- 4 Şubat 2015
- 6.333
- 12.752
- 448
- Konu Sahibi Papatya520
-
Demek istediğim bu. 2 yıl bekleseydiniz madem. Birikim yapsaydınız. 4 yıl nişanlı kalanlar var. Maksat adını koymak olsun diye.evlenip aile evinde yaşamaya devam etmek çok saçma değilmiEşim daha önce bu şirketle 10 sene kdr çalışmış. Düzenli bir hayata geçmek istedik evlenince. Ama malesef türkiyede 1 sene kazandığını yurt dışında 1 ayda kazanıyorsun
Yeni evlisin çok yeni..eşin giderse ortada evlilik denen birşey kalmaz bence..ikinizinde farklı yerlerde farklı yaşamları olur. Bu evlilik degilMerhaba hanımlar,
Malesef ki dönemimizde geçim sıkıntısı mevcut. Eşimle henüz 4 aylık evliyiz. Eşim çalışıyor ama çalıştığı para yeterli gelmiyor. Düğün borçları VS malum. Ben üniv. Mezunu olmama rağmen iş bulamadım. Eşime yurt dışında iş teklifi geldi. Bazen 3 ay gidip 1 hafta gelecek. Bazen 1 ay yanımda kalıcak. Ülke ülke gezmesi gerekiyor. Çalıştığı parayla 2 senede ev sahibi olabiliriz. Tüm borçlarımız kapanabilir. Ben evimi bırakıp tekrardan ailemin yanına ist ye dönmem gerekecek. Düzenimi bıraktığımda zorlanacak mıyım bilmiyorum. Bende gidip ist de çalışsam bu sefer eşim geldiğinde ona gereken zamanı veremicem bu durum evliliği izi etkileyecek mi çok kararsızım bu devirde kimse ayda 60.000 TL maaş alamıyor fikrinize ihtiyacım var hanımlar?
Teşekkür ederim size söyledikleriniz içimi rahatlattıP Papatya520
Bir uzun evliliği olan ablaniz olarak gitsin diyorum.
Yoksa sıkıntilar hiç bitmiyecek.
Arada gelecekmiş o dönem doya doya kaliteli vakit gecirirsiniz.Artik görüntülü konuşma var .
Iki senede cok uzun değil .
Yerinizde olsam ailemin yanina taşinmam .Iş bulmaya çalişirim ,arkadaş edinirim.
Birde eşinin zaten bu tür iş tecrübesi varmiş .
Alişik zorlanmaz.
Şuan derdimiz geçmişte yapılanlar mı yoksa şuan ne yapmalıyım mı soruyu okumanızı tavsiye ederim iyi günlerDemek istediğim bu. 2 yıl bekleseydiniz madem. Birikim yapsaydınız. 4 yıl nişanlı kalanlar var. Maksat adını koymak olsun diye.evlenip aile evinde yaşamaya devam etmek çok saçma değilmi
Yüzde 90 güveniyorum tabiki 2 sene bir hayatım olamıcakGüveniyorsan gitsin mevzuları var. Erkek milleti boşluk bulunca duracak öylemi. İlla ki aklı biyerde çelinecek. Bunu göze alıyorsan gönder.
Hea burda en büyük sıkıntıyı sen çekcen. Düzenini kurmuşsun felan derken hooop baba ocagına. Yanında da sakın gitme.
Çok haklısınız bizde sizin gibi düşünüyoruz çok teşekkürlerBen o durumda olsam eşime git derdim. Yanında gitmek için şansımı zorlardım. Ha olmuyorsa bende kaldığım yerde iş fırsatı araştırır bu 2 seneyi maddi olarak birikim yapmaya ayırırdım. 3 sene önce eşimin abisi o şekilde bakanlık görevlisi olarak gitti, geçici diplomat gibi bir statü ile. 2 sene sonra dönüşte 1 lüks 1de orta sınıf ev aldı. Şuan ikisi 3 milyona yakın değeri var. orada aylık 6 bin euro alıyordu sanıyorum. hem iyi harcadı hemde birikim yapmış. 2 sene zor geçirdi ama çok şükür şimdi çok rahatlar. Türkiyede olsa assla alamazlardı o evleri tek maaş ile. Üstelik emlak olarak pahalı bir şehirde yaşıyoruz.
Tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkürler kendi evinizde mi kalıyorsunuz ailenize yakın mısınızBenim eşim de buna benzer bir düzende çalışıyor. Biz yeni evli değiliz tabi ama ne yapalım gençken para biriktirmek lazım. Gerçi eşim yükseldiği için böyle oldu düzeni yurtdışına gidiyor. Yani para da önemli. Düşünün ki 2 sene geç evlendiniz.
60 bin alacaksa evini dağıtma devam edin bu sekildeMerhaba hanımlar,
Malesef ki dönemimizde geçim sıkıntısı mevcut. Eşimle henüz 4 aylık evliyiz. Eşim çalışıyor ama çalıştığı para yeterli gelmiyor. Düğün borçları VS malum. Ben üniv. Mezunu olmama rağmen iş bulamadım. Eşime yurt dışında iş teklifi geldi. Bazen 3 ay gidip 1 hafta gelecek. Bazen 1 ay yanımda kalıcak. Ülke ülke gezmesi gerekiyor. Çalıştığı parayla 2 senede ev sahibi olabiliriz. Tüm borçlarımız kapanabilir. Ben evimi bırakıp tekrardan ailemin yanına ist ye dönmem gerekecek. Düzenimi bıraktığımda zorlanacak mıyım bilmiyorum. Bende gidip ist de çalışsam bu sefer eşim geldiğinde ona gereken zamanı veremicem bu durum evliliği izi etkileyecek mi çok kararsızım bu devirde kimse ayda 60.000 TL maaş alamıyor fikrinize ihtiyacım var hanımlar?
Kaç sene öncesini anlatıyorsunuz ülkenin şartları aynı değil ben buraya gelmeden önce bir şirketle görüşüp işim kesin olarak geldim ancak sonrasında personel çıkarma aşamasına geldiklerini söylediler ki 3 ay gibi Bi süreçten bahsediyorum. Başkalarına yazdığınız yorumlara baktım da kötü yorumdan başka birşey yazmıyorsunuz. Derdi olmayan insan buraya gelip yazmaz. Biraz daha düşüncrye davet ederim. Size de egonuzu tatmin eden bol yorumlar dilerim. İyi günler
ben evli değildim eşim gittiğinde ve 2 ay sonra döndü evlendik çünkü gün aldıktan her şeyi hazırladıktan sonra belli olmuştu gideceği. geldi 15 gün izinde düğün yaptık gezdik tozduk ve tekrar gitti. 1,5 sene sonra da ben gittim. evliliğimiz de bitmedi. olabiliyor yani böyle durumlar.Yeni evlisin çok yeni..eşin giderse ortada evlilik denen birşey kalmaz bence..ikinizinde farklı yerlerde farklı yaşamları olur. Bu evlilik degil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?