• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşimden dayak yedim

bekar bırı olarak cok fazla yorum yapamayacağım ama bu tarz durumda olanlara tek söyleyebıleceğim lütfen cocuk yapmayın. onların gunahları yok. sızınle ıcınde bulundugunuz ortamı çekmek zorunda değiller. siz eşinizi affedebilir devam edebılırsınız sızın tercihiniz.. ama cocuk bambaska bırsey onu da esaret altında yasamaya zorlamayın. lütfen..

Sana bişey söyleyeyim mi, bazen bekarlar biz evlilerden çok daha mantıklı yorum yapıyor..:icecream:

Ama onların yazdıklarını uygulamak biz evli kadınlar için her zaman çok kolay olmuyor, yemiyor yani tabir-i caizse..:umursamaz:

O zaman da "sus, sen bekarsın, ağzına biber salçası sürerim" yapıyoruz.. :hulya:

pardon benim anlamadığım nokta şu: burda o kalenin altına dinamiti koyan dayak atan koca mı oluyor yoksa dayağa göz yummayıp boşanma kararı alan kadın mı?
adam düşünmüş mü evliliğini de madur olan taraf düşünecek?

boşanmak neye çare değil?
boşanacak kurtulcak.
çocuğu da yok.
kendi kararı kendisine kalmış sonuçta ama boşanmak da gayet güzel bir çare.

konu sahibi iş güç sahibi kendi ayakları üzerinde durabilen birisi.
kusura bakmayın sz dayak yiyip kendi tabirinizle 'eşeklik yaptı affedim gitsin boşanıp napcam' mantığında olabilirsiniz ama bu bayanın işi gücü var.
kimseye muhtaç da değil.
insanlar mutlu olmak için evlenir evlenmiş olmak için değil.
insanlar çocuklarına vurmaya kıyamıyorken elin oğlu gelip bayanın ağzını yüzünü morartsın, sonra da yaptı bi eşeklik diyip geçsin mi bu insan?

szn gbi düşünen ebeveynler yuzunden dayak yiyen kadınlar ayrılıp evlerine dönemiyorlar işte.
çok merak ediyorum kendi kızınız olsa da yaptı bi eşeklik kocandır döver de sever de mi diyecektnz?
bu mantıkla onu yaparsıınız çünkü.

alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis

ewet o yuzden bosuna yazmayayım dedım fıkırlerımı uygulamak zor yasayan bılıyor cektıını.

kızlar benım yorumum hem konu sahıbıne hem de esınden dayak yıyen dıger arkadaslarımın hepsıne
cogunuzun meslegı var kendı ayaklarınız uzerınde durabılıyosunuz kımseye muhtac degılsınız meslegı olmayanlarda elbet bı meslek edınebılırler kendılerını gecındrebılırler
allah bıze bosuna akıl vermemıs ıstenırse herseyın ustesınden gelınebılır
ozaman bu ezıyetlerı cekerek neden hem kendınıze olan saygınızı guvenınızı yıtırıyosunuz hem de fızıksel sıddete maruz kalıyosunuz?
nıye sureklı kadınlar ezılıyo dıyoruz ya bunun cevabı o kadar basıt kı..
kadınlarımız ne yazıkkı toplumumuzda hala erkeklerden sonra gelıyo bunu durumu degıstrcegımıze daha da ezdırıyoruz kendımızı.baskalarının bızı dayakla korkutmayla ruhsal sıddetle sındırmesıne ızın verıyoruz.onlara muhtacmısız gıbı davranıyoruz
sız bı cekın bakalım restı o zaman gorun kımse sızın onunuzde durabılıyo mu?bı defa kararlı olun sız ezın onları gorun ne kadar guclu bı kadına donustugunuzu..aslında donusmuyosunuz bu zaten sızın ıcınızde var ama cevresel faktorler yuzunden hep bastırılmıs durumda
benım ablam da bosandı.ogretmen ve bı tane dunyalar guzel kızı var 2 yasında.5-6 ay oldu bosanalı.o fızıksel sıddet gormuyodu ama sözlü sıddet goruyodu ve kendıne olan saygısını kaybetmeye basladıgında bu ısı bıtırdı.
suan nasıl bılıyo musunuz?kendını o kadar ıyı bılıyokı..kızı sevgı dolu bı ortamda yetısıyo.kendısı cok rahatladı.ve oyle guclendı kı hayran oluyorum ona.bakıslarından bıle anlayabılıyorum artık onun ne kadar guclu bı kadın oldugunu..
ıyı dusunun bayanlar.ben bekarım ve daha yasımda 22.bılmıyorum soyledıklerım sıze mantıklı gelır mı umarım hepınız cok mutlu olursunuz.tek ıstegım ruhsal ve fızıksel olarak saglıklı bı hayat gecrmenız ve eger cocugunuz varsa onu o negatıf enerjıden ıbaret ortamdan kurtarmanız...

Sevgili arkadaşım... Öncelikle kadınlar kulübüne hoşgeldin.
Şöyle söylemek isterim. Evlilik kurumu, en ufacık birşeyden yıkılamayacak, nice badireler atlatılabilecek kadar güçlü olan bir kurumdur. Hemen ilk kavgada ya da dayakta boşanmak, daha inşa halindeki kalenin dibine dinamit koymaktan farksızdır.
Kocan sana fiziksel olarak zarar vermiş... Bu onun "çok özür dileyerek söylüyorum ki" eşekliğinden. Ancak boşanmak bir çare değil. Medeni kanunumuzda eşlerin geçimsizliği halinde yalnızca boşanma olayı yok. Hakim senin isteğin üzerine, bir süre ayrılık kararı verebilir. Boşanmadan evvel, iki tarafın da düşünüp taşınması için en az 3 ay ayrılık kararı verilerek, 3 ay sonra ikinci bir dava ile sonuca bağlanabilir. İyi düşün derim, karar yine de senin.

arkadaşlar arkadaşımız yalnız yapıcı davranmaya çalışmış kendini tanıyorum mantığı önde giden biridir aslında
ona kızacağımıza birazda konu sahibi arkadaşımıza kızmalıyız çünkidayak yemiş ve hala eşinin okadar üzgün olmadığını söylüyor tecrubelerime dayanarak söylüyorum eşi onu dayaktan iyice bezdirmezse kesinlikle boşanmaz çünki kendi çevremde buna benzer şeylere çok tanık oldum kendi meslek sahibi bu şekilde kendini ezdiriyorsa bir yerlerde yanlışı var demektir eşinde hiç kabahat bulmuyorum açıkça
birde annesine anlatsın diyen arkadaşlar var kadın belli bir yaşa gelmiş mesleğide var 3 üncü yada4 . kişileri evliliğiyle ilgili sorunlara karıştırmak zorunda değil
kendi kararlarını alabilecek yaşta ben eşimle ilgili hiç bir sorunumu kimseye yansıtmadım
:1closedeyes:

tamam boşansında kadın seviyor kocasını bizim dememizle boşanmaz arkadaşlar o sadece eşinden ilgi bekliyor ve eşinin pişman olduğunu görmeyi istese kendine vurdurmayada bilirdi çünki güçsüz bir kadın değil geliri olan biri adam bunun zayıf yönlerini anlamıştır biz kadınlar için şeytan diyorlar ya asla doğru değil erkekler uyanık bence kadınlarımıza bakıyorumda çalışanda çalışmayanda saçını süpürge etmeye dünden razı yeterki adam seviyorum desin

öncelikle Allah analı babalı buyutsun çocuğunuzu.

ben yazınızın tamamını okudum ve gayet de iyi anladığımı düşünüyorum.
şu muhabbete de bayılıyorum yalnız sen bekarsın anlamazsın.
bekar olabilirm ama bnm de bir çevrem, ailem, sözlüm var.
evliliğin ne olduğunu bilmek için illaki evli olmaya gerek yok
.

kangren kol kesilir derken neyi kangrenlik derecesnde sınıflandırdığınıza bağlı.
bu insan balayında tokat yiyip affetmiş.
sonuç: 10 ay sonra yüzünün morarması.
pardon ne zaman kesip atacak o kangrenli kolu?
hastanelik olduğu zaman mı?

evliliğin bir kurum olduğu fikrinize de katılmıyorum.
evlilik ayakta tutulması gereken bir kurum değil; sevgi, saygıyla yürüyen bir beraberliktir bana göre.
karşısındaki çocuğu değil karısı.
sze vuran adama szn bir saygınız kalır mıydı? sevginiz kalır mıydı?
o insandan çocuklarınız olsun ister miydiniz?

kendisinden güçsüz brine vuracak kadar aciz bir erkeğe ne eşinin saygısı kalır ne de o adamdan koca ya da baba olur.

Evliliğin ne olduğunu bilmen, anlaman için onu yaşaman gerek.. Evli olman gerek yani.. Evlenince benimle hemfikir olacaksın bu konuda..

Onun dışında, dayak atan adama saygı duymamandan, o adamdan çocuk yapılmaması gerektiğine kadar tüm düşüncelerinde hemfikirim seninle..

Ben hep diyorum, bekarlar yapsın yorum. Biz evlenince bazen bir gözümüze perde iniyor herhalde. Mahalle baskısı, çoluk çocuk derken, aslında hazmedilmemesi gereken bazı şeylere de eyvallahımız olabiliyor. Farklı bakış açıları iyidir her zaman.

Fikri okursun, beğenmezsen almazsın, ama susturmak doğru değil.

öncelikle hassas bir konu..bence de affedilemeyecek bir olay..tamam bekarız mekarız evlilikten evliler kadar anlamasak da biz de bi yoldan geçiyoruz..erkek arkadaş,sözlü,nişanlı vs.. neyse işte artık..biz yolun başındayken ne olduğunu anlıyoruz..tek şansımız ve farkımız bu..ama diyor ki balayında tokat yedim,daha sonra giderek artmaya başladı daha sonra morartma seviyesine geldi..Dayak dediğiniz şeyde illa morartmaya gerek yok..vurulan bir fiske bile bence dayağın içine girer..bi kere "yok bi fiske vurdum dayaktan sayılmaz" mantığına da karşıyım(bunu erkeklerin çoğu bahane ediyor o yüzden söyledim)..fakat dayak bir kere başladı mı arkası kesilmez..bence ya kadın karşılık vermeli o da bir iki tane geçirmeli ya da direk bırakmalı..yani bugün döven adam yarın öldürür bu da var.. tamam insan severek evlenebilir,yuvasına kıyamayabilir ama bıçağında kemiğe dayandığı bi nokta var..benim de zamanında sözlüm bana el kaldırmıştı vurmadı ama o aşamaya gelmesi bile yıktı beni....ne diyebilirim ki allah bundan sonra iyi insanlarla karşılaştırsın...bu sayfadaki ve diğer tüm şiddet mağduru kadınları allah bi an önce kurtarsın..

bu arada konuyu açan arkadaşımızdan hala haber yok umarım iyidir:delphin:

bir de böyle şiddet gösteren erkekler yüzünden evlilikten soğuyorum ve erkeklerden..böylelerinin başında tuğla kırmak lazım..daha beter dövmek lazım ki anlasın dayak ne demek:oklava:

canım aynı dert bendede var 14 yıllık evliyim ve hala dayak yiyorum bana vurduktan sonra ağlar özür diler bida yapmıcam derdi ama hepsi boş 2 sene önce beni aldattığı için boşandım sonra yeniden bieleştik 2 tane çocuğum var.ne yapacağımı bilmiyorum sende fazla düşünme benim gibi 14 yılın geçmiş bir de bakarsınki oh bebekte yok daha ne yeneden evlenirsin inşallah..

çok üzümdüm durumunuza allah yardımcınız olsun.allah kimseye böyel dert vermesin...

ne bencillik ne cahilliktir ya 1kez olduysa demekki meyilli demektr ve şöyle bişey var devam etsende bu içinde kalır

çok üzüldüm canım :1no2:
inşallah doğru bir karar verir, mutlu olursun.
allah senin yardımcın olsun.

Hicbirsey bir kadini dövmek icin insani hakli cikarmaz.
Üzülerekde buraya yaziyorsam bile, ayrilmanin en mantikli yol oldugu kesin canim.
Simdi bir kere radde oraya kadar gelmis ve hakimiyeti eline almis ve seni dövecek kadar cesaretini sana ve kendisine ispatlamis ise artik o erkekde ne merhamet nede acima duygusu kalmis demektir en ufak bir olayda seni her zaman dövecek gücü var oldugunuda bildigi icin, ya ömür boyu böyle devam eder yada sen artik bu olaya bir bitis noktasi koyup, yeni bir hayata yeniden baslarsin. Secim senin.

aciz herif...
ortada cocuk falan da yok yol ver gitsin derim.
bi kere yeltenmiş,bu bi daha yapabileceği anlamına gelir.
evli bile olsan zincirle bağlı degılsın ya...
ne musanebet ya o kimmiş te sana el kaldırabilme hakkını kendınde goruyor...
hıc uzme canını,colugun cocugun yokken ve yol yakından sal gıtsın.

Dövülmek hele eşi tarafından..muhakkak ki cok zor cok rencide edici ve cok onur kırıcı.Ama bosanmak care mi onu iyi düşünmek lazım.Sen bu insanı en iyi tanıyan kişşisin bir kere daha şans verirsen kendi yanlışlarını ne bilim onu bu raddeye getiren ki gelmemesi lazım yani kısaca hatayı kendimizdede arayıp ben düzelirsem oda düzelir diyebiliyorsak bence bir kere daha şans ver..zordur ama boşanmakda zor sonrasıda zor...

ahah canım kim kimin umrundaki bende kocamın umrunda deilim ama oda benm umrumda deil suan evde yok ama gelmesin istemiyorum kavga etmekten bıktım artık öle susup oturuyorum aklımı kaybetcem ondan korkuyorum allh kimseye muhtac etmesin :Saruboceq:

kesinlikle vazgeçmeyecem. sadece rezil olmadan milletin ağzına düşmeden ayrılmak istiyorum.. ben babamdan bile dayak yemedim.. kavgalar ettik, tartıştık, ağır küfürler duydum yalkaşık 5 yıldır konuşmuyorum.. ben kendi kanımdan canımdan insanı silmişim hayatımdan düğünüme bile çağırmamışım elin oğlunun bana el kaldırmasını mı hazmedecem?
öncelikle geçmiş olsun cnm şuan bende aynı durumdayım .sen son gelişmeleri yazmamışsın.dava açtınmı neler yaptın banada anlatırmısın. :((

okurken bile çok üzüldüm sen kim bilir neler yaşıyorsun. geçende eşim bana kardeşlerimin yanında bağırdı ve yanımdan hızlıca geçerken(yerde oturuyordum) ayağı sürttü ve yana itildim. nasıl zoruma gitti anlatamam 3gün küstüm... sonra konuştuk o aşırı sinirlendiğini yaptığının yanlış olduğunu söyledi bende hiç bir bahana bunu haklı çıkaramaz dedim. bir daha olmayacağına dair yeminler sözler falan kapandı. ben bana bağırmasına bu kadar kızdım ayağının sürtmesi beni mahvetti rencide etti ki sen dayaktan bahsediyorsun arkadaşım nasıl sabrediyorsun. bende öğretmenim eşim bağırdığında acaba alt kat duydumu diye geçti içimden. herkes öğretmen diyo parmakla gösteriyor herşeyimiz evliliğimiz mükemmel gidiyor hani eğitimciyizya eşler bize çok saygı duyuyor değer veriyor sanılıyor ama işte her zaman böyle olmuyor. ben evleneli bir yıl oldu, bir yıl daha bekleyeceğim bakalım böle bişi tekrar olacak mı sonrada bir evlilik terapistine gitmeyi düşnüyorum. eğer evliliğimizin sağlıklı yürüdüğünden emin olursam ancak çocuk sahibi olacağım. ve şundan eminim o ayak yanlışlıkla sürtülüp sarsmasaydı beni gerçekten vursaydı kesinlikle bu iş biterdi ve bundan sonrada olursa biter ben bir bağırmadan sarsılmadan bile bu kadar yara aldım bu kadar ayrıntılı düşünüyorum seni neyi bekliyorsun arkadaşım bekleme. ailesi ile aran nasıl kayınvaldene anlat durumu... ve birşeyleri kesin başlat...

öncelikle geçmiş olsun cnm şuan bende aynı durumdayım .sen son gelişmeleri yazmamışsın.dava açtınmı neler yaptın banada anlatırmısın. :((

Ya kızlar Allah aşkına siz kendinizde misiniz ?Bende aynı durumdayım diyenler birkaç istisna hariç hep meslek sahibi kişilersiniz.Ozaman daha niye katlanıyorsunuz.

Kadın dövmek, zorla haklı çıkmanın, baskın gelmenin, sindirme isteğinin adıdır.
En iğrençide bir annenin çocukları önünde dövülmesi, kanlar içinde bırakılması, saçından tutulup sürütülmesidir.Kadınına el kaldıran erkek psikopattır,:kızgın:Ezikliğini gücüyle,kaba kuvvetle bastırmaya çalışır.Kimsenin size bu şekilde davranmaya hakkı yok.

Back
X