EŞİM

Zamanında evlenirsin hiç yardım etmediler 4 senelik evliyiz borcumuz yeni bitiyor 2 yaşına girecek oğlum var eşim askeri ücret alıyor 6.5 diyim eline geçecek olan ordanda 10 bin alacakmış işe başlar aevimiz kira 1 milyar kira veriyoruz köye gidersek eşim evin üstünü çıkalım dedi veya başka bir tarlaya prafabrik gibi bir yapı daha önce biz ilçede oturduk ben ilçede de yapamadım ile taşındık köyde hiç yapamam oranın insanlarıyla anlaşamıyorum kaldıki 4 tane görümcem var hepsi evli
1000 lira kiraya ilde oturabiliyorsaniz boşverin köyü möyü bence...siz de girin bir işe, 6000 da siz kazanın, eşiniz vazgeçer o zaman gitmekten

Zamanında evlenirsin hiç yardım etmediler 4 senelik evliyiz borcumuz yeni bitiyor 2 yaşına girecek oğlum var eşim askeri ücret alıyor 6.5 diyim eline geçecek olan ordanda 10 bin alacakmış işe başlar aevimiz kira 1 milyar kira veriyoruz köye gidersek eşim evin üstünü çıkalım dedi veya başka bir tarlaya prafabrik gibi bir yapı daha önce biz ilçede oturduk ben ilçede de yapamadım ile taşındık köyde hiç yapamam oranın insanlarıyla anlaşamıyorum kaldıki 4 tane görümcem var hepsi evli
esinizin maasi az ama kiraniz cok uygunmus insallah bir sorun cikmadan boyle oturmaya devam edersiniz. maas neredeyse %60 artacak iyi aslinda ama cektiginiz sikintiya degmez.

Siz kabul etmem deseniz eşiniz sizi dinler mi? Bana kalırsa bir şekilde geçiniyorsanız değmez. İlerde o stres, sıkıntı binbir hastalık/ eşinizle geçimsizlik, huzursuzluk olarak geri dönecek. Çok isterse kendi gidip gelsin ama köye taşınmayın.

Evin üstüne ev çıkmak da maliyetli bu zamanda. Önce ev borcu ödemeye çalışacaksınız ve bu defa taşınmanın dönüşü olmayacaktır. Evin üstüne çıkmak demek köy yerinde birlikte yiyip içmektir. 10 bin lira maaşlı iş süreklilik arz edecek mi o belli değil.
Eşinizin ailesi köyde yaşlılığında erkek evladını yanına çekmeye çalışıyor muhtemelen. Görümceler de çanak tutuyordur. Gitmeme şansınız varsa gitmeyin.
Sağlık, çocuğunuzun eğitimi vb şeyleri bahane edin. Gidersek dönmeyeceğimiz belli, ben orada yapamazsam huzurumuz kalmaz diyin. Köy işi dedikodusu vs kolay değil zaten.

4 görümce mi :KK57: :KK57: :KK57: :KK57: 40 bin olsa gitmem. Ayyy evlerden ırak kaç annem kaççç.

Oğlum var kreşe girinve anca çalışırm bakacak kimse yok aynen dediğin gibi köyde altlı üstlü evde otururuz dedi eşim
45 yasimdayim ben bile milyarı unuttum, siz hayırdır?....yani 4000 e 4 milyar diyorsunuz di mi ? Öyleyse siz de çalışın 5000 alın ama gitmeyin derim...Ha çalışamam derseniz asgari ücretli için 4000 fark iyi paradır, köyde kira da ucuzdur,mecbur gideceksiniz...

Bebegim var 2 yaşına girecek anca o kreşe gidince girerim birde kpss hazırlanıyorm ekime ertelendi ilk ona girmem gerek
1000 lira kiraya ilde oturabiliyorsaniz boşverin köyü möyü bence...siz de girin bir işe, 6000 da siz kazanın, eşiniz vazgeçer o zaman gitmekt

Konuyla çok ilgisi yok ama, +4000 lira kazanabilecek nasıl bir istihdam var köy gibi yerde. Ben ona takıldım.
Huzurunuz kaçacaksa gitmeyin
Huzurumuz kaçacak orda kurulan yeni bi santral tanıdıkları çalışıyor ve daha önce yine köyde aynı benzer bi santralde çalıştı iyi de biri o yüzden ilk onu çağırdılaroda değerlendirecek eşim ama inş almazlar yani müdür daha yok önlü konuşulmadı arkvsöylemiş

Ne kadarin üzerine 4 daha ?
4250 + 4000 ise gidilir.
Ayrıca siz çalışıyor musunuz ?
Eğer calismiyorsaniz ve tek maaş ise +4000 iyi bir miktar gitmek için.
Ayrıca ben sehirliyim o köylü ayrimlarina girmek doğru değil.
Ailesinin yanına gitmek istemiyordum diyorsanız anlarım da diğeri biraz abes olur.

Hiç kolay değil az buçuk git geldenanlaşılıyor her gittiğimizde dönerken kavga ediyoruz bende 4 bin tl için gitmek istemiyorum tamam çok sıkışıyoruz burda ama herkez bu devirde sıkışık zaten, borç ödemeseydik bu kadar sıkışmazdık kaynana eşifalan calışıyorlar ama kayınpeder işi bırakacakmış ee ben onlaaltlı üstlü aynı yerde durmaya bile çekinirim
Evin üstüne ev çıkmak da maliyetli bu zamanda. Önce ev borcu ödemeye çalışacaksınız ve bu defa taşınmanın dönüşü olmayacaktır. Evin üstüne çıkmak demek köy yerinde birlikte yiyip içmektir. 10 bin lira maaşlı iş süreklilik arz edecek mi o belli değil.
Eşinizin ailesi köyde yaşlılığında erkek evladını yanına çekmeye çalışıyor muhtemelen. Görümceler de çanak tutuyordur. Gitmeme şansınız varsa gitmeyin.
Sağlık, çocuğunuzun eğitimi vb şeyleri bahane edin. Gidersek dönmeyeceğimiz belli, ben orada yapamazsam huzurumuz kalmaz diyin. Köy işi dedikodusu vs kolay değil zaten.

Ay evlerden ırak. Şehirde büyümüş biri için köyde yaşamak eziyet. Ben kendi köyümde bile duramam ki yemyeşil ve denize yakın bir köy olmasına rağmen.

Hepsini geçtim sadece şimdiyi düşünmeyin. Bunun çoluğu çocuğu sağlık ve eğitim imkanları var. Köyde nereye kadar..

Hele de 4 bin için. Çalışmıyorsanız siz bir işe girin çalışın.
Çocuğum var 2 yaşında aynen bende eşime onu dedim askerlik gibi 15 ay değil ki bir ömür orda durucam dedim oda para oldumu sürekli gider gelirsin şehre falan dedi ama burda şehir ayağının altında orda hapis gibi olmak istemiyorum çünkü benkimseyle anlaşamam orda kendimi biliyorum

köyde o kadar para alsanız ne almasanız ne Yani sizin köy nasıl bilmiyorum ama ben Azerbaycanda köyde büyüdüm Ne otobus var ne market var ne magaza var anca birisine yalvar yakar seni araba ile ayda bir alışverişe götürsün o alışverişdede burnundan getirsin çabuk ol Almaycaksan deneme girme vs vs vallahi Şehirde fakirlik yaşamak köyde zenginlik yaşamaktan iyidir diyorum ben

Çocuğum var 2 yaşında aynen bende eşime onu dedim askerlik gibi 15 ay değil ki bir ömür orda durucam dedim oda para oldumu sürekli gider gelirsin şehre falan dedi ama burda şehir ayağının altında orda hapis gibi olmak istemiyorum çünkü benkimseyle anlaşamam orda kendimi biliyorum

4 bin TL fark ancak diğer giderlerinizi karşılar. Öyle sürekli gezmeye gidip geleceğiniz bir tutar değil ki.

Bana hiç mantıklı gelmedi. Gideceksiniz, ev yaptırma masrafına gireceksiniz bir de. Aldığınız farktan fazlası bir süre bu masraflara gidecek. Bu masrafı yaptıktan sonra temelli yerleşmiş kabul edin kendinizi.

Eşinizin ailesi ile de tonla sorun yaşayacaksınız.

En güzeli sizin çalışmanız. Eve iki asgari ücret girse ve mevcut düzeninizi bozmasanız bundan çok daha mantıklı. En azından ileride çocuğun okulu vs. bakımından da sıkıntı yaşamazsınız.

Back
X