- 10 Ocak 2010
- 1.323
- 265
- 323
- Konu Sahibi Mevsimyaz06
-
aileniz sizin yaşadığınız şehirde imiş, 20 günlük tatilinde tabi ki annesinin memleketine gitmek ister ben çok normal buldum, aynı zamanda 1 haftadan fazla süren tatiller daha yorucu olur 3,5 gün yeter bence tatile, geri kalan eşinizin memleketinde geçmeli, ki eşiniz de memleketini özlüyor olabilir, aynı durumda siz olsanız kayınvalidenizin yaşadığı şehirde yaşasanız, 20 günlük tatilinizde annenizin memleketine gitmek isteseniz, eşiniz de hayır dese nasıl olurdu, ben eşinizi haklı buldum, akşama kadar yatıyoruz sıkıntıdan demişsiniz zaten dinlenme budur bana göre, eşinizin memleketi civarında yok mu günü birlik gitmek için bir yerler oralara da gitsenizMerhaba. Yardımınıza ihtiyacım var. 3 senelik evliyim. Nerde hata yapıyorum? Evliliğim bir türlü oturmuyor. En basitinden en yakın zamanda ve bugun gene olan tartismamizi anlatayım. Siz karar verin.
1 senedir tatil parası biriktirdim. Eşimin izininde daha çok gezmek daha fazla para harcamak için. Eşimlede öyle anlaştık. Bu arada geçtiğimiz 2 senede tatile gitmedik memleketinde geçirdik. Bu sene gitmeyecektik annesine, benim yanımdada söyledi anneside tamam oğlum dedi.Memleketinde yiyip yatmaktan başka yaptigimiz hiçbir şey yok can sıkıntısından bile gündüzleri yatiyoruz. Akşamları bi sokak var orda tur atıyoruz bu kadar gezecek yer bile yok. Çok iyi Sohbetleri bile yok nasıl yani aynı evin içinde küs olanlar bile var kalabalık bi aile. (Memleket mola vermezsen araba ile 11 -12 saat bunda bile tartıştık her seferinde seviyor diye araba ile gidiyoruz. Bende uçakla gitmek istiyorum aynı paraya denk geliyor)
O gün geldi çattı.Yani izni. Toplamda 20 gün ve bana memlekete gidelim dedi. Bunun 3-5 günü tatile gidecekmis. Ee hani gitmeyecektik ben parayi boşunami biriktirdim dedim. Ben o kadar yolu çektikten sonra o yorgunlukla tatile gidemem dedim
tatil bana göre yorgunluk değil dinlenmektir dedim. Ben memleketine gidersek tatile gitmem gidemem zevk alamam dedim
gerçekten yoruluyorum o yolu çekince. Bana bi ton bağırdı. Sen huysuz kadınsin kocanın huyuna gitmiyorsun yumuşak bi kadın değilsin dedi. (Bekarken bile kendisi burda 2 3 günden fazla kalınmaz sıkılıyorum derdi)
Sinirimden kuduruyorum. Hem verdiğin sözü tutma bide bi ton laf işit. Bir daha tatil olayını hiçbir sene acmayacagim
Hep memleketine gidecez
Aksama böyle diyeceğim. Hakkımıda helal etmiyorum. Ne heves ne birsey kaldı
Sizce abartiyormuyum? Yazımda hatalar varsa karışık yazdı isem kusuruma bakmayın. Zahmet edip cvp yazdığınız için teşekkür ederim
Sizi “ıslah” ediyor aklınca. Yeni nesil erkeklerde gördüğüm iğrenç düşünce tarzı. Kadının istediğini yapma, şımartma, ehlileştir mantığı. Birbirlerini gazlıyorlar bir de forumlarda. Terbiyesizler. Had bildirmek lazım böylesine de yapamayacak kadınlarla evleniyorlar işte özellikle.Ben çok ciddiyimdir laflarimda. Sizin gibi bende yaptım bir kere huyuma gitmedin diye arabayi hızlı sürdü direksiyona vurdu
Hadi dedi anana gidiyoruz
İstemiyorum seni
Sen dedi kadınlık yapmayi bilmiyorsun
Eşin anlayışlıymis ne güzel Allah daim etsinNeden bu kadar pasifsiniz?? Siz böyle alttan aldıkça eşiniz sizi daha fazla ezer. 10 yıllık evliyim daha eşimin memleketine gitmedim. Kızım küçüktü, yol çok uzun olduğu ve uçağa da binmeye korktuğum için, eşim asla zorlamadı, kendi istediği zaman gitti. Şimdi kızım büyüdü bu sene gitmeyi düşünüyoruz.
20 gün memlekette olmak nedir ya! Sabah sabah çok sinirlendim
Ben olsaydım, kesinlikle ve kesinlikle bu sene memlekete gitmezdim..
Amin cümlemize inşallah..Eşin anlayışlıymis ne güzel Allah daim etsin
Cok cok haklisin. O kadar uzun yol gidip 3-5 gun tatil zor oluyor zaten 2 gunu gidis ve donus yollarda geciyor. Ailesinin memleket de baymistir tabi her sene her sene haklisiniz yani para varsa değişik yerlere gitmek basbasa en mantiklisi.Merhaba. Yardımınıza ihtiyacım var. 3 senelik evliyim. Nerde hata yapıyorum? Evliliğim bir türlü oturmuyor. En basitinden en yakın zamanda ve bugun gene olan tartismamizi anlatayım. Siz karar verin.
1 senedir tatil parası biriktirdim. Eşimin izininde daha çok gezmek daha fazla para harcamak için. Eşimlede öyle anlaştık. Bu arada geçtiğimiz 2 senede tatile gitmedik memleketinde geçirdik. Bu sene gitmeyecektik annesine, benim yanımdada söyledi anneside tamam oğlum dedi.Memleketinde yiyip yatmaktan başka yaptigimiz hiçbir şey yok can sıkıntısından bile gündüzleri yatiyoruz. Akşamları bi sokak var orda tur atıyoruz bu kadar gezecek yer bile yok. Çok iyi Sohbetleri bile yok nasıl yani aynı evin içinde küs olanlar bile var kalabalık bi aile. (Memleket mola vermezsen araba ile 11 -12 saat bunda bile tartıştık her seferinde seviyor diye araba ile gidiyoruz. Bende uçakla gitmek istiyorum aynı paraya denk geliyor)
O gün geldi çattı.Yani izni. Toplamda 20 gün ve bana memlekete gidelim dedi. Bunun 3-5 günü tatile gidecekmis. Ee hani gitmeyecektik ben parayi boşunami biriktirdim dedim. Ben o kadar yolu çektikten sonra o yorgunlukla tatile gidemem dedim
tatil bana göre yorgunluk değil dinlenmektir dedim. Ben memleketine gidersek tatile gitmem gidemem zevk alamam dedim
gerçekten yoruluyorum o yolu çekince. Bana bi ton bağırdı. Sen huysuz kadınsin kocanın huyuna gitmiyorsun yumuşak bi kadın değilsin dedi. (Bekarken bile kendisi burda 2 3 günden fazla kalınmaz sıkılıyorum derdi)
Sinirimden kuduruyorum. Hem verdiğin sözü tutma bide bi ton laf işit. Bir daha tatil olayını hiçbir sene acmayacagim
Hep memleketine gidecez
Aksama böyle diyeceğim. Hakkımıda helal etmiyorum. Ne heves ne birsey kaldı
Sizce abartiyormuyum? Yazımda hatalar varsa karışık yazdı isem kusuruma bakmayın. Zahmet edip cvp yazdığınız için teşekkür ederim
Ben çok ciddiyimdir laflarimda. Sizin gibi bende yaptım bir kere huyuma gitmedin diye arabayi hızlı sürdü direksiyona vurdu
Hadi dedi anana gidiyoruz
İstemiyorum seni
Sen dedi kadınlık yapmayi bilmiyorsun
İlk ve son biriktirmemdi. Parayida aldım.Para mara biriktirme bundan sonra. Yaranamıyorsun madem...
Kocaman ilgilenmem memleketinderesmen kandırmış sizi. Çok meraklı ailesine madem gidin de doysun paraları da yiyin kendinize harcayın köyde de annesiyle oturun yüzüne bakmayın o adamın
Korkmadimki lafımi çekmedim parami aldımKendisi gitsin ben tatile gidiyoruöm paramla derdim. Napacaksa da yapsın ondan mı korkacağım? Niye bu kadar pasifsiniz??
Dün bana konu açıldı iyi tatil matil yok dedi memlekete giderim 20 gün kalir gelirim dedi. Bende ooo canıma minnet git dedim. Bende kafamı dinlerim dedim. Parayi aldım zaten. Sonra süreyi gitgide kısaltti kalma süresini :)Ooo sizin işiniz zor eşiniz haksız tabiki orası belli de sizde o biraz sert yapınca hemen tamam demeyin ki aliskanlik haline gelmesin bu tavrı e tabi bağırıp çağırın demiyorum ama inat edin gitmiyorum deyin gitmeyin bagirsin dursun napicak zorla bavula mı tepicek sizi ya yola gelicek ya da bu tavriniz karsisinda gerçek yuzu çıkacak ortaya
Sen dedim dengrsizmisin aynen bu şekilde. Ji dediğin bi dediğini tutmuyor dedim. Ne biçim adamsın dedim kafana gelip gidiyorlarmi dedim. Ciddi ciddi sordum. Güldü. Neyimi gördün ki dedi pişkin pişkin. Bi daha dedim bana plan falan yapma.Yumuşak kadın ne ya? Köle demenin kibarcası. Sus, otur, kocan ne derse onu yap. Oldu paşam deseydiniz.
Siz de ona sözünün eri değilsin diyebilirsiniz bu durumda. Önceden konuşulup, sözleşilmiş, plan yapılmış, ama erkek olduğu için son anda sözünü bozmaya ve buna da riayet edilmesini beklemeye hakkı olduğunu sanıyor. Bir de nasıl gidileceğine, ne kadar kalınacağına da o karar veriyor. Siz necisiniz?
Ayrıca sadece kadınlar kocasının huyuna gitmez, bu çift taraflıdır. Maşallah beyefendinin gittiği tek şey burnunun diki.
Yerinizde olsam o biriktirdiğim parayla güzel bir tatil planı yapar, gerekirse tek başıma giderim. Bir iki gün aile ziyaretlerini anlarım da, böyle evli çiftlerin boş vakitlerinin çoğunu aileleriyle geçirmeleri akıl işi değil bana göre.
Gideceğiniz tatil yeri ile memleketin uzaklığı ne kadarBuldum tatil için 1 hafta 10 gün çok diyor
Bence yalan sırf ailesinde daha fazla kalmak için
20 saat ortalamaGideceğiniz tatil yeri ile memleketin uzaklığı ne kadar
Neden sen gideceksin ki kendi evinden , sen hazır gitmişken kal asıl annenin yanında de :)Olmuyor öyle
Valizini topla anana git gelme bi daha o zaman dedi
Çok çok fazlaymış yaa20 saat ortalama
+10000hangi gıcıklıktan bahsediyorsunuz? gıcıklık öyle yapılmaz sevgili konu sahibi. tamam her sene ailene gidelim tatil istemiyorum demek gıcıklık değildir. siz boşanmak istemiyorsunuz.
hiç mi bir şey yapamıyorsunuz, alın parayı gidin çatır çatır harcayın. madem tatil yok, 1 sene boyunca bu para birikti ve sonucunda tatile gidilmiyor siz de kendinizi bu şekilde mutlu edersiniz.
ama ne olursa olsun tamam tatil istemiyorum hiç bir sene, hep ailene gidelim gibi saçma bir cümle kurmayın.
kusura bakmayın o "eşşek gibi" lafından sonra ben fazla sinirlendim.
Tek şans 20 gün. Onun dışında gitmiyorz. Hep annesi gelirÇok çok fazlaymış yaa
Peki bu sene hiç memlekete gitmeyelim mi diyorsun sen ?
Eşin sene içinde hiç gidebiliyor mu yoksa tek şansı bu 20 gün mü ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?