- 9 Ağustos 2020
- 25
- 164
- 13
- Konu Sahibi Mihmandar_34
-
Yarısı ile devam edebilirim gibi geldi bu yorumlardan sonra
Yanı 50 cc ile yola devam etmek mantıklı gibi
Şöyle yapacaksınız.Her emzirme sonrası versem sürekli mama yapmış olacağım çünkü sürekli memede kalmak istiyor ben de o çekilmedikçe müdahale etmiyorum
Yanı öyle bir süresi yok emzirmemin
Nasıl olucak ben de bilmiyorum
İyi de ilk ay 1 kg almış bebek. Sizce kilo alimi az mı?Lütfen kimseyi dinlemeyin. Siz doymadığını hissediyorsanız mama verin. Ben de Sütümün yetmediğini hissediyordum aynı sizin gibi sürekli emmek istiyordu. Mama vermek istedim etrafımdaki herkes çocugu zehirliyomuşum gibi davrandı, engel oldular. 1 aylıkken kilo alımı eh işteydi. Bu sefer o karşı çıkanların hepsi 'ayy bu çocuk doymuyo mama ver sen buna' demeye başladı. Ne yapsam kötü anneydim yani. Mamaya başlayınca çocugumun kilosu düzeldi. Keşke başta hiç onları dinlemeyip mama takviyesi yapsaydım.
Doktorunuza danışın bence.Insanların doktorculuk oynamasından nefret edıyorum.Anne sütünü tamamen bırakma rıskıde var .O yuzden iyi bir doktora gıdın.Merhaba
41 günlük bir bebeğimiz var
Ilk 1 ay sütüm geliyordu ve bebeğim ayda 1 kg aldı ama son günlerde bebeğim sürekli ağlıyor ve memede durmak istiyor kollarımı boynumu emiyor sürekli aldığım zmn çığlık çığlığa kalıyor. Sütümün yetmediğini düşünüyorum.
Ben de mama almayı uygun gördüm ve esimle asla bu konuda anlaşamıyoruz her mamayı vermeye çalıştığımda sen beslenemiyorsun o yüzden sütün kesildi tarzında yorumlar yapıyor. Kavga ediyoruz 100 cc hazirliyorum 50 cc yap onu dedim sana gibi çıkışlarda bulunuyor. Onun annesi benim ben doymadigini hissediyorum anlatmaya çalışıyorum ve aşırı keskin bu konuda. Çocuğa ne zmn mama versem anında uyuyor huzur buluyor çocuk. Açlıktan ağlıyor.
Dr a danıştım verebilirsin dedi ama bebeğimin kilosunu iyi buldu yani vermesen de olur tarzinda konustu.
Günlük şu kadar ver bu kadar ver verme gibi tepkilerde bulunuyor. Kadın işine karışıyor ve tadımız kaçıyor. Ne yapsam nasıl ikna etsem bilemiyorum çocuğumun acliktan ağladığını görünce onun gözlerine izin alir şeklinde bakmak beni artık çok yıpratıyor. Çok yoruldum lohusa psikolojisi ayrı eşim ayrı. Kızlar yol gösterin lutfen ben ne yapmaliyim az once yine bu konudan tartıştık ve bebeğimin etkilendiğini düşünüyorum. Bu durumu nasıl aşabiliriz? Fikir istiyorum.
Teşekkürler.
Ayy haspa çok biliyosa kendi doğursaydı. Gıcık oluyorum bu tiplere. Bana da eşim hamileyken yoğurt peynir yumurta yemiyorsun çocuğu besleyemiyorsun diye söylenir dururdu içim almıyo derdim anlamazdı tiksine tiksine yediğim olurdu o yine laf edecek diye. 4 yıldır oğlum ağzına yoğurt yumurta peynir sürmez. 2. Olsun hiç sana karışmayacağım diyor. Bebek belki iştahlı ya emmdiği literatürde yetiyor gmrünebilir ama demek ki çocuğa yetmiyor.Merhaba
41 günlük bir bebeğimiz var
Ilk 1 ay sütüm geliyordu ve bebeğim ayda 1 kg aldı ama son günlerde bebeğim sürekli ağlıyor ve memede durmak istiyor kollarımı boynumu emiyor sürekli aldığım zmn çığlık çığlığa kalıyor. Sütümün yetmediğini düşünüyorum.
Ben de mama almayı uygun gördüm ve esimle asla bu konuda anlaşamıyoruz her mamayı vermeye çalıştığımda sen beslenemiyorsun o yüzden sütün kesildi tarzında yorumlar yapıyor. Kavga ediyoruz 100 cc hazirliyorum 50 cc yap onu dedim sana gibi çıkışlarda bulunuyor. Onun annesi benim ben doymadigini hissediyorum anlatmaya çalışıyorum ve aşırı keskin bu konuda. Çocuğa ne zmn mama versem anında uyuyor huzur buluyor çocuk. Açlıktan ağlıyor.
Dr a danıştım verebilirsin dedi ama bebeğimin kilosunu iyi buldu yani vermesen de olur tarzinda konustu.
Günlük şu kadar ver bu kadar ver verme gibi tepkilerde bulunuyor. Kadın işine karışıyor ve tadımız kaçıyor. Ne yapsam nasıl ikna etsem bilemiyorum çocuğumun acliktan ağladığını görünce onun gözlerine izin alir şeklinde bakmak beni artık çok yıpratıyor. Çok yoruldum lohusa psikolojisi ayrı eşim ayrı. Kızlar yol gösterin lutfen ben ne yapmaliyim az once yine bu konudan tartıştık ve bebeğimin etkilendiğini düşünüyorum. Bu durumu nasıl aşabiliriz? Fikir istiyorum.
Teşekkürler.
Doğru diyor amaAsla bana hak vermiyor çocuk gelişimi eğitimi almış biriyim
Ilk zmanlar sütüm artsın diye anne çayı vs içiyordum ona da karışıyordu
Ondan habersiz aldım diye dünyanın lafını yemiştim
O çayların da zararlı olabileceğini düşünüyordu
Izinle içiyordum
Bunun da elle tutulur bir doğruluğu yok bence. Her bebek şahsına münhasır. Benim oğlum meme+mama destekli gitti ve 5 ayda pat diye bir anda ne mamayı aldı ne biberonu ve ben mecburen ek gidaya geçtim 22 aylıkken de memeden kestim.Sütün az olabilir emzirdikten sonra en fazla 60cc ver. O da cok aglar uyumazsa. Gunde 2-3 kereden fazla verme.
Mamaya karsi degilim ben cocuk ac kalacaksa verilir. Ama biberona alisirsa memeyi reddeder. Cok dikkatli olmak lazim
Bizim çocuk doktoru kızım 4 günlükken böbrekleri zorlanıyor mama başla dedi. Biz bu arada sürekli debeleniyoruz süt mevzusuyla. Her gittiğimizde mama ver dedik ama az ver , sürekli memede olsun,şöyle böyle,bana süper baskı yapıyor emzirmem için. Atak dönemi geçti emmiyor kızım, ben sürekli ateşli ,sürekli göğüs ağrısı, ağrıdan ağlama krizleri, en son genel cerraha gittim. Yapısal bozukluğum varmış, mastitin son evresiymiş, ameliyata kadar gelmişsin dedi doktor. Hemen emzirme komple kesip ilaç tedavisi dedi. Çocuk doktoruna kontrolde inandıramıyoruz. Emzirmek istemiyorsun diyorçünkü insanlar boşuna gecelerini gündüzlerine katıp çocuk doktoru oluyorlar.
doktor bile gerek yok demişken kimseyi dinlemeyin uyarısı yapmak çok enteresan bir yaklaşım.
bilim çağındayız yahu. iç sesimiz yerine ilim sahiplerini dinlemek lazım.
Kimse mamaya kötü dememişMama hakkında saçma saçma yorumlar yapıp emziremeyen anneleri böyle yaralıyorsunuz işte mamaya ilaç diyen mi ararsın şekerden bayıyorsun diyen mi hayret verici. Konu sahibi arkadaşım sana özelden bir karısım cay yazıcam ( herhangi bir marka falan değil aktardan alabileceğin bitki) onu gece yatmadan önce ve sabah kahvaltıda iç. Bebek emdikten sonra sütünü sağ biriktir az az da olsa birikir bebek çok huysuz olursa verirsin sütü. Birde bezlerini takip et kakasını özellikle.
Keza benzer şekilde büyük oğlum doğdu doğalı hiç emmedi.Bizim çocuk doktoru kızım 4 günlükken böbrekleri zorlanıyor mama başla dedi. Biz bu arada sürekli debeleniyoruz süt mevzusuyla. Her gittiğimizde mama ver dedik ama az ver , sürekli memede olsun,şöyle böyle,bana süper baskı yapıyor emzirmem için. Atak dönemi geçti emmiyor kızım, ben sürekli ateşli ,sürekli göğüs ağrısı, ağrıdan ağlama krizleri, en son genel cerraha gittim. Yapısal bozukluğum varmış, mastitin son evresiymiş, ameliyata kadar gelmişsin dedi doktor. Hemen emzirme komple kesip ilaç tedavisi dedi. Çocuk doktoruna kontrolde inandıramıyoruz. Emzirmek istemiyorsun diyorAynı özel hastane de doktorlar. Genel cerraha çıktım ,derdimi anlattım. Çocuk doktorunu aradı durumu anlattı da öyle bıraktı doktor beni. Tamam zorlayalım anneleri de bu kadar değil ya. Diyorum ki iki gece ateşten acillik oldum, hastanede düşürebildiler ancak duş alsaydın diyor Muhteşem bir çocuk doktoru ama konu anneye gelince nazi herif.
Normal azalmasıBebeğimin kakası ne yazık ki azalmıştı günde 1e düşmüştü ve miktari cok çok azdı
Önceden 4 kez yapardı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?