Eşim ve söylenmeleri..

Eğer bağırarak ve de hakaret ederek söylemiyorsa adam cok bılmişlık seviyor demek kı bence cok da sorun yapmayın sağol hayatım uyardıgın için deyin gitsin yanı bunu huy edınmışse degıstıremezsınız benimde küçük bebeğim var bazı günler sadece onunla ilgilenmek zorunda kalırım ev işi yapamam evin dagınıklıgıda hemen ruh halime yansır agresif olurum eşim ağzını açacak olursa bütün sınırımi ondan çıkarırım bı iki kere denemişlıgı var ağzının payını aldığı için şimdi hıc ağzını acamaz bunu huy edinmiş olsaydı herhalde sınır krizi gecırırdım

Aslan maalesef ...
O zaman bu hiç düzelmeyecek :KK43:. Herkeste bir kusur bulur. Herşeyin en doğrusunu o bilir. Kendini övmeye bayılır. Kendi eliyle yaptığı her şeye ölür biter. Bir anda parlar sayar sayar, bir anda söner bir şey olmamış gibi. Sevgisini kolayca gösteremez. Size olan sevgisizliği olduğunu düşünmüyorum. Karakter yapısı o bence.

7 seneye gelecek evliligim 2 evladim var ayni durumdayiz. Hersey ama herseyvde bir fikri var. Aldigim kiyafetlerde yaptigim yemekte. Dun cacik yaptim. Arada ogluma da veriyorum. Basladi tuzlu olmus demeye. Iftardan sonra basim donuyor cok tuzlu olmus dedi oncekini de az tuzlu olmus diye elestirmisti. Susmaz kesinlikle susmaz. Evet cok seviyoruz biz de ama hep bir elestri halinde biz de bu konuyla ilgili cok tartisiyoruz ama yok duzelmiyor. Babasi da boyle sanirim boyle devam edicez.

Uf benim erkek arkadaşım da öyle yemek yaprım mutfağa gelir yemeği bızdıklar doksan tane soru sorar “neden o domatesin kabuğunu soyuyosun, yarısı çöpe gitti, bu bence pişmiştir, pişmiş midir, bunun suyu çok olmuş” ben de genelde senin yine çenen düştü dolanma ayağımın altında git hadi der kışkışlarım :D

Evliliğin oturmasıyla alakalı olduğunu düşünmüyorum benim eşim de mühendis,bu kadar yorum muhtemelen aklına bile gelmez,eşinizin karakteri böyle tartışmanıza bu tavırlardan hoşlanmadıgınızı söylemenize ragmen devam da ediyor,demek ki karakteri böyle sıkı dönütlerle zamanla törpülenir ama tamamen değişmez

Ben oturmus evlilik sevmiyorum o zaman hep ayni yerde kaliyor, bana yuruyeni lazim ;) birakiverin kendi yapsin. Benim esim de cok soyler onu boyle yapalim ,sunu soyle yapalim diye. Ama hep cogul konusur yani kendisini de katar isin icine. Cogu soyledigini kendisi yapar yani.

Esim yaptigim birseye soylendiginde ( ki cok nadir olur ) o isi birakirim sen yap hayatim bildigin sekilde der giderim
O da yapmak zorunda kalir
O yuzden pek karisamaz , yoksa kendisine kalacagini bilir isin

Siz kendi işlerinizi bir şekilde hale yola koyuyorsanız sürekli dikte etmesi tabi ki çok itici. Sizin bir düzeniniz var.
İş bölümünüz onun çalışması sizin ev işleri ise karışmamalı.

Dağınıklıktan hoşlanmayabilir. Ben de toplayarak yıkayarak yemek yaparım mesela. Yemeğe oturmadan mutfak toplu olur ki çıkanları toplamak kolay olsun.
Eşim de tam tersi tezgah üstü savaş alanı gibi olur. O an imkanım varsa oğlum bırakırsa yanında toparlarım. Yoksa yemek sonrasına kalır.

Bir insana 1-2 defa söyleyip cevabını aldıysan susarsın..

Ayrıca süpürgenin ince ucu çok işe yarar. Büyük ayak her yere girmez. Bilgisi yok fikri var. Çok itici biri..

Evlilik ne zaman oturur? Bu size ilk sorum..
2.senemize 4 ay kala tanımlayamadığım bir şeyler oluyor bize.. 11 aylık da bir bebeğimiz var..
6 sene çıktık ve severek evlendik şuan sevgim var mı yok mu bilmiyorum. Kişisel temizliğine özen göstermeyen bi adama dönüştü bu birincisi. İkincisi ise kapıdan içeri girer girmez bu poşet neden burda yemek neden böyle bunu şöyle yapsaydın olmaz mıydı.. Eleştiri bombardımanına tutuyor.. Tabi öyle kızarak bağırarak değil yine de bu beni çok sinirlendiriyor zaten asabi bi yapıya sahibim. Misal yemek yedik ben biraz sofra keyfi yapmayı seviyosam o hemen kaldıralım mutfak neden dağınık mutfağı toplar mısın gibi benim o an canımın yapmak istemediği veya yorgun olduğumdan ertelediğim işleri önüme getiriyor. Bazıları yemek yaparken salçayı alsa geri koyar ben öyle değilim önce dağıtıyorum sonra hızlıca topluyorum o anda geliyo burayı aynı anda toplasan olmaz mı.. Boş da değilim evde ki daha düzenli olabileyim kpssye çalışıyorum atanamışım öğretmenim bi yandan bebek emeklemeye başladı peşindeyim.. Bu sorunu nasıl aşabiliriz ben o işi hemen yapmak zorunda mıyım yoksa o mu benim işime karışmamalı.. Basit gibi görünüyor olabilir ama evi süpürme şeklime bile söylenince ben de bağırıyorum böylece her gün tartışıyoruz..Yani süpürgenin ince başlığıyla neden süpürüyosun sorabilir miyim hiç mantıklı değil çok zaman harcarsın büyüğünü tak gibi.. Diline pelesenk minimum maliyetle maksimum verim veya böyle daha ergonomik sözleri beni çileden çıkarıyor artık ben mühendis değilim ki hayatımın her alanında böyle düşüneyim veya yaşayayım.. Bir de uzaktayken sorunumuz yok gün içinde mesajlaşma konuşma her şey güzel giderken ki 6 sene de böyleydi ve ben aynı evde yaşamanın ne demek oldugunu bilmiyordum ,eve girer girmez başlıyoruz.. Teşekkürler okuduğunuz için
Evlilik terapistine gidin, sizin dediğinizi anlamayabilir ama doktor söyleyince etkili oluyor. Doktor "eşiniz, böyle düşünüyor ve bu onu incitiytor" vs diyerek değişim sürecine sokuyorlar. Arkadaşlarım hep destek aldılar evlilikleri düzeldi.

"ben biri işi yaparken benim yapış yöntemimle ilgili olumsuz yorumlarda bulunduğunda kendimi kötü hissediyorum.Artik o işi yapmak istemiyorum.İstersen içeride oturabilirsin,istersen bu işi sen yapabilirsin ama lütfen yorum yapma çünkü halıları yorumların temizlemiyor" diyebilirsiniz.Devam ederse yaptığı yorumu,sorduğu soruyu,neden bla bla.....cümlelerini cevaplamayin.Notr davranin .Eşinize işyerinde birisi onun yaptığı iş üstünden yorum yapsa ama işi eşiniz yapsa ve karşıda ki sürekli konuşmaya devam etse eşiniz de böyle yapardi

Aslan burcu erkeği çok fenadir. Hep bir bilmişlik hep bir yüksekten bakma :olamaz: dayım aslan burcudur bu özellikleri aynen gösterir. Eleştiriyi de normal yapmaz. Yengem hala nasıl bogazlamadi bilmem:KK48:
Eşim yaptığım işe yorum yaparsa " sen ne anlarsın hadi bakayayim sen çocuğa bak" diye başımdan saviyorum. Sinirlendiysem ters ters bakarım anlar. Her zaman olan şeyler değil ama yapıyor şunu şöyle yapsan bak daha pratik değil mi der yani ben de pratikse bile dediğini yapmam gıcıklık. Bu arada ben de aslan burcuyum ve bir şeyler dikte edilmesinden nefret ederim:deli:

2.senemize 4 ay kala tanımlayamadığım bir şeyler oluyor bize.. 11 aylık da bir bebeğimiz var..
6 sene çıktık ve severek evlendik şuan sevgim var mı yok mu bilmiyorum. Kişisel temizliğine özen göstermeyen bi adama dönüştü bu birincisi. İkincisi ise kapıdan içeri girer girmez bu poşet neden burda yemek neden böyle bunu şöyle yapsaydın olmaz mıydı.. Eleştiri bombardımanına tutuyor.. Tabi öyle kızarak bağırarak değil yine de bu beni çok sinirlendiriyor zaten asabi bi yapıya sahibim. Misal yemek yedik ben biraz sofra keyfi yapmayı seviyosam o hemen kaldıralım mutfak neden dağınık mutfağı toplar mısın gibi benim o an canımın yapmak istemediği veya yorgun olduğumdan ertelediğim işleri önüme getiriyor. Bazıları yemek yaparken salçayı alsa geri koyar ben öyle değilim önce dağıtıyorum sonra hızlıca topluyorum o anda geliyo burayı aynı anda toplasan olmaz mı.. Boş da değilim evde ki daha düzenli olabileyim kpssye çalışıyorum atanamışım öğretmenim bi yandan bebek emeklemeye başladı peşindeyim.. Bu sorunu nasıl aşabiliriz ben o işi hemen yapmak zorunda mıyım yoksa o mu benim işime karışmamalı.. Basit gibi görünüyor olabilir ama evi süpürme şeklime bile söylenince ben de bağırıyorum böylece her gün tartışıyoruz..Yani süpürgenin ince başlığıyla neden süpürüyosun sorabilir miyim hiç mantıklı değil çok zaman harcarsın büyüğünü tak gibi.. Diline pelesenk minimum maliyetle maksimum verim veya böyle daha ergonomik sözleri beni çileden çıkarıyor artık ben mühendis değilim ki hayatımın her alanında böyle düşüneyim veya yaşayayım.. Bir de uzaktayken sorunumuz yok gün içinde mesajlaşma konuşma her şey güzel giderken ki 6 sene de böyleydi ve ben aynı evde yaşamanın ne demek oldugunu bilmiyordum ,eve girer girmez başlıyoruz.. Teşekkürler okuduğunuz için
Evliligin oturmasi icin bence 3 yil gerekli sonrasinda da 5. Yilin donum oldugunu soyluyorlar. Ama tabi oturacak bir evlilikse.
Diger konuya gelince sana mudahale ettiginde hep tatli dille guler yuzle uyar. Bu benim isim karisma de. Eger baktin anlamiyorsa bu sefer kissasa kissas yap ve sen de onun isine mudahale et. Araba surdugunu ise gidip geldigini herseyini elestir. Sonra o isyan edince de bak gordun mu de.

Ben de cok soyleniyormusum esim son gunlerde sikayet ediyor bu konuda mesela sahur hazirliyorum, kibrit kutusu kadar peyniri 50 parcaya boluyor sinir oluyorum atsana agzina diyorum, basi vucudu kasindigi zaman killari dokulecegi icin kasinma yine basladin, uyurken uyuyup biraz kalin giyinse mudahale ediyorum, gece gec otursa ve sahura birkac saat kala birsey yese hemen soyleniyorum, hamileyim mesela mutfagi toparliyoruz makarnayi alip 10 cm ileri firlatsa cok sinir oluyorum gibi gibi. Bu huyumu yenmeye calisiyorum cunku surekli soylenen birisi olmak istemiyorum. Ben 1 senelik evliyim yeni farkediyorum boyle huylarim oldugunu oncesinde boyle degildim.
Esinle konustun mu seni nasil hissettirdigini anlattin mi hic? Bence kendisinin farkinda olmayabilir insan biraz gec idrak edebiliyor bazen..

Evlilik terapistine gidin, sizin dediğinizi anlamayabilir ama doktor söyleyince etkili oluyor. Doktor "eşiniz, böyle düşünüyor ve bu onu incitiytor" vs diyerek değişim sürecine sokuyorlar. Arkadaşlarım hep destek aldılar evlilikleri düzeldi.

Evet dün söyledim terapiste gidelim diye alay etti onlara para mı yedircez diye sen kendin git diyo psikologları da küçümser hakeza öğretmenleri de.. Her şeyi çok bildiğinden.. Hiç birinin gerekli meslek olduğunu kabul etmez

Ben de cok soyleniyormusum esim son gunlerde sikayet ediyor bu konuda mesela sahur hazirliyorum, kibrit kutusu kadar peyniri 50 parcaya boluyor sinir oluyorum atsana agzina diyorum, basi vucudu kasindigi zaman killari dokulecegi icin kasinma yine basladin, uyurken uyuyup biraz kalin giyinse mudahale ediyorum, gece gec otursa ve sahura birkac saat kala birsey yese hemen soyleniyorum, hamileyim mesela mutfagi toparliyoruz makarnayi alip 10 cm ileri firlatsa cok sinir oluyorum gibi gibi. Bu huyumu yenmeye calisiyorum cunku surekli soylenen birisi olmak istemiyorum. Ben 1 senelik evliyim yeni farkediyorum boyle huylarim oldugunu oncesinde boyle degildim.
Esinle konustun mu seni nasil hissettirdigini anlattin mi hic? Bence kendisinin farkinda olmayabilir insan biraz gec idrak edebiliyor bazen..

Şuan empati yapabildiniz umarım gerçekten çok sıkıyor karşı tarafı bırakın peyniri istediğimiz gibi yiyelim :/ Evet konuşuyorum sen fazla alıngansın ben kötü bişey demiyorum neden eleştiri algılıyosun sürekli savunma halindesin diyo ben de gerçekten öyle miyim bende mi hata diye düşünüyorum eğer öyleyse kendimi düzelticem yeter ki şu tartışmalar bitsin

Sanırım eşinizin mükemmeliyetçi bir yapısı var o yüzden herşeye müdahil oluyor ve sizi üzdüğünün farkında değil. En iyisi eşinizi karşınıza alın tatlı bir üslupla konuşun. Konuşunca halledilmeyecek hiçbir şey yok:21:

Bu isi ben yapiyorsam nasil yaptigima karisma lutfen.
Ama begenmiyorsan kendin de yapabilirsin..

Gibi tekrarla surekli.

Baska yolu yok

Herseye karisan erkek de cekilmez valla

Karıştığında "bi göstersene nasıl yapılıyor" de, sonra da "sen güzel yapıyorsun bundan sonra bu iş sende" de.
Ya o işi yapacak ya da susacak. Enn ennn sinir olduğum şey. Bu kadar sabır gösterme bas yaygarayı. Mutfağı topla ne demek ya! kalk topla g.tunun altinda yumurta mi var.

Back
X