Esim ve kaynanam

Ben olsam hayatta aramam annesini.
Ne terbiyesiz bir kocanız var.

Şu yaptığı hareket , annesini size karşı doldurmaktır.
Siz evlenip onun yanına mı gittiniz yurtdışına yoksa zaten orda mıydınız?

bundannn yıllar önce ilk evlendıfgım yıllarda haftada 2 kez arardım
birgün küçük gelininin hiç aramıyor diye dedikodusunu benım yanımda yaparken
büyük gelinin övdü beni hiçç saymadı ki gerçekten istiyrek aradım kendını

öyle bozuldum ki halaaa benıde söyleyecek diye beklıyorum baktım tık yok ,

o gün dedim ki

yerle gök birlerşirse iste ben seni o gün sebepsiz arayıp nasılsın diyecem dedim
hem içimden hemde kocama söyledim ,

sanırım 11 yıl oldu cenaze çok agır hastalık olmazsa asla aramam ,

yüz verirsen kafana mıçarlar.

Evliliği sidik yarışına çevirmek düşünün bakalım sizleri nereye kadar götürebilir. Yanlış örnek örnek değildir. Aranızda sağlıklı bir iletişim dili bulmak zorundasınız. Senin ailen benim ailem..bizim ailemiz dense keşke.

bundannn yıllar önce ilk evlendıfgım yıllarda haftada 2 kez arardım
birgün küçük gelininin hiç aramıyor diye dedikodusunu benım yanımda yaparken
büyük gelinin övdü beni hiçç saymadı ki gerçekten istiyrek aradım kendını

öyle bozuldum ki halaaa benıde söyleyecek diye beklıyorum baktım tık yok ,

o gün dedim ki

yerle gök birlerşirse iste ben seni o gün sebepsiz arayıp nasılsın diyecem dedim
hem içimden hemde kocama söyledim ,

sanırım 11 yıl oldu cenaze çok agır hastalık olmazsa asla aramam ,

yüz verirsen kafana mıçarlar.
Sanırım Bnde öyle yapicam

Ben geldim buraya Canim
Benim öyle çok yakın yurtdışında yaşayan bir akrabam yok, burdaki konulardan ve çevremden duyduklarıma göre fark ettiğim bir şey var:
Kadın evlilik vesilesiyle yurtdışına adamın yanına gidiyorsa adamda bir ego oluyor sanki. ‘ benim sayemde buradasın ‘ der gibi. Bu tarz çok konu okudum, ‘ ben böyleyim işine gelirse, beğenmiyorsan git babanın evine, böyle kabul edeceksin’ gibi tavırlar.
Herhalde kolayca çekip gidemeyeceğinin farkındalar eşlerinin.
Yurtdışında evlenecek birini bulamayıp hayatlarını düzene soksun diye memleketinden kız istiyorlar, sonra da sen bana muhtaçsın tavırlarına giriyorlar.
Hiç çekilecek dert değil Allah yardımcınız olsun.

Evliliği sidik yarışına çevirmek düşünün bakalım sizleri nereye kadar götürebilir. Yanlış örnek örnek değildir. Aranızda sağlıklı bir iletişim dili bulmak zorundasınız. Senin ailen benim ailem..bizim ailemiz dense keşke.
Yok bnim eşim derki benimle evlendin artık soy adın bnim soy adim çıktın artik ailenden bizim gibi olacaksin. Ama olamayacagimi kabullendi onu atlattim derken dünki mevzu baya bi sinirlerimi tavan yaptı

Benim öyle çok yakın yurtdışında yaşayan bir akrabam yok, burdaki konulardan ve çevremden duyduklarıma göre fark ettiğim bir şey var:
Kadın evlilik vesilesiyle yurtdışına adamın yanına gidiyorsa adamda bir ego oluyor sanki. ‘ benim sayemde buradasın ‘ der gibi. Bu tarz çok konu okudum, ‘ ben böyleyim işine gelirse, beğenmiyorsan git babanın evine, böyle kabul edeceksin’ gibi tavırlar.
Herhalde kolayca çekip gidemeyeceğinin farkındalar eşlerinin.
Yurtdışında evlenecek birini bulamayıp hayatlarını düzene soksun diye memleketinden kız istiyorlar, sonra da sen bana muhtaçsın tavırlarına giriyorlar.
Hiç çekilecek dert değil Allah yardımcınız olsun.
Ben ona muhtaç olmadigimi devletin bna her türlü sahip çıktığını söyledim ve bana dilin çok uzun demişti Bnde ayni kelimeyi ona kullandım ben buyum 30 yılda gecse dilim bu kabullen artık diye çünkü bu sözünü daga0 öncede kullanmisti kendisi

Yok bnim eşim derki benimle evlendin artık soy adın bnim soy adim çıktın artik ailenden bizim gibi olacaksin. Ama olamayacagimi kabullendi onu atlattim derken dünki mevzu baya bi sinirlerimi tavan yaptı
Eşinizin evliliğe bakış açısı çok yanlış. İnsan gomulurken mezarda anne ismi ile anılıyor. Falanca hanımın oğlu veya kızı diye....soy adını alıyoruz diye ailemizi unutmak ...ne mantıksız bir düşünce....Hayalcim dünden beri senin bu kocani anlamaya çalışıyorum ...sinirlerin tavan yapmasın....değiştir şu adamı fark ettirmeden....

Eşinizin evliliğe bakış açısı çok yanlış. İnsan gomulurken mezarda anne ismi ile anılıyor. Falanca hanımın oğlu veya kızı diye....soy adını alıyoruz diye ailemizi unutmak ...ne mantıksız bir düşünce....Hayalcim dünden beri senin bu kocani anlamaya çalışıyorum ...sinirlerin tavan yapmasın....değiştir şu adamı fark ettirmeden....
Ya bu aile çok cilveli kadınları seviyorlar iki yüzlü falan e ben olamıyorum neşeli bir yanın vardı oda gitti çocuklardan olmasa gülmek istemem cilve işve sevmem ben e iki yuzlyde olamiom netim ama kötüyüm

sen bana inanmayıp annenden teyit beklıyorsan
hiç aramıyorum bakalım zorlamı aratacaksın de
ben içimden geldiği için arıyordum senden korktugum için değil ,
artık içime söyleyecem istemesin ailenide aramıyacam de

baklaım ne diyecek

mesela bi kaç dediki benim sivilcemi patlat 🤢🤮bende iğrenirim dönüp diyor ki kurban ol eltine o abimin yapıyor e ben yapmıom o ne öyle pis sonra hasta olsa burnunu burun açiciyla temizlese diyor al yıka ben yine yapmiom çünkü sevmiom iğreniyirum sofra hazir olsa çağırırım niye isveli degil uyandırırım niye bazen isveli degil yani hep boyle saçma sapan seyler

sen bana inanmayıp annenden teyit beklıyorsan
hiç aramıyorum bakalım zorlamı aratacaksın de
ben içimden geldiği için arıyordum senden korktugum için değil ,
artık içime söyleyecem istemesin ailenide aramıyacam de

baklaım ne diyecek
Yemin ederim Canim ayni dedigini dedim ben zaten arıyorum icimden geldiği için senin içinmi arıyorum sanki diye

Ya bu aile çok cilveli kadınları seviyorlar iki yüzlü falan e ben olamıyorum neşeli bir yanın vardı oda gitti çocuklardan olmasa gülmek istemem cilve işve sevmem ben e iki yuzlyde olamiom netim ama kötüyüm
İki yüzlülükle cilve farklı şeyler. Kullan cilveni aklıni başına getir şu adamın. Bunları yazdigima ben de sasiyorum ama silahlarimizi yeri geldiğinde kullanmayacaksak başka ne zaman işe yarayacak. Disardakileri boş ver...icerdekini hallet. :olamaz:

İki yüzlülükle cilve farklı şeyler. Kullan cilveni aklına başına getir şu adamın. Bunları yazdigima ben de sasiyorum ama silahlarimizi yeri geldiğinde kullanmayacaksak başka ne zaman işe yarayacak. Disardakileri boş ver...icerdekini hallet. :olamaz:
Bu hafta sert tepkim devam eder bnim ama sonrası için bakalım denicem artik

Kizlar bu sabah annemle konuştum eşimin hareketini anlatıp çok sinirlendim annemde çok büyütme dedi falan ben şok oldum ilk kez anneme bir şey anlattim annemde eşinin dayisi karısını dışarı atmış aynı degillermi senide atar dedi ben yine şok kızdım "Bu ev benim öyle bir şey olmaz atacaksam ben atarım o zmn "büyük konuştum Rabbim affetsin karşıma çıkarmasın ama annem birde şunu dedi babam gelinimizi aramış gelinimiz cvb vermemiş babam abim izinde ona anlatmış ıste cvb vermiyor diye abimde yengeme kızmış çok sinirlendim dahada ne yani olabilir illa hazır oldami beklesin whatsaptan aramış interneti yoksa kadının görmemiş olabilir ne var bunda deyip kapattım bu erkekler niye böyle ya

Kızlar bi sıralar sıkıntılarımı çok yazıyorum buraya ama anlatmazsam rahat edemiyorum...
Konuyu anlatayim dün akşam kaynanam eşimi aradi Whatsapp dan onlar turkiyede biz yurttaşındayız. Eşim araba almıştı onu tebrik etti hayırlı olsun dedi bizleri sordu falan buraya kadar sorun yok sonra kaynanam meyal orda mi ona ver oğlum diyince eşimin annesine lafı şu oldu"anne meyal sizi arıyor mu "kaynanamda isteksizce (evet oğlum oldu) ya kizlar kocam niye böyle ben zaten geçen hafta aramıştım kendisinede aradığım zamanlar diyorum aradim diye tutup kaynanama böyle demesi moralimi çok bozdu neyse...

Ben eşim tlf konuştuktan sonra kızdım "niye böyle yapıon ben sana dediydim aradım diye bi afra tafra annene soruyon ne kadar ayip sana demesem haklisin ama yapma böyle "
Birden eşim bağırdı "ben buyum böyleyim hala kabullenemedin mi "falan oldu ben sadece yine küstüm ona karşı hatasını biliyor olacak ki gelip öpmeye çalışıyor sizin kocalarda böylemi tutumum ne olmalı sizce...
Aklima geldi simdi evlendigim ilk gunden beri hic aramadim aramam.. evliliğimin 3 haftası herhalde bunlar telefonda konuşurken kaynana eşime bizi niye hiç aramiyo dedi eşimde tuhaf biri kendi annesini bile aramiyo yanımda söyledi kapattı pişman ettim.. sen benim ailemi arıyormusun hayır ben zorluyor muyum hayır aramak zorunda mıyım hayır.. bidaha eşim konusunu açmadı.. evet annemi de aramıyordum numarası yoktu çünkü bende.. 5 sene hiç görüşmedim annemle.. bu yazım gittim gene büyüktür torununu görsün diye.. ama hata ettim dün aramış yok siz beni dinlemediniz sözümü dinlemediniz yanımda durmadınız babanızı seçtiniz onun yanına gittiniz.. susuyom olay çıkmasın bunca yıl sonra belki düzelmiştir diye gittim büyüktür dedim.. boşversene.. hep suçlayıcı konuşmalar.. niye gittik acaba diye de bi sor kendine.. dövüp gecenin yarısı sokağa atan sabaha kadar eve almayan kız cocuguyduk ya.. demirle dovmeye kalkan.. dediğini yapmadiginda dövüp burasi benim evim sıktır olun gidin siz babanızın kizisiniz diyen küfür hakaret eden. Ne kadar duracaktık o evde.. nereye kadar sokağa atılıp ac aç merdiven de oturup sabahlicaktim.. bu büyükler sadece büyüğüz diye kendini bi bok sanmıyor mu ayar oluyorum

Back
X