Esim yardim etmeli mi

Manolya--

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Mart 2016
1.626
2.546
133
İyi geceler biz benim ailemle ayni sehirdeyiz. Esimle remmuz ayında ailesinin yanına gideceğiz. Sonra ağustos başı geleceğiz.
Benim ailemin fındık bahçesi var. Ben her yıl yardıma gidiyorum ailemin yanına. Eşim daha önce bir kere geldi bikac günlüğüne. Bu yıl da bana diyor ben ağustosta tekrar gideceğim ailemin yanına diye.
Ben istiyorum eşim bikac gün kendi ailemin işine yardım etsin. Ama o istemiyor. Yardım et demedim hic daha önce mecbur değil tabii ki
Ailem bize fındık veriyor kırılmış ayıklanmış bir şekilde. Yine salça konserve tarhana vs..ailem bana bu kadar yardımda bulunurken senede bıkaç gün biz de onlara yardım edelim istiyorum. Eşimin pek umrunda değil.
İşçi tutsalar o kadar çok miktarda olmuyor yani işçi masrafı daha fazla bile olabilir.

İyi geceler biz benim ailemle ayni sehirdeyiz. Esimle remmuz ayında ailesinin yanına gideceğiz. Sonra ağustos başı geleceğiz.
Benim ailemin fındık bahçesi var. Ben her yıl yardıma gidiyorum ailemin yanına. Eşim daha önce bir kere geldi bikac günlüğüne. Bu yıl da bana diyor ben ağustosta tekrar gideceğim ailemin yanına diye.
Ben istiyorum eşim bikac gün kendi ailemin işine yardım etsin. Ama o istemiyor. Yardım et demedim hic daha önce mecbur değil tabii ki
Ailem bize fındık veriyor kırılmış ayıklanmış bir şekilde. Yine salça konserve tarhana vs..ailem bana bu kadar yardımda bulunurken senede bıkaç gün biz de onlara yardım edelim istiyorum. Eşimin pek umrunda değil.
İşçi tutsalar o kadar çok miktarda olmuyor yani işçi masrafı daha fazla bile olabilir.
Eşiniz haklı bence. Gitmek zorunda değil.

Fındık işi kolay değil. Adamın birkaç gün tatili vardır zaten onunla vakit kaybetmek istemeyebilir. Çalışmak istemeyebilir.

Aileniz erzaklari sizin için gönderiyor eşiniz için değil . Siz ayrilsaniz eşinize erzak gondermezler mesela. Anneniz size yardımda bulunurken sizde yardım ediyormusunuz zaten . Adam hakli

Tabi eşiniz haklı, kendinizi onun yerine koyarak düşünün kvnin tarlasında hasat yapar mıydınız siz olsaydınız, zaten üç beş gün tatilim var onda da çalıştırıyorlar derdiniz. Siz aileniz olduğu için seve seve yardım edersiniz ama eşinize zorla yaptırılıyor gibi gelir. Siz zaten yapıyormuşsunuz eşinizi darlamayın bu sebepten. ayrıca ürünleri veren sizin aileniz yani bunda minnet altına girmek de ne bilim bana tuhaf geldi.ben annemden her sene tarhana alırım biter ben gönder demeden kargoya verir yollar filan. Hiç de şey yapmadım öyle ben mi tuhafım ki. Ailem sonuçta kızları için yolluyorlar daha seviniyorum mutlu oluyorum akıllarına geliyorum beni torununu damadını düşünüyorlar diyr

eşin haklı böyle bir zorunluluğu yok sizin ailenize karşı.köyde ekili dikilisi vs olan hatta olmasa bile evde turşu kuran tarhana kurutan vs her aile çocuğuna dağıtıyo zaten saydıklarını.karşılık bekleyerek mi veriyolar ki bunları , karşılık bekliyorlarsa sıkıntı zaten.ailenin gönlünden kopup veriyo.

Niye size yardim ediyorlar diye minnet duygunuz var ay🤦🏼‍♀️ anne baba onlar. Anneler çocuklarına salça tereyağ domates biber verir. Çünkü anne siz de cocuksunuz. Karşılık bekleyerek vermiyor ki. Düşünceniz biraz garip geldi bana doğrusu.

Biz de karadenizliyiz fındık zamanı psikolojinizi anlıyorum. İstemiyorsa vazgeç o gelmesin. Sen mümkünse yardıma gidersin. Anneler babalar verir bunlar karşısında hesap yapamazsınız.

Fındık işi kolay değil. Adamın birkaç gün tatili vardır zaten onunla vakit kaybetmek istemeyebilir. Çalışmak istemeyebilir.

Aileniz erzaklari sizin için gönderiyor eşiniz için değil . Siz ayrilsaniz eşinize erzak gondermezler mesela. Anneniz size yardımda bulunurken sizde yardım ediyormusunuz zaten . Adam hakli
Ayyy aklıma ne geldi bunu diyince acayip üzüldüm bak yine bu erzak göndermesi ile alakalı .
Bir sevgilim vardı ramazan ayıydı oruç tutuyordu ben tutmuyordum . Ailesinden farklı bir şehirdeydi benim olduğum şehirdeydi. Ailesi ona ramazanlık bir şeyler göndermişti. Bir de içlerinde benim çok sevdiğim yemek vardı. Bende yedim biraz . Annesi aradı dedim teyzecim işte şöyle güzel olmuş böyle güzel olmuş saol. Sonra sevgilime mesaj attı ki işte ben sana yapmıştım o kıza ne yediriyorsun bilmem ne . Ayyy ben nasıl üzüldüm nasıl üzüldüm halbuki ben beni sevdiğini sanıyordum .
Konuya gelecek olursak ben insanların diğerinden dolayı karşısındakine bir şeyler yapmasını yanlış buluyorum .Misal eşi karısından dolayı değil de direk o aile için de bir şeyler yapabilmeli.Çünkü gerçek aile olmak budur. Öbür türlüsü bana tuhaf geliyor. Kendi örneğimdeki gibi. Sindiremiyorum. O zaman çıkarcılık gibi hissettiriyor. Eş ailesine anne baba diyorsun ama karından dolayı yapıyorsun. Veya oğlum kızım diyorsun ama kızından dolayı ona bir iyilik yapıyorsun. Hayır eğer kızım oğlum diyorsan gerçekten birebir o kişi ile o ilişkiyi kurabilmek lazım. Ama insanlar bunu yapamıyorlar. Hep menfaat hep bir şeyler giriyor araya .

Eşinizin koca yılda 15-20 gün tatili varsa doya doya harcasin canı istediği gibi, birkaç aylık bir tatil söz konusuysa bence gelmeli. Kimse ondan amelelik beklemiyor sonucta, gelsin iki ağaç toplasın , bir çay bir karpuz servisi yapsın sonra gitsin dinlensin :)
Ha gelmek istemiyorsa kimseyi zorlamanin alemi yok. En azindan sizin gitmenize laf etmiyor. Gidin madem ağustosta , toplayın, evlatlık görevinizi yapın. Ayrıca aileniz size o hasat findik vs vermekten zevk alıyordur. Mutlu oluyorlardir, siz onun tarhanasini yedikçe. Benim ananem de kim istanbula gelse incir reçeli verir:) bu onu da mutlu eder yani. O yüzden 'aileme karşı sorumluluk alması lazim' diye düşünme.

Esinizi cok iyi anlıyorum. Benim esimin ailesi de bize yoğurt süt gönderiyo diye karsilik bekliyolar. Karşılık dedigim hizmet yardim. Ben istemiyorum bisey göndermelerini. Sorduklarinda bile bisey lazim degil diyorum. Esim kendisi istiyor ama onlar da ogullari icin veriyor benim icin değil. Yani bunun karsiliginda hizmet hürmet bekliyolarsa hic vermesinler zaten. Anne baba onlar yedi kat yabancıya gidip hizmet etsem o da verir. Annr babanin ne farki kaliyo ki yabancıdan, karsilik bekledikten sonra.

Ha illa birinin yardim etmesi gerekiyorsa siz kendiniz edin. eşiniz mecbur degil.

Ben üyelerin çoğundan farklı düşünüyorum sanırım. Ailenizle arasında bir anlaşmazlık yoksa neden yardım etmesin ki? Elbette zorunda değil ama yapsa hoş bir davranış olur, ben olsam yardım teklifini kendim yapardım sanırım
Ben de farkli dusunuyorum. Simdi bizler kadin olarak kayinvalideye gittigimizde yardim ediyoruz oyle degil mi? Onun annesi diye ata ayirimi yapmiyoruz. Ikincisi onun ailesinde bir ay kalinacakmis zaten. O ata da bu taraf ata degil mi? Tamam 1 ay kalmayabilir ama en azindan birkac gun kalip onlarin da gonlunu yapabilir. Is tutmasa da ginul akmak icin kalinabilir. Karisini birakip tekrar ailesine donmesi hos degil. O zaman esi temmuzda kendi ailesine o da kendi ailesine gitsin yardim etsin. Agustosu da beraber evlerinde gecirsinler. Olur mu oyle sey. Evlilikte senin ailen benim ailem olmamali. 4 atanin da hakki bir diye ogretildi bize. Nasil bizler onlarin ailelerine gelince ben gelmem seni birakir ben aileme donerim diyebiliyor muyuz? Esimize hurmetten gidiyoruz oyle degil mi?

Back
X