- 26 Haziran 2020
- 594
- 1.244
- 63
- Konu Sahibi saribaykus11
-
Erken yaşta evlenip hemen çocuk doğduğu için bence eşiniz alışma süreci olamadan büyük sorumluluk altına girmiş. Anladığım kadarı ile kapana sıkışmış gibi hissediyor. Eski, özgür hayatını özlüyor. Sürekli hıncını sizden çıkarmasının sebebi ise sorumluluğunun sizden kaynaklandığını düşünmesi.İşte yok nerede bu vicdan merhamet dışarıya karşı melek sinirini benden çıkartıp çıkartıp duruyor
2 yasinda bebek gece 11 de nasil ayakta oluyor? gunduz cok mu uyuyor?sinirden elim ayağım titriyor beni sinir hastası yaptı adam bir insan bu kadar mı gıcık nefretlik bencil bir insan olabilir eşim işe 2 de gidiyor akşam da 11 de geliyor 2 yaşında da kızımız var babasına çok düşkün evden çıkarken peşine ağlıyor gün içinde sürekli baba baba diyor gece eşim eve geldiğinde yapışıyor bacağına bırakmıyor eşimde yorgunum köpek gibi çalışıyorum uyut çocuğu oyala diyor zaten oyalıyorum çocuğa bakan benim çocuk seni istiyorsa ben ne yapayım bana carlıyor adam yorgunum diye yarım saat oynuyorlar ee kızım bırakmıyor baba baba diye tutturuyor yavrum tuvalete banyoya giriyor çıkana kadar kapısında bekliyor çizgi film felan oyuncak baktırıyorum kandırıp getiriyorum çocuğu şimdi işe gidecek gene kavga ettik çocuk yanındayken bende eşim hazır oynuyorken bi sigara yakıyorum ortalığı topluyorum 2 dakika bi telefon elime alıp bakıyorum neymiş ben ona çocuğu kitleyip keyif yapıyormuşum!!
Bana demediği kalmadı iki dakika da ne yaptığım yemeği temizliği işi hiçbirini beğenmiyormuş evlendiğine benimle çok pişmanmış 3 senedir bıkmış hayattan ne aşk sevgi bir şey kalmamışmış daha bir çocuk bakamıyormuşum ben (nasıl bakamıyorsam doğduğundan beri tek başıma bakıyorum ailemden uzakta oturuyoruz) ya neler neler dedi bana ne yapayım ben ne çıldıracağım yaptığım hiçbir şeyi beğenmeyen sevmeyen adam eleştirip azarlar çocuğumuz baba baba deyip duruyor ben ne diyim küçücük çocuğa baba uyuyacak yorgun dediğimde anlıyor mu el kadar çocuk ne yapayım ben sinirden ağlıyorum ya bir değil iki değil bu ağlayarak yazıyorum ayağımda kızımı sallayıp şimdi reva mı bu bana her şeye sus sus alttan al al bende insanım ya birde ne için kim için çalışıyorum ben bıktım çalışmaktan diyor ne yapalım evlenmeseydi o zaman annemin evine gidince niye hemen koşa koşa gelip alıyor getiriyor eve bizi ?? Delircemmm ..
Kesinlikle insanlar doğru okumuyor yazılanıEşinizde suç siz evde otururken 2 işte calisacagina size calismanizi soyleseydi.
Cunku 2 işte calişip normal bir şekilde hayatina devam etmesi çok zor, siz de bu kadar cok calisan birinden normallik beklemeyin.
Eeee zaten ondan kaynaklanıyor valla.Erken yaşta evlenip hemen çocuk doğduğu için bence eşiniz alışma süreci olamadan büyük sorumluluk altına girmiş. Anladığım kadarı ile kapana sıkışmış gibi hissediyor. Eski, özgür hayatını özlüyor. Sürekli hıncını sizden çıkarmasının sebebi ise sorumluluğunun sizden kaynaklandığını düşünmesi.
Iş bulmak kolay mı küçücük çocukla.daha bekarken işverenler evlenmeme garantisi istiyor.bir de evli küçük çocuklu kadına iş verecekler.eee tecrübe de yok. Eğri oturalım doğru konuşalım.keşke daha kontrollü yaşasa kadınlarımız.erkekler evlenirken 10 defa düşünüyorsa biz 100 defa düşünmek zorundayız maalesef.çocuk diye bir pranga bağlanıyor ayağımıza.mızmızlanmak yerine ona göre gardınızı alın.E tamam o zaman madem siz bakamıyorsunuz, kendisi baksın çocuğa siz çalışın.
İşkembeden atmak kolay, yarım saat baş edemediği çocuğun bakımını beğenmiyorsa buyursun, hodri meydan.
Siz de normal bir mesaide çalışırsınız hem, ohh kebap hayat.
Eve gelince de yorgunum deyip yatın, her şey adamdan olacak ama, lamı cimi yok!
Deliriyorum yeminle deliriyorum, donunu yıkamayı bilmeyen ne idüü belirsizler böyle höykürüyor adamlık kesiyorlar ya…
Kesinlikle insanlar doğru okumuyor yazılanı
2 ise gidiyor demiyor konu sahibi
2 de işe gidip 11 de geliyor diyor
Bizim de tek isimiz burası değil.Her an foruma odaklı olmuyoruz, ayni anda bir kaç iş yaparken de okuyor oluyorum. Olabilir yanliş okumuşum. İşin ucunda ölüm kalım var sanki oyle bir yaziyorsunuz ki.
2 yaşında çocuğu gece yarılarına kadar uyutmadan nasıl yaşatıyorsunuz?sinirden elim ayağım titriyor beni sinir hastası yaptı adam bir insan bu kadar mı gıcık nefretlik bencil bir insan olabilir eşim işe 2 de gidiyor akşam da 11 de geliyor 2 yaşında da kızımız var babasına çok düşkün evden çıkarken peşine ağlıyor gün içinde sürekli baba baba diyor gece eşim eve geldiğinde yapışıyor bacağına bırakmıyor eşimde yorgunum köpek gibi çalışıyorum uyut çocuğu oyala diyor zaten oyalıyorum çocuğa bakan benim çocuk seni istiyorsa ben ne yapayım bana carlıyor adam yorgunum diye yarım saat oynuyorlar ee kızım bırakmıyor baba baba diye tutturuyor yavrum tuvalete banyoya giriyor çıkana kadar kapısında bekliyor çizgi film felan oyuncak baktırıyorum kandırıp getiriyorum çocuğu şimdi işe gidecek gene kavga ettik çocuk yanındayken bende eşim hazır oynuyorken bi sigara yakıyorum ortalığı topluyorum 2 dakika bi telefon elime alıp bakıyorum neymiş ben ona çocuğu kitleyip keyif yapıyormuşum!!
Bana demediği kalmadı iki dakika da ne yaptığım yemeği temizliği işi hiçbirini beğenmiyormuş evlendiğine benimle çok pişmanmış 3 senedir bıkmış hayattan ne aşk sevgi bir şey kalmamışmış daha bir çocuk bakamıyormuşum ben (nasıl bakamıyorsam doğduğundan beri tek başıma bakıyorum ailemden uzakta oturuyoruz) ya neler neler dedi bana ne yapayım ben ne çıldıracağım yaptığım hiçbir şeyi beğenmeyen sevmeyen adam eleştirip azarlar çocuğumuz baba baba deyip duruyor ben ne diyim küçücük çocuğa baba uyuyacak yorgun dediğimde anlıyor mu el kadar çocuk ne yapayım ben sinirden ağlıyorum ya bir değil iki değil bu ağlayarak yazıyorum ayağımda kızımı sallayıp şimdi reva mı bu bana her şeye sus sus alttan al al bende insanım ya birde ne için kim için çalışıyorum ben bıktım çalışmaktan diyor ne yapalım evlenmeseydi o zaman annemin evine gidince niye hemen koşa koşa gelip alıyor getiriyor eve bizi ?? Delircemmm ..
CezalısınHer an foruma odaklı olmuyoruz, ayni anda bir kaç iş yaparken de okuyor oluyorum. Olabilir yanliş okumuşum. İşin ucunda ölüm kalım var sanki oyle bir yaziyorsunuz ki.
Bizim de tek isimiz burası değil.
Bizde hem yemek hem çocuk hem başka işlerle uğraşırken bakıyoruz.isin ucunda ölüm yok sadece siz yanlış okuduğunuz için yanlış fikir veriyorsunuz o var
Yo uzatmam aslında bu tür cekismeleride hiç sevmem sadece yazmis bulundum.sizi gereksiz yere germek istemem .burda bazı bayanlar yapıyor ben öyle bir tip değilimEe yanliş fikir verdim de ne oldu bunun sonucunda? Siz yanlis oldugunu anliyorsunuz da konu sahibi anlayamiyor mu bunu?
Taa saat kacta yazmişim yorumu konu sahibi ve baskalari yazdi zaten uzatmayin siz de artik.
Anlamadım bacım.Iş bulmak kolay mı küçücük çocukla.daha bekarken işverenler evlenmeme garantisi istiyor.bir de evli küçük çocuklu kadına iş verecekler.eee tecrübe de yok. Eğri oturalım doğru konuşalım.keşke daha kontrollü yaşasa kadınlarımız.erkekler evlenirken 10 defa düşünüyorsa biz 100 defa düşünmek zorundayız maalesef.çocuk diye bir pranga bağlanıyor ayağımıza.mızmızlanmak yerine ona göre gardınızı alın.
Çok dolmuşsunuz, eşiniz de öyle belli ki. Muhtemelen o söylediği şeylerde de ciddi değil, sinirden veya o an bunaldığı için söylemiştir. Sabah 7 akşam 5 ile 2 11 aynı değil. Perti çıkıyordur adamın muhtemelen. 11de o halde eve geldiğinde çocuk uyuyor olsa o da dinlenebilir. 2 yaş için de 9da 10 da uyuma saati olması gerekiyor. Uyuyamıyorsanız süper dadı diye bir program var, çocuk dinler mi dinlemiyor diyorsunuz ancak anasınıfı öğretmeni olarak söylüyorum doğru eğitim ile çocuk elbette her dediğinizi dinler. Süper dadı programı o yüzden size öğretir bunu dasinirden elim ayağım titriyor beni sinir hastası yaptı adam bir insan bu kadar mı gıcık nefretlik bencil bir insan olabilir eşim işe 2 de gidiyor akşam da 11 de geliyor 2 yaşında da kızımız var babasına çok düşkün evden çıkarken peşine ağlıyor gün içinde sürekli baba baba diyor gece eşim eve geldiğinde yapışıyor bacağına bırakmıyor eşimde yorgunum köpek gibi çalışıyorum uyut çocuğu oyala diyor zaten oyalıyorum çocuğa bakan benim çocuk seni istiyorsa ben ne yapayım bana carlıyor adam yorgunum diye yarım saat oynuyorlar ee kızım bırakmıyor baba baba diye tutturuyor yavrum tuvalete banyoya giriyor çıkana kadar kapısında bekliyor çizgi film felan oyuncak baktırıyorum kandırıp getiriyorum çocuğu şimdi işe gidecek gene kavga ettik çocuk yanındayken bende eşim hazır oynuyorken bi sigara yakıyorum ortalığı topluyorum 2 dakika bi telefon elime alıp bakıyorum neymiş ben ona çocuğu kitleyip keyif yapıyormuşum!!
Böyle durumlarda en çok çocuklara üzülüyorum olan onlara oluyor. Baba düşkünlüğü var haklı olarak çocukta görmüyor ki babasını tabi ki özleyecek. Mutsuz olmak için bahane arıyor bunlar okurken ben nefret ettim adamdan. Ne istiyorlar ne bekliyorlar evlilikten anlamak imkansız. Birde kadınları anlamıyoruz derler asıl erkeklerin ne istediğini çözemiyoruz biz. Pişmansa boşansın o zaman sanki evlense mutlu olabilecekte bu hödüklüğü ile... Valla annemle biz üvey babamla çok kavga ederdik evden kovardık ilk gittiğinde çok pişman olacaksınızla başlar ikinci gün yalvar yakar gelirdi ama huy değişmez dedikleri çok doğru. Asla değişmezler ağlasalarda aynı yapmaya devam ediyorlar maalesef.sinirden elim ayağım titriyor beni sinir hastası yaptı adam bir insan bu kadar mı gıcık nefretlik bencil bir insan olabilir eşim işe 2 de gidiyor akşam da 11 de geliyor 2 yaşında da kızımız var babasına çok düşkün evden çıkarken peşine ağlıyor gün içinde sürekli baba baba diyor gece eşim eve geldiğinde yapışıyor bacağına bırakmıyor eşimde yorgunum köpek gibi çalışıyorum uyut çocuğu oyala diyor zaten oyalıyorum çocuğa bakan benim çocuk seni istiyorsa ben ne yapayım bana carlıyor adam yorgunum diye yarım saat oynuyorlar ee kızım bırakmıyor baba baba diye tutturuyor yavrum tuvalete banyoya giriyor çıkana kadar kapısında bekliyor çizgi film felan oyuncak baktırıyorum kandırıp getiriyorum çocuğu şimdi işe gidecek gene kavga ettik çocuk yanındayken bende eşim hazır oynuyorken bi sigara yakıyorum ortalığı topluyorum 2 dakika bi telefon elime alıp bakıyorum neymiş ben ona çocuğu kitleyip keyif yapıyormuşum!!
Valla ben inanıyorum çok fark olacağına.iş güç günümüz dünyasında herşey herşey siz ne diyorsunuz ? Birinin sana bağımlı olmadığını bilmek feleğini şaşırtır adamın.basit bir mevzu değil.hatta her sorunun ama mevzusu. Ben çok uzun bir süre işsiz kaldım.bırak başkalarını ben bile kendi kendimi aşağılıyordum.yani bu tarz evlilik mevzularında her konudan az az sorun çıkaran şey vardır ama işsizlik her iki taraf için de yutan elemandır. Işsizsen özel hayatın olamaz evet. Olmamalı da zaten.hatta ben devletin işsiz insanların evlenmesini yasaklaması gerektiğini düşünüyorum.kadın olması birşeyi değiştirmemeli.benim de işsizken evlenmek isteyen bir sevgilim vardı. Evlenmedim.çünkü işsiz hayat olmaz.yani tuzum kuru konuşmuyorum.full işsiz birinin yanında adam gerçekten de aslan bu arada.daha kötü durumdaysan az da olsa daha iyi durumda olana b.k atamazsın.bele ki o kişiye muhtaçsan.kıytırık asgari ücretli işlerle.ne hanzolar adam oldu bir bilsen.evet aynen o dediğin gibi olacak.artık işsiz olmuyor ev hanımı diye bir seçenek tarihe gömüldü artık bütün kadınlar şunu bir aklına soksun.iş bulamıyorsanız da ailenizle yaşayın.en azından çoluğu çocuğu sefil.etmeyinAnlamadım bacım.
Kadının işi olsaydı sorun mu çözülecekti?
Bu camış eve geldiğinde ütü yapacak, bulaşık yıkayacak, hayatım sen de çorba yap ben yemek yaptım mı diyecekti?
Gerçekten buna inanıyor musunuz?
Bu konudaki sorun iş ya da çocuk bakan anne değil, para kazanıyorum diye aslan kesilen, insanlıktan nasibini almamış, spermini dağa taşa çalacağına yanlışlıkla hedefe vurmuş şahsiyettir.
Şaka herhalde.Valla ben inanıyorum çok fark olacağına.iş güç günümüz dünyasında herşey herşey siz ne diyorsunuz ? Birinin sana bağımlı olmadığını bilmek feleğini şaşırtır adamın.basit bir mevzu değil.hatta her sorunun ama mevzusu. Ben çok uzun bir süre işsiz kaldım.bırak başkalarını ben bile kendi kendimi aşağılıyordum.yani bu tarz evlilik mevzularında her konudan az az sorun çıkaran şey vardır ama işsizlik her iki taraf için de yutan elemandır. Işsizsen özel hayatın olamaz evet. Olmamalı da zaten.hatta ben devletin işsiz insanların evlenmesini yasaklaması gerektiğini düşünüyorum.kadın olması birşeyi değiştirmemeli.benim de işsizken evlenmek isteyen bir sevgilim vardı. Evlenmedim.çünkü işsiz hayat olmaz.yani tuzum kuru konuşmuyorum.full işsiz birinin yanında adam gerçekten de aslan bu arada.daha kötü durumdaysan az da olsa daha iyi durumda olana b.k atamazsın.bele ki o kişiye muhtaçsan.kıytırık asgari ücretli işlerle.ne hanzolar adam oldu bir bilsen.evet aynen o dediğin gibi olacak.
Çocuğu babadan kaçırmaya çalışarak çözümÇok dolmuşsunuz, eşiniz de öyle belli ki. Muhtemelen o söylediği şeylerde de ciddi değil, sinirden veya o an bunaldığı için söylemiştir. Sabah 7 akşam 5 ile 2 11 aynı değil. Perti çıkıyordur adamın muhtemelen. 11de o halde eve geldiğinde çocuk uyuyor olsa o da dinlenebilir. 2 yaş için de 9da 10 da uyuma saati olması gerekiyor. Uyuyamıyorsanız süper dadı diye bir program var, çocuk dinler mi dinlemiyor diyorsunuz ancak anasınıfı öğretmeni olarak söylüyorum doğru eğitim ile çocuk elbette her dediğinizi dinler. Süper dadı programı o yüzden size öğretir bunu dasabahları da eşiniz ilgilenir biraz Siz de yoruluyorsunuzdur ancak tanıdığım öğretmenler sabah 7 3 kreşte 2 3 yaş çocuklarına bakıyor, öğlen gelip yine kendi çocukları ve tüm ev işi yemek hallediyorlar. Bunu sizin işiniz kolay diye demiyorum, gözünüzde büyütüp bunalmayın diye söylüyorum. Tek bir çocuğunuz var ve anladığım kadarıyla çalışmıyorsunuz, eşinize destek olun lütfen tüm günü gidiyor işte… ha siz çalışıyorsanız o zaman ayrı, eşinizin de yemek ev işleri ve çocuk bakımında daha çok sorumluluk alması gerekir ama gece 11den sonra değil yine…
Uzmanlık olsa iş bilse ne olacak anlamadım.tecrübesiz kişileri işe almıyorlar ki.siz şu altın bilezik olsun köşede dursun diyenlerdensiniz.ama köşede durmuyor maalesef o bileziklerimiz gibiŞaka herhalde.
Burda okuduklarımız sanrı değil yani kadının maaş kartına el koyanlar, işte çalışıp eve gelip iş yapıp çocuk bakıp kadınlara hala laga luga yapanlar, hatta aynı amda eve girip yemek soranlar falan hikaye yani.
Siz meslek edimiyle işi karıştırıyorsunuz bence, çalışmakta bir şey yok.
Herkes becerisine uygun part time dahi olsa bir iş bulur lakin herkesin işi olsun derken kastedilen bu değil.
Bir eğitimi, uzman bilirliği vs.
Kusura bakmayın da çalışmıyorum diye kendimi ezdirecek değilim, elin hanzosuna tapacak hiç değilim.
Sanki milyonlar dönüyor da tamah edilecek en azından para var denilecek, yahu adam otursun o zaman baksın çocuğuna her kadın koşa koşa çalışmaya kaçar, eminim buna.
Çalışmak bir annenin yapabileceği en güzel şey ve aslında işin de kolayı, bakabilen varsa elbet.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?