Eşim..

merhaba kk güzel insanları
Benimde bir derdim var, normal de çok takmadığım bir konuydu ama bu ara kafama bayağı taktım nasıl davranıcağımı bilemedim, o yüzden size danışayım dedim
Eşimle 4 aydır evliyiz, küçük bir dükkanımız var poğaça,börek dükkanı
Eskiden eşim tekel bayisi vardı ayıptır söylemesi deli gibi para kazanıyordu sevgili olduğumuz zamanlarda beni götürmediği yer kalmıyordu onunla gezmeye çok alıştım ve aşırı derecede keyifli oluyordu hoşuma gidiyordu bende gezmeyi çok seven insanım eve bağlı kalamıyorum
Tekeli kapattı tekrar bi tekel bayi açıcaktı başka yerde ben izin vermedim tekel olsun istemedim daha doğrusu o parayı haneye sokmak istemedim o yüzden poğaça börek dükkanı açalım dedim her neyse
Dükkanı açtık, bu dükkanın geliri bize yetmemeye başladı eşim de bu sefer yüzü asılmaya başladı yetişemedi ödemelere sıkıştık baya bi
Yüzüme bile gülmüyor, yani hadi dışarı çıkalım diyorum param yok diyor olsun diyorum hani 1 2 turlasak sokakta bile yeter (biraz açılsın kendine gelsin istiyorum) otur oturduğun yerde (evde) diyor tersliyor sadece çıktığımız yer bi kayınvalidem birde annemlere gidiyoruz hiç eskisi gibi değil düşünürken bile beni istemiyor yanında güldürmeye çalışıyorum ne bileyim kaç sefer konuştum bak yapma böyle işte sen negatif olursan banada yansıtıyorsun bu şu filan konuşuyoruz seninle alakası yok diyor kapatıyor konuyu napıcam bilmiyorum nasıl davranıcam.
Tekelden kazandığı parayı niye istemediniz? Sonuçta bu adamı tanıdığınızda adam bu işi yapıyordu haram şu bu diye düşünüyorsanız kimseye zorla satılmıyor onlar kaldı ki sevgiliyken çok yemiş içmişsinizdir evlenirken niye değiştir dediniz maddi sorun varsa genelde erkekler konuşmak yerine içine atar atar patlar eski işine dönsün bence yok olmaz diyorsanız agresif olduğu zaman karışmayın kendi kendine halletsin

zaten evlenen erkekler de ilk zamanlar bir rehavete kapılıyorlar. Maalesef iş değişikliğide üstüne tuz biber olmuş.Daha çok yeni 4 aylık normal bazen çiftler ilk yıllarda bu moda giriyorlar. Maddi sıkıntıda önemli sonuçta kafası rahat değildir. Bence istediği işi yapmasına müsade etmelisin yada işleri yoluna girene kadar sabırlı anlayışlı olmalısın.

Sevgiliyken o parayı yemede bir sakınca görmemişken evlenince neden sorun ettin anlamadım. Belli bir maddi gelire ve o rahatlıkta yaşamaya alışmış eşinin şuan psikolojisinin bozulması doğal. Devletin koyduğu sınırlara uyularak ürünlerin parayla satışını yapmakta hiçbir sakınca yok, ha parasıyla sakız satmışsın, ha parasıyla sigara satmışsın. Bunu kullanıp kullanma bir tercih sonuçta, kimseye zorla tekel ürünlerinin satın alımı dayatılmıyor.

Ay adam istediği işi yapamadı diye bunalıma giriyor ama sizi de çalıştırmıyor. Siz neden çalışmadığınız için surat asmıyorsunuzda beyfendinin gönlünü yapmak için uğraşıyorsunuz?

Böyle maddi sıkıntılarda suratı asilmamali insanlarin. Sevdiği ile beraber ne güzel evlenmiş yuva kurmuş. Beraber yediğiniz kuru ekmek bile mutluluk vermeli oysa. Esinizin hayata bakış açısı değişmeli bence. Maddi sıkıntılar her zaman oluyor. Benim babamin da çok sikintili olduğu zamanlar oldu. Ama bı Güleryüz bı gülücük herşeyi unutturuyor. Para her sey degil. Ayrıca ben de tekelden kazanılan paraya karsiyim haklısınız yani ben olsam ben de istemezdim

Bu konu kapanır Mune Mune

Ben size hakverdim.
Siz o iş olmasın diye konuşurken size hakvermedi mi şimdi neyin tatavasını yapıyormuş?
Pişman olduysa bırakın kendi haline tekel işletsin..
Tavrını alttan almayın..

O değil de millet ne kolay dükkan açıp kapıyormuş yahu. Bir esnafa sorsan bir sürü masraftan şikayetçi ama.. :KK64:

Adamın kazandığı, gelir elde ettiği ve en önemlisi de bildiği işi engellemişsin. Tabikide eminim ki sizi suçluyodur bu durumda olduğu için ve haklı.

Işin maneviyatını düşünürsen iyi yapmışsınız çünkü içki içen olsun satan olsun üreten olsun harhangi bir şekilde bu işi yapıyor olsun bu harama girer,zira kötülüğün anasıdır içki.
Fakat durumunuz kötüye gidiyoz altarnatif biseyler düşünmeniz gerekir.
Sen geçmiş zamanda beraber yiyip içtiyseniz bundan gelen paraları, bu demek değildir ki ya hep ya hiç, böyle bir mantık olamaz, zararın neresinden dönsen kârdır.
Sanki arkadaşlar hepsi bir ağızdan yazmış.
Insan bazen toydur ama sonradan daha mantıklı olabilir bu herkez için geçerlidir
Allah size bir kolaylık gösterecektir ,sırf bu helâl para kazanmak istediğinizden dolayı.

herkes aynı seye takılmıs
hayır yerı gelıyor bır günah işliyoruz ve sonra tövbe edıp aynı şeye dvm etmıyoruz...
ee önceden o gunahı ısledın dıye mı yargılıyoruz ınsanları:)

konu sahıbı suan bu durumdan rahatsız ve kendınce hatalı olan davranısa dvm etmek ıstemedıgını dile getiriyor

bunun neresı anlasılmıyor acaba:KK20::KK20:

bence sız calısmanız ıçin eşinizi ıkna edın

5 bın lira masraflardan hariç elinize kalıyorsa sız de calısır kazanırsanız cok guzel gecınırsınız

sevgiliyken o parayı harcamada sorun yokta evlenince mi eve sokmak istemediniz?

yani takıldım oraya kusura bakmayın.

Aynen yaa bu nasıl bir anlayış acaba merak ediyorum!! Bekarken helal ama evliyken haram mı oldu tekel parası.Adamın yüzü asılır tabi.Beni birisi ekmeğimden etse valla neler demezdim.Adam iyi yine sabırlıymış.

Ay çıldırdım yorumları okurken. Kadın evlenmeden evet o parayla gezmiş tozmuş o zaman dikkat etmemiş ama demekki sonradan rahatsız olmuş. Insanlar fikrini sonradan değiştiremez mi? Konu sahibine yorum yapan insanlar ara ara hayatını düzene koymak için değişiklikler yapmıyor mu? Bence çok güzel düşünmüşsünüz. Allah herkese sizin gibi evinin rızkının helalligini düşünen ve eşine destek olmaya çalışan eşler versin. Çok tebrik ediyorum güzel düşüncenizden dolayı. Resimde sizseniz Maşallah çok güzelsiniz bu arada

Back
X