- 28 Mart 2020
- 21.715
- En iyi cevaplar
- 1
- 66.280
- 598
- Konu Sahibi Papatya520
-
Bunlar gerçek mi? Siz neden kendiniz dönmüyorsunuz onun göndermesini bekliyorsunuz?Eşim çalışmak için yurtdısına geldi benide zorla getirdi. O kadar pişmanım ki keşke boşasaydım da gelmeseydim. Kendine harem kurdu. Parası yok diye iyiymiş. Bi halt sanıyo artık kendini. Gönder beni diyorum benide göndermiyo pislik herif. Böyle iyi bi insan nasıl bu kadar iğrenç bi insana evrilir para sayesinde gördüm
Siz yeni gitmistiniz sanki, ne ara harem kurdu sasirdimEşim çalışmak için yurtdısına geldi benide zorla getirdi. O kadar pişmanım ki keşke boşasaydım da gelmeseydim. Kendine harem kurdu. Parası yok diye iyiymiş. Bi halt sanıyo artık kendini. Gönder beni diyorum benide göndermiyo pislik herif. Böyle iyi bi insan nasıl bu kadar iğrenç bi insana evrilir para sayesinde gördüm
Oturmadıgın eve kira mı vereceksin eşin yurtdısında ve sende ailenin yanında kalırken1.araştırrdık başka bir şirkette çalışan arkadaşlarından çok fazla alacak
2. Sadece onun yokluğunda ist ye gidicem evim düzenimi bozmıcam. Geldiğinde yine evimizde olucaz
3. İş bulursam 2. Seçenekteki mesele zorlaşıyor ancak. Ç.kalede iş bulabilirim
Yaşımız geldiğinden çocuk konusunda tereddüte kaldık. Çocuk denemeleri yaptıktan sonra biraz da düzenimizi kurduktan sonra gider diye düşündük ama siz hamileysiniz şimdi gitmesini istemezdim diyorsunuz belkide bende o aşamada gitmesini istemicem hayat ne gösterecek bilmiyorum. Güven sevgi konusunda bizimde şuphemiz yok. Yalnızca birbirimizden kopamadıkŞuan herkesin geçim sıkıntısı var malesef eşimde bende çalışıyoruz aylık 20 bin civarı gelirimiz var ve sıkıntı çekiyoruz malesef.. Eşim otomotiv mühendisi yurt dışında iş imkanı çok evliliğimizn ilk zamanlarında teklif gelseydi kesinlikle gitmesini isterdim ama şuan evliliğimizn 3. yılını bitirdik ve hamileyim şuan gitmesini istemezdim. Ama belirtmek isterim ki eşimle 8 yıldır birlikteyiz onun verdiği güvende var aramızda.
Size gelecek olursam bence gönderin eşinizi iyi bir iş teklifi iyi bir gelir şuan 2 kişisiniz 2 yıl çalışsa kenara iyi bir para koyarsınız aile evinde çok zorlanacağınızı düşünmüyorum sonuçta daha çok olmamış evleneli.
Bi ülke dışına çıksın vize alsın eşiniz devamı mutlaka gelir bir tanıdığım Almanyaya gezmeye gitmişti bi kaç kere sonrasında orda arkadaş edindi davet mektubu gönderdiler kendisine şuan eşiyle mis gibi hayat yaşıyorlar orada.
Çok haklısınız gerçekten. Bazı yorumlarda görmüşsünüzdür insanlar ne acımasız şeyler yazıyor. Hayat toz pembe değil maalesef. Borçlar VS olunca eşim dalıp gidiyor gergin oluyor. Bazen diyorum ki böyle yanımda kalsa ne olur ki. Hayat bizi nereye sürüklicez bilmiyorum bu işin kapısını açık bıraktık. Hayırlısını beklicezBiz de yeni evliyken birden bire ikimiz de işsiz kaldık. Aylarca da hazırdan yedik, iş bulamadık çünkü. Bu sefer bırak borç ödemeyi eldeki de gitti
İki şey söyleyeceğim
erkekler için maddi sıkıntı hele ki yeni evliyken büyük sorun oluyor, çok stres oluyorlar. Ve bu ikişi ilişkiyi de etkiliyor
Benim eşimin vücudunda yaralar çıkmaya başlamıştı stresten.
Borçla boğuştunuz müddetçe siz de sorun yaşayacaksınız öyle ya da böyle. En azından ister istemez gerginlik olacak
Bu yüzden meslekleriniz ve pozisyonlarınız nedir iş bulma süreniz çok mu uzar bunu değerlendirmeye alın
İkincisi erkekler fazla parayı kısa sürede kazanmaya başlayınca o şekilde devam etmek istiyorlar, kaldı ki şu dönem piyasa daha da kötü. Toparlamak daha zor, dolar olmuş bilmem kaç kazanç daha yüksek
Biz yurtdışındayken 2.5 ₺ idi dolar. Ama eşim borçları bitirdiğimiz halde kalmaya devam etmek istedi birikim yapmak adına
Ben de yanına gidip geldiğim halde zor oluyordu, bunu göz önünde bulundurun.
Ve asla buradaki kurulu düzeni bozmayın eviniz her daim her an geri dönecekmiş gibi hazır olsun sonrasında düzen kurmak daha zor.
Şirketle görüştük şimdilik kapıları kapatmadık. Psikolojik olarak hazır hissetmeliyiz diye düşünüyorum. İnan ki çok üzüldük bende kopamıcak gibi hissettim. Hakkımızda hayırlısı olsunBence gitmeliydi çocuk yokken ne olacak
illa her giden aldatıyor mu bu kadar iradesiz
Mi
Kesinlikle haklısınız. Psikolojik olarak kendimizi hazırlamamız gerekli Yalnızca..Böyle bir teklif bize gelse dakika düşünmeyiz. Şu döviz kurunda dövizle maaş almak ne demek? Borç bitecek, ev alacaksınız, araba alacaksınız, daha ne olsun? Evlenmemişsiniz gibi düşünün, sanki uzak mesafe ilişkisi gibi. 2 sene sabredin. Sonra keyfini çıkarın. Belki eşiniz oraları sever. Siz de kalıcı olarak gidersiniz. Belli olmaz.
Yorumların çoğunu anlayamadım, öyle mi böyle mi neden işsiz kaldın neden evlendin ... ben anlayamadım herkes mi zengin kocayla evli?? Konu sahibesinin eşi inşaat sektöründe, o sektörde de inşaat mühendisi de mimar da çöp kazanıyor. gerçekten kazandıkları para cücük kadar. Konu sahibesi de birden işsiz kaldım demiş, burası Türkiye, her an işsiz kalabilirsiniz gayet oluyor. Buraya nişanlı az para kazanıyor diye konu açsaydı konu sahibesi paragöz diye taşlardı olumsuz yorum yapan üyeler.
Konuya geleyim, burdaki cücük kadar para mı yoksam ABD dolarları mı diyince tabi ki herkes durup bir düşünür. Her şeyin fiyatı her gün artıyor, gariban TLnin gücü artık bir şeye yetmiyor, hatta dolar euro da yetersiz artık enflasyon karşısında. Yani konu sahibesi adam açısından da zor, şantiyeye çalışmaya gelenlerle yaşamak leş gibi bir ortam, sen yalnız kalıcaksın..bilemedim daha açıkçası diğer türlü de maydanoza talim ediceksiniz. Allah ayrdımcınız olsun yazmaya geldim.
Amacımız borç kapatıp bir ev alıp ufak bir birikimimiz olması bunun içinde 3 sene yeterli gözüküyor. Ayrı kalmayı düşününce bile gözümüze bir gram uyku girmedi. Gidiceğini düşündükçe kalbim yerinden çıkacak gibi oldu. Biraz daha beklemeliyiz gibi geliyor. En azından 1 senelik evli olalım diye düşündükdenemekten bir şey kaybetmezsiniz. dönülmez akşamın ufku değik neticede. ben bu riski alırım şahsen. lakin oradaki para tatlı geldikten sonra 2-3 seneyle bunu sınırlı tutabilir misiniz? önemli olan bu. 2-3 sene dediğin nedir ki?
Haklısınız tek ülke olsa giderim zaten ama benim gidebileceğim bir ortam değilGitsin
Engel olmayın
10 sene içinde ev , araba , yazlık , kışlık her şeyi alırsınız.
Siz de gidin
Belki siz de iş bulursunuz orada
İnanın öyle çok duyuyorum ki parayla değişen adamı. Bu konu hakkında ben bile endişe ettim etmedim değil. Çoğu şeyin kontrolünü elimde tutmaya çalışıyorum tabi sonrasında tutabilecek miyim kesin olmaz. Başka insanlar gibi yargılayıcı konuşmıcam. Ne yaşadığını bilemeyiz tabii. Madem bu adam harem kurmuş değişmiş ayrılıp kendinize yurt dışında bir hayat kursanız olmaz mıEşim çalışmak için yurtdısına geldi benide zorla getirdi. O kadar pişmanım ki keşke boşasaydım da gelmeseydim. Kendine harem kurdu. Parası yok diye iyiymiş. Bi halt sanıyo artık kendini. Gönder beni diyorum benide göndermiyo pislik herif. Böyle iyi bi insan nasıl bu kadar iğrenç bi insana evrilir para sayesinde gördüm
Bende çocuğum olduktan sonra göndermek istiyorum tamamen yapayalnız kalmam. Şuanda işe ne zaman isterse gidebilir. Kapıyı kapamadık. Yalnızca biraz daha bir arada kalmalıyız diye düşündükEşim bir ara böyle bir işe gidecekti baştan zorlanacağımızı düşünsek de 2-3 sene birikim yapabilmek için sabredebiliriz diye düşündük. Bir de eşimin yeri sabit olacaktı. 1 sene eş için bir şey yapmıyorlar ama bir senenin sonunda eğer hala çalışma devam ederse anlaşabilirsek o zaman ev ayarlar eşinizi çocuğunuzu getirmenize de yardımcı oluruz demişlerdi. Hoş sonradan başka sebeplerden iptal oldu.
Ama benim çocuğum var. 5 yıl sevgililik ve 4 sene evliliğin üzerine bu teklif geldi. Evde bir şekilde çocukla zaman geçiyor hatta yetmiyor. Tabi ki eşimi çok özleyecektim ama zamanımı dolu dolu geçireceğimden çok da zorlanmayacaktım ve eğer devam ederse 1 sene sonra bizi de yanına alacaktı. Siz şimdi yeni evlisiniz, daha düzeniniz yeni oturmaya başlarken pat diye yalnız kalsanız nasıl hissedersiniz sabredebilir misiniz? Ya da deneyip bir kaç ay sonra vazgeçme ihtimali var mı? Sözleşme olacak mı? Artıları eksileri iyice düşünün. Zor bir karar ben çok zor ikna olmuştum. Sizin durumunuzda olsam pek ikna olur muydum bilmiyorum yeni evli çocuksuz halimle sabredemezdim herhalde. Tam eşimle gezip zaman geçirmem gereken zamanlar. 3-4 sene sonra da eşin döner bu sefer çocuk olur. Çocuk iyi hoş bir şey ama insan eşiyle de zaman geçirmek istiyor.
Burası gelişmiş bi ülke değil. Herkes okadar fakir ki. Ben fransızca felan da henüz bilmiyorum 3 ay oldu geleli. Türkiye'yi pahalı sanıyodum burası daha betermiş. Yani burayla ilgili tek bir hayalim yokİnanın öyle çok duyuyorum ki parayla değişen adamı. Bu konu hakkında ben bile endişe ettim etmedim değil. Çoğu şeyin kontrolünü elimde tutmaya çalışıyorum tabi sonrasında tutabilecek miyim kesin olmaz. Başka insanlar gibi yargılayıcı konuşmıcam. Ne yaşadığını bilemeyiz tabii. Madem bu adam harem kurmuş değişmiş ayrılıp kendinize yurt dışında bir hayat kursanız olmaz mı
Benden önce 2 ay çalışmıştı. O 2 aya neler sığdırmış neler. Hala da devam.Siz yeni gitmistiniz sanki, ne ara harem kurdu sasirdim
Param yok meselaBunlar gerçek mi? Siz neden kendiniz dönmüyorsunuz onun göndermesini bekliyorsunuz?
yanlış düşünüyorsunuz, gidecekse şimdi tam zamanı. ben 33 yaşıma giricem hala çocuğum yok, eşim 39 oldu. biz birikim yapalım diye sıkıyoruz, hamileliğimi doğumdan sonraki bir günümü bile eşimsiz geçirmeyeyim diye bunca zaman bekledim ama öyle olmayacak gibi duruyor. doktora gitmek bile aşırı masraflı kaldı ki bebeğe kıyafet vs saymıyorum bile.Bende çocuğum olduktan sonra göndermek istiyorum tamamen yapayalnız kalmam. Şuanda işe ne zaman isterse gidebilir. Kapıyı kapamadık. Yalnızca biraz daha bir arada kalmalıyız diye düşündük
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?