- 17 Nisan 2012
- 30.410
- 65.394
- 598
- Konu Sahibi cikolatakizzz
-
Ensest sadece kan bagiyla da olculmez. Cocugun abisi babasi gibi gordugu birinden geldiginde de ensest kapsamindadir. Bizim yasalarimizda boyle mi? Yine kocaman bi hayir.
Hepsini okumadım fakat bazilari da yok bu ülkede kuzen kuzene evleniyorlar aaaaaaaaa bunu yaptiriyor bu ulke hala cahil insanlar var diyenlere sadece cevap yazacagim..
Ben hicbir ulkenin kuralina göre yasamam, ben dinime göre yaşarım. Sizler musluman degilsiniz belki de bilmiyorum ama ben muslumanim ve Kur'ana göre hareket ederim. Cocuk emzirme suresine kadar yazan bir kitaba niye uymayayayim? Allah, anne, baba, abi, abla, amca, teyze, hala, dayi, nene ve dede ve ayrica süt kardes ile olan evlilikleri yasaklamis. Bizim Peygamberimiz kizini kuzenine vermiş, aaaaa hasa Peygamberimiz tövbe estagfurullah ensest mi yaşattı? Böyle diyenler Fatima annemize iftira atiyorlar ve çok büyük günaha giriyorlar. Ben kuzenimle evliyim ve iyiki de o oldu diyorum, cok mutluyum Allahima sukurler olsun.. namusumla evlendim, namusumla anladiniz mi? Bana helal olanla evlendim ben, bakiniz evlendim diyorum, ha evlenmeden altina yatsaydim evet gunahkar, rezil ve iffetsiz olur haram olan seyi islemis olurdum. Ama bana helal olanla helal yolla evlendim cok sukur.. Ayrica Allahin helal kildigini haram kilanlar yarin AHIRETTE NE HESAP VERECEKSINIZ ACABA? Bence eger muslumansaniz, farkli bir dinden degilseniz tövbe edin çünkü Allahin helal kildigini haram kılmak en büyük gunahlardandir... Selametleeeeee.....
NOT: Bu ülkede hâlâ kuzen kardestir evlenilmez diyen CAHILLER var ya şok oluyorum dogrusu.. Egitim duzeyimiz de artti ama bilemedim ki niye oluyor bu....
Eee böyle daha mı iyi oldu peki?
Konu sahibi gene öğrendi o kıza para verdiğini..
Gene tartışma çıktı aralarında değişen bişi oldu mu peki hayır?
Konu sahibi mesajları okusaydı da çıkacaktı o kavga ewet ama
en azından okuyacaktı içi rahat edecekti..
Ozaman eşini de böyle bir şeyle o an suçlamamış olucaktı..
Telefon konuşmaları ve mesajlar konu sahibini çıldırtmış ve mesajları okutmaması,
geçmişi silmesi.. Bunlar şüpheli harekete giriyor..
Madem bişi yok ıspatlayacaktı karısını üzmek yerine..
Ondan sonrada tavrını koyacaktı eşine, sen beni suçsuz yere nasıl böyle bir şeyle
itham edersin diyecekti, demeye yüzü olucaktı yani anlayacağın..
Şu an çelişkide herşey...
nasıl yani. dayıyla yeğen kumpas kurup devleti kandırıp evleniyorlarsa ve bu ortaya çıkıyorsa o evliliğin meşruluğu sanmıyorum devam etsin.
devlet kendi suç duyurusunda bulunup evliliği iptal ediyordur. çünkü bu toplum yapısına aykırı.
sonuna kadar okudum. okey bu sizin inancınız saygı duyarım dedim ama ben kuzenle evlenilmez kardeştir diyenlerden olarak cahildir lafını hakaret kabul ediyorum. sizin evliliğinize saygım var. ve ben cahil demiyorsam benim gibi düşünenlerede siz diyemeziniz.
herşeyin başı saygıdan geçiyor. birbirimize saygı duymayıp hakaret edersek sonuçta hayatımız boyu insanlarla savaşırız.
bu evlatlıkla ilgili sanırım. amca dayı yeğenle ilgili olmayabilir.Adini hatirlayamadim simdi oguz ile baslayan bi psikiyatrist vardi ensest adli bi kitabi var durun bulayim ya hatta buldum.
"Turk medeni kanunda kesin olmayan evlenme engelleri vardir. Oyle haller ki bunlardan birinin bulunmasi, evlenmenin yapilmasini onler ise de buna ragmen her nasilsa yapilmis olan evlenme artik gecerli bir evlenme olarak kalir. Bu itibarlarladir ki bu engellere geciktirici engeller denir. Bunlardan biri ve ilki evlatlik iliskisidir."
Madde 121.
Bu yasaga ragmen evlenme gerceklestirilmis ise bu evlenme artik gecerli bir evlenme olarak devam eder fakat evlenenler arasindaki daha onceki evlatlik iliskisi kendiliginden ortadan kalkar
bu evlatlıkla ilgili sanırım. amca dayı yeğenle ilgili olmayabilir.
ben enseste amca yeğen dayı yeğen olarak dedim. bakın mesajlarıma amca yeğen ve dayı yeğern dışındakine demişmiyim.Siz zaten bana cahil diyemezsiniz hanimefendi.. Çünkü burda ben cahil değilim. Cahillik bilmediği bir konuda diretmektir ya da hic bilmemektir hatta dogruyu ogrense bile kabul etmemektir, yani ben dogruyu kabul etmişim dogal olarak ben cahil olamam. Benim dini degerlerim bunu söylüyor ve ben bunu biliyorum inkar etmiyorum.. ama sizlerse hem biliyorsunuz hem de cahilliginizde diretiyorsunuz.. hakaret olarak algilamayin.. asil sizler bana ve benim gibi olanlara hakaret ettiniz, Özür dileseniz bile hakkimi helal etmiyorum, namusumla serefimle, helalim olan kisiyle yaşadığım iliskiye igrenc ENSEST kelimesini kullandiniz.. sizlere yaziklar olsun diyorum sadece. . Bu iğrenç kelimeyi kullanmak için babayla anayla abiyle dayiyla amcayla halayla dedeyle neneyle teyzeyle yatmak gerekir.. Allahima hamd olsun. Ben de diyorum cok sukur saglikli sorunsuz bir ailem var bu istisna diye.. nedenini de anladim sizin gibi çarpık ve cahilce dusuncelerimiz olmadigindan.. Allahima hamd olsunn...
TEKRAR DIYORUM KUZENLE EVLILIGE ENSEST DIYENLER BENCE UTANIN.. BU HAKARET BU KINAMA SIZDEN CIKMASIN DIYE DE DUA EDIN.. RESMEN IGRENDIM VE SIZLERI SIKAYET EDIYORUMM..
silmesinin sebebi alacağı tepki arkadaşım çünki konu sahibi herşeyinden kısıpı tasrruf etmeye çalışıyor ve hamileyken,ve bunlar dile getiriliyor belli..arkadaş eşine para gönderemezsin demiş zaten bundan sonraki mesajlaşmalarda gönderdim diye yada göndericem diye bir şey okusaydı yine kavga çıkacaktı..adam haklı değil fakat konu sahibinin yaptığıda haklıyken haksız duruma düşürmek kendini yenir yutulur laf değil..
Siz zaten bana cahil diyemezsiniz hanimefendi.. Çünkü burda ben cahil değilim. Cahillik bilmediği bir konuda diretmektir ya da hic bilmemektir hatta dogruyu ogrense bile kabul etmemektir, yani ben dogruyu kabul etmişim dogal olarak ben cahil olamam. Benim dini degerlerim bunu söylüyor ve ben bunu biliyorum inkar etmiyorum.. ama sizlerse hem biliyorsunuz hem de cahilliginizde diretiyorsunuz.. hakaret olarak algilamayin.. asil sizler bana ve benim gibi olanlara hakaret ettiniz, Özür dileseniz bile hakkimi helal etmiyorum, namusumla serefimle, helalim olan kisiyle yaşadığım iliskiye igrenc ENSEST kelimesini kullandiniz.. sizlere yaziklar olsun diyorum sadece. . Bu iğrenç kelimeyi kullanmak için babayla anayla abiyle dayiyla amcayla halayla dedeyle neneyle teyzeyle yatmak gerekir.. Allahima hamd olsun. Ben de diyorum cok sukur saglikli sorunsuz bir ailem var bu istisna diye.. nedenini de anladim sizin gibi çarpık ve cahilce dusuncelerimiz olmadigindan.. Allahima hamd olsunn...
TEKRAR DIYORUM KUZENLE EVLILIGE ENSEST DIYENLER BENCE UTANIN.. BU HAKARET BU KINAMA SIZDEN CIKMASIN DIYE DE DUA EDIN.. RESMEN IGRENDIM VE SIZLERI SIKAYET EDIYORUMM..
hayır ben kuzen evliliklerinden bahsetmedimki. amca ve dayının yeğenleriyle ilişkisine ensest dedim. ee buda doğru. neden şikayet edecek anlamadım.arkadaş size nededide bu kadar hiddetlendiniz birbirimizin düşüncelerine saygılı olmalıyız yazdı,siz bayağı doluymuşsunuz anlaşılan
Siz zaten bana cahil diyemezsiniz hanimefendi.. Çünkü burda ben cahil değilim. Cahillik bilmediği bir konuda diretmektir ya da hic bilmemektir hatta dogruyu ogrense bile kabul etmemektir, yani ben dogruyu kabul etmişim dogal olarak ben cahil olamam. Benim dini degerlerim bunu söylüyor ve ben bunu biliyorum inkar etmiyorum.. ama sizlerse hem biliyorsunuz hem de cahilliginizde diretiyorsunuz.. hakaret olarak algilamayin.. asil sizler bana ve benim gibi olanlara hakaret ettiniz, Özür dileseniz bile hakkimi helal etmiyorum, namusumla serefimle, helalim olan kisiyle yaşadığım iliskiye igrenc ENSEST kelimesini kullandiniz.. sizlere yaziklar olsun diyorum sadece. . Bu iğrenç kelimeyi kullanmak için babayla anayla abiyle dayiyla amcayla halayla dedeyle neneyle teyzeyle yatmak gerekir.. Allahima hamd olsun. Ben de diyorum cok sukur saglikli sorunsuz bir ailem var bu istisna diye.. nedenini de anladim sizin gibi çarpık ve cahilce dusuncelerimiz olmadigindan.. Allahima hamd olsunn...
ben enseste amca yeğen dayı yeğen olarak dedim. bakın mesajlarıma amca yeğen ve dayı yeğern dışındakine demişmiyim.
buyrun şikayet edin. amca yeğene ensest dedim diye yanlışsam edin elbette.
benden alıntı olunca bana demiş gibi oldunuzda ondan.Ben genel olarak konuşuyorum hanimefendi. Okuduğum bir kaç yorumda bu kullanildi. Ve igrendim ya resmen igrendim ben. Tabiki de amca yeğen ilişkisi ensesttir Allah kimsenin başına vermesin. Ama cikip da kuzen kuzene iliski ensesttir dense çok daha gazla şeyler söylerim. Ben kuzenim bir kere yüzünü bile gormemisim. Ayni sekilde o da beni. Küçükken görmüş o kadar. Karsilastik bir yerde ve benden hoslandi mantigima da yatti ve görüşüp evlendik cok sukur. Lütfen kimse kuzenle evliliğe ensest igrencligini yapistirmasin. Yarin obur gun sizin de evlatlariniz kuzenini sevse ne yapacaksiniz? Ne büyük konusun ne kinayin ne de hakaret edin. Bakin ben cahil değilim, Turkiyenin en iyi universitesinde okuyorum, hayatim basarilarla dolu cok sukur. Benim eşim de cahil değil. Cevresinde her tür insan olan büyük bir iş adamı. Cevresi o kadar geniş ki dugunume gelen farkli irktaki yuksek statulu insanlari saysam agziniz acik kalir, ben ovunmek icin demiyorum her zaman derim Allah azdiracaksa vermesin diye. Velhasili biz cahilce bir evlilik yapmadik cok sukur. Seviyeli bir nisanlilik doneminden sonra da evlendik. Bu ensest değil. Herkes haddini bilecek... Selametle.. ayrica ben genel bir yorum yapiyorum...
arkadaş size nededide bu kadar hiddetlendiniz birbirimizin düşüncelerine saygılı olmalıyız yazdı,siz bayağı doluymuşsunuz anlaşılan
benden alıntı olunca bana demiş gibi oldunuzda ondan.
çünkü amca yeğen olayı benim dediğim .
hayır ben kuzen evliliklerinden bahsetmedimki. amca ve dayının yeğenleriyle ilişkisine ensest dedim. ee buda doğru. neden şikayet edecek anlamadım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?