Esimden baska hic erkek tanimadim, daha iyisi var miydi?

Ne kadar benim durumuma çook benzeyen bir konu. Ben de ilk, eşimi tanıdım, gözümü onda açtım, o duyguları onda yaşadığım için kapıldım evlendim. Yeri geldi çok zorluklar yaşadım. Ben de sorguladım ve aynı burdaki cevaplarla telkin ettim kendimi. Acaba başkasıyla evlenseydim daha mi mutlu olurdum, yoksa daha beterlerini mi yaşardım bilmiyorum. Benim de içimde yapamadıklarım keşke şunları beraberce yapıp, bunları rahatça konuşup tartışabilecegim, ilgili ve anlayışlı biriyle evli olsaydım dediğim oldu. Ha pişman miyim; bazen evet bazen hayır. Ama kaç kişi şimdiki halinden çok memnundur ki...

Son düzenleme:
Eski konularınıza bakılıp yorum yapılmasına kızmayın yalnız, bilenler nasıl gözardı edebilir ki? Bile bile sanki evliliğinizdeki tek problem ortak zevklerinizin olmaması gibi mi yorum yapıp tavsiye versinler... Tavsiye ister gibi de bir haliniz yok aslında, sadece yakınmak istiyorsunuz ama bu hayatınızda hiçbirşeyi değiştirmeyecek. Şunu bilin ki davranışlarıyla itip kakan, sürekli söylenen, yetersiz bulan, aşağılayan hatta vuran bu kişi sizi sevmiyor. Sevilmiyorsunuz. Haklı olarak sevmiyorsunuz da. Adamın her konuşmasından her davranışından sizi hor gördüğü ve hor kullandığı o kadar açık ki. Sizin özlemini çektiğiniz asıl şey önce sevilmek sayılmak...

eşim benim 3.flörtüm...bi sürü tanışmak amaclı gorustuklerım de oldu ama ilişki aşk anlamında 3.kişi..severek evlendim cok sevdım hemde...ama senın gibi bende hiç flörtüm olmadan evlenseydım ve eşimle zıt kutuplar olsaydık ve hic uyuşamasaydık kesınlıkle başka birileri ile flört etseydım keşke derdim...ha bız bıle severek evlendıgımız halde zıt kutuplarız .bı kere şu konuda anlaşalım.zıt kutuplar da çekim gücü olur ama ortada bir aşk varsa.yani ben cok dışa dönük biraz cazgırsam eşim ağır kanlı sessız..ben enerjık biriysem eşim sakın ortam adamı.ama boyle ne oluyor..DENGE... sevmeden asla bı adamla hele kafam uyuşmayacak biriyle asla yaşayamazdım.bi de sosyal payda da yok ise cehennem olurdu benım ıcın. benım aılemde muhafazakar.bulundugun kesımı cok ıyı tahmın edıyorum...ama her evlılık mukemmel olmasa da senın anlattıgın gıbı de yaşayan cok çift var ama işte bi yerde patlak verıyor.akademıne devam et bu konuda eşine de dua et ama bana kalırsa da boşanma derım terapisti var uzmanı var.eşinle konusup gıt derım ama cekıngen bırıymışsın ...

Bence sevginiz bitmiş sizin. Sevgi varsa bu tarz şeyler o kadar da önemli değil, sevdiğin adamla öyle ya da böyle orta yolu bulursun. İlla aynı bakış açısına, aynı zevklere sahip olmaz gerekmez. Annemle babam çok çok farklı insanlardır, zevkleri, sevdikleri şeyler, sinir oldukları şeyler ama hep bir orta yolunu bulurlar. Bir şekilde ortak vakit geçirirler. Acaba siz de hiç adım atmıyor olabilir misiniz ? Mesela onun neler yapmak istediğini sordunuz mu hiç, sırf o istiyor diye bir şeyler yapmak istediniz mi ? Her şey karşılıklı bence evlilikte, karşılıklı fedakarlıkla bir orta yol bulunabilir. Bir çok insanın sahip olmak isteyeceği şartlara sahipsiniz muhtemelen şu anda, bu durumu avantaja çevirin. Eşinizin eksikliklerine değil fazlalıklarına dikkat edin. Ama tabii sevgi bitmişse, o zaman çok fazla alternatif kalmıyor...

ben çok severek evlendım mesela, ailem eşimin maaşına düzgün işi olmamasına cok karsı geldi..ben cok diklenince mecbur razı geldıler 1,5 sene sonra üstelik..ama ben bile bazen bir mühendis olsaydı ben de calısmayıp bebeklerıme baksaydım dıyorum.ınsanoğlu nankördür...olmayanı arar.

bence nankörlük ediyosun gibi..hiç getirmese ne düşünecektin peki..adam tarzı olmasa da göturmuş sırf sen mutlu ol diye.valla bende müze gezmekten cok sıkılırım eşimde bayılır bende gittiğimde dalga gectım ama o istedı dıye de gıttım.burda sonuca bakacaksın yoksa her seyde mutsuzluk ararsın

herkes bu cesareti gösteremezdi.bravo valla

ben aynısını ilk sayfalarda yazdım. üyeyi görür görmez hatırladım konuları. 2 yıldır mutsuzsunuz siz diye. ama o zaman sinirlenmiş açmış, eski konularını yüzüne vuruyormuşum, şimdi sorunu çözmüşler ve konu sahibinin konuşmak istediği konu buymuş.

Allah iyi etsin; eskiler geride kalmış, o haklı olsun yeter ki, biz yanılalım. Çocukluğu da çok zor geçmiş bayanın; dönecek bir ailesi de yok belli. Zor hakkaten. Ne evliyim, ne sevgilim var; ama hayatta yaşamak için en elzem şeyin huzur olduğunu düşünüyorum. Öncelik huzur...

ne guzel bir açıklamadır bu böyle..

Seytan dürtüyor sizi bence, aldatma ve saygısızlık yoksa gerisine takılıp ta kafanızda bu kadar büyütmeyin. Bizim kadar birbirine uyumlu zevkleri ayni ama bir o kadar saygı eksiği olan evlilik te yoktur belki, gezmek se konu dibine dibine gezdik. Bu saydıklarınız mutluluk sebebi değil emin olun.

mükemmel olmasa da sevecegim biri olsa demistin ya, zaten senin sevdigin kisi senin gözünde mukemmel oluyor.. o yuzden bilemedim simdi ne tavsiye versem.

Olmayanlara değil eldekilere bakmak gerek ..Daha iyi birini bulmanız,dünyanızı zindana çeviren birine denk gelmeniz kadar ihtimal.Hepimizin hayatında eksiklikler var.Olmayanlar listesi sonsuza kadar uzayabilir yani.Mesela siz onun başını okşuyor musunuz? Ona şiir okuyor musunuz? Bazı erkekler sevmeyi bilmiyor öğretmek gerekebilir

Boşanırsanız pişman olma ihtimaliniz yüksek ..Bence kabul edemediniz hala onu olduğu gibi..Zaman geçtikçe kabullenip alışacaksınız, insanlar değişiyor,zevkler beğeniler değişiyor belki uyum yakalarsınız olumsuz düşünceleri kafanızda pekiştirmeyin...

Eğer mutsuzsan ve asla olamayacağını düşünüyorsan, imkanın varsa ailenin yanına geri dön. Ama hayat şartları nedeniyle eşinle yaşamaya mecbursan böyle devam edecek gibi görünüyor. Yine de onla mutlu olmayı deneyebilirsin.
Beraber seyahetlere çıkın, değişik aktiviteler yapın, birbirinize zaman ayırın :)

Farkinda degilsin belki ama aklin da kalbin de sanki arayis icinde... daha iyisi yok daha iyisini istemenin sonu yok cunku...

Bence adami degistirmeye calisiyorsunuz. Bunu birakmayi deneyin. Sevdiginiz yanlarini listeleyin. Onlara odaklanin. Siz de oturup bilgisayar oynu oynayin onla. Sanat sever arkadas edinin. Siir seviyorsaniz ramontik bir yemeknayarlayin cocugunuzun babasina siir okuyun. Bakalim belki bir seyler degisir. Ben esim de ayni gezmeyi sevmez. Yemegi sever. Sanat sevmez vs vs. Ama o öyle yani napalim. Bir senedir her hafta sonu yarin bana surpriz kahvalti hazirla diyorum ama yani demek ki sevmiyor. Sevdigi seyleri isteyin bir de. Yemek seviyorsa romantik yemek ayarlayin sanat tarihi vs ile ilgili kitap alin.kitap okumayi seviyor madem.

Herkes çok uyumlu mu sanıyorsun ?
Benim hiç televizyon seyretmediğimi biliyor musun mesela =))) Akşamları eşim alır kumandayı kanal kanal futbol, basketbol, tartışma programları, spor yorumları bu arada bilgisayarda kucağındadır =)) arada aşkım çay koyar mısın diye bir ses duyuyorum. Bu hafta sonu tiyatroya gidelim diyorum, internetten film izleriz diye bir cevap geliyor =))) Hep böyleydi kandırmadı beni yani, bunlar çok büyük dertler değil, gitmek istediğim her yere gidiyorum o gelmese de. Bazen direk olarak şuraya seninle gitmek istiyorum diyorum, konuşup anlaşıyoruz
Evlilikte aslolan güven, sadakat, korkmadan sırtını döneceğin biri olması, tek taraflı şikayet yerine oturup karşılıklı konuşmak.İkinizde eğitimli insanlarsınız iletişim kurabilirsiniz ve lütfen bazı şeylerde ısrar etmeyin. Mesela benim eşim bisiklet yakalı giysileri sevmez, V yaka olacak illa ki, V alıyorum , bisiklet yakalıların ona çok yakışacağını düşünsem de giyecek olan o, bu tip detaylar üzerinde düşünmeye bile değmez, kaç yıllık eşin zevkini biliyorsundur ona göre al mutlu olsun, bu kadar basit. Şevkat göstermeyi bilmiyorsa sen ona göster, zamanla alışır bazı davranışlara, evde dolaşırken bir öpücük ver, saçlarını sev, göreceksin ki o da sana karşılık verecektir.
Eğer çocuğun olmasaydı ; boşan ve yeniden aşık olmayı dene diyebilirdim ama çocuk varken bu sebeplerle boşanılmaz, ebeveyn olan insanların daha akılcı çözümleri olması gerekli, sadece kendi mutluluğundan değil, çocuğunun mutluluğundan da sorumlusun çünkü. Evlilik çok basit bir şey değil, bazen öğretmek, göstermek gerekir bazı istekleri, ben kadınım o erkek masal prensleri gibi olmalı düşünceleri bana doğru gelmiyor. Bir zamanlar uyuşmuş, evlenmiş, yıllar geçirmiş bir de çocuk yapmış insanların bir noktada uyumsuzluk tavan demesi bana mantıklı gelmiyor. İyi düşün huzurlu bir ev için can verecek insanlar var, sakin giden düzenine hareket katmak da elinizde , yakınmak yerine çözüm bulmak daha iyi ve konu başlığınız ürkütücü, başka ihtimalleri düşünmek pek sevimli değil

Birkaç kez okuyup aklıma yer etmesini istediğim harika bir yazı, psikolog olduğunuzu düşünüyorum.

Esim ağırdır ben tezcanli,
Esim evcimendir ben gezgin,
Esim sakindir ben sinirli,
Esim sebze yemez ben sebze asigiyim,
Esim peynir zeytin yumurta yemez ben kahvaltı canavarı,
O tavuğu cok sever ben sevmem,
Esim yabancı muzik dinler ben pop,
O yabanci diziler filmler indirir izler ben?klasik türk dizileri,
Ben yuruyus yapmayı severim o sevmez...

Inan daha aklima gelmeyen daha ne zitliklarimiz var....
Su yazdiklarima gore bizim birlikte bisey yapamıyor olmamiz lazim...
Insan zihni neye yogunlasiyorsa ayni zamanda ona meylediyor...
Bu kadar olumsuzluklari dusunurseniz esinizden nefret etmeye meyledersiniz ve Allah korusun bu da büyük yanlislara ite bilir sizi.
Insan kardeşiyle bile benzemiyor ki.
Tamam eşimle ayni seyleri yerken ayni yerleri gezerken daha mutlu olabilirdim belki ama ben böyle de mutluyum.
Onun varligi bana yetiyor.
Kizimiz uyudugunda o pc ye atlayıp yabanci dizilerini izlerken ben karsisina gecip tv de kendi dizilerimi izlerken birbirimize arada attigimiz opucuk goz kirpis yetiyor.."hadi be keklik bi kahve yap be! Sen yaparsin be var sende o potansiyel ben biliyorum " seklinde beni gaza getirmesi,bulasik dizmeyi kim kime yikacak atismalari...bunlar bizi mutlu ediyor.
Cok zittiz evet ama bi özelliğimiz bizi birbirimize çekiyor. Kucuk seylerle mutlulugu yasamak...
Beklentilerinizi yuksek tutmayin.hem nerden biliyorsunuz belki mutluluk esinizle cikacaginiz dunya turunda degilde evde kahve eşliğinde beraber yaptiginiz bir puzzle da ya da beraber oynadiginiz basit bir oyundadir...
Hayatinizi minimize edin.
Kucuk hayallerle buyuk mutluluklar yasayin.
Mesela biz kizimizi parali parka goturdugumuzde onu sallanan arabaya bindirir bindirmez bizde baska biseye biniyoruz.carpisan arabaya binip kapisiyoruz: )
Bu avmlerdeki oyun yerlerinde basket atma oyumu var ya orda iddiaya giriyoruz.bunlari yaparken etrafimda cocugunu oynatan evebeynlerden cok farklı tepkiler gördük.kimisi kinar gibi bakti kimisi sasirarak kimininde hosuna gitti...
Açıkçası umursadigimda soylenemez.Zira biz o anlarda cok mutlu oluyoruz.

Demem o ki ne kadar zit olursaniz olun yapilacak seyler mutlaka ama mutlaka vardır. Fakat siz olumsuz yonlere o kadar odaklanmissiniz ki nasıl mutlu olabilirim diye düşünmek yerine niye bu adamla evlendim diyorsunuz.
Bunları bir kenara birakin.
Suandan itibaren kucuk mutluluklar keşfine çıkın.
Eminim sizin icinde biseyler vardır ; )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…