- Konu Sahibi Mihmandar_34
-
caylar cok guzel sut yapiyor da, alerji de yapabiliyor.Asla bana hak vermiyor çocuk gelişimi eğitimi almış biriyim
Ilk zmanlar sütüm artsın diye anne çayı vs içiyordum ona da karışıyordu
Ondan habersiz aldım diye dünyanın lafını yemiştim
O çayların da zararlı olabileceğini düşünüyordu
Izinle içiyordum
Çişli bez efsanesi çok geride kalmadı mı?Normal azalması
Çişli bezlere bakacaksınız 1. Aydan sonra
24 saat toplamında 1 paket margarin ağırlığında oluyorsa doyuyordur.
Hayır geride kalmadıÇişli bez efsanesi çok geride kalmadı mı?
Bebek ön sütü alıp dolayısıyla çok çiş yapıp yine aç olabilir...
Burada hedef yağlı kısmı yani doyurucu olanın alınmasını sağlamak.
Çişli bez yerine günlük gramaj ve kaka takibi yapmak.
Ay kıyamam çok üzüldüm bir an oğlunuza. Siz de zaten yeni anneydiniz ,insanın feleği şaşıyor ne olduğunu şaşırıyor zaten bebek doğduğunda. Bir de başında nazi doktor,çok iyi anlıyorum. İlk çocuklar işte hep biraz deneme tahtası. Eminim küçük çocuğunuzda çok daha rahat hareket etmişsinizdir. Ben mesela ikinci olsa hiç kasmam ,süt yok mu ver mamayı doysun derim. Psikolojik olarak yıpranmamız yeter zaten.Keza benzer şekilde büyük oğlum doğdu doğalı hiç emmedi.
İlk haftadan itibaren emzirme yeterliliği de olan ünlü bir doktor takibine aldırdık kendimizi.
Taktı kadın, aç bırak şunu yap bunu yap.
3 hafta cebelleştik, çay kaşığıyla içirmeler, fincan yöntemi, susmuyor 7 24 ağlıyor çocuk vs.
Bebeği yatırır pozisyonda kucağıma aldığım an eti kopmuş gibi ağlıyor, bırakın memeye yaklaşmayı, kendini tırmalıyor.
Bu iş olmayacak, kabullenip ayına gelirken biberon başlayıp doktorumu değiştirdim.
Ve öğrendim ki çocuğum küçük doğduğundan çene kasları gelişmemiş, gözyaşı bezleri oluşmamış, kafasında ödem var doğum kaynaklı, böyle küçük rötuş eksiklikleri var ve vakumlama yapamıyor dolayısıyla ememeyecek.
Ancak kendini toplaması 2 ayını bulur dedi doktorumuz ve 2. Ayda da benim sütüm kesildi.
Yani çocuk hiç ememedi.
Eğer ki o ünlü, bilmem ne belgeli prof hoca çocuğun emmesine takılı kalmak yerine layığıyla muayene edip ne olduğunu anlayabilseydi, sürece hakim olacak ve bebeğimi belki de çok uzun süre emzirebilecektim.
Demem o ki, her meslekte olduğu gibi maalesef tıp dünyasında da sadece isimden ibaretler mevcut.
Belli ki bu konuda hiç sıkıntı çekmemişsiniz.Hayır geride kalmadı
Sadece anne sütü alan bebekler 10 güne kadar kaka yapmayabilir, aç diye mama mı dayayalım hemen?
Günlük gram takibi diye bir şey de yok, her gün tartıya çıkarıp bugün 10 gram aldı bugün 20
Mi diyeceğiz? Boşuna mı aylık yapılıyor kontroller
Gerçekten öyle oldu, herkes başımda bir emzirmedir gidiyor, het kafadan ayrı ses.Ay kıyamam çok üzüldüm bir an oğlunuza. Siz de zaten yeni anneydiniz ,insanın feleği şaşıyor ne olduğunu şaşırıyor zaten bebek doğduğunda. Bir de başında nazi doktor,çok iyi anlıyorum. İlk çocuklar işte hep biraz deneme tahtası. Eminim küçük çocuğunuzda çok daha rahat hareket etmişsinizdir. Ben mesela ikinci olsa hiç kasmam ,süt yok mu ver mamayı doysun derim. Psikolojik olarak yıpranmamız yeter zaten.
Sütünüz belli Bi zamandan sonra azalır sonrasında artar ve bebeğinize yeter emin olun iki kızım var büyük kızımı sütüm yok az geliyor vs diye pek emzirmedim mama verdim sonra da emmeyi bıraktı küçük kızımda doktorum neden sütün yetmesin doymadığını nerden biliyorsun kilosu iyi dedi 20 gün mama verdim sonrasında hep anne sütü ki sütüm yok denecek kadar az bana göre çünkü hiç akmaz Şişmez göğsüm kızım 15 aylık kilosu da çok iyi hala da emiyor. Biz biraz evhamlanıyoruz açıkcası aç kalır yetmez diye ama yetiyor bence yol yakınken dönün mama vermeyin emzirin sürekli günde en az 4 kere bez ıslatıyorsa Bi bebek doyuyor demektirÇok teşekkürler
Kendini bu konuda kapatmış biri
Ben istemez miyim sütüm gelsin
Bu konuda eş desteği çok önemli
Psikolojik baskı yapıyor ve çok üzülüyorum
Belki sütüm bu yüzden azaldi
Bir şey sorucam konudan alakasız ama rezene neden yoktur dediniz bildiğim kadarıyla süt artıyor da rezene hem de annede gaz varsa onuda attırıyor. Merak ettim vallaKimse mamaya kötü dememiş
Ama bu anneninki gerçekten gereksiz gibi duruyor
Ayrıca çoğu anne de gerçekten evhamdan dolayı gereksiz mama başlıyor ve devamı geliyor
1. Aydan sonra kakaya bakılmaz, çişli bezlere bakılır
Bir de o karışım içinde rezene yoktur umarım.
Bir şey sorucam konudan alakasız ama rezene neden yoktur dediniz bildiğim kadarıyla süt artıyor da rezene hem de annede gaz varsa onuda attırıyor. Merak ettim valla
Doktoru dinlemeyin demedim farkındaysanız ki doktora da sormuş zaten. Ben etraftaki yok mamaya alışması, yok zehirdir bilmem nedir diyenleri kastettim. Tabi ki herkes çocugunu emzirmek ister. Anne sütünden değerlisi yok. Ama insanlar çocugun aç kalmasını göze alıp mamaya karşı çıkıyor. Ben bunun sıkıntısını yaşadım. Aç kaldığı için sarılığı arttı, yeterli kiloyu alamadı bebeğim. Keşke tecrübesizliğime aldanıp etrafımdaki kişileri dinlemeseydim diyorum oyüzdençünkü insanlar boşuna gecelerini gündüzlerine katıp çocuk doktoru oluyorlar.
doktor bile gerek yok demişken kimseyi dinlemeyin uyarısı yapmak çok enteresan bir yaklaşım.
bilim çağındayız yahu. iç sesimiz yerine ilim sahiplerini dinlemek lazım.
Şok oldum bilgi için teşekkürler
Çişli bez efsanesi çok geride kalmadı mı?
Bebek ön sütü alıp dolayısıyla çok çiş yapıp yine aç olabilir...
Burada hedef yağlı kısmı yani doyurucu olanın alınmasını sağlamak.
Çişli bez yerine günlük gramaj ve kaka takibi yapmak.
Kaka takibi çiş gibi sayı değil, kıvam ve renk olarak bakılır.Benim bebeğim 1 aydan sonra kaka yapmamaya başladı.
10 gün bekledigim halde yapmaz sonunda fitile mecbur kalirim.
3 buçuk aydır durum bu. Artık 10 gün beklemiyorum dr 3. Gün fitili ver dedi.
1440 gram doğdu.
Temmuz 1 kucağıma verdiler 1750 gram. Bugün 5 kilodan fazladır.
Kaka ararsak benim kız doymuyor demektir.
Sütünüz belli Bi zamandan sonra azalır sonrasında artar ve bebeğinize yeter emin olun iki kızım var büyük kızımı sütüm yok az geliyor vs diye pek emzirmedim mama verdim sonra da emmeyi bıraktı küçük kızımda doktorum neden sütün yetmesin doymadığını nerden biliyorsun kilosu iyi dedi 20 gün mama verdim sonrasında hep anne sütü ki sütüm yok denecek kadar az bana göre çünkü hiç akmaz Şişmez göğsüm kızım 15 aylık kilosu da çok iyi hala da emiyor. Biz biraz evhamlanıyoruz açıkcası aç kalır yetmez diye ama yetiyor bence yol yakınken dönün mama vermeyin emzirin sürekli günde en az 4 kere bez ıslatıyorsa Bi bebek doyuyor demektir
Kaka takibi çiş gibi sayı değil, kıvam ve renk olarak bakılır.
Kaka takibi bebeklik döneminde çok önemlidir, çeşitli hastalık, açlık vb belirtileri buradan anlaşılabilir.
Şöyle, az bezlenen bebeklerin kakaları daha katı kıvamlıdır.Evet mukus vs alerji belirtisi acısından önemli kaka biliyorum.
Ama tek başına değil de başka belirtilerle ele alınıyor sanırım.
Yani ben ortada kaka göremediğim için maalesef çocuğun duygusal durumu, iştahı, uykusu, huzuru bunlar üzerinden ilerliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?