Esim ve mama konusundaki ısrarı

Oncelikle bebekler ilk 4 ay anneden ayrilmaz. Acliktan degil guven duygusundan. Mamadan sonra huzur buldugunu dusunmeniz yanlis. Mama agir oluyor anne sutune gore daha gec sindiriliyor. Bu da uzun zaman tok kalmasina sebep fakat anne sutu varken gerek yok. Bebegin doydugu cisli bezden, kakadan anlasilir. Beslenmeniz dinlenmeniz onemli. Mama meme reddi yapar, emzirdikten sonra kasikla takviye yapin ama doktor gerek gormemis acikca. Bebek ac psikolojisinden kurtulun, sutunuz vardir mutlaka emdikce cogalir zaten bu donem sutun en cok artacagi donem. Eger takviyeyle devam ederseniz 3 aydan sonra yetmeme ihtimali cok fazla. 2 saatte bir emzirin.

Surekli emmek istemesi; acliktan degil bilin bunu lutfen.

esinizin tavri cok yanlis ama sizinde mama var nasil olsa diye kolaya kacmamaniz lazim.

emzirmek istemiyor olabilirsiniz, emzirmek uykusuzluk zor is. O zamanda mamaya agirlik vermeniz normal. Ama duzgun mama alabilecek ve uzun vadede bu konforu saglayacak maddi durum varsa tabii verebilirsiniz. Mama vermek korkunc bir sey degil. Anne sutu cok daha degerli, le leche turkiyeye bakin ve yardim alin lutfen.

Çok teşekkürler
Kendini bu konuda kapatmış biri
Ben istemez miyim sütüm gelsin
Bu konuda eş desteği çok önemli
Psikolojik baskı yapıyor ve çok üzülüyorum
Belki sütüm bu yüzden azaldi

eşin çok mu muhafazakar, genelde çevrede görduğum çok muhafazakar kişiler böyle takıyor organik olsun mama olmasın falan diye. öyleyse eğer ne yazık ki çaresi yok, çevremde görduğum bu.

Her emzirme sonrası versem sürekli mama yapmış olacağım çünkü sürekli memede kalmak istiyor ben de o çekilmedikçe müdahale etmiyorum
Yanı öyle bir süresi yok emzirmemin
Nasıl olucak ben de bilmiyorum

Zordur küçük bir bebek büyütmek.keske aklı başında bı büyük olsa derdim böyle zamanlarda .ikinize de yol gosterecek.lutfen sabırlı olun .Şöyle yapın birazcık emzirin.biraz mama ama içiyorsa açtır ya da sizi hissetmek istiyordur.esinize doymazsa sarilik olacağını hatırlatın .tamam mı Allah bebeğinize sağlık evinize de huzur versin

Bebeğimin kakası ne yazık ki azalmıştı günde 1e düşmüştü ve miktari cok çok azdı
Önceden 4 kez yapardı

Bebeğimin kakası ne yazık ki azalmıştı günde 1e düşmüştü ve miktari cok çok azdı
Önceden 4 kez yapardı

Yenidoğan değilse bebeğin kakasını değil çişini takip edeceksiniz. Normal şartlarda sadece anne sütü alan bebeklerin ilk 1 aydan sonra 10 güne kadar hiç kaka yapmaması normaldir. Bu doymadığı anlamına gelmez anne sütünün neredeyse tamamı bu şekilde sindirilebilir. Genel bilgi açısından yazıyorum sadece anne sütü alan bebeklerden ilk 1 aydan sonra günde 5 - 6 çiş bez alıyorsanız ( yaklaşık 1 yumurta ağırlığında) ayDa en az 500 600 gr kilo alıyorsa bebek doyuyor demektir mama başlanması önerilmez.

Eşinizin tavrı için diyecek bir şeyim yok. Ama bebek ve mama ile ilgili bir kaç bir şey demeye geldim. Öncelikle 40 günlük bebeğe 100 cc gerçekten çok. Bebeğim ilk doğduğunda memeyi tutmadı, tutana kadar mama verdik bir süre. 2 aylıkken mama verdiğimde 60 cc veriyordum. (Aptamil kullanıyordum) 3. ayında bir biberon mama vermem gerekti bir gün, 90lık hazırlamıştım. Fazla geldi kustu bebeğim. Ki bu arada minyon bir bebek değil benimki. Gayet boyu da kilosu da ayına göre bir tık ileride olan bir bebek.

Ayrıca bebek mamadan sonra uyuyor diyorsunuz. Mama zaten bebeklerde uyku yapar. Sadece mama ile beslenen bebekler gece ya 1 kez uyanır ya hiç uyanmaz mesela (istisnaları ayrı tutuyorum tabi)

Bebeğinizin kilosu için doktor normal demiş demek ki sütünüz yetiyor. Ama bebeğe mamayı dayarsanız çocuk memeyi emme ihtiyacı hissetmez doğal olarak. Sütü çoğaltan, yeni sütün üretilmesini sağlayan en önemli şey de bebeğin memeyi bol bol emmesi. Siz çocuğun karnını mamayla doyurursanız memede kalan süt de yenilenmez kurur doğal olarak. Sonra da bak sütüm yoktu zaten iyi ki mamaya başlamışım dersiniz. Halbuki sütünüzü siz kurutmuş olursunuz farkında olmadan.

Çocuğunuz bence karnı doymadığı için değil size doymadığı için ağlıyor. Bunu doktor kilosu için normal dedi demenize istinaden söylüyorum. Daha fazla kucağınıza alın, ten tene temasta bulunmaya çalışın, şefkatinizi hissettirin. Anlamaz diye düşünmeyin kulağına ninniler söyleyin, güzel güzel konuşun. Emin olun daha güzel olur herşey.

Her emzirme sonrası versem sürekli mama yapmış olacağım çünkü sürekli memede kalmak istiyor ben de o çekilmedikçe müdahale etmiyorum
Aç olduğu için değil kokunuz için memede kalıyor normal atak haftasında. Siz bir seferde 100 cc mama verirseniz çocuğun şekeri çıkar uyur. Hem yazık midesi şişer. Bende mama ile büyüttüm 1 aylıkken 2 saatte bir emzirirdim 2 saat sonra 30 cc mama verirdim 2500 kilo doğmuştu doktor tavsiyesi ile yaptık. 4 aylıkken süt tamamen kesildi mama ile devam ettik. Siz her emzirme sonu değil de 2 emzirmeden sonra 30 cc verin. İnternetten atak haftalarına bakın. O zamanlarda kızımda boynumda uyurdu yatırınca uyanırdı.

Son düzenleme:
İlk cocugum mamayla büyüdü. Cidden hic sütüm yokmuş. İkinci bebeğim olunca anladim.
İlk once bebek tam uyanik mi emerken memeyi duzgun aliyormu bunlara bakın. Sonra emerken yutkunma var mi takip edin. Mama vermeden once ki bez ve kaka durumu nasildi bunlari not ettiniz mi? İlk bir ay 1 kg almissa sutunuz yetiyordur. Araya mama koydugunuz her ogunde ya yine memeleri sagim yapin. Yada mama vermeyin. Cunku mama verdiğiniz muddetce memeler emme talebi olmayışından süt uretimini azaltir.
Bakin ben ikinci bebeğim emsin diye cok ugrastim. İlk çocuğum da tecrubesizdim kotu olaylar yasadim sutum yoktu. Mamayla buyuttum...
İkinci bebeğim erken dogdu, buna bagli ciger gelisimi tamamlanmadigindan 8 gun kuvozde kaldı. Hep sagim yaptım. Fakat az idi sut. Orda mama da verildi. Hatta eve cikarken hemsire biliyosun sutun az mama takviyesi sart dedi. Eve bir geldik bebek sarilik. Surekli uyuyor. Her iki saatte soydum üzerini uyandirdim emzirdim. O ay cok zordu. Gece gunduz hep alarmla emzirdim. 1 kg aldi. 40 ciktiktan sonra bile bazen saatli ben emzirdim. Ama gece uykuya dalma sorunu vardi illa ust uste emiyordu. Araştırdım ve kumelenmis beslenme yaptigini gordum. Belkide sizinde bebeğiniz bu sekilde yapmak istiyordur. Bu nokta bez ve yutkunma takibi yapin. İlla mama vercekseniz mutlaka once emzirin ve 60 ml civarı teklif edin.

Ben bebegim 50 gunlukken korona da bebekle hastanede yattim. Evde 2.5 yasinda kizimi biraktim. Cok uzucu ve stresli gunler yasadim. Sutum azaldi, eve gelince beslenme ve moral ile duzeldi. Evet cok kg aldim. Herseyi denedim ne sut arttirir diye. Cunku herkeste farklidir bu. Sizde beslenmeye daha dikkat edin 3 lt su icmeye ozen gosterin. Birde solgar b12 takviye tablet oneririm.

Lütfen kimseyi dinlemeyin. Siz doymadığını hissediyorsanız mama verin. Ben de Sütümün yetmediğini hissediyordum aynı sizin gibi sürekli emmek istiyordu. Mama vermek istedim etrafımdaki herkes çocugu zehirliyomuşum gibi davrandı, engel oldular. 1 aylıkken kilo alımı eh işteydi. Bu sefer o karşı çıkanların hepsi 'ayy bu çocuk doymuyo mama ver sen buna' demeye başladı. Ne yapsam kötü anneydim yani. Mamaya başlayınca çocugumun kilosu düzeldi. Keşke başta hiç onları dinlemeyip mama takviyesi yapsaydım.

Önceden 4 kez yapardı
Evet kakası azalır anne sütünde haftada bir bile normal kabul edilir ben kakasında bir değisik vs olursa diye dedim alerji yönünden. Önemli olan çiş sayısı bezi kuru olmamalı

Benim bebegimde hep memede durmak isterdi asla kendi bırakmıyordu. Biraksa doydugunu anlicam diyordum. 3 aylik olana kadar 15er dk her iki meme emzirip yatiriyordum. Uyuyakaliyordu. Ve hep guzel kg aldi. Sutunuze guvenin lutfen birkac gun mamasiz deneyin. Bezine yutkunmasina bakin. Gerekirse ayni yer de 3 gun ara ile tarttirin

Önceden 4 kez yapardı

Kaka sayısına değil kıvamına bakacaksınız. Sadece anne sütü alan bebek haftada 1 kez bile yapabilir çünkü anne sütünün tamamına yakını sindiriliyor. Aç kalan bebek top top sert kakalar yapar.

Eşiniz daha doğru bilgilere sahipmiş gibi geldi bana
Bir ay besleyen süt pat diye gitmezki, mama verdiğiniz zaman uyuması normal çünkü mama ağır geliyor. Ve son olarak süt artırıcı çayları bırakın bitki çaylarında dahi kontrollü ve dikkatli olmak gerekiyor.
Facebook'ta emzirme danışmanlarindan oluşan ve gerçekten çok çok faydalı, emzirme akademisi diye bir grup vardı ama malasef grubu dondurdular. Ara ara kontrol edebilirsiniz. Ve Instagram'dan emzirme danışmanlarini takip edebilirsiniz.
Mama miktarı arttıkça sütünüz azalacaktır. Çünkü bebek ne kadar emerse süt o kadar artar.
Şu an da 29 aylık oğlumu hala emziriyorum ve 22 haftalık hamileyim. Sütum kolostruma döndü ama hala var. Hiç bitmedi

Konu sahibi yüksek miktarda mama kullandığı için birden kesmesi doğru olmayabilir bebek kilo kaybedebilir. Kademeli olarak bir danışman yardımı ile azaltması daha doğru olacaktır diye düşünüyorum şu şartlarda

Yarısı ile devam edebilirim gibi geldi bu yorumlardan sonra
Yanı 50 cc ile yola devam etmek mantıklı gibi

Pompayla sağma imkanın varsa sağıp kontrol et bence gerçekten az mı sütün diye. Belki atak haftasında belki gazı var belki kokunu istiyodur emip rahatlıyodur.

çünkü insanlar boşuna gecelerini gündüzlerine katıp çocuk doktoru oluyorlar.
doktor bile gerek yok demişken kimseyi dinlemeyin uyarısı yapmak çok enteresan bir yaklaşım.
bilim çağındayız yahu. iç sesimiz yerine ilim sahiplerini dinlemek lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…