Eşim yurt dışında çalışmak istiyor

Eşim daha önce bu şirketle 10 sene kdr çalışmış. Düzenli bir hayata geçmek istedik evlenince. Ama malesef türkiyede 1 sene kazandığını yurt dışında 1 ayda kazanıyorsun
Demek istediğim bu. 2 yıl bekleseydiniz madem. Birikim yapsaydınız. 4 yıl nişanlı kalanlar var. Maksat adını koymak olsun diye.evlenip aile evinde yaşamaya devam etmek çok saçma değilmi

Yeni evlisin çok yeni..eşin giderse ortada evlilik denen birşey kalmaz bence..ikinizinde farklı yerlerde farklı yaşamları olur. Bu evlilik degil

Teşekkür ederim size söyledikleriniz içimi rahatlattı

Demek istediğim bu. 2 yıl bekleseydiniz madem. Birikim yapsaydınız. 4 yıl nişanlı kalanlar var. Maksat adını koymak olsun diye.evlenip aile evinde yaşamaya devam etmek çok saçma değilmi
Şuan derdimiz geçmişte yapılanlar mı yoksa şuan ne yapmalıyım mı soruyu okumanızı tavsiye ederim iyi günler

Güveniyorsan gitsin mevzuları var. Erkek milleti boşluk bulunca duracak öylemi. İlla ki aklı biyerde çelinecek. Bunu göze alıyorsan gönder.
Hea burda en büyük sıkıntıyı sen çekcen. Düzenini kurmuşsun felan derken hooop baba ocagına. Yanında da sakın gitme.

Yüzde 90 güveniyorum tabiki 2 sene bir hayatım olamıcak

Ben o durumda olsam eşime git derdim. Yanında gitmek için şansımı zorlardım. Ha olmuyorsa bende kaldığım yerde iş fırsatı araştırır bu 2 seneyi maddi olarak birikim yapmaya ayırırdım. 3 sene önce eşimin abisi o şekilde bakanlık görevlisi olarak gitti, geçici diplomat gibi bir statü ile. 2 sene sonra dönüşte 1 lüks 1de orta sınıf ev aldı. Şuan ikisi 3 milyona yakın değeri var. orada aylık 6 bin euro alıyordu sanıyorum. hem iyi harcadı hemde birikim yapmış. 2 sene zor geçirdi ama çok şükür şimdi çok rahatlar. Türkiyede olsa assla alamazlardı o evleri tek maaş ile. Üstelik emlak olarak pahalı bir şehirde yaşıyoruz.

Benim eşim de buna benzer bir düzende çalışıyor. Biz yeni evli değiliz tabi ama ne yapalım gençken para biriktirmek lazım. Gerçi eşim yükseldiği için böyle oldu düzeni yurtdışına gidiyor. Yani para da önemli. Düşünün ki 2 sene geç evlendiniz.

Çok haklısınız bizde sizin gibi düşünüyoruz çok teşekkürler

Tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkürler kendi evinizde mi kalıyorsunuz ailenize yakın mısınız

Parasız evlilik de aşk da olmaz. Şartlarınız uygun değilken evlenmişsiniz,şimdi mecburen katlanacaksınız ayrı yaşamaya. Öyle iki gönül bir olursa meselesi günümüzde geçerli değil. Sizin yerinizde olsam ben de işe girerim,evimi dağıtıp aileme dönmem,eşiniz de izne geldiğinde aile evi yerine kendi evine gelir. Hem siz boş durmamış olursunuz,hem de eşiniz para kazanır borçlar kapanır.

Ne kadar birikim yapabilecek onu hesaplayın ona göre yorum yapalim.
Şuan geçim çok zor burada.
İkiniz asgari ucretle çalışırsanız hicbirsey elde edemezsiniz.
Buradaki ekonomik durumunuz nedir tam olarak?
Oraya giderse eşiniz iki yıl içinde ne kadar koyacak kenara?
Mesela bana 60 bin çok para geliyor biz iki memuruz 20 binle geciniyoruz.
Eğer kenara konulanla iyi bir yatırım yapılırsa gidilebilir.
Benim esim yazın bizi bırakıp babasının tarlasında çalışıyor ek gelir için.
Öyle kolay değil geçinmek.

Bence gitsin. Sizde gidin ailenizin yanına iş bulun sizde para biriktirin. 2 yıl çabuk geçer. Böyle yaşayan çok insan var mecburiyet herşeye alıştırıyor

60 bin alacaksa evini dağıtma devam edin bu sekilde

Eleştiriye gelemiyorsanız konu açmasaydınız. Gerçekleri duymak hoşunuza gitmiyor tabi. Size birileri pembe tablolar çizsin istiyorsanız arkadaşlarınızla konuşun onlar yapar bunu ama burası insanların çat çat her şeyi söyleyebileceği bir platform. Egomu tatmin etmeye çok şükür hiç ihtiyacım yok.

denemekten bir şey kaybetmezsiniz. dönülmez akşamın ufku değik neticede. ben bu riski alırım şahsen. lakin oradaki para tatlı geldikten sonra 2-3 seneyle bunu sınırlı tutabilir misiniz? önemli olan bu. 2-3 sene dediğin nedir ki?

Yeni evlisin çok yeni..eşin giderse ortada evlilik denen birşey kalmaz bence..ikinizinde farklı yerlerde farklı yaşamları olur. Bu evlilik degil
ben evli değildim eşim gittiğinde ve 2 ay sonra döndü evlendik çünkü gün aldıktan her şeyi hazırladıktan sonra belli olmuştu gideceği. geldi 15 gün izinde düğün yaptık gezdik tozduk ve tekrar gitti. 1,5 sene sonra da ben gittim. evliliğimiz de bitmedi. olabiliyor yani böyle durumlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…