Bir meslektaşınız olarak kınıyorum sizi . Okuduk , öğretmen olduk , onca sınavdan çıktık …. Çok emek verdik biz , bir insan değişir bir nesil değişir dediler bize hocalarımız . Kendimizi bile değiştiremiyorsak bir nesli nasıl değiştireceğiz ? 3-4 nesil öncesi evli kadınların bir şekilde idare etmesi gibi evliliği şiddet veya aldatma yoksa devam ettirmeye çalışıyoruz . Kollektif bilinç mevzusunu artık yeni baştan yazmalıyız .
Evlenilecek meslek , yatan meslek , tatilleri bol meslek , yarım gün çalışsın geri kalan zamanda ev kadını olsun , maaşını kocasına versin vs vs derken bir bitmiyor beklentiler .
Hemen pazartesi günü gidin bir avukatla konuşun . Boşanma davası açın . Yarın da altın vs onları hazırlayın , güvenli bir yere koyun . Adamı da atın gitsin evden . İyice cinnet geçirin yani . Kendinizi sevin , evladınızı sevin .
Çok kızdım size gerçekten. Ha etrafımda da size benzer arkadaşlarım var . Bizim okulda da 5 kişi var . Eşleri hiç saygı duymuyor . Sırf çocuklar için katlanıyorlarmış . Ara sıra dertlenirler öğretmenler odasında valla artık hiiiiçççç üzülmüyorum hallerine . Kaç kere boşanın dedim .
Size de aynını diyorum . Büyükşehirler haricinde öğretmen maaşıyla gayet güzel geçirebilirsiniz . Aileniz de arkanızdaymış. Daha ne bekliyorsunuz ?