- 28 Kasım 2010
- 42.566
- 141.386
- 798
- Konu Sahibi Papatya520
-
bence gitmeli eşiniz ve siz de evinizi dağıtmayın inan izne geldiğinde her şey zor oluyor. bizim bir evimiz yok izne gittiğimizde kimde kalsak derdi çekiyoruz. yani bize kalsa otelde kalcaz de işte...Anlatmak istediğim tamda bu çok teşekkürler. _yurt dışından aldığı maaşla borçlar komik rakamlar oluyor.
Eşiniz gezsin çalışsın okey de siz niye evinizde kalmıyorsunuz ?Merhaba hanımlar,
Malesef ki dönemimizde geçim sıkıntısı mevcut. Eşimle henüz 4 aylık evliyiz. Eşim çalışıyor ama çalıştığı para yeterli gelmiyor. Düğün borçları VS malum. Ben üniv. Mezunu olmama rağmen iş bulamadım. Eşime yurt dışında iş teklifi geldi. Bazen 3 ay gidip 1 hafta gelecek. Bazen 1 ay yanımda kalıcak. Ülke ülke gezmesi gerekiyor. Çalıştığı parayla 2 senede ev sahibi olabiliriz. Tüm borçlarımız kapanabilir. Ben evimi bırakıp tekrardan ailemin yanına ist ye dönmem gerekecek. Düzenimi bıraktığımda zorlanacak mıyım bilmiyorum. Bende gidip ist de çalışsam bu sefer eşim geldiğinde ona gereken zamanı veremicem bu durum evliliği izi etkileyecek mi çok kararsızım bu devirde kimse ayda 60.000 TL maaş alamıyor fikrinize ihtiyacım var hanımlar?
Ben kendi evimde kalıyorum. Çünkü hali hazırda belli bir düzenimiz vardı, çalışıyorum zaten. Ailemle aramda 1000 km mesafe var İstanbul’da yaşıyorum ben. Eşim gidip geliyor. Açıkcası çalışınca zaten düşünecek zaman olmuyor fazla. Evet her şey para değil belki ama yaşlılıkta birikmiş çok önemli. Şu an her şeyi yapabiliriz, genciz ama yaşlanınca ne kadar paran varsa o kadar rahatsın. En önemlisi de ev sahibi olmak. Bizim ev sorunumuz yok, evimizi almıştık ama gezmek görmek, ihtiyaçlarımızı karşılamak, çocuğumuza rahat bir hayat sunabilmek, yaşlanınca da rahat edebilmek için dişimizi sıkıyoruz. Biz de çocuk durumunu bir süre erteledik mesela. Çevreden çocuk yok mu tepkisi geliyor ama düşünüyorum henüz evlenmemiş de olabilirdim 2 sene sonra yapsam çocuk için büyük bir fark olmaz ama bizim için olur. Yani siz yeni evlisiniz daha şehre alışamadan zor olabilir ama borçsuz üstelik ev sahibi olmak büyük konfor. Ben olsam gitmesini söylerdim.Tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkürler kendi evinizde mi kalıyorsunuz ailenize yakın mısınız
hakkınızda hayılrısı olsunEşimle dün gece hiç uyumadık ben 30 yaşındayım o 34 yaşında henüz yeni evlenip hayatımızı kurmuşken ve yeni evliyken ayrı kalmayı göze alamadık ve çok üzüldük belki ileriki senelerde düşünebiliriz bu durumu ama şimdilik vazgeçtik. Allah ım inşallah bana da bir iş nasip eder. Dua edin bana hanımlar. Destekleriniz için teşekkür ederim.
Almanya‘ da 5 ay nerede kalacak hangi sirket calisanini 5 ay otelde konaklatir? Benim bildigim bu sekildeki is tekliflerinde ev ayarliyorlar, cocuklara kres, okul esime gelen tekliflerde tasinma masraflarinin belli bir yuzdesini karsiliyorlar.
Esiniz bu isi iki yilligina mi kabul edecek sonrasi ne olacak. Benim kafama yatmadi acikcasi yoksa kadin erkek herkes is, egitim firsatlarini degerlendirmeli ama bu dogmamis cocuklar icin ya da para icin olmamali.
Biz de yeni evliyken birden bire ikimiz de işsiz kaldık. Aylarca da hazırdan yedik, iş bulamadık çünkü. Bu sefer bırak borç ödemeyi eldeki de gittiŞöyle ki bir şirket üzerinden çalışıp fabrika kurulumlarına gidecek hangi ülkede iş varsa oraya gidecek şuan gözüken Almanya 5 ay kalacak sonra Kazakistan 2 ay kalacak gibi planlamaları var bu aralarda evine gelebilecek sadece 1 hafta. Şirket aracılığıyla gideceği için onunla gidemem Ben İstanbulda yaşıyordum eşim çanakkalede.. Evleneceğimiz dönemde bir çok iş imkanı vardı ancak evlendiğim süreden sonra iş bulamaz hale geldim. Planımız 2 mizinde çalışmasıydı. Ummadığımız borçlarımız çıktı. Sebebimiz bu
ben size hak veriyorum şuan ülkede sıkıntı yaşamamak için en az 15 bin lira maaş almanız gerekiyor. E ne olsun 15 bin altı maaş olan evlenmesin mi? ülkenin yarısı asgari ücretle çalışıyor. Eşim 13 alıyor ben 7.600 doğum nedeniyle ücretsiz izin düşünüyorum kafayı yedim stresten . Ne yapalım doktorların mühendislerin bile yoksulluk sınırının altında olduğu ülkede evlenmeyelim mi? ki eminim eşiniz asgari ücretten çok fazla alıyordur.Sizin iş bulma hakkında bir fikriniz var mı acaba ben henüz evlenmeden ailemin evinden ayrılıp nasıl bir düzen kurmamı bekliyordunuz burası Türkiye ayrıca işe kabul edildiniz diyelim ikametgah bilgisi var ben düğün zamanı evimi kurdum öncesinde nereyi adres göstereydim lutfen muhalefet olmak için yazmayın ben sadece yardım ve fikirleriniz için birşey sordum emin olun ki bizde bu durumun içerisine düşmek istemezdik kimse geçmişi geri getiremez
Abla bütün kötü ihtimalleri saydın. Kadında gönderecek mecal bırakmadın.Aranıza soğukluk girer yurtdışında adam sevgili bulur , yabancı kadınlar
Rahat bırakmaz, para mutluluk getirmez ,
Eşim çalışmak için yurtdısına geldi benide zorla getirdi. O kadar pişmanım ki keşke boşasaydım da gelmeseydim. Kendine harem kurdu. Parası yok diye iyiymiş. Bi halt sanıyo artık kendini. Gönder beni diyorum benide göndermiyo pislik herif. Böyle iyi bi insan nasıl bu kadar iğrenç bi insana evrilir para sayesinde gördümYüzde 90 güveniyorum tabiki 2 sene bir hayatım olamıcak
Bizim şirket uzaktan gelen personele aylarca otel ayarlıyor, içinde küçük mutfakları var yemeklerini kendileri yapiyorlar, ortak kullanım çamaşır makinası var.Almanya‘ da 5 ay nerede kalacak hangi sirket calisanini 5 ay otelde konaklatir? Benim bildigim bu sekildeki is tekliflerinde ev ayarliyorlar, cocuklara kres, okul esime gelen tekliflerde tasinma masraflarinin belli bir yuzdesini karsiliyorlar.
Esiniz bu isi iki yilligina mi kabul edecek sonrasi ne olacak. Benim kafama yatmadi acikcasi yoksa kadin erkek herkes is, egitim firsatlarini degerlendirmeli ama bu dogmamis cocuklar icin ya da para icin olmamali.
Bence gitmeliydi çocuk yokken ne olacakEşimle dün gece hiç uyumadık ben 30 yaşındayım o 34 yaşında henüz yeni evlenip hayatımızı kurmuşken ve yeni evliyken ayrı kalmayı göze alamadık ve çok üzüldük belki ileriki senelerde düşünebiliriz bu durumu ama şimdilik vazgeçtik. Allah ım inşallah bana da bir iş nasip eder. Dua edin bana hanımlar. Destekleriniz için teşekkür ederim.
Olacakları söylemek doğrudur felaketleri önler erkek adam kadınsız yapamazAbla bütün kötü ihtimalleri saydın. Kadında gönderecek mecal bırakmadın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?