- 3 Eylül 2012
- 21.855
- 57.523
- 798
Maasallah size ne kadar guzel boyle olabilmeniz.rabbim mutlulugunuzu daim etsin insaallah...
Var oyle yakınım adam ağladı evlenmek ıcın ilk başlarda mutlulardı . Kadın evlılık cok güzel evlenn dıyordu . Aşık olarak evlendıler ama su an problem var bır uyu bır kötüler . Adam biriyle konuştu cok sorunlar yaşadılar çocuk var dıye ayrılmadılar zaten kadının güdecek yeri YÖK falan işte . Bende anlaşamadıgım cok şey var eşimle sohbet etmez mesela cok isterim konuşmak muhabbet etmek o ermez çoğunlukla bende düşünurum keşke kafama uyan biri olsaydı ama olmuyor kısmet kısmet kısmetYa çok severek evlenip hayal kırıklığına uğrasaydın?
Bir çok kadın gibi aldatılıp aşağılansaydın?
Tek sorun sevmediğiniz adamla evlenmiş olmanız ve bu tamamen sizin seçiminizdi.
Bu saatten sonra beklentilerin değiştiyse ve gücün varsa gerçekten kararlıysan yeniden başla...
Kimse kimseye mecbur değil ve insan hayata 1 kez geliyor.
Biz de eşimle çok uyusmayiz. Bazen onun 50 yaşında olduğunu düşünüyorum. Ama kimse yüzde yüz uyuşmuyor zaten. Biz eşimle oran yapsam %49 uyumsuz %51 uyumluyuz. Ama ben de isterdim sırf eşim ben seviyorum diye birşeyler yapsın... Belki yapıyordur bilmiyorumBayanlar merhaba,
Ben istanbulda buyudum, hem cok cekingen idim hem de muhafazakar sayilabilecek bir cevrede buyudum. (ailem orta halli bir aile). Universitede de asiri muhafazakar bir sinifimiz ve de arkadaslarim oldu, inanin siniftaki erkeklerle bile 4 yil boyunca muhatap olma sayim bir elin parmaklarini gecmez, bu durumdan sikayetci de degilim, cunku kiz arkadaslarimla cok guzel vakit gecirdik. Yani hayatimda hic platonik bir askim bile olmadi. Sonra mezun oldum esim olacak kisi cikti karsima. Ben tabi cekingenlikten, safliktan, bosluktan hemen onun ilgisine kandim. O kadar talibim oldu ama hicbiri ile asla gorusmedim. Sonradan tabi isteme, nisan, soz, kavga, dovus vs ite kaka esim kisisiyle evlenip ABD ye geldim. Kendisinin iyi yanlari olsa da bizim uyumsuzluk hat safhada. Bazen bakiyorum iyi iste, ilgili, sorumluluk sahibi biri, kimin mukemmel kocasi var ki diyorum. Bazen de kendi kendime uzuluyorum keske icimden gele gele sevecegim, sevilecegim biriyle evlense imisim mukemmel olmasa da olurmus diyorum. Tabi is isten gecti. Gonlumde, aklimda zaten hic kimse yok. Ama esimle uyumumuz sifir sifir sifir. Tek ortak noktamiz kizimiz ve de akademik hayatimiz. (kendisi beni ite kaka akademik hayata soktu.) Icimden gelerek aldigim hediyeleri bile giymez, kullanmaz, begenmez. Cirkin oldugundan degil zevklerimiz uyusmadigindan.
5. yilim evlilikte, esimle yapmak isteyip de yapamadiklarim, gitmek isteyip de gidemediklerim, soylemek isteyip de soyleyemediklerim icimde kaliyor. Bazen dusunuyorum acaba kafa dengim baska biri olsaydi esim, bunlari yapar miydik beraber, suralara gider miydik, su sozleri soyleyip de guler miydik beraber, sunlari alsam giyer miydi, su cumleleri icimden geldigi gibi soyleyebilir miydim diyorum. Sahi olabilir miydi boyle birsey? Var midir benim ruh esim, kafa dengim biri? Yoksa halihazirdaki kaderim en iyisi mi?
Daha iyisi olmazdı olsaydı omunda başka sorunu çıkardı kesin ama kesinBen eski konularınızı bilmiyorum. İlgili ve sorumluluk sahibi bi baba. Akademik olarak kariyerinize destek ve size saygısı var. Herkes gezmeyi ya da sanatsal faaliyetleri sevmek zorunda değil ki. Evliliğinizde başka sorun yoksa bunlar boşanma sebebi değil. Daha iyisi olabilir miydi? Evet. Hem iyi bir baba hem de sizin zevklerinize uygun yakışıklı ve zengin bir eş olabilirdi. Mukayese yapılınca her insandan daha iyi insan bulmak mümkün. Ama bence bu soruyu düşünmek sizin için gereksiz. Eşinizi olduğu gibi kabullenmeye çalışmanız daha yararlı olabilir sizin için.
Bayanlar merhaba,
Ben istanbulda buyudum, hem cok cekingen idim hem de muhafazakar sayilabilecek bir cevrede buyudum. (ailem orta halli bir aile). Universitede de asiri muhafazakar bir sinifimiz ve de arkadaslarim oldu, inanin siniftaki erkeklerle bile 4 yil boyunca muhatap olma sayim bir elin parmaklarini gecmez, bu durumdan sikayetci de degilim, cunku kiz arkadaslarimla cok guzel vakit gecirdik. Yani hayatimda hic platonik bir askim bile olmadi. Sonra mezun oldum esim olacak kisi cikti karsima. Ben tabi cekingenlikten, safliktan, bosluktan hemen onun ilgisine kandim. O kadar talibim oldu ama hicbiri ile asla gorusmedim. Sonradan tabi isteme, nisan, soz, kavga, dovus vs ite kaka esim kisisiyle evlenip ABD ye geldim. Kendisinin iyi yanlari olsa da bizim uyumsuzluk hat safhada. Bazen bakiyorum iyi iste, ilgili, sorumluluk sahibi biri, kimin mukemmel kocasi var ki diyorum. Bazen de kendi kendime uzuluyorum keske icimden gele gele sevecegim, sevilecegim biriyle evlense imisim mukemmel olmasa da olurmus diyorum. Tabi is isten gecti. Gonlumde, aklimda zaten hic kimse yok. Ama esimle uyumumuz sifir sifir sifir. Tek ortak noktamiz kizimiz ve de akademik hayatimiz. (kendisi beni ite kaka akademik hayata soktu.) Icimden gelerek aldigim hediyeleri bile giymez, kullanmaz, begenmez. Cirkin oldugundan degil zevklerimiz uyusmadigindan.
5. yilim evlilikte, esimle yapmak isteyip de yapamadiklarim, gitmek isteyip de gidemediklerim, soylemek isteyip de soyleyemediklerim icimde kaliyor. Bazen dusunuyorum acaba kafa dengim baska biri olsaydi esim, bunlari yapar miydik beraber, suralara gider miydik, su sozleri soyleyip de guler miydik beraber, sunlari alsam giyer miydi, su cumleleri icimden geldigi gibi soyleyebilir miydim diyorum. Sahi olabilir miydi boyle birsey? Var midir benim ruh esim, kafa dengim biri? Yoksa halihazirdaki kaderim en iyisi mi?
Duygularimiz ayni neler hissettigini çok iyi anlıyorum gelen yorumlarida okucam ama çaresi varmi yok onuda biliyorum
Ya zaten sabahtan aksama kadar akademik muhabbet ediyoruz. Su makale, bu kitap, filan konferans, falan ders.... Sabahtan aksama kadar kutuphanedeyiz, dersteyiz. En buyuk ortak noktamiz bu zaten. Ben henuz teze baslamadim, arastirma asamasindayim. Cok ilgili ve sorumluluk sahibi.
Aman iste benimki muhendis, hem de akademisyen. Doktora yapiyor, surekli makale yaziyor. Maasi da gayet iyi. Egitimi de iyi. Ben de doktora yapiyorum ustelik. Elimden de her is gelir, mesela araba da kullanirim, evisi, yemek de yaparim, teknolojiden de anlarim, ama hicbirini begenmez. Araba kullanmamdan tut, teknoloji kullanimima, anneligime kadar herseyimi asagilar. Dikkatinizi cekerim saka takilmaz, begenmez degil resmen asagilar durur.ben çok severek evlendım mesela, ailem eşimin maaşına düzgün işi olmamasına cok karsı geldi..ben cok diklenince mecbur razı geldıler 1,5 sene sonra üstelik..ama ben bile bazen bir mühendis olsaydı ben de calısmayıp bebeklerıme baksaydım dıyorum.ınsanoğlu nankördür...olmayanı arar.
Malesef oyle. Cok buyuk seyler de istemiyorum aslinda. Mesela o aldigim gomlegi "aaa ne guzel bir gomlek, tesekkur ederim" deyip, sevincle giyse. Bu haftasonu sanat muzesine gidelim mi dedigim de evet dese, sikilmadan bikmadan gezse benimle, o da sanat sevse. Sen seviyorsun diye cheesecake aldim deyip eve gelse. Ya da ne bileyim bir siir okusa yazsa, o okumasin yazmasin tamam ben okuyayim ona, yuzunde bir tebessumle dinlesin beni. Saclarimi oksasa birkac dakika. Bugun ne guzelsin dese birgun. Beraber benim sevdigim filmleri de izlesek hep science fiction ya da dovus fimleri izlemese yani ne var. Hayalller hayaller...
O aşağılarken siz ne yapıyorsunuz? Sussun diye tamam haklısın demekten başka? Kriz geçirecek duruma gelene kadar. Kendiniz için ne yapıyorsunuz?Aman iste benimki muhendis, hem de akademisyen. Doktora yapiyor, surekli makale yaziyor. Maasi da gayet iyi. Egitimi de iyi. Ben de doktora yapiyorum ustelik. Elimden de her is gelir, mesela araba da kullanirim, evisi, yemek de yaparim, teknolojiden de anlarim, ama hicbirini begenmez. Araba kullanmamdan tut, teknoloji kullanimima, anneligime kadar herseyimi asagilar. Dikkatinizi cekerim saka takilmaz, begenmez degil resmen asagilar durur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?