Esimden baska hic erkek tanimadim, daha iyisi var miydi?

rosalone, ailen nerede senin?
bunu kolay kolay kimseye demem dönme ihtimaliniz yok mu
eşiniz olacak o yavru yu baba gibi sevseydi bu kadar bencil olmazdı
gider doktora danışır kendini düzeltmeye çalışırdı
kuzu nasıl babasına karşı? babası ona karşı?

rosalone herkesin ve her şeyin daha iyisi vardır . Daha iyiyi ... en iyiyi bulmakla ya da beklemekle harcanan eforun mevcutu daha güzelleştirmeye çalışmaya harcanması gerek bence .

Eşin içinde mesela senin verdiğin örnek üzerinden gidersem ; ona tam zevkine hitap eden hediyeler alan bir kadın daha iyidir Böyle mi diyelim ? Bence demeyelim ....

Hayata aynı pencereden bakmamak , hiç bir ortak zevke , keyfe sahip olmamak sıkıcıdır eşler için . Ama bu daha iyisi ile daha mutlu olunacağı garantisi vermez .

Yapamadıklarım , gidemediklerim , söyleyemediklerim demişsin ... yapmayı , gitmeyi ve söylemeyi planla .

Nasıl olsa yapmaz , kabul etmez , ne gerek var der diye duvar örmüşsün resmen .

Kaldır duvarları . Sarılarak konuşun .
Doğru iletişimin yanlış sonuçlar verme ihtimali çok düşüktür . Eşinle doğru iletişim kurabiliyor musun buna bak .

Ha neden ben diye de düşünme. Yani neden ben çıkış yolu arayayım ... neden ben adım atayım vs ... deme . Farkeden sensin çünkü :) Bir şeylerin yolunda gitmediğini farkeden , yola sokmak için mücadele verir (istiyorsa yola sokmayı tabi ) Oyunun kuralı bu .

O yüzden daha iyilerini bi koy kenara . Neleri düzeltebilirsin onu düşün . Doğru iletişim yolunu bul. Ha bu çabadan sonra hala en ufak bir ışık yoksa ... o zaman tekrar değerlendirirsin evliliğini , şimdi değil .

Ya yorum yapmadan arkadaşın eski konularına bakmak lazım. Benim bakmadan mevzuyu hatırladığım üyelerden.

Adamın hiç bitmeyen bir dırdırı, aşağılaması var. Bir keresinde bayan, buna dayanamayıp giden arabada kendi kafasını camlara vurmuştu....

Rosealone senin konularını hatırlıyorum ve eşinden daha çok anlaşabileceğin biri muhakkak vardır. Bizim kadınlarımızın en fazla yaptığı hata bu bence e herkesin kocası böyle demek. Değil işte. Sen amerikada yaşıyorsun var mı Türk erkegi kadar bencili? Yok. Mesela insan öldüren bir sürü kişi var. Normal mi karsilayalim bunu?Biraz uç bir örnek oldu ama kastedileni anlamışsındır. Kocan dır dır dır öffffffffff yani...Sen aynı şeyi yapsan kafa ütüleme der çıkar ama işin içinden.

Ruh eşi falan hep istisna. Genelde birbirine alıştığın evlilikler var.
Idare edebilirsen mutlusun , edemezsen değilsin.
Evinizde huzur varsa, saygı , sevgi varsa gerisi boş, bu düşünceler duygusallıktan geliyor.

Eşinizle duygularınızı hiç paylaşınız mi ?

Eski konuların konuşulması hoşuma gitmiyor diyor.
Şuan bu dert içindeyim. Sanki eski konular yokmuş gibi derdime odaklanın diyor, haklı.

Ah ah o ayri bir dert. Benim mesela babam cok ilgili bir babadir, yani sahip cikar, arar sorar, ilgilenir, herseyi alir vs ama cok sinirlidir. Hayatim boyunca hep babamin dayagini yedim. Cok da kufurbazdir. Bana kufretmese de yanimda kufurlu agzi hic durmaz, bagirmasi cagirmasi hic bitmez, bu durumdan cok rahatsiz oluyorum acikcasi. Bu gibi davranislarindan dolayi babamla beraber olmak bana rahatsizlik veriyor.
Annemle aramiz hic ama hic iyi degil. Biliyorum bir anne olarak beni seviyor, o da bana herseyi alir, verir ama bir dk lik muhabbetimiz yok. Yani iletisimimiz sifir. Beni hic dogru duzgun, arkadasca dinlemez, hic icimi dokemiyorum ona rahatca. Bir de yillarca beni dove dove buyuttu, anneme o yuzden taa kucuklukten beri hic isinamadim, hic opup kokladigini, sevdigini hatirlamiyorum. Gecen yil dogumda geldiginde iki ay boyunca beni lohusa halimle aglatti annem. Farkinda olarak, isteyerek yapmiyor biliyorum ama dengesiz, nerede nasil davranacagini, nerede nasil konusacagini bilmeyen bir karakteri var annemin. Bu haliyle istemeden cok fena ortalik karistiriyor, cok fena kalp kiriyor.
Erkek kardesimle de muhabbetimiz ve aramiz cok kotu. Siddetin cok yogun oldugu bir ailede buyuduk ikimiz de, birbirimizle cok kavga ettik. Sonralari ben nisanliyken bile erkek kardesim beni cok fena dovmustu, darp raporu alip, mahkemeye vermisligim bile var onu.
Bu kadar siddet ve kavga dolu bir ortamdan cikinca, bir de dedigim gibi hic erkek arkadasim olmamis, hic birini sevmemis, sevilmemisim, esimin ilgisine kanip bir anda asik oldum. Ilk baslarda hos gelen ilgisi ile baglandim ona. Sonra tabi saklamadi karakterini, nisanlilik, dugun, evlilik ilk yillar, sonraki yillar hep agzimdan burnumdan geldi. Ama bosanamadim. Simdi 5. yilimiz, kizim 18 aylik. Yok yani olmuyor, olmuyor, olmuyor....

Eski konuların konuşulması hoşuma gitmiyor diyor.
Şuan bu dert içindeyim. Sanki eski konular yokmuş gibi derdime odaklanın diyor, haklı.
İyi de 1Sen, eşim bana hediye almıyor, sanattan hoşlanmıyor; bunun için evlilikten vazgeçilir mi diye sorarsan cevabı hayır.

Ama eşim sürekli şikayet eden, beni hiç beğenmeyen, çenesi, eleştirisi, hakareti bitmeyen, konuşmaya başlamadı mı asla susmayan bir insan; bundan iyi erkek yokmunun cevabı ise çok farklı.

İlkine göre mi cevap verin diyorsun. Hayır canım, benim baba da hediye almaz, sanatla pek ilgisi olmazdı. Ama annemlerinkinden daha mutlu evliliğe ben şahit olmadım henüz.

Son düzenleme:

bende anne baba yanında büyümedim 14 yaşından sonra
böylesi de zor.. çok zorlandık kardeşimle.. buna da şükür diyelim
bende 21 yaşında bana ilk önerilen şuanda evli olduğum eşimle evlendim
tanıyordum eskiden beri beni büyüten teyzem önerdi zaten severek evlenmek gibi bir şansım yoktu

ama sevdim eşimi.. 2 kızımız var..
ama yalan değil bazen bende senin kapıldığın duygulara kapılıyorum eşime çok kızdığım zamanlarda
şeytanın işi gücü yok uğraşıyor diyorum bazen
daha iyileri ve çok çok daha kötüleri var eşlerin boşver şükret diyorum
gerçi senin durumlar daha farklı..

Belki de yoktur.

Belki de icinizde kalanları kendiniz ya da kızınızla yapmanız gerekiyordur.

Biraz da böyle bakın hayata...

İnsanın bahtı değişmiyor ben bunun örneklerini çok gördüm. Senin nasibinde eşin varmış gelmiş bulmuş seni ha bekleyip başka biriyle evlenseydin nolurdu ? Belki aynı şeyleri yapmaktan hoşlanırdınız , paylaşacağınız bir sürü şey olurdu ama seni yine böyle düşündürecek şeyleri çıkardı emin ol. Erkekleri idare eden kadınlar bu bir gerçek . Hayattan zevk almaya bak boşver düşünme bunları zaten bir iki kere düşünürsün sonra düşüncen geçer nasıl eşimize kızıp kızgınlığımız geçince hiçbişey düşünmüyorsak bu da öyle bişey . Hobin olsun arkadaş çevren nasıl bilmiyorum ama kendi kendini eğlendirebileceğin zevk alabileceğin şeylerin olsun . Bebek sahibiymişsin bir de ne güzel allah ona da size de hayırlı ve sağlıklı ömür nasip etsin. Çoğu evli kadın senin düşündüklerini düşünüyordur bazen. Kişi değişse de baht değişmiyor düşünme boşver :)

bazen diyorum iyikide esimde once baska erkekleri de tanimisim yoksa kafamda boyle soru isaretleri kalabilirdi...konu sahibi yapicak biseyin yok evlilini yurutmeye bak cok asiri severek evlenenlerind3 evliligi iyi gitmeyebiliyor sans isi evlilik

Dediğin gibi düşünüyorum bende. Kesinlikle haklısın.Ancak konu sahibi ," eski konularimin konuşulmasıni istemiyorum , benim içimde yara ama üstünü örttüm şimdilik " diyorsa bize buna uymak duser diye düşünüyorum..

Daha iyisi belki vardır ama o daha iyisi yinede seni mutlu etmeyebilir. Ruh eşini bulmansa %1 ihtimal belkide..Hiç kimsenin evliliği dört dörtlük değil inan.kimisi her yönden anlaşır ama maddi sıkıntılar yaşar,kimisi sağlık sorunları,kimisi aşkı yeterli bulmaz kimisi tutkuyu..hep birşeyler eksiktir...belkide en iyisi yok zaten.
Fazla düşünmemek lazım. Çok büyük sorunların yoksa sen kendi kendini mutlu etmeyi bileceksin çare yok.Tabiki ayrılır ve tekrar başkası ile deneyebilirsin seçme hakkın her zaman var ama şans işi bu.her ihtimali göz önünde bulundurmak lazım.

Cıkkkksss...
Erkegin ;" dahası " yok..... iyisi :"evlenmissin işte "... daha iyisi üretilmedi ... inan ayñı vaziyetler...burda anavatanda öyle cok arkadas hikayesi göruyor duyuyor yaşuyoruz ki...okumusu da ayni...karacahili de...haaa kadınlar cok mu dogru dersen...illallah...5 yıldir hala konuşamiyorsan hata sende...sen konuş o anlamasın...icinde ukten kalmaz :)

hayalleriniz olabilirdide olmayada bilirdi, eğerki sizin aldıklarınızı kullanmıyorsa almayın kısa ve net ...!!!!!
size bir katkısı olmuş akademik kariyer yapmanızı sağlamış bu bir artı...
ne bileyim gündelik hayatınızda iletişiminiz nasıl, cinsel anlamda uyum var mı, ekonomik derdiniz olduğunu sanmıyorum sorumluluklarını biliyor demişiniz...
siz aşık olmadan evlenmişsiniz heyecan yok hayatınızda o nedenle arayışa girmişiniz ama aşık olsanız karşınızdaki sorumsuz biri olsa o zamanda ondan dert yanardınız , şahsen en eşimi seviyorum ama yalanları ve sorumsuzluğu beni zaman zaman çileden çıkarıyor yani fazla düşünmeyin bence, iyi bir eş iyi bir baba ise zevkleriniz farklıda olsa size saygı duyuyor ve karışmıyorsa gerisine takılmayın....
ama tabi keşke dememek için keşke başka ilişkileriniz de olsaymışta başka profilleri de tanıma şansınız olsaymış diyorum...
ben şahşen körkütük aşıkta oldum, sevmediğim ama iyi biri dediğim kişi ile ilişkimde oldu, mantık ilişkisi de yaşadım ve sonunda sevdiğim ama bazen hareketlerıne soylemlerıne katlanamadıgım mukemmel bır es dıyemesemde ıyı bır baba olan bırı ıle uzun bır ılıskı ınıslı cıkıslı 5 yıl sonunda evlendım )

Şu yapmak isteyip te yapamadiklarim kismini esinle paylassan seni anlardı. Bana gore uyum saglamak karsilikli bu illaki aldigin seyi begenmek degl yasam tarzi olarak ortak seyler bulabilirsiniz ama esinle konus bunları

boşanmayı düşündünmü?

Allah kalbine sıcaklık versin İnşallah kocana ısınırsın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…