Esim ve mama konusundaki ısrarı

BENCE ERKEKLERİN BU EMZİRME MAMA GİBİ KONULARDA KONUŞMAMASI GEREKLİ.SEN ANNESİSİN EN İYİSİNİ SEN BİLİRSİN.SÜTÜN YOKSA AZ EMIOSA NE YIIPTE BESLENECEK BU ÇOCUK.BENDE 4 AY EMZIREBILDIM SONRA İŞE BASLADIM SUTUM AZALDI MAMA ILE DEVAM ETTIK.HICTE PISMAN DEILIM OGLUM IRI POYLU POSLU.

Eşiniz haklı. Kilo alımı iyiyse süt vardır. Doktoru kilo alması eksik demeden mamaya başlamanız çok bilinçli bir hareket değil. Şimdi size mama kolay geliyor ama sütünüz mama yüzünden azalırsa gece yarısı kalkıp su kaynat mama hazırla daha zor, memeyi çıkarıp gözünü bile açmadan vermekten. Ayrıca mamada anne sütündeki fayda da yok. Şu virüs ortamında onu antikorla beslemek dururken kimyasal bir bileşen mi vereceksiniz gerçekten???
Mamadan sonra bebeğin iyi uyuması tokluktan değildir. Süt gibi kolay sindiremediği için uyur. Bunu bana doktorum söylemişti. Bu iyi bir şey değil çocuğun midesi şişiyor derdi.

geçmiş olsun.
ancak bu verdiğiniz çok uç bir örnek. konu sahibinin durumu çok başka. burada da çoğu kişinin de dediği gibi kilo alımı ve dışkılamas normal bir bebek var ortada. ki 40 günlük bebek için herşey yolundayken hiçbir mantıklı doktor mama önermez.
süt gelmiyor demesi üzerine benim aklıma da mastit ihtimali geldi ama o noktada da konu sahibi arkadaşın başka bir doktora gitmesi gerekirdi sanırım. ki mastit olsa ağrı sızı vs olur, sanırım böyle şikayetleri de yok.

bu konudaki bebeğin açlık sıkıntısı yok. bunu da doktor kilo alımının normalliği ile teyit etmiş.
sadece kaygılı bir anne var. kaygıyı da anlayabilirim ancak doktor gerek yok diyorsa oturup o kaygıyı düşünüp tartmak lazım.
sizin çocuğunuzun durumu başka, konu sahibinin ki başka. durumları ayrı değerlendirmek lazım bence.

bebeğinize çok geçmiş olsun..

Doğru doktora denk gelmemişler.
Bana doğumdan sonra ziyarete gelen çocuk doktoru demişti, kaka önemli değiş. Anne sütü alan bebek 10 gün kaka yapmasa da sorun değil. Önemli olan beş tane margarin ağırlığında çişli bez yapması bir günde demişti. Sürekli meme isteyecek, ilk üç ay sürekli memede durmak isteyecek. Bu normal, açlıktan değil. Şu an o doğduğunu dahi anlamadı, adapte olamadı. Bazen korktuğu için, bazen anne kokusu için, bazen emmek için, bazen gaz için bazen acıktığı için isteyecek. Kusacak bir daha emecek. Sakın aç uyumuyor deme emzirmeye devam demişti. Evet çok zor. İnsan vazgeçmek istiyor ama çocuk biraz toparlayınca düzgün emiyor, o süreç bitiyor. Sonrası mamadan kolay.
İlk emzirme güçlükleri dört ay en fazla. Zor bir dört aydan sonra 2 yıl kolaylık mı, yoksa mamayla zor bir iki yıl mı?
Ki anne sütü mucizevi bir şey.
Oğlum mama tadını bilme, 2 sene anne sütü aldı. Tam aynı ay doğumlu arkadaşımın oğlu var, süt olduğu halde geceleri uzun uyusun diye mama verildi. Aradaki fark bariz. Kendi de söylüyor. Çabuk hastalanmaz, bağışıklığı daha kuvvetli.

Buradaki çoğu insan kadının sıkıntısına odaklanmiyor ki! Eğer mamayla çocuk buyutmusse direk mamanın faydalarına başlıyorlar. Sanki biri burada mamaya tü kaka dedi. Şu an hanımefendi için mama kesinlikle fuzuli duruyor ama gel gör ki mama veren anneler neredeyse mamanın anne sütünden iyi olduğuna kalıp basacaklar. Boylu,poslu,kilolu olmak sağlık için birinci koşul değil hanımlar!!!!!!
Çocuk kilo alamiyorsa mama verilir! Saygılarımla.

Beş margarin ağırlığında değil, günlük toplam bezlerinin ağırlığı 1 paket margarin ağırlındaysa doymasında sorun yoktur bebeğin. Hatta yazın bezler daha boş da olabilir terleme ile bebek sıvı kaybettiği ötürü.

Başlığa bakınca eşiniz bebeğinize mama vermeniz konusunda ısrar ediyor zannettim.Bizde öyle oluyordu da

Konu sahibi, hala 50 cc demişsin.
Önce sakin bir kafayla aç google a tomrisin emzirme notlarını oku.
Süt öyle kolayca biten azalan bir şey değildir.
Memeler ilk günlerdeki gibi sert olmayacak, bu yumuşadı süt gtti demek değildir. Sadece memelerin terbiye oldu.
Çocuk ilk iç dört ay ağlayacak bu doymadığı için değil. Seninle temas kurmak, iletişim kurmak içindir.
Ayrıca günde bir kaka mutlaka olmak zorunda değil. Sadece anne sütü alan bebek 10 gün kaka yapmasa sa bu normaldir.
Lütfen sakinleş bebeğin aç değiş, tok. Sadece şu an dünyaya alışmaya çalışıyor ve bunun için bildiği tek ses ve kokuya yakın olmak için yapıyor, bu da emmek. Seninle bağ kuruyor.
Süt sadece süt değildir. İçinde senden geçen antikorlar da vardır. Bunlar gelişimi için inanılmaz faydalı. Allah ömür versin bebeğine hayatının ilk beş yılı sağlık anlamında da temelidir. Yani şu an sen her emzirdiğinde ona sağlık da veriyorsun.
Mama saba kolay geliyor ama değil. Daha zor. Ne olursa olsun insan elinden olan bir şey anne sütüyle faydası bir değil. Mama devam ettikçe dozu artar süt azalır.
Yani sen 100 cc mama verdiğinde senin sütün de o oranda azalır. Bir kısır döngüye girersin. Yapma. Kilo alımı iyi bebekte bunu yapma.
Tomrisi oku ve emzirme kampı yap, ten teması sağla. Ne kadar emzirirsen süt o kadar artar.

Ben doktorumun o dönemde söylediğini söylüyorum. Bilemiyorım tabii.

mamaların içindeki sakinleştiriciden dolayı bebeler uyuyormuş tokluktan değilmiş yani .. anne sütü kilo aldırıyorsa ağlasa bile mama vermeyin dedi tüm doktorlarım ama en büyük karar merci annesi olarak sizsiniz

eşin çok mu muhafazakar, genelde çevrede görduğum çok muhafazakar kişiler böyle takıyor organik olsun mama olmasın falan diye. öyleyse eğer ne yazık ki çaresi yok, çevremde görduğum bu.
Yani muhafazakarlığa nasıl bağladınız şaşırdım. Organik olmasının muhafazakarlıkla alakası yok. Doğal beslenme ile alakası var. Günümüzde insanlar doğala, organik yaşama dönmeye çalışırken bunu bu tarafa çekmeniz doğru değil

Aslında çok uç bir örnek değil ,sadece biz annelerin doğumdan önce hiç araştırmadığı bir konu bu. Mastit konusu zaten başlı başına problem ama dikkat etmediğimiz bir noktada şu ; genetiğimiz ne durumda? Benim anne tarafımda komple sorun var mesela. Annemde teyzelerimde emzirememiş. Ben hiç acaba bende sorun var mı diye düşünmedim. Herkes o kadar çok emzir, emzirebilirsin, şimdi acır sonra geçer , pompayla çek falan dedi ki hiç kimse acaba senin durum ne demedi. Halılarda ağlayarak sağım yapıyordum ben, kendimi eksik hissederek. Oysa genetik olarak süt kanallarım genişlemiyormuş. Demek istediğim şu denenmeli evet ki dediğiniz gibi konu sahibinin bebeğinde kilo alımı var ama gerçekten olmuyorsa çok geç kalmadan bir genel cerraha gitmekte fayda var.

Neden mama veriliyor biliyor musun? Mama midede daha uzun süre kalıyor ve uzun sürede sindiriliyor. Bebeğin de acıkma süresi uzuyor. Ama anne sütünde öyle değil. Kolay sindirildiği için bebek çabuk acıkıyor.
Sürekli ağlayan çocuk aç mantığı ile bakıldığı için sütüm yetmiyor deyip mamaya yönleniyorlar. Herkesin kendi tercihi ama gerek olmayan bir şeyde ne maddi ne manevi kendini zora sokmamalı insan.

Mesela benim bebeğim ilk ay 600gr almıştı ve küçücük duruyordu. Milletin aklına uysam mama verirdi ama doktorumuz gerek olmadığını kilo alımının sınırda olduğunu söyledi. Sonra ne oldu biliyor musun bebek düzgün emmeye başladığında o eksik kiloları tamamladı.
Sağlık sorunları vs. olanları tenzih ederek konuşuyorum. Mama zorunlu durumlarda ama gerçekten zorunlu durumlarda verilmeli

Ben de anlamiyorum bu mantigi. Ben de anneyim ama cocuguma kac ml sut icirmem gerektigi bilgisi bana direkt inmedi vahiyle. En iyisini ben nerden bileyim arastirip ogrenmeden. En iyisini annesi bilir savunmasini ben de kabul etmiyorum. Anneligin cogu evet hislerle ama birazi da ogreniliyor. Ogrenmeye kapatmamak gerek kendimizi.

Ben burada söyledim doktorum ekstrem durumlarda verin dedi diye.... Hemen bir saldırı içine girildi öyle bir şey yok çocuk açsa ne yapacaksın falan diye.
Anneliği, Allah kadar Ulvi gören insan tiplerine çok kızıyorum. Her anne, her şeyi bilip mükemmel yapamaz!!!!!!!!!! Araştırıp öğrenir uygular.
Ona bakarsanız benim anneannem ilk çocuğunu Ateş nöbeti geçirirken sarıp sarmalamış menenjit geçirtmiş. Şimdi buna ne diycez? Anadır o bilir mi? Hayır bilememiş garibim bilse yaparmiydi sonraki çocuklarında hemen doktorlara yetişmiş....

Meme kadar ulvilestirilmemeli şu mama!

Eşiniz haklı tabi ki
Mamanın bebeğe nasıl zararları var siz biliyor musunuz
Sonuçta anne sütünün yerini tutar mı?
siz keşke sütünüzü arttırmaya çalışsanız
Siz kolay yolu seçmişsiniz

ve bebek çok şanslı bilinçli bir babası var şükürler olsun...

VALLAHİ SAĞLIK İÇİN 1. KOŞUL NEYMİŞ MERAK ETTIM?EN ÖNEMLI GELISIM ZAMANI BEBEGIN ILK ZAMANLAR VE AC COCUK BESLENEMEZ SAGLIKLI OLAMAZ. KADIN SÜTÜM YOK DİYOR SÜTÜM.BUNDAN ÖTESİ VAR MI? MAMAYI ZEHİR GİBİ GÖSTEREN ANNELER NE ANLIOSNZ BUNDAN.SİZİN ŞARTLARINIZ MUSAITMIS SUTUNUZ COK OLMUS EMZIRMISSINZ.BENIM CALISMAM LAZIMDI BOL SUTUM VARDI ISE BASLADIM AZALDI KESILDI.NAPSAYDIM YINE ACMI KALSAYDI MESELA.KADIN DA SUTUM YOK DIYOR.ILLAKI COCUK ZAYIFLADIGINDA MI MAMAYA BASLAMASI LAZIM.NEDEN COCUGUN BUNYESINI DENEME TAHTASI OLARAK KULLANSIN.ANNE SUTU YOKSA FORMUL MAMA EN KALITELISI DEMISTI DOKTORUM.BAZI KADINLARIN SUTU OLMAYABILIR AZALABILIR COCUGA ZAMANLA YETMEYEBILIR AŞIN ARTIK ŞU KONUYU YAAAA.

Niye ısrarla büyük harfle yazıyorsunuz??
Ayrıca oldu tamam..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…