Esim ve mama konusundaki ısrarı

ilk zamanlar doymadığını düşünüp kaygılanmanız çok normal. Benim bebeğimde ilk aylar o kadar çok ağlıyordu ki bende hep aç sanıyordum. Kilo alımı gayet güzel. Bence mama vermek yerine sık sık emzirmeye devam edin. Ne kadar emzirirseniz sütünüz o kadar çoğalacaktır. Mama vererek sütünüzü azaltırsınız. Ben ilk aylar emzirirken diğer yandan sütümü sağıyordum. Çok ağladığında doymadığını düşünürsem sağdığım sütü verirdim.

Esiniz hakli okadar yanlis davraniyorsunuzki bir aylik bebek 100 cc asiri fazla doydugu icin degil cocuga agir geldigi icin uyuyor. Hazir caylar zararli dogal rezene otu alip demleyin herseyi dogal yapin hazir seylerin icinde sadece seker var beslenmenize dikkat edin esiniz bilincli birisi belliki. Ama siz cocuk gelisimi okudum demissiniz bebek bakimindan cokta anlamiyorsunuz bence. Kilosu iyiyse memede israrci olun her emmeden sinra bir olcek yani 30 cc verin fazlasini vermeyin doktorun bunu soylemesi gerekirdi

Büyük harfin anlamını biliyor musunuz?
HER ZAMAN O ANLAMDA KULLANILMAZ O KURALI KİM KOYMUŞSA ONUN CAHİLLİĞİDİR.BENİM DOÇENT OLAN HOCAM BİLE BÜYÜK HARFLE YAZAR BÜYÜK HARFLE MAİLLERE DÖNER BÜYÜK HARFLE YAZILI İLETİŞİM KURARDI.KLAVYEMDE HER ZAMAN CAPS LOCK AÇIKTIR.YILLIK CİROSU 30 MİLYON OLAN MÜKELLEFİME DE BÖYLE YAZARIM PATRONUMA DA BÖYLE YAZARIM ONLAR BUNA TAKILMAZKEN SİZİN MAKAM MEVKİNİZ NEDİR DE BUNU DERT ETTİNİZ?SATAŞMAK İÇİN YAPTIĞINIZI BİLİYORUM DEVAM EDİN...

Lütfen sakin olun. Kimsenin kimseye sataştığı yok. Bir soru sordum ve cevabını aşağıya bırakıyorum.

Online Dünyada Büyük Harflerle Yazmak Neden Kurallara Aykırıdır?

Bu kural KS'ye özgür bir şey değildir. Genel olarak İnternet ortamında kullanılması farklı algıya yol açar. Bu bir yazım yanlışı da değil bir ''İNTERNET KULLANIM KURALIDIR''

Bu kurala İnternet kullanabiliyorum, sosyalleşiyorum, tek elimle mouse kullanıyorum diyenlerin daha da özen göstermesi gerekir. Büyük yazmak tarihe bakıldığında telgrafa özgü olan bir eylemdir. Yani anlıyoruz ki her bilgisayar sahibi kullandığı aletin ustalık derecesini fişe takıp çalıştırmak olarak algılamasın!
Hiç bir yazı türü tamamı büyük harf içeriğiyle yazılmaz. Başka bir açıdan ele alırsak büyük yazmanın bir kurala dayanmasının kökeni 1990'lı yıllara yani İnternet'in kullanılmaya başladığı zaman ki ''İnternet Etiğine'' dayanır. Büyük harf kullanmak 'Bağırmak' anlamına gelir. İşte bu sebepten hiç bir site de hoş karşılanmaz, dolayısıyla tüm içeriği büyük harflerle donatmamak gerekir. Büyük harf ile yazıldığında kimsenin gözünün içine içine girmez yazılanlar..

Örnek olarak;
Yanlışı : ''İNTERNET KULLANMAYI ÇOK İYİ Mİ BİLİYORUM?"
Doğrusu : ''İnternet kullanmayı çok iyi mi biliyorum?"
Örnekten de anlaşılacağı gibi bağırmanın yanı sıra görüntü kirliliği de Oluşturuyor..

DEDİĞİM GİBİ DELİNİN BİRİ ZAMANINDA KUYUYA BİR TAŞ ATMIŞ DEVAMI DA GELMİŞ.İNSANLAR BUYUK YAZI KUCUK YAZI BUNLARA BAKACAĞINA BAŞKA ŞEYLERE BAKSINLAR.BEN BU ŞEKILDE YAZARIM BU 10 YILLIK CALISMA HAYATIMDA TEPKI OLARAK ALGILANMADI.TAMAMEN KARŞI TARAFIN KAPASITESI ILE ALAKALI.SİZ KULLANMAZSINIZ OLUR BİTER.KONUMUZDA BU DEĞİL ZATEN.

Kilo alımı iyi bir bebek ve doktor gerek yok diyorsa sütü var. Sadece tecrübesiz ve pimpirikli bir anne. Anne sütü için destek olmak gerekirken mama övmek çok saçma. Açın içeriğini okuyun mamaların. Anne sütü yoksa evet elzemdir. Ama anne sütünün fayda da yanından geçemez, kendinizi kandırmayın.
Not: forum kurallarına göre büyk harf yasak. Kibleyeceğim

E izin almayın? Laf ediyorsa he he deyip geçin mama vermeniz gerektiğini hissediyosanz mama verin, gerekirse eşinizle kavga edin. Neden sürekli onun suyuna gitmek zorundasınız, çok biliyoea kendi emzirsin

Bebek açlıktan ağlayınca ver kucağına beş dakika içinde sustur de. Çok biliyor ya. Sitresten sütum azalıyor sen sebep oluyorsun de.

ANNE SÜTÜNÜN FAYDASIZ OLDUĞUNU KİM SÖYLEDİ PARDONNN??? 40 GÜN SÜTÜ GELMİŞ VE EMZIRMIS ZATEN ŞUANDA DA SÜTÜ AZALMIŞ BELKI UZULDU BELKI STRESE GİRDİ.BU ÇOCUK O SIRADA NEYLE BESLENMELI HANFENDI MAMAYLA DEILDE PEYNIR EKMEKLE MI???ILLAKI MAMA KULLNMAK ICIN SAGLIKLI KILOLU BEBEGININ ZAYIFLAMASI MI LAZIM? DOKTORA SUTUM BITTI HIC GELMIOR DEDIGIMDE MAMAYA BASLA ŞEKERI DUSER DIYEN DOKTORDAN DAHA MI IYI BILECEKSINIZ? SIZLERDE KENDINIZI EMZIRIOSUNUZ DIYE DEVASA GÖRMEYIN.O BEBEGIN RIZKIDIR.SUTUN OLUR VERIRSIN OLMAZSA VEREMEZSEN MAMA VERIRSIN.MAMA ALACAK PARASI YOKMUS ANNELERIMIZ ONLARDA PİRİNÇ UNU MAMA YAPIP VERIRDI.SIZ ANNEYSENIZ ONLARDA ANNE.SIZIN SUTUNUZ VAR DIYE OLMAYAN GELMEYEN BIR ANNEYE MAMA VERME EMER DEMEK O COCUGUN BESLENEMEDIGI ICIN HASTALANDIGINDA VEBALINE GIRMEKTIR.

kesinlikle katılıyorum. ha süt gelmez hiç veya başka bir gereklilik olur elbette mama şarttır. ama burada doktor da kilosunu, gelişimini normal bulmuş. annelik evet duygusal ve iç güdüsel bir durum bence de ama bazı şeyler iç güdülerle, ben öyle hissettimlerle yürümez bence.
beslenme bunların başında geliyor bana göre.

Süt birden bire kesilmez. Memede süt bitmez, çocuk emdikçe gelir. Çocuk çekerek getirir. Aç çocuk kilo almaz.
Bilimsel gerçeklerden kaçmayın.

ne olursa olsun mama paketli gıdadır. elbette zaruri durumlarda verilir ancak doktor gerekli değil diyorsa mama en en son seçenek olmalıdır.
konu sahibinin kaygılarını anlıyorum. hem lohusa hem de bebeği henüz çok küçük. elbette korkacak, düşünecek. ama burada "sen annesin, sen nasıl hissedersen öyle yap" demek bence çok büyük hata.

Süt birden bire kesilmez. Memede süt bitmez, çocuk emdikçe gelir. Çocuk çekerek getirir. Aç çocuk kilo almaz.
YANLIŞ SÜT BİRDEN KESİLEBİLİR.(ANNEANNEM ÖLDÜĞÜNDE KARDESİM 4 AYLIKTI ANNEMIN OLUK GIBI AKAN SUTU STRESTEN UZUNTUDEN DAMLA DAMLA GELDI.)
KARDEŞİM GUNLERCE CEKMEYE CALISTI CAHIL ETRAFTAKILERDE SIZIN GIBI EMDIR EMDIR GELIR DOYAR DEDI ANNEME O DA DINLEDI GELMEDI KARDESIM BIRDEN KILO KAYBETTI 15 GUNDE 1 KILO SONRA HOPPP DOKTORA GITTIK ANNEME KIZDI NIYE MAMA VERMEDIN BU COCUK AC DIYE.ILLAKI MAMAYA BASLAMAK ICIN COCUGU AC BIRAKIP INAT EDIP ZAYIFLADIGINI GORUNCE MI MAMAYA BASLAMAK GEREKLI ÇOK BILIOSUNZ YA HANI.SIZN COCUGUNUZ ACLIKTAN AGLASA DEMEK OTURUP BOS BOS MEME VERECEKSINIZ?ZATEN KILO KAYBI HEMEN OLMAZ 15 GUN CEKTI KARDESIM ANNEM BIN PISMAN OLDU.ETRAFTAKI MAMA DÜŞMANI INSANLAR BOYLE BEBEKLERI ETKILIOR İŞTE.

Aynen süt öyle bir anda biten bir şey değil. Çocuğum 3 yaşına yaklaşıyor bazen günde bir iki defa çok kısa emiyor ama süt yine kesilmiyor az da olsa geliyor. Ha anne çok büyük üzüntü yaşar, sağlık sorunu yaşar o zaman kesilebilir.

Kilo kaybı var diyorsunuz, burada çocuk kilo alıyor. Siz verdiniz diye mamalar masumlaşmıyor. Anne sütü için sonuna kadar direnmeli anne. Fabrikasyon ürünüyle anne sütü bir değil. Aynı değil.

Ben bıraktıktan sonra altı ay sıktıkça ucunda damla vardır. Tekrar emzirsem çoğalırdı da. Anne sütü konusunda çok cahil bir toplumuz ne yazık ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…