- 25 Mayıs 2015
- 948
- 596
- 303
- Konu Sahibi Postmodernik
-
Keşke verse bunu defalarca konuştuk durum aynıÖfke kontrol problemi varsa gidip tedavi görsün.. Siz esiniz diye huysuzluklarini çekmek zorunda degilsiniz. Biz eş olarak kusurlarimiz varsa bunların üstünden gelmeye çabalamamiz lazım. Kimse bizim sorunlu kişiliğimizi çekmek zorunda değil. Benim mesela bir küsme huyum vardı. Onun üstüne gide gide esimim hatırına nerdeyse yok ettim onu. Esinizde kendine bir çeki düzen versin
oooo sevap-gunah takometrecileri gelmiş.
o daha gunah, bu hiç sevap değil, yapmasın daha iyi
şunları nasıl ölçüyorsunuz söylerseniz yapmak istediğim bir kaç gunah var, kaç point olduğuna göre karar vereceğim
Bunu alintiliyorum ki sirf turuncunun cevabini gorebileyimŞöyle ölçüyoruz Turuncucum, ibadetler kişiseldir, yaptın-yapmadın sadece kendinden sorumlusundur ve yapamadığının telafisi de, tövbesi de vardır, Allah ile senin arandadır. Ama başkasına zarara bulaşır kul hakkına girersen, karşındaki kişinin kalbini-rızasını da bağlar ve telafisi karşındaki kişinin helalliğine bağlıdır, bildiğim kadarıyla da Allah'ın tek karışmam-karşıma gelmeyin dediği noktadır. Bu ikisini de kıyasladığında hangisinin daha ağır bir günah, zahmet taşıdığını anlarsın.
İnsanlar bu yüzden "Daha günah-daha kötü" diyebiliyor ve denir de gayet.
Benimki şeker gibi adamdı da bu sene Ramazanla birlikte bi hallere girdi, konusunu da açmıştım geçen gün (Ve çabucak kapattırmak durumunda kaldım, oruç-Ramazan lafı geçtiği için ora bura çekip polemiğe kaydıranlar oldu). Benim adamın oruçla tetiklenen bir sağlık sorunu olabileceğini düşünür oldum, çünkü hiç eziyetli biri değildi, nazlanır oldu.
Sizinki normalde de sinirli ters adammış, açlık ve uykusuzluk ile bu huyunun azması normal. Sigara da kullanıyorsa, sigara içemediği için daha beter oluyordur. Uyarıp konuşmuşsunuzdur muhtemelen, olmadı restinizi çekip görmezden gelin. Orucu size tutuvermiyor, ibadetini başı kçı düzgün yapamayacaksa, ora bura sarıp yakınındakileri rahatsız edecekse, hiç yapmasın. Ne hayrı kalıyor böyle ne güzelliği.
Bunu alintiliyorum ki sirf turuncunun cevabini gorebileyim
İki sevdicegimin yazismasini gormek istiyorum
Eşiniz bir doktora gitti mi?
Ben senin konudan sonra tovbe ettim bi daha oruc , ramazan konusuna yorum yapmam diyeValla dini yorumdan Mune cımbızı takacak hissi gelmeye başladı :)
Evet genel olarak sinirli patlamaya hazır her an
Gitmedi ya, söyledim de pek önemsemedi; geçen sene bu kadar uykusuz kalmadığını, iş yoğunluğunu vırtı zırtı bahane etti yine devam. Sigarayı da arttırdı bu sene, onun da bir etkisi olabileceğini düşünüyorum. Sadece düşünüyorum yani adam pek sallamıyor "Geçici bir şey, dikkat ederim, sen de az idare ediver" filan öyle kapandı gitti konu ama aklımda. Kendim için de gittiğimde eşimi de götürürüm.
Şöyle ölçüyoruz Turuncucum, ibadetler kişiseldir, yaptın-yapmadın sadece kendinden sorumlusundur ve yapamadığının telafisi de, tövbesi de vardır, Allah ile senin arandadır. Ama başkasına zarara bulaşır kul hakkına girersen, karşındaki kişinin kalbini-rızasını da bağlar ve telafisi karşındaki kişinin helalliğine bağlıdır, bildiğim kadarıyla da Allah'ın tek karışmam-karşıma gelmeyin dediği noktadır. Bu ikisini de kıyasladığında hangisinin daha ağır bir günah, zahmet taşıdığını anlarsın.
İnsanlar bu yüzden "Daha günah-daha kötü" diyebiliyor ve denir de gayet.
işte bu durum oruç özelinde değil.
genel olarak hayatımızda kul hakkına dikkat etmeliyiz. edemediğimiz zamanlarda onu yapma, bunu yap, bunu yapacağına şunu yap gibi söylemler bana tanrıcılık oynamak gibi geliyor.
ben yargının adaletine inandığım için, bir şekilde zaaflarımız konusunda insaflı olunacağını düşünüyorum.
karşındaki kul hakkı meselesi ise özellikle eşler, kardeşler, aile arasında bu işin totaline bakarız.
nihayetinde sen oruçlu iken kırıcı olursun ama normalde degilsindir, eşin seni tolere eder.
o gün gelip sorulduğunda, ben bu kadından/adamdan razı değilim demeyecektir.
he genel olarak zaten öküzün tekidir, ki bu adam ramazan’da da öküzdür, genelde de öküzdür ve işin sonuna geldiğinde muhtemelen kimse razı olmayacaktır. orucunu tutsun tutmasın belki en azından başka açıdan kendini kurtarır.
bu teraziyi biz tutmuyoruz.
çok sabırlı biriyimdir. ilk lohusalığımda hatta ilk 4 ay çok şirret bir kadına dönüştüm.
şimdi sevgili eşim bu 4 aya benimle olan 34-44-54 artık kaç yıla tamamlarsak, yakıp razı değilim diyecekse, onun hesabı benden daha ağır olur diye inanıyorum
Milana22 seni seviyorum
Benim eşim öyle değil çok şakacı esprili biridir ama bir anda bir şeye bozulur yüzü düşer sinirlenir oruçluyken de daha bir abarttı işteTanıdığım birine çok benziyor.
Adam nemrut suratlının teki. Ne espri yapmayı becerir, ne espriye güler. Tartışma dedin mi hemen üst perdeden dikte ederek konuşur.
Eşimin arkadaşı sayılır. Hep derim "Allah karısına çocuğuna sabır versin" diye..
genel olarak hayatımızda kul hakkına dikkat etmeliyiz. edemediğimiz zamanlarda onu yapma, bunu yap, bunu yapacağına şunu yap gibi söylemler bana tanrıcılık oynamak gibi geliyor.
ben yargının adaletine inandığım için, bir şekilde zaaflarımız konusunda insaflı olunacağını düşünüyorum.
karşındaki kul hakkı meselesi ise özellikle eşler, kardeşler, aile arasında bu işin totaline bakarız.
nihayetinde sen oruçlu iken kırıcı olursun ama normalde degilsindir, eşin seni tolere eder.
he genel olarak zaten öküzün tekidir, ki bu adam ramazan’da da öküzdür, genelde de öküzdür ve işin sonuna geldiğinde muhtemelen kimse razı olmayacaktır. orucunu tutsun tutmasın belki en azından başka açıdan kendini kurtarır.
çok sabırlı biriyimdir. ilk lohusalığımda hatta ilk 4 ay çok şirret bir kadına dönüştüm.
şimdi sevgili eşim bu 4 aya benimle olan 34-44-54 artık kaç yıla tamamlarsak, yakıp razı değilim diyecekse, onun hesabı benden daha ağır olur diye inanıyorum
Milana22 seni seviyorum
Milana22 seni seviyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?