Esim ve mama konusundaki ısrarı

caylar cok guzel sut yapiyor da, alerji de yapabiliyor.
Mesela rezeneden dolayi kasiniyorum krem kullaniyorum.
Karsilikli tartismadan konusun esinizin de hakli taraflari olabilir..

Normal azalması
Çişli bezlere bakacaksınız 1. Aydan sonra
24 saat toplamında 1 paket margarin ağırlığında oluyorsa doyuyordur.
Çişli bez efsanesi çok geride kalmadı mı?
Bebek ön sütü alıp dolayısıyla çok çiş yapıp yine aç olabilir...
Burada hedef yağlı kısmı yani doyurucu olanın alınmasını sağlamak.
Çişli bez yerine günlük gramaj ve kaka takibi yapmak.

Üzgünüm ama eşiniz kadar bile bilginiz yok. Süt bebek emdikçe artar. Mama verirseniz bebek doyar ve emmez dolayısıyla sütünüz asla artmaz hatta tamamen de kesilebilir. Bebeğin kucakta kalma ihtiyacı yalnız açlık değil size olan ihtiyacıyla da ilgilidir sizin teninizi kokunuzu aradığı için de kucakta kalmak ister, meme manevi de bir ihtiyaçtır bebek için. Ayrıca 100 cc çok çok fazla. Bebek kilo vermiyorsa ve aylık artışı persentil aralığındaysa doyuyor demektir. Siz ezbere konuşuyosunuz internette açıp iki makale okusanız göreceksiniz zaten. Bebeğinize iyilik yapmıyosunuz.

Hayır geride kalmadı
Sadece anne sütü alan bebekler 10 güne kadar kaka yapmayabilir, aç diye mama mı dayayalım hemen?
Günlük gram takibi diye bir şey de yok, her gün tartıya çıkarıp bugün 10 gram aldı bugün 20
Mi diyeceğiz? Boşuna mı aylık yapılıyor kontroller
Ayrıca sürekli emilen memelerde önsüt-sonsüt ayrışması olmuyor

Ay kıyamam çok üzüldüm bir an oğlunuza. Siz de zaten yeni anneydiniz ,insanın feleği şaşıyor ne olduğunu şaşırıyor zaten bebek doğduğunda. Bir de başında nazi doktor,çok iyi anlıyorum. İlk çocuklar işte hep biraz deneme tahtası. Eminim küçük çocuğunuzda çok daha rahat hareket etmişsinizdir. Ben mesela ikinci olsa hiç kasmam ,süt yok mu ver mamayı doysun derim. Psikolojik olarak yıpranmamız yeter zaten.

Belli ki bu konuda hiç sıkıntı çekmemişsiniz.
Bebeğin aç ve kilo sorunu varsa evet günlük yapılır takibi.
En kötü ihtimal haftada 3 kere gidersiniz sağlık ocağına aylık değil.
Ve yine evet, aç kalıyorsa anne sütü yetersiz geliyorsa mamaya başlanır.
Bir canlıyı aç bırakarak ‘anne sütü’ mucizesi adı altında işkence edemezsiniz.
Kaka sayısı değil, kıvamı dokusu incelenir.

Sadece ön sütü alan bebeklerde sıklıkla gözlemlenir dolu bez ama sürekli emme refleksi.
Çocuk kusmuyor, çiş sayısı yeterli ama sürekli emmek istiyorsa, derin uykusu yoksa ve emerken çık agresif olan bebeklerde yağlı kısmı alamadığı düşünülür.
Bu da emzirme sonrası sağma ile kalan sütü çekip verme, hala sorun devam ediyorsa ayına uygun mama ölçüşüyle devam edilir.

Aç diye mama mı dayayalım ne demek yahu!

Gerçekten öyle oldu, herkes başımda bir emzirmedir gidiyor, het kafadan ayrı ses.
Memeler sürekli pompada Allahım ne günlerdi...

İkinci çocuğum aksine çok güzel emerken bir öğlen emdi ve bir daha emmedi.
Meme reddini yenemedik 4. Ayda.
Biraz sağmayla devam ettik ama malum sağmayla devam için annenin mükemmel şekilde beslenmesi, dinlenmesi lazım.
İki küçük çocukla tostla karın doyuruyordum

Baktım emmiyor, süt de gitti verdim mamayı ki ek gıda dönemi de gelmişti.

Konu sahibiyle empati kurabildim o sebeple, yaşadım birebir ve şuan kendi de sebebini anlayamıyor ama birçok parametre var.
Benim oğlan 1 haftalıkken 80 90 cc mama içerdi mesela, her bebek kendine özeldir kimse kabul edemiyor bunu.

En güzeli beslenmeyi bebeğin isteği akışında ilerletmek, fazlası azı ya da yanlışı yok bu işin.
Onun ihtiyacını karşılayabilmek temel olan.

Çok teşekkürler
Kendini bu konuda kapatmış biri
Ben istemez miyim sütüm gelsin
Bu konuda eş desteği çok önemli
Psikolojik baskı yapıyor ve çok üzülüyorum
Belki sütüm bu yüzden azaldi
Sütünüz belli Bi zamandan sonra azalır sonrasında artar ve bebeğinize yeter emin olun iki kızım var büyük kızımı sütüm yok az geliyor vs diye pek emzirmedim mama verdim sonra da emmeyi bıraktı küçük kızımda doktorum neden sütün yetmesin doymadığını nerden biliyorsun kilosu iyi dedi 20 gün mama verdim sonrasında hep anne sütü ki sütüm yok denecek kadar az bana göre çünkü hiç akmaz Şişmez göğsüm kızım 15 aylık kilosu da çok iyi hala da emiyor. Biz biraz evhamlanıyoruz açıkcası aç kalır yetmez diye ama yetiyor bence yol yakınken dönün mama vermeyin emzirin sürekli günde en az 4 kere bez ıslatıyorsa Bi bebek doyuyor demektir

O mamaların içinde uyumasını rahatlatan ek ürünler var bu yüzden rahat uyuyorlar , doydugu için değil.

Madem kilo alımı iyi , öyleyse verilmese olur mama

Ancak doymuyor diye değilde , böyle rahat ediyorum, diğer türlü çok bunaldım diyorsanız sizin bileceğiniz iş tabi.

Bir şey sorucam konudan alakasız ama rezene neden yoktur dediniz bildiğim kadarıyla süt artıyor da rezene hem de annede gaz varsa onuda attırıyor. Merak ettim valla

En büyük pişmanlığım ve içimde kalan Bi şeydir emzirmemek hayat ne getirir bilemeyiz. Büyük kızım kalp hastası malesef ki anne sütü alsaydı belki de düzelmişti ama ilk çocuğun tecrübesizliğiyle ben emziremedim psikolojik etkenler de çok fazlaydı o yüzden emmedi yavrucum Allah kimseye böyle bişey vermesin sağlıkla büyüsün ama elinizde imkan varken değerlendirin emzirin

Doktoru dinlemeyin demedim farkındaysanız ki doktora da sormuş zaten. Ben etraftaki yok mamaya alışması, yok zehirdir bilmem nedir diyenleri kastettim. Tabi ki herkes çocugunu emzirmek ister. Anne sütünden değerlisi yok. Ama insanlar çocugun aç kalmasını göze alıp mamaya karşı çıkıyor. Ben bunun sıkıntısını yaşadım. Aç kaldığı için sarılığı arttı, yeterli kiloyu alamadı bebeğim. Keşke tecrübesizliğime aldanıp etrafımdaki kişileri dinlemeseydim diyorum oyüzden

Benim bebeğim 1 aydan sonra kaka yapmamaya başladı.
10 gün bekledigim halde yapmaz sonunda fitile mecbur kalirim.
3 buçuk aydır durum bu. Artık 10 gün beklemiyorum dr 3. Gün fitili ver dedi.
1440 gram doğdu.
Temmuz 1 kucağıma verdiler 1750 gram. Bugün 5 kilodan fazladır.

Kaka ararsak benim kız doymuyor demektir.

Kaka takibi çiş gibi sayı değil, kıvam ve renk olarak bakılır.
Kaka takibi bebeklik döneminde çok önemlidir, çeşitli hastalık, açlık vb belirtileri buradan anlaşılabilir.

Benim göğüslerim de çok az şişer.
Genelde yumuşak.
Öyle tişörtüm ıslanmaz.
Fışkırmaz.
Çok düşündüm yok mu acaba yetmiyor mu diye.
Ama kilo alımına göre her şey normal gibi.
Bir de memeyi bıraktığında sıkıyorum süt geliyor.
Demek var ama o doydu artık diye düşünüyorum.
Insan başlarda çok sorguluyor gerçekten.

Anne değilim O sebeple kişisel tecrübelerimi paylaşamayacağım ama bir arkadaşım hem gebelikte hem doğumdan sonra bol bol proteinli beslenmişti. Çok fazla et yemişti hatta öyle ki kahvaltıda bile et yer olmuştu. Canım çok çekiyor derdi hamileyken. Doktor da sakınca bulmayınca yedi Her neyse 6 aylık bebeği ve sadece anne sütü ile besleniyor bebeğin boyu kilosu maşallah çok iyi.
Belki et yemenin faydası vardır diye yazıyorum umarım işe yarar
İnşallah sütünüz artar ve her şey istediğiniz gibi yoluna girer

Kaka takibi çiş gibi sayı değil, kıvam ve renk olarak bakılır.
Kaka takibi bebeklik döneminde çok önemlidir, çeşitli hastalık, açlık vb belirtileri buradan anlaşılabilir.

Evet mukus vs alerji belirtisi acısından önemli kaka biliyorum.
Ama tek başına değil de başka belirtilerle ele alınıyor sanırım.
Yani ben ortada kaka göremediğim için maalesef çocuğun duygusal durumu, iştahı, uykusu, huzuru bunlar üzerinden ilerliyorum.

Şöyle, az bezlenen bebeklerin kakaları daha katı kıvamlıdır.
Sert değil ama yine de katı.
Beslenmesi yeterli olan bebeklerin ise bayağı vıcık hatta annelerin efsanesi ‘ensesine kadar kaka çıkmış’ şekilde sulu ve şekilsiz olur.
Kaka bu açıdan oldukça önemli.
Mamayla beslenen bebeklerin kakaları yine şekilsiz ama anne sütüne göre çok daha katıdır, öyle taşma vs yaşanmaz genelde.

Sizin durumunuz ayrı ama bir önceki mesajınıza yazmayı unutmuşum, fitilin sürekli kullanımına olumsuz bakıldığını biliyorum.
Bebeğinizin prematüre olması bu kıstasın dışında olabilir, ne kadarlık bilmiyorum ama gelişim süreci normal doğması gereken süreden itibaren baz alındığından, yavaş yavaş bünyesi daha aktif çalışacaktır diye düşünüyorum.
Temmuzdan bugüne muhteşem bir kilo artışı var.
2400 olan oğlum ancak 3. ay sonunda 5 kiloyu görmüştü.
Göz açıp kapayıncaya kadar büyüyorlar, hatta küçük bebekler daha çabuk büyüyor gerçekten, sağlıkla yaşasın, upuzun bir ömrü olsun inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…