Benim esim de hemen hemen boyle. Asagilamasa da elestirir durur.Aman iste benimki muhendis, hem de akademisyen. Doktora yapiyor, surekli makale yaziyor. Maasi da gayet iyi. Egitimi de iyi. Ben de doktora yapiyorum ustelik. Elimden de her is gelir, mesela araba da kullanirim, evisi, yemek de yaparim, teknolojiden de anlarim, ama hicbirini begenmez. Araba kullanmamdan tut, teknoloji kullanimima, anneligime kadar herseyimi asagilar. Dikkatinizi cekerim saka takilmaz, begenmez degil resmen asagilar durur.
Malesef oyle. Cok buyuk seyler de istemiyorum aslinda. Mesela o aldigim gomlegi "aaa ne guzel bir gomlek, tesekkur ederim" deyip, sevincle giyse. Bu haftasonu sanat muzesine gidelim mi dedigim de evet dese, sikilmadan bikmadan gezse benimle, o da sanat sevse. Sen seviyorsun diye cheesecake aldim deyip eve gelse. Ya da ne bileyim bir siir okusa yazsa, o okumasin yazmasin tamam ben okuyayim ona, yuzunde bir tebessumle dinlesin beni. Saclarimi oksasa birkac dakika. Bugun ne guzelsin dese birgun. Beraber benim sevdigim filmleri de izlesek hep science fiction ya da dovus fimleri izlemese yani ne var. Hayalller hayaller...
Benim esim de hemen hemen boyle. Asagilamasa da elestirir durur.
Ben biktim artik. Sartlar olgunlastiginda bosanacagim. Omrumu bu sekilde gecirmek istemem
Daha iyisi var mi? Varsin olmasin. Kendim ve cocuklarla bir hayat kurarim. Erkek olmasi sart degil.
4 yil boyunca deli gibi agladim, yalvardim, yakardim, uzuldum, kirildim da kili bile kipirdamadi. 4 yil sonra ikna oldu gezmek icin. O da oyle her yere degil ha. Uzak yerlere gitmek icin ikna oldu, yani ucakla gidip, gezecegimiz, kalacagimiz yerlere. Onun haricinde tum yaz geceleri kizim uyurken ders calistim, gunduzleri kizimi da alip parklara, muzelere, avm lere, eglence mekanlarina gittim. Aksam eve gelince de yemek, bulasik, evisi ugrastim. Cunku onu evden cikarmak deveye hendek atlatmaktan zor. Yoruldum yalvarmaktan.Yani kusura bakmayın da eften puften sebepleriniz var, adam size dünyayı sırf sizin isteginizle gezdiriyor işte... sırf sizin isteğinizle sanat sevmedigi halde sizle geliyor demek ki sizin için çabalıyor. Ya hiç gelmese tamamen yalnız bırakSa o daha mı iyi... zevkler ve renkler farklı olabilir. Önemli olan saygidir. Ufak ayrıntılara takılırsaniz bu ufaklar kocaman olur ve sonunda malum depresif sorunlar.
Senzaten evli bekarsın bukadar üzülecegine geregini yap böyle evlilik sürmez yıpranan siz olursunuz .Neden ayrılmadınız şimdiye kadar? ben ona şaşırdım.4 yil boyunca deli gibi agladim, yalvardim, yakardim, uzuldum, kirildim da kili bile kipirdamadi. 4 yil sonra ikna oldu gezmek icin. O da oyle her yere degil ha. Uzak yerlere gitmek icin ikna oldu, yani ucakla gidip, gezecegimiz, kalacagimiz yerlere. Onun haricinde tum yaz geceleri kizim uyurken ders calistim, gunduzleri kizimi da alip parklara, muzelere, avm lere, eglence mekanlarina gittim. Aksam eve gelince de yemek, bulasik, evisi ugrastim. Cunku onu evden cikarmak deveye hendek atlatmaktan zor. Yoruldum yalvarmaktan.
Zaten tum soyleceklerimi e mail ile yaziyorum ona. Cunku konusamiyoruz ders konulari disindaHani konuşamıyorum demişsin ya,isteklerini duygusal bir dille yazıya dök.Email olur mektup olur kim bilir adam seni halinden memnun sanıyordur.
Henuz kariyerim yok. Olacak insallah doktora bitince de yolun basindayim. Ayrica maasim cok az, hayat sartlari da cok pahali. Tek basima, studyo bir dairede ancak gecinirim bu maasla. Kizim da var. Daha once de dedigim gibi esimin parasina ve de ilgisine kizim icin muhtacim su anda.ABD gibi bir ulkede, akademisyenlik. Kariyeri olan,belli ki basarili bir kadinsiniz. Evliliginizden memnun degilseniz, koparip atmamak icin hicbir nedeniniz yok. Ayrilin ve kendi hayatiniza, yolunuza bakin. Gezin, insanlarla tanisin,flort edin, aski bulun:)
Ya verir zaten o nafaka kizimiz icin, biliyor cunku kizimla gecinemeyiz. Ama sadece o degil ki kizima bakiyor ayni zamanda. O olmadan cocuga tek basima bakamam bu derslerle.Esinizden nafaka talep edemez misiniz?
Anliyorum. o zaman ekonomik olarak rahatlayana kadar surdurun evliliginizi, bir yandan kendinizi de psikolojik olarak hazirlarsiniz. Gercekten bir noktada ipleri koparmaniz gerekiyor, bir tane hayat var cunku. Elinizden akip gitmesin, izin vermeyin. Kendinizi emin hissettiginizde ayirin yolunuzu.Ya verir zaten o nafaka kizimiz icin, biliyor cunku kizimla gecinemeyiz. Ama sadece o degil ki kizima bakiyor ayni zamanda. O olmadan cocuga tek basima bakamam bu derslerle.
Yani bakiyorum cevremdeki evliliklere, esiyle, cocuguyla ilgilenmeyen ya da ne bileyim agresif olan ya da idealist olmayan, karisinin kariyerine kendi kariyeri gibi destek olmayan kisileri gordukce aman benim esim iyi yine, hic olmazsa cocuga bakiyor, derslerime destek oluyor, evisinde alisveriste yeri geldiginde destek oluyor vs diye dusunuyorum.
Ama iste benzerlik yok. Bir davranisi yok ki soyle icimden gelerek gulumseyeyim, mutlu olayim. Bazen yaninda kendimi cok yalniz hissediyorum. Bazen kendimi bekar kizlar gibi hissediyorum, sanki birgun evlenecegim biri karsima cikacak da mutlu olacagiz gibi hayaller kuruyorum. Biliyorum hayatta nice ne dertler var ama keske evlendigim kisi kafa dengim, icimden geldigi gibi sevdigim, kizsam bile icten ice sevdigim, ne olursa olsun yaninda mutlu oldugum, huzur buldugum, yuzumun guldugu biri olsaydi.
Ayni durumlar, yurtdisimdayim ben de. Vatandasligim yok. Calissam cocuklara bakacak kimse yok. Iki cocugun bakici masrafi + gecim derdi imkansiz.Aynen oyle. Su an gercekten elim mahkum cunku azicik maasimla ABD gibi bir yerde tek basima hem cocuguma bakip, hem de okuyamam. Zaten gecinemeyiz de o maasla. Su an esimin hem maasina (cocugum icin tabi) hem de eve (alisveris, fatura, dokuman isleri) ve cocuga olan bakimina, ilgisine ihtiyacim var. Doktora bitince kizim da buyur, ben de iyi bir is bulurum ve bosaniriz diye dusunuyorum. Ama su an idare ediyorum.
yok ya kendinden guclusu, kendinden sorumlusu, kendinden zekisi, caliskani, basarilisi, iyisi yok bu dunyada ona gore. Oyle yenmez yikilmaz bir egosu var. Onun egosunu tum dunyaya dagitsak herkese yeter.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?