Esim ve mama konusundaki ısrarı

Yarısı ile devam edebilirim gibi geldi bu yorumlardan sonra
Yanı 50 cc ile yola devam etmek mantıklı gibi

Bakın kafanızda olayı bitiremiyorsunuz hala. 50 cc ile yola devam etmeyi değil kademeli azaltarak tamamen memeye dönmeyi düşünün lütfen. Süt beyinde biter siz sütünüze güvenirseniz bebek her istediğinde sıkılmadan usanmadan gerekirse saatlerce çevire çevire emzirirseniz arz talep dengesi oluşur. Siz bebeğinize yetersiniz. Emzirme danışmanları şunu söyler 1 meme 1 bebeğe 2 meme 2 bebeğe yeterli. Siz kendinize güven. İlk ay 1 kg aldıran süt bebeğe yeten süt birden neden yetmesin ki? Araştırın okuyun hatta bence yardim alın yaparsınız. Muhtemelen atak haftasında olduğunuz için bu kadar zorlandınız ama kendinize ve sütünüze güvenin lütfen

Bebek tam olarak iki memeyi emdikten sonra hala aç ise 30 cc mama verilir. Hala istiyorsa 30 cc daha yapılır böyle böyle beslenir. Kaldı ki ayda 1 kg alan bir bebek aç değildir muhtemelen. Emme refleksi yüzünden aranıyor da olabilir. Emzik verebilirsiniz karşı değilseniz.
Mamanın üstünde yazan miktar hiç anne sütü almayan bebekler içindir.

Bu arada mamaya karşı değilim 2 yaşında hala mama içiyor kızım. Sadece bu yolu tercihiniz yakında anne sütünü hiç almamasına sebep olabilir belirtmek istedim

Her emzirme sonrası versem sürekli mama yapmış olacağım çünkü sürekli memede kalmak istiyor ben de o çekilmedikçe müdahale etmiyorum
Yanı öyle bir süresi yok emzirmemin
Nasıl olucak ben de bilmiyorum
Şöyle yapacaksınız.
Bebeğiniz 40 günlük, 90 120 ml arası bir ölçüyle doyar.
Siz 3 saatte bir 90 ml hazırlayın, içsin ve diğer 3 saate kadar emzirmeyle devam edin.
Baktınız istemiyor, bu süreyi 4 saate çıkarın.
Böyle böyle aslında kapasitesini arttıracak ve mamadansa anne sütüne dönecek.

Mama konusunda uzman anne oldum artık, aklınıza takılan her şeyi sorabilirsiniz.

İyi de ilk ay 1 kg almış bebek. Sizce kilo alimi az mı?

Yani evdeki bir eşyanın yerine karışmıyor beyiniz. Mama içsin elbette ama doymuyor değil bu bebek zira kilo alımı çok normal. Emme refleksinden istiyodur sizi. Ha evet sıkıntıdan belki azalmış olabilir sütünüz ama bu mamaya yönelmenizi gerektirmez. Emzik deneyebilirsiniz.

Eşiniz bebeğinizin babasiysa bebeğinizin ne yiyeceği kadın işi olmuyor hanımefendi. Eşinize de böyle bir şey dememissinizdir inşallah. Bence duygularınızı susturup, Bebek de uyurken sakın sakın konuşsanız anlasacaksiniz.

Şu mama vermeme olayı yüzünden kendime ettiğim eziyeti anlatamam kilo aldım psikolojim bozuldu laf da eden oldu fakat vermeye mecbur kaldım
Benim de kızım doymuyordu bana doktor ver dedi mecburen verdim bizde de durum tam tersiydi
Ama söylediğiniz gibi sürekli emmek istemiyorsa mama verince uyuyorsa açtır büyük ihtimal
Ben sadece çok vermedim mesela doktor her emzirmeden sonra verebilirsin dedi ben günde iki defa verdim ikiyi geçirmedim hiç de bırakmadı 20 ay emdi.

Doktorunuza danışın bence.Insanların doktorculuk oynamasından nefret edıyorum.Anne sütünü tamamen bırakma rıskıde var .O yuzden iyi bir doktora gıdın.

Ayy haspa çok biliyosa kendi doğursaydı. Gıcık oluyorum bu tiplere. Bana da eşim hamileyken yoğurt peynir yumurta yemiyorsun çocuğu besleyemiyorsun diye söylenir dururdu içim almıyo derdim anlamazdı tiksine tiksine yediğim olurdu o yine laf edecek diye. 4 yıldır oğlum ağzına yoğurt yumurta peynir sürmez. 2. Olsun hiç sana karışmayacağım diyor. Bebek belki iştahlı ya emmdiği literatürde yetiyor gmrünebilir ama demek ki çocuğa yetmiyor.

Doğru diyor ama
O çaylar zararlı
İçinde rezene filan var ve genotoksik olduğu söyleniyor artık

Sütün az olabilir emzirdikten sonra en fazla 60cc ver. O da cok aglar uyumazsa. Gunde 2-3 kereden fazla verme.
Mamaya karsi degilim ben cocuk ac kalacaksa verilir. Ama biberona alisirsa memeyi reddeder. Cok dikkatli olmak lazim
Bunun da elle tutulur bir doğruluğu yok bence. Her bebek şahsına münhasır. Benim oğlum meme+mama destekli gitti ve 5 ayda pat diye bir anda ne mamayı aldı ne biberonu ve ben mecburen ek gidaya geçtim 22 aylıkken de memeden kestim.

Büyük çocuğum 2.5 yaşında 2.5 yıldır bitmedi bu cocuk yüzünden olan kavgalar kaynana gibi basimda bıtbıt öyle yapma böyle yap şunu yapma bunu yap diye emir vermekten başka bi işe yaramıyor hayatinda bi kere ne bez değiştirdi ne banyosunu yaptırdı ne ilgilendi cok biliyormuş gibi akıl verdi sadece sanirim senin kocanda benim ki gibi olacak bi zaman sonra inanın duymuyosunuz bile ne dediğini boşuna kavga ettiginizle kaliyorsunuz..çocuksuz evliligimiz cok güzeldi ayda yılda bir anca tartismamiz ya olur ya olmazdi simdi abartısız saat basi bi tartışma çıkıyor beni cocuklariyla ilgilenmeyen anne konumuna koymaya çalışıyor ama hiç dönüpte aynaya bakmıyor ben nasil bi babayim çocuğumun karnini doyurdum mu hiç altını degistirdim mi oyun oynadım mı diye düşünmüyor ama ben ilgisiz anne oluyorum..neyse bende içimi döktüm sayenizde:) bu kavga ölene kadar bitmeyecek galiba büyüyünce de yok okulda niye başarısız yok evliliği niye böyle yok şöyle yok böyle diye ömrümü yiyecek bu adam benim :)))

Doymadığına sadece çok ağladığı için mi karar verdiniz. Mama vermeyin asla demem ama anne sütü çok değerli lütfen önce gerçekten yetip yetmediğine karar verilsin. Sizin sütünüz eşinizin baskınızdan azalmış olabilir ama lütfen uzun uzun emzirin bebeğinizi ve gerekirse her hafta sağlık ocağına falan gidip kilo takibi yapın ilk bir ay 1 kilo aldıysa 10 günde birşey değişmez. Bende ilk başlar çok defa sütün yetmiyor mama mı versen laflarını duydum ama doktorum kilo alımının normal olduğunu söyledikçe özgüven geliyordu o yüzden dışarıya kulağımı tıkadım. Ağlamalarının nedeni açlık olmayabilir lütfen çişli bez takibi ve kilo takibi yapıp öyle devam edin mamaya

Oğlum kuvezde kaldığında emzirmeye gidiyordum. Ama kısa süre sonra acıkıyormus. Eve geldikten sonra da sürekli emiyor ama memeden ayırdıktan kısa süre sonra tekrar ağlıyordu. Bezini falan takip edip dr a gittim. Sonra mamaya başladık. Ozaman sakinleşti. Sizde tekrar başka bir dra danısın.Ayrıca 100cc çok fazla

Bizim çocuk doktoru kızım 4 günlükken böbrekleri zorlanıyor mama başla dedi. Biz bu arada sürekli debeleniyoruz süt mevzusuyla. Her gittiğimizde mama ver dedik ama az ver , sürekli memede olsun,şöyle böyle,bana süper baskı yapıyor emzirmem için. Atak dönemi geçti emmiyor kızım, ben sürekli ateşli ,sürekli göğüs ağrısı, ağrıdan ağlama krizleri, en son genel cerraha gittim. Yapısal bozukluğum varmış, mastitin son evresiymiş, ameliyata kadar gelmişsin dedi doktor. Hemen emzirme komple kesip ilaç tedavisi dedi. Çocuk doktoruna kontrolde inandıramıyoruz. Emzirmek istemiyorsun diyor Aynı özel hastane de doktorlar. Genel cerraha çıktım ,derdimi anlattım. Çocuk doktorunu aradı durumu anlattı da öyle bıraktı doktor beni. Tamam zorlayalım anneleri de bu kadar değil ya. Diyorum ki iki gece ateşten acillik oldum, hastanede düşürebildiler ancak duş alsaydın diyor Muhteşem bir çocuk doktoru ama konu anneye gelince nazi herif.

Ayy şimdiki erkekler de herseyin için de ya. Sen onun annesisin. En iyisini sen hisseder düşünür yaparsın

Kimse mamaya kötü dememiş
Ama bu anneninki gerçekten gereksiz gibi duruyor
Ayrıca çoğu anne de gerçekten evhamdan dolayı gereksiz mama başlıyor ve devamı geliyor
1. Aydan sonra kakaya bakılmaz, çişli bezlere bakılır
Bir de o karışım içinde rezene yoktur umarım.

Keza benzer şekilde büyük oğlum doğdu doğalı hiç emmedi.
İlk haftadan itibaren emzirme yeterliliği de olan ünlü bir doktor takibine aldırdık kendimizi.
Taktı kadın, aç bırak şunu yap bunu yap.
3 hafta cebelleştik, çay kaşığıyla içirmeler, fincan yöntemi, susmuyor 7 24 ağlıyor çocuk vs.
Bebeği yatırır pozisyonda kucağıma aldığım an eti kopmuş gibi ağlıyor, bırakın memeye yaklaşmayı, kendini tırmalıyor.

Bu iş olmayacak, kabullenip ayına gelirken biberon başlayıp doktorumu değiştirdim.
Ve öğrendim ki çocuğum küçük doğduğundan çene kasları gelişmemiş, gözyaşı bezleri oluşmamış, kafasında ödem var doğum kaynaklı, böyle küçük rötuş eksiklikleri var ve vakumlama yapamıyor dolayısıyla ememeyecek.
Ancak kendini toplaması 2 ayını bulur dedi doktorumuz ve 2. Ayda da benim sütüm kesildi.
Yani çocuk hiç ememedi.

Eğer ki o ünlü, bilmem ne belgeli prof hoca çocuğun emmesine takılı kalmak yerine layığıyla muayene edip ne olduğunu anlayabilseydi, sürece hakim olacak ve bebeğimi belki de çok uzun süre emzirebilecektim.

Demem o ki, her meslekte olduğu gibi maalesef tıp dünyasında da sadece isimden ibaretler mevcut.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…