eşimde ki zihniyete bakar mısınız?

novelll

Guru
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2014
2.087
879
358
geçmiş konumda bahsetmiştim. 2 hafta sonra kardeşimin düğünü var eşim çeyreğin büyüğü takalım diyo(kardeşim benim düğünümde oda takımı hediye etmişti) ben dedim az değilmi, o sana ne yaptı ki diyo, bende oda takımı hediye etti ya dedim, o kız tarafının görevi idi zaten diyo; evet çeyiz olarak biz yapıcaktık(annem-babam) onun yerine kardeşim hediye etti, bunun üzerine ben dumur oldum hiç öyle bi laf beklemiyodum(kız tarafının görevi idi zaten diye). bunun üzerine yiğeninin sünnetine ne takıcan dedim(onun da diğer hafta sünnet düğünü var) aynısından(kardeşime takılan) dedi, ben de kardeş düğünü ile yiğenin sünnet düğünü aynı mı dedim. bana mı tuhaf geldi, siz olsanız ne düşünürdünüz?

Canım öbür konunda da tartışıldı bu. Çok fazla laf veriyorsun ağzına. Biraz ağırlığın olsun.

Eşin nankörmüş, kusura bakma ama...
Kız tarafının görevi o zaten ne demek. Ne ayıp şey, sağ olsun içinden geldi yaptı diyeceğine bir de mecburdu zaten havasına girmiş...
Ayrıca el kadar çocuğun sünnetiyle, koskoca adamın evlenmesi bir tutulur mu?
Ayıp denilen bir şey var, oldu olacak sünnet olan çocuğa altın taksın, kardeşine de oyuncak alsın.

Eşinin maşallahı var valla Rabbena hep bana.

Size bi bilezik takmak yakışır, hem kardeşinizin jesti icin hem de abla olduğunuz icin.

herkes durumuna göre canım. eger aileler anlastı esya alımı bölündü ise eşin çokta haksız değil nasılsa kız tarafı alıcak dogru.. ama suan durumun neyse ona gore takı yapabılırsın bence

ailesi hep kendi taraflarına yapılsın der, kendi de o politikayı uyguluyor anlaşılan.

içinizden ne geliyorsa onu yapın kardeşim bana bunu aldı ben ona aynısını yapmam gerek demeyin. eşinizle bu muhabbetleri yapmayın bile. siz eşinizle hem fikir olun zaten gidip gelirsiniz kardeşiniz o sizin sizde ona farklı hediyeler alırsınız zamanla.

herkes durumuna göre canım. eger aileler anlastı esya alımı bölündü ise eşin çokta haksız değil nasılsa kız tarafı alıcak dogru.. ama suan durumun neyse ona gore takı yapabılırsın bence

ben de çalışan bir bayanım, kardeşim bu ya o kadarlık hediye yapmak nedir allah aşkına, gizli yapsam hesaplar ortak. kendi kuzeni askere gider altın, okul kazananı olur altın, kuzeni doğum yapar altın. benim tarafımda ilkkez hediyelik bir durum oldu onda da bu tepki.

niye ona soruyorsun sorarsa onun tarafına gidenleri hesaplarsın bir de sizin tarafa hesabı söylersin olur biter

Bir abla olarak senin bir bilezik takman gerekir , ceyregin buyugude neymis olmaz oyle sey..

Calisiyorsan hic dusunme guzel bir bilezik al askere gidene okul kazanana altin alindiginida ilk defa duydum

Yani sert konuşacaksınız o zaman. Kati olacaksınız. Ağzını da açtırmayacaksınız. Ona buna herkese altın takıyoruz sizin tarafta diyince, o farklı bı farklı derse de ağzının payını vereceksiniz.

Görev ne ya kımse kımseye bır sey almak zorunda degıl ıkı kısı evlenıyr madem bu kararı verebılcek yastyız sorumlulklrıda bılıncındeyız aılelermzn bu yaptgı gorev degıl yanımızda oldklrnı hısettırmek destek olmak kımse bırseye mecbr degıl...Kardesınde sana destek olmus ne kadr guzel . Gonul ıster evler almak butun dugununu yapmk tabıkı sızın maddı durumunuzda onemlı butcenız neye el verıyorsa artık . Ama eşin cok ayıp etmıs canım keske bıraksaymısta sen karar verseymıssın kardesıne ne hedye etcegıne...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…