinlik departmani :) Bunu saglikli yoneten her seyi yonetir. Bunda cuvallayana yazik ki ne yazik. Herhalde hic bir kadinin dönüp bakmayacagi bir esiniz olsun istemezdiniz. Ama kendisine meyledene akip gidene de -biraz gözledikten sonra- once guzellikle anlatip sonra yol vermek lazim.

Günümüzde malesef artık evli bekar ayrımı kalmamış. Eşiniz eve gelmediği zamanlarda kızla veya diğer arkadaşlarıyla muhtemelen takılıyor. Yemek kahve vs. Bana bukadar danışıklı olaylarda doğru gelmiyor.

Bir dönem bir mesai arkadaşımız vardı çok fazla gereksiz detay anlatırdı hayatıyla ilgili. O çok fazla anlattığı için erkekler de bilirdi onun evinde kaç tabak var, kaç haftalık hamile, bebeğine ne aldı vs. Belki kız da çok anlatıyordur. Beraber çalışıyorsa dişçiye mesai saatinde gittiyse bunu da bilmesi çok normal. Mesajları silmesi ve dedikodu çıkabileceğini ima etmesi dışında bir sorun yok. Sessizce izlemenizi öneririm.

Ya ben burda bu tarz konu açan insanları bazen anlayamıyorum. İş arkadaşlarımla takipleşiyorum kız erkek farketmez birbirimize iş ile alakalı komik reelslar gönderiyoruz. Yeri geliyor birlikte çay kahve içiyoruz. Yeri geliyor yemekleri beğenmeyip yemek yemeğe çıkıyoruz ya da sipariş ediyoruz. Herkes sizin kocanız için ölüp bitmiyor. Eşiniz takip isteğini kabul etmeyi bile size soracak kadar korkuyorsa tabi ki mesajları da siler başı ağrımasın diye.

Öncelikle bu kadar baskıcı bir insan değilim. Ben aktif olarak iş hayatında çalıştığım zamanlar eşim bir çalışma arkadaşıma selam verdiğim için trip atıp kıskanmıştı, sürekli olarak bir mesafeden söz ederdi. Dolayısıyla o zamanlar kendisine karşı gösterdiğim özeni şimdi bana karşı göstermesini beklerim. Yani bu aslında eşimin yarattığı bir şey yoksa ben çok rahatımdır. Zaten bunu kendisi de belirtti hatta bu yüzden gelip isteği kabul edip etmeyeyim mi diye sordum sana dedi. Yani herkesin ilişki dinamikleri maalesef farklı.

bende eşime bunu söyledim niye sildin ki en azından ne yazılacağını görürdüm çekineceğin bir şey var ki siliyorsun dedim. Diğer tüm herkesle yazışmalar duruyor. Zaten iş evrakı vs atıyorlar birbirlerine. Bir gün eşim mesajlaşma uygulamasını bilgisayarda kayıtlı unutmuş. Tesadüfen açtım baktım ve direkt fark etti hemen telefonundan bilgisayardan çıktı. Neden çıktın diye söylediğimde işle alakalı şeyler var ne yapacaksın ki dedi. O zaman buna takılmadım ve zaten tesadüfen gördüm umursamadım. Bu olalı 5-6 ay oluyor şimdi o da aklıma geldi.

Takibi kabul edip geri takip etmemesi derken? İş arkadaşım bana bunu yapsa büyük küstahlık olarak değerlendiririm, fanı mıyım ben onun.

Bence eşiniz sizin bu tavırlarınız yüzünden mesaj ve aramaları siliyor. Çok kıskanç ve detaycı taraf diğer tarafı önce yalana zorlar, daha da devam ederse zorla aldattırır kendini bu hep böyledir.

Bir insan bir sey yapacaksa, hic çaktırmadan da yapar. Esiniz şüphe uyandırıyor, ama bu bana , kendi kıskanç, sen de öyle ölürsün diye açıklama yapmış gibi geldi.
Cok rahataiz olduysan konuş. Senin hoşlanmadığınız gibi, ben de iş arkadaşlarıyla mesafeli ilişki seviyorum.
Yani ben yerinizde olsaydım, iş arar girerdim. Karşı taraf ne yapıyorsa, oyle yapardım. Yani eşime evliliğinin boyunca, beni anlamadığı zamanlar empati yaptırdım.
Bunu söyleyebilirsiniz de , ben bu şekilde yaptığımda sen rahatsız olmazsan, istediğin gibi davran.
Bor gün bir yanlışını yakalarsan da boşanirsin.Ama bu beklemekle, hayatını kendine zindan etme.
Kafanı dagitacak uğraş bulup, eşinle ilgilenme. Stresini bile anliyordur.

arkadaşlar genelde bir kadınla konuşsa vs iletişime geçse onu sıkmam aksine bana söylediği sürece sıkıntı yok gidip kahvesini de içebilir. Ben çok dar bakışlı biri değilim aksine eşim böyledir, zaten ben bu tarz şeylere açık olduğum için eşim 1 yıldır bu kız ile alakalı şeyleri bana anlatabiliyor. Aşırı kıskanç ve takıntılı olsam kızı anlatmaya da çekinir tepki vermemden korkardı. Ve eşim zamanında bana gerçekten çok baskıcı davrandı iş arkadaşlarım konusunda aşırı kıskanç zor bir adamdı. Şu an çalışma imkanım olmadığından çalışamıyorum yoksa şu evde oturmaya hiç niyetim yok.

Eşiniz takip isteğini kabul ettiyse geri takipte yapmalı tabi başka ne olacaktı?
Bunu size sorması da enteresan geldi bana.
Çocuk değilsiniz birinin takip isteğini kabul edecekse eder.
Diğer taraftan kızla ilgili her şeyi size anlatması manasız. Bazıları cidden boş boğaz olup hayatlarıyla ilgili çok şeyi anlatıyor iş yerlerinde ama eşiniz bunu niye eve taşıyor? Ben istemem eşimin iş arkadaşının hayatını bilmeyi, bunu gelip evde anlatması başka işin mi yok türünden beni rahatsız ederdi en başta ya da aklı o kişideki fark etmeden sürekli dilinde diye düşündürürdü.
Ayrıca yazışmaların silinmesi de normal değil. Siz bakınca neyden rahatsız olacaksınız ki siliyor?

Bilmiyorum eşinizle ilişkiniz bana tuhaf geldi. Bir zorlama var ortada. Sosyal medyadan takip isteğini kabul edeyim mi diye size soran adam diğer tarafta yazışmaları siliyor. Kimse ne yaptığını bilmiyor gibi.

Son düzenleme:
Eşim zamanında aynı şeyi bana yaptığı için şimdi gelip takip edeyim mi diye soruyor, diyorum ya çok kıskanç bir adam. Bu durumdan ben de rahatsız oldum zaten ama pek aşamadık zamanında.

Şimdi şu takip meselesini size sorması saçmalık, koskoca evli bir adam kimi takip edecek etmeyecek bilmesi gerekir, hadi sordu diyelim sizde tamam diyosunuz geri takip yapmasından doğal olan nedir?
Yani bu kısım saçmalık olmuş. Diğer kısımda mesaj silmesi inanılmaz şüphe uyandırıcı, bence flörtleşiyolar bariz.
Şakalaşıyolar, resmiyet olmayan yazışmaları var o yüzdende korkup siliyor, belki yemeğe geliyor musun, aç mısın, ne yesek yaa canım şunu çekti bunu çekti gibi uzata uzata konuşuyolar.
Bence siz bundan sonra mesajlarını silme neyse bende göreyim bi diyin. Şüphe ile asla yaşanmaz.
Mesela şuan iş yerinde gayet evli barklı namaz niyaz bi adam stajerine sen şunu seversin sen bunu seversin diye dört dönüyor (stajer 4-5 yaş küçük ve abi diyor), yok saçın güzel olmuş bilmem ne bariz flörtöz takılıyor, bu tip muhabbet yapıyolar bence.

Bu takip meselesi tamamen eşimin yaratıp istediği bir şey. Zamanında bana iş arkadaşlarımın hiçbirini eklettirmedi erkek olanlardan. Bana soracaksın derdi. Şimdi de gelip kendisi bana bu yüzden bana danışıp sorduğunu söylüyor zamanında bana bu şekilde davrandığı için. Bende kendimde hak olarak görüyorum cünkü bu konuda bana cok çektirdi, birine selam verdim diye kıskanıp günlerimi zehir ettiğini bilirim. Ben eşimin tam aksi bir insanımdır bu konuda. Ama bana o zamanında bu şekilde yaklaşırsa şimdi bende aynı şeyi kendisinden isterim benden isterken iyiydi cünkü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…