- 9 Ocak 2018
- 862
- 3.414
- 113
- Konu Sahibi Mihmandar_34
-
NİYE YASAK MI BÜYÜK HARFLE YAZMAK? SEN YAZMAZSIN OLUR BİTER.Niye ısrarla büyük harfle yazıyorsunuz??
Ayrıca oldu tamam..
Büyük harfin anlamını biliyor musunuz?NİYE YASAK MI BÜYÜK HARFLE YAZMAK? SEN YAZMAZSIN OLUR BİTER.
HER ZAMAN O ANLAMDA KULLANILMAZ O KURALI KİM KOYMUŞSA ONUN CAHİLLİĞİDİR.BENİM DOÇENT OLAN HOCAM BİLE BÜYÜK HARFLE YAZAR BÜYÜK HARFLE MAİLLERE DÖNER BÜYÜK HARFLE YAZILI İLETİŞİM KURARDI.KLAVYEMDE HER ZAMAN CAPS LOCK AÇIKTIR.YILLIK CİROSU 30 MİLYON OLAN MÜKELLEFİME DE BÖYLE YAZARIM PATRONUMA DA BÖYLE YAZARIM ONLAR BUNA TAKILMAZKEN SİZİN MAKAM MEVKİNİZ NEDİR DE BUNU DERT ETTİNİZ?SATAŞMAK İÇİN YAPTIĞINIZI BİLİYORUM DEVAM EDİN...Büyük harfin anlamını biliyor musunuz?
Lütfen sakin olun. Kimsenin kimseye sataştığı yok. Bir soru sordum ve cevabını aşağıya bırakıyorum.HER ZAMAN O ANLAMDA KULLANILMAZ O KURALI KİM KOYMUŞSA ONUN CAHİLLİĞİDİR.BENİM DOÇENT OLAN HOCAM BİLE BÜYÜK HARFLE YAZAR BÜYÜK HARFLE MAİLLERE DÖNER BÜYÜK HARFLE YAZILI İLETİŞİM KURARDI.KLAVYEMDE HER ZAMAN CAPS LOCK AÇIKTIR.YILLIK CİROSU 30 MİLYON OLAN MÜKELLEFİME DE BÖYLE YAZARIM PATRONUMA DA BÖYLE YAZARIM ONLAR BUNA TAKILMAZKEN SİZİN MAKAM MEVKİNİZ NEDİR DE BUNU DERT ETTİNİZ?SATAŞMAK İÇİN YAPTIĞINIZI BİLİYORUM DEVAM EDİN...
DEDİĞİM GİBİ DELİNİN BİRİ ZAMANINDA KUYUYA BİR TAŞ ATMIŞ DEVAMI DA GELMİŞ.İNSANLAR BUYUK YAZI KUCUK YAZI BUNLARA BAKACAĞINA BAŞKA ŞEYLERE BAKSINLAR.BEN BU ŞEKILDE YAZARIM BU 10 YILLIK CALISMA HAYATIMDA TEPKI OLARAK ALGILANMADI.TAMAMEN KARŞI TARAFIN KAPASITESI ILE ALAKALI.SİZ KULLANMAZSINIZ OLUR BİTER.KONUMUZDA BU DEĞİL ZATEN.Online Dünyada Büyük Harflerle Yazmak Neden Kurallara Aykırıdır?
Bu kural KS'ye özgür bir şey değildir. Genel olarak İnternet ortamında kullanılması farklı algıya yol açar. Bu bir yazım yanlışı da değil bir ''İNTERNET KULLANIM KURALIDIR''
Bu kurala İnternet kullanabiliyorum, sosyalleşiyorum, tek elimle mouse kullanıyorum diyenlerin daha da özen göstermesi gerekir. Büyük yazmak tarihe bakıldığında telgrafa özgü olan bir eylemdir. Yani anlıyoruz ki her bilgisayar sahibi kullandığı aletin ustalık derecesini fişe takıp çalıştırmak olarak algılamasın!
Hiç bir yazı türü tamamı büyük harf içeriğiyle yazılmaz. Başka bir açıdan ele alırsak büyük yazmanın bir kurala dayanmasının kökeni 1990'lı yıllara yani İnternet'in kullanılmaya başladığı zaman ki ''İnternet Etiğine'' dayanır. Büyük harf kullanmak 'Bağırmak' anlamına gelir. İşte bu sebepten hiç bir site de hoş karşılanmaz, dolayısıyla tüm içeriği büyük harflerle donatmamak gerekir. Büyük harf ile yazıldığında kimsenin gözünün içine içine girmez yazılanlar..
Örnek olarak;
Yanlışı : ''İNTERNET KULLANMAYI ÇOK İYİ Mİ BİLİYORUM?"
Doğrusu : ''İnternet kullanmayı çok iyi mi biliyorum?"
Örnekten de anlaşılacağı gibi bağırmanın yanı sıra görüntü kirliliği de Oluşturuyor..
VALLAHİ SAĞLIK İÇİN 1. KOŞUL NEYMİŞ MERAK ETTIM?EN ÖNEMLI GELISIM ZAMANI BEBEGIN ILK ZAMANLAR VE AC COCUK BESLENEMEZ SAGLIKLI OLAMAZ. KADIN SÜTÜM YOK DİYOR SÜTÜM.BUNDAN ÖTESİ VAR MI? MAMAYI ZEHİR GİBİ GÖSTEREN ANNELER NE ANLIOSNZ BUNDAN.SİZİN ŞARTLARINIZ MUSAITMIS SUTUNUZ COK OLMUS EMZIRMISSINZ.BENIM CALISMAM LAZIMDI BOL SUTUM VARDI ISE BASLADIM AZALDI KESILDI.NAPSAYDIM YINE ACMI KALSAYDI MESELA.KADIN DA SUTUM YOK DIYOR.ILLAKI COCUK ZAYIFLADIGINDA MI MAMAYA BASLAMASI LAZIM.NEDEN COCUGUN BUNYESINI DENEME TAHTASI OLARAK KULLANSIN.ANNE SUTU YOKSA FORMUL MAMA EN KALITELISI DEMISTI DOKTORUM.BAZI KADINLARIN SUTU OLMAYABILIR AZALABILIR COCUGA ZAMANLA YETMEYEBILIR AŞIN ARTIK ŞU KONUYU YAAAA.
Bebek açlıktan ağlayınca ver kucağına beş dakika içinde sustur de. Çok biliyor ya. Sitresten sütum azalıyor sen sebep oluyorsun de.Merhaba
41 günlük bir bebeğimiz var
Ilk 1 ay sütüm geliyordu ve bebeğim ayda 1 kg aldı ama son günlerde bebeğim sürekli ağlıyor ve memede durmak istiyor kollarımı boynumu emiyor sürekli aldığım zmn çığlık çığlığa kalıyor. Sütümün yetmediğini düşünüyorum.
Ben de mama almayı uygun gördüm ve esimle asla bu konuda anlaşamıyoruz her mamayı vermeye çalıştığımda sen beslenemiyorsun o yüzden sütün kesildi tarzında yorumlar yapıyor. Kavga ediyoruz 100 cc hazirliyorum 50 cc yap onu dedim sana gibi çıkışlarda bulunuyor. Onun annesi benim ben doymadigini hissediyorum anlatmaya çalışıyorum ve aşırı keskin bu konuda. Çocuğa ne zmn mama versem anında uyuyor huzur buluyor çocuk. Açlıktan ağlıyor.
Dr a danıştım verebilirsin dedi ama bebeğimin kilosunu iyi buldu yani vermesen de olur tarzinda konustu.
Günlük şu kadar ver bu kadar ver verme gibi tepkilerde bulunuyor. Kadın işine karışıyor ve tadımız kaçıyor. Ne yapsam nasıl ikna etsem bilemiyorum çocuğumun acliktan ağladığını görünce onun gözlerine izin alir şeklinde bakmak beni artık çok yıpratıyor. Çok yoruldum lohusa psikolojisi ayrı eşim ayrı. Kızlar yol gösterin lutfen ben ne yapmaliyim az once yine bu konudan tartıştık ve bebeğimin etkilendiğini düşünüyorum. Bu durumu nasıl aşabiliriz? Fikir istiyorum.
Teşekkürler.
ANNE SÜTÜNÜN FAYDASIZ OLDUĞUNU KİM SÖYLEDİ PARDONNN??? 40 GÜN SÜTÜ GELMİŞ VE EMZIRMIS ZATEN ŞUANDA DA SÜTÜ AZALMIŞ BELKI UZULDU BELKI STRESE GİRDİ.BU ÇOCUK O SIRADA NEYLE BESLENMELI HANFENDI MAMAYLA DEILDE PEYNIR EKMEKLE MI???ILLAKI MAMA KULLNMAK ICIN SAGLIKLI KILOLU BEBEGININ ZAYIFLAMASI MI LAZIM? DOKTORA SUTUM BITTI HIC GELMIOR DEDIGIMDE MAMAYA BASLA ŞEKERI DUSER DIYEN DOKTORDAN DAHA MI IYI BILECEKSINIZ? SIZLERDE KENDINIZI EMZIRIOSUNUZ DIYE DEVASA GÖRMEYIN.O BEBEGIN RIZKIDIR.SUTUN OLUR VERIRSIN OLMAZSA VEREMEZSEN MAMA VERIRSIN.MAMA ALACAK PARASI YOKMUS ANNELERIMIZ ONLARDA PİRİNÇ UNU MAMA YAPIP VERIRDI.SIZ ANNEYSENIZ ONLARDA ANNE.SIZIN SUTUNUZ VAR DIYE OLMAYAN GELMEYEN BIR ANNEYE MAMA VERME EMER DEMEK O COCUGUN BESLENEMEDIGI ICIN HASTALANDIGINDA VEBALINE GIRMEKTIR.Kilo alımı iyi bir bebek ve doktor gerek yok diyorsa sütü var. Sadece tecrübesiz ve pimpirikli bir anne. Anne sütü için destek olmak gerekirken mama övmek çok saçma. Açın içeriğini okuyun mamaların. Anne sütü yoksa evet elzemdir. Ama anne sütünün faydada yanından geçemez, kendinizi kandırmayın.
Doğru doktora denk gelmemişler.
Bana doğumdan sonra ziyarete gelen çocuk doktoru demişti, kaka önemli değiş. Anne sütü alan bebek 10 gün kaka yapmasa da sorun değil. Önemli olan beş tane margarin ağırlığında çişli bez yapması bir günde demişti. Sürekli meme isteyecek, ilk üç ay sürekli memede durmak isteyecek. Bu normal, açlıktan değil. Şu an o doğduğunu dahi anlamadı, adapte olamadı. Bazen korktuğu için, bazen anne kokusu için, bazen emmek için, bazen gaz için bazen acıktığı için isteyecek. Kusacak bir daha emecek. Sakın aç uyumuyor deme emzirmeye devam demişti. Evet çok zor. İnsan vazgeçmek istiyor ama çocuk biraz toparlayınca düzgün emiyor, o süreç bitiyor. Sonrası mamadan kolay.
İlk emzirme güçlükleri dört ay en fazla. Zor bir dört aydan sonra 2 yıl kolaylık mı, yoksa mamayla zor bir iki yıl mı?
Ki anne sütü mucizevi bir şey.
Oğlum mama tadını bilme, 2 sene anne sütü aldı. Tam aynı ay doğumlu arkadaşımın oğlu var, süt olduğu halde geceleri uzun uyusun diye mama verildi. Aradaki fark bariz. Kendi de söylüyor. Çabuk hastalanmaz, bağışıklığı daha kuvvetli.
Süt birden bire kesilmez. Memede süt bitmez, çocuk emdikçe gelir. Çocuk çekerek getirir. Aç çocuk kilo almaz.ANNE SÜTÜNÜN FAYDASIZ OLDUĞUNU KİM SÖYLEDİ PARDONNN??? 40 GÜN SÜTÜ GELMİŞ VE EMZIRMIS ZATEN ŞUANDA DA SÜTÜ AZALMIŞ BELKI UZULDU BELKI STRESE GİRDİ.BU ÇOCUK O SIRADA NEYLE BESLENMELI HANFENDI MAMAYLA DEILDE PEYNIR EKMEKLE MI???ILLAKI MAMA KULLNMAK ICIN SAGLIKLI KILOLU BEBEGININ ZAYIFLAMASI MI LAZIM? DOKTORA SUTUM BITTI HIC GELMIOR DEDIGIMDE MAMAYA BASLA ŞEKERI DUSER DIYEN DOKTORDAN DAHA MI IYI BILECEKSINIZ? SIZLERDE KENDINIZI EMZIRIOSUNUZ DIYE DEVASA GÖRMEYIN.O BEBEGIN RIZKIDIR.SUTUN OLUR VERIRSIN OLMAZSA VEREMEZSEN MAMA VERIRSIN.MAMA ALACAK PARASI YOKMUS ANNELERIMIZ ONLARDA PİRİNÇ UNU MAMA YAPIP VERIRDI.SIZ ANNEYSENIZ ONLARDA ANNE.SIZIN SUTUNUZ VAR DIYE OLMAYAN GELMEYEN BIR ANNEYE MAMA VERME EMER DEMEK O COCUGUN BESLENEMEDIGI ICIN HASTALANDIGINDA VEBALINE GIRMEKTIR.
Buradaki çoğu insan kadının sıkıntısına odaklanmiyor ki! Eğer mamayla çocuk buyutmusse direk mamanın faydalarına başlıyorlar. Sanki biri burada mamaya tü kaka dedi. Şu an hanımefendi için mama kesinlikle fuzuli duruyor ama gel gör ki mama veren anneler neredeyse mamanın anne sütünden iyi olduğuna kalıp basacaklar. Boylu,poslu,kilolu olmak sağlık için birinci koşul değil hanımlar!!!!!!
Çocuk kilo alamiyorsa mama verilir! Saygılarımla.
YANLIŞ SÜT BİRDEN KESİLEBİLİR.(ANNEANNEM ÖLDÜĞÜNDE KARDESİM 4 AYLIKTI ANNEMIN OLUK GIBI AKAN SUTU STRESTEN UZUNTUDEN DAMLA DAMLA GELDI.)Süt birden bire kesilmez. Memede süt bitmez, çocuk emdikçe gelir. Çocuk çekerek getirir. Aç çocuk kilo almaz.
Bilimsel gerçeklerden kaçmayın.
Aynen süt öyle bir anda biten bir şey değil. Çocuğum 3 yaşına yaklaşıyor bazen günde bir iki defa çok kısa emiyor ama süt yine kesilmiyor az da olsa geliyor. Ha anne çok büyük üzüntü yaşar, sağlık sorunu yaşar o zaman kesilebilir.Süt birden bire kesilmez. Memede süt bitmez, çocuk emdikçe gelir. Çocuk çekerek getirir. Aç çocuk kilo almaz.
Bilimsel gerçeklerden kaçmayın.
Kilo kaybı var diyorsunuz, burada çocuk kilo alıyor. Siz verdiniz diye mamalar masumlaşmıyor. Anne sütü için sonuna kadar direnmeli anne. Fabrikasyon ürünüyle anne sütü bir değil. Aynı değil.YANLIŞ SÜT BİRDEN KESİLEBİLİR.(ANNEANNEM ÖLDÜĞÜNDE KARDESİM 4 AYLIKTI ANNEMIN OLUK GIBI AKAN SUTU STRESTEN UZUNTUDEN DAMLA DAMLA GELDI.)
KARDEŞİM GUNLERCE CEKMEYE CALISTI CAHIL ETRAFTAKILERDE SIZIN GIBI EMDIR EMDIR GELIR DOYAR DEDI ANNEME O DA DINLEDI GELMEDI KARDESIM BIRDEN KILO KAYBETTI 15 GUNDE 1 KILO SONRA HOPPP DOKTORA GITTIK ANNEME KIZDI NIYE MAMA VERMEDIN BU COCUK AC DIYE.ILLAKI MAMAYA BASLAMAK ICIN COCUGU AC BIRAKIP INAT EDIP ZAYIFLADIGINI GORUNCE MI MAMAYA BASLAMAK GEREKLI ÇOK BILIOSUNZ YA HANI.SIZN COCUGUNUZ ACLIKTAN AGLASA DEMEK OTURUP BOS BOS MEME VERECEKSINIZ?ZATEN KILO KAYBI HEMEN OLMAZ 15 GUN CEKTI KARDESIM ANNEM BIN PISMAN OLDU.ETRAFTAKI MAMA DÜŞMANI INSANLAR BOYLE BEBEKLERI ETKILIOR İŞTE.
Ben bıraktıktan sonra altı ay sıktıkça ucunda damla vardır. Tekrar emzirsem çoğalırdı da. Anne sütü konusunda çok cahil bir toplumuz ne yazık ki.Aynen süt öyle bir anda biten bir şey değil. Çocuğum 3 yaşına yaklaşıyor bazen günde bir iki defa çok kısa emiyor ama süt yine kesilmiyor az da olsa geliyor. Ha anne çok büyük üzüntü yaşar, sağlık sorunu yaşar o zaman kesilebilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?