Eşim ve sigara yalanı

Sigara saglığa zararli ve evet pis kokuyor kabul ediyorum yalan söylemesi de hoş değil ama siz de sigaraya sanki ot es*ar iciyormus gibi tepki vermissiniz ondan yalana basvurmus.Sigara kokusu yüzünden isyerinde cok zorlanmistim astimimdan dolayi ne igrenc koku oldugunu biliyorum ama bence cok abartmissiniz

Biraz tepkimi düşürüp dikkat etmeye çalışacağım. Neden yalan söyledi orayı daha çok merak ediyorum kahvaltı sonrası soracağım.

Yazılanlara teşekkürler kızlar. Beğendiğim oldu, beğenmediğim oldu, katıldığım oldu, katılmadığım oldu. KK da bundan var zaten bilgi alışverişi.

Biraz tepkimi düşürüp dikkat etmeye çalışacağım. Neden yalan söyledi orayı daha çok merak ediyorum kahvaltı sonrası soracağım.
Ben size söyleyeyim. eşiniz sigara konusunda yalan söyleyince siz bu yalanı onun kendisine atfediyorsunuz koca adam neden yalan söylüyor ne gerek var diye. Ama tek tük ve kontrollü de içse sigara bir maddesel bağımlılıktır. Ve bağımlı beyin farklı çalışır. Canı istediğinde o maddeye ulaşmak için her şeyi yapabilir/söyleyebilir buna yalan da dahil. Yani kısacası yalanı kocan değil “bağımlı tarafı”söylüyor, bağımlılık insana normalde yapmayacağı şeyler yaptırır, bunu kocanın kendi kişilik özelliği olarak değil bağımlı bir zihnin çalışma mekanizması olarak görmelisin.

Annesi gibi davranmayı bırakmazsan, kazık kadar adama baskı yapıp durursan daha çok yalan söyler.

Tamam sigara içmesi kötü kabul.İçmese yalan söylemese güzel olur ama sizin tavrınız çok itici Çocuğunu takip eden anne yapar sizin yaptığınızı o da sizin çocuğunuz gibi yakalanınca ağlayarak özür diliyor bu evlilik değil,zaten mesele sigara değil bir yerde tepe taklak olur dağılır bu evlilik bilin bakalım kimin yüzünden...

Annesi gibi davranıyorsunuz, ergen çocuğu olan bir anne nasıl yazarsa öyle yazmışsınız. Bu kadar da karışılmamalı

Niye karışıyorsunuz ki sıgara icmesine. Bu kadar da değil bence yaa
Pardon? Koynuma aldığım adamın sigarasına karışırım ben ağzıma sürmemişim onun kokusunu pisliğini mi çekicem? Başka konu olunca dibini sıyıran (sigara içenler) konu sigara olunca niye koroşoyorson

Son düzenleme:
Ay size ne ya? Sevdiğiniz insanın sağlığı için tabiki içmemesini isteyebilirsiniz telkin edebilirsiniz ama o kadar ya.
Baskı yapıp korkudan yalan söyleyince yalan söyledi oluyor. Çocuk değil karşınızdaki.

Bebek düşünüyorum zararlı olduğunu bile bile bırakamıyorum, hiç kolay değil. Siz adamı yalana sürükleyecek kadar sıkıyorsunuz demek. Başka bir alışkanlığı, sadakatsizliği, uygunsuzluğu yoksa bu kadar sıkmak iyi değil. Erkeklerin başında komutan gibi bekleyerek eğitemezsiniz. Böyle de yalan söyler işte.

Ben de yeniden başladım sigaraya, kocam bana böyle yapsa camdan atarım onu galiba.
Tepkiniz biraz abartılı , resmen adam yalan söylemeye mecbur bırakılmış. Ödü falan Kopmaz inşallah bu kadar korkuya

Her 3 kişiden 1 inde kara ciğer yağlanması var. Sorun buysa Sizin için yaptığınız yemekleri kontrol edin. Umarım eşiniz sigarayı bırakır ama yaptığınız baskı onu daha çok teşvik eder. Belki de size söylemediği canını sıkan bir durum var onun için gece efkarlandı dayanamadı düşünürken yaktı bir tane. Keşke ona yalancı demek yerine neyi olduğunu sorsaydınız. Belki de baba olmak sorumluluklar adama ağır geldi. Kocanız düşünmüyorsunuz kendi kişisel görüşünüzü ona zorla kabul ettirmek istiyorsunuz bence. Böyle yaparak onu daha çok uzaklastirirsiniz kendini özgür hissedeceği arayislara gitmeyin bence. İnşallah bırakır ama siz de baskıyı azaltın o sizin hayat arkadaşınız çocuğunuz değil

Ben de sigaradan nefret ederim hem de alerjik durumum var yanımda içildiğinde mahvolurum resmen birkaç günü hasta gibi geçiriyorum yani o kadar etkiliyor. Eşim sigara içer evlenmeden önce bırakacağını söylemişti bırakamadi. Bu sözle olacak bir şey değil zaten bunun bilincindeyim o yüzden darlamiyorum. Benim yanımda da asla içmez çıkar balkonda içer gelir üstünü değiştirir dişlerini fırçalar yatmadan önce içmişse duşunu alır rahatsız olmamam için. Ama üzerine gitsem yalancısın bırakmadın vs. desem eminim ki ters teper üste çıkar rahatsız olmayayim diye bu kadar da uğraşmaz.
Yani koca adama çocuk muamelesi yapıyorsunuz resmen. Bakın daha önce yakaladiginizda gözleri dolmuş falan (bu da bana garip geldi ama) şimdi ise üste çıkmaya başlamış bile istediğine inan diye. Gittikçe daha da ters tepecek yapmayın bu kadar darlamayin adamı. Bu bir bağımlılık kolay mı öyle bırakmak? Bu arada size ne demiyorum içmeyeni gerçekten çok rahatsız ediyor ama bunu baskıcı bir şekilde değil düzgünce ifade edin bırakması için destekleyici olun ve biraz rahat bırakın. Ya da hiç anlamamış gibi yapın en azından gizli saklı daha az içer .

Bu onu yalancı yapar ama adamın hayatına bu kadar müdahale etmeyin. Rahatsız oldugunuz için evde ve yanınızda içilmemesi konusunda kurallarınız olabilir.

Offfff adam suan size katlanıyor demek ki harbiden gercekten sevıyor...Tamam kötü birşey ama kolay olsaydı bırakmak zaten bırakılırdı..Zaten bu sekılde baskı altında daha fazla ıcesı gelıyordur ınanıyorum...

Her ne kadar kokusunu sevmeyebılırsınız anlarım da bu sekılde baskı altında kendı evınde, kendı konfor alanında cocuk gibi kaçak göçek davranmasına sebebıyet veren sızsınız....

Bu baskıyı cocugada yaparsanız yalan söyler...Sırf sızı sevdıgı ıcın bırakacam vs.demıs dıye yalancı olmus mu oldu..

Destek olabılırsınız..Bak ıceceksen balkonda ıc ...Dıslerını fırcalamadan lutfen yatma vs.vs. desenız anlarımda korkunc bır yazı okudum yaaa suan resmen baskıdır bu psıkolojık şiddettir sizin yaptığınız..

`