- 17 Mayıs 2011
- 8.095
- 12.160
- 498
- 35
- Konu Sahibi Mihmandar_34
-
Çok teşekkürler
Kendini bu konuda kapatmış biri
Ben istemez miyim sütüm gelsin
Bu konuda eş desteği çok önemli
Psikolojik baskı yapıyor ve çok üzülüyorum
Belki sütüm bu yüzden azaldi
Her emzirme sonrası versem sürekli mama yapmış olacağım çünkü sürekli memede kalmak istiyor ben de o çekilmedikçe müdahale etmiyorum100 cc anne sütü almayan bebekler içindir o da gün içindedir diye düşünüyorum ya :/ Bana da fazla geldi. Bende bebeğimi mama ile büyüttüm 40 günlükken 30 cc veriyordum. Fazla veriyorsunuz. Hem bebek sizi de emiyor. Siz her emzirmeden sonra 30 cc verin. 100 cc çok çook fazla 40 günlük bebek için.
Bebeğimin kakası ne yazık ki azalmıştı günde 1e düşmüştü ve miktari cok çok azdıMama hakkında saçma saçma yorumlar yapıp emziremeyen anneleri böyle yaralıyorsunuz işte mamaya ilaç diyen mi ararsın şekerden bayıyorsun diyen mi hayret verici. Konu sahibi arkadaşım sana özelden bir karısım cay yazıcam ( herhangi bir marka falan değil aktardan alabileceğin bitki) onu gece yatmadan önce ve sabah kahvaltıda iç. Bebek emdikten sonra sütünü sağ biriktir az az da olsa birikir bebek çok huysuz olursa verirsin sütü. Birde bezlerini takip et kakasını özellikle.
Bebeğimin kakası ne yazık ki azalmıştı günde 1e düşmüştü ve miktari cok çok azdı
Önceden 4 kez yapardı
Aç olduğu için değil kokunuz için memede kalıyor normal atak haftasında. Siz bir seferde 100 cc mama verirseniz çocuğun şekeri çıkar uyur. Hem yazık midesi şişer. Bende mama ile büyüttüm 1 aylıkken 2 saatte bir emzirirdim 2 saat sonra 30 cc mama verirdim 2500 kilo doğmuştu doktor tavsiyesi ile yaptık. 4 aylıkken süt tamamen kesildi mama ile devam ettik. Siz her emzirme sonu değil de 2 emzirmeden sonra 30 cc verin. İnternetten atak haftalarına bakın. O zamanlarda kızımda boynumda uyurdu yatırınca uyanırdı.Her emzirme sonrası versem sürekli mama yapmış olacağım çünkü sürekli memede kalmak istiyor ben de o çekilmedikçe müdahale etmiyorum
Yanı öyle bir süresi yok emzirmemin
Nasıl olucak ben de bilmiyorum
Evet kakası azalır anne sütünde haftada bir bile normal kabul edilir ben kakasında bir değisik vs olursa diye dedim alerji yönünden. Önemli olan çiş sayısı bezi kuru olmamalıBebeğimin kakası ne yazık ki azalmıştı günde 1e düşmüştü ve miktari cok çok azdı
Önceden 4 kez yapardı
Benim bebegimde hep memede durmak isterdi asla kendi bırakmıyordu. Biraksa doydugunu anlicam diyordum. 3 aylik olana kadar 15er dk her iki meme emzirip yatiriyordum. Uyuyakaliyordu. Ve hep guzel kg aldi. Sutunuze guvenin lutfen birkac gun mamasiz deneyin. Bezine yutkunmasina bakin. Gerekirse ayni yer de 3 gun ara ile tarttirinHer emzirme sonrası versem sürekli mama yapmış olacağım çünkü sürekli memede kalmak istiyor ben de o çekilmedikçe müdahale etmiyorum
Yanı öyle bir süresi yok emzirmemin
Nasıl olucak ben de bilmiyorum
Bebeğimin kakası ne yazık ki azalmıştı günde 1e düşmüştü ve miktari cok çok azdı
Önceden 4 kez yapardı
Eşiniz daha doğru bilgilere sahipmiş gibi geldi banaAsla bana hak vermiyor çocuk gelişimi eğitimi almış biriyim
Ilk zmanlar sütüm artsın diye anne çayı vs içiyordum ona da karışıyordu
Ondan habersiz aldım diye dünyanın lafını yemiştim
O çayların da zararlı olabileceğini düşünüyordu
Izinle içiyordum
Yarısı ile devam edebilirim gibi geldi bu yorumlardan sonraKonu sahibi yüksek miktarda mama kullandığı için birden kesmesi doğru olmayabilir bebek kilo kaybedebilir. Kademeli olarak bir danışman yardımı ile azaltması daha doğru olacaktır diye düşünüyorum şu şartlarda
Pompayla sağma imkanın varsa sağıp kontrol et bence gerçekten az mı sütün diye. Belki atak haftasında belki gazı var belki kokunu istiyodur emip rahatlıyodur.Merhaba
41 günlük bir bebeğimiz var
Ilk 1 ay sütüm geliyordu ve bebeğim ayda 1 kg aldı ama son günlerde bebeğim sürekli ağlıyor ve memede durmak istiyor kollarımı boynumu emiyor sürekli aldığım zmn çığlık çığlığa kalıyor. Sütümün yetmediğini düşünüyorum.
Ben de mama almayı uygun gördüm ve esimle asla bu konuda anlaşamıyoruz her mamayı vermeye çalıştığımda sen beslenemiyorsun o yüzden sütün kesildi tarzında yorumlar yapıyor. Kavga ediyoruz 100 cc hazirliyorum 50 cc yap onu dedim sana gibi çıkışlarda bulunuyor. Onun annesi benim ben doymadigini hissediyorum anlatmaya çalışıyorum ve aşırı keskin bu konuda. Çocuğa ne zmn mama versem anında uyuyor huzur buluyor çocuk. Açlıktan ağlıyor.
Dr a danıştım verebilirsin dedi ama bebeğimin kilosunu iyi buldu yani vermesen de olur tarzinda konustu.
Günlük şu kadar ver bu kadar ver verme gibi tepkilerde bulunuyor. Kadın işine karışıyor ve tadımız kaçıyor. Ne yapsam nasıl ikna etsem bilemiyorum çocuğumun acliktan ağladığını görünce onun gözlerine izin alir şeklinde bakmak beni artık çok yıpratıyor. Çok yoruldum lohusa psikolojisi ayrı eşim ayrı. Kızlar yol gösterin lutfen ben ne yapmaliyim az once yine bu konudan tartıştık ve bebeğimin etkilendiğini düşünüyorum. Bu durumu nasıl aşabiliriz? Fikir istiyorum.
Teşekkürler.
Lütfen kimseyi dinlemeyin. Siz doymadığını hissediyorsanız mama verin. Ben de Sütümün yetmediğini hissediyordum aynı sizin gibi sürekli emmek istiyordu. Mama vermek istedim etrafımdaki herkes çocugu zehirliyomuşum gibi davrandı, engel oldular. 1 aylıkken kilo alımı eh işteydi. Bu sefer o karşı çıkanların hepsi 'ayy bu çocuk doymuyo mama ver sen buna' demeye başladı. Ne yapsam kötü anneydim yani. Mamaya başlayınca çocugumun kilosu düzeldi. Keşke başta hiç onları dinlemeyip mama takviyesi yapsaydım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?