Eşimden paramı saklamalımıyım

snglfth84

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Nisan 2015
97
38
38
41
Mrb herkese belli bir miktar annem ve babamdan kalan(vefat sebebiyle) birikimim mevcuttu az bir miktarını yazlık evim için tadilata harcadım. Asıl konu şudur ki 7, 5 aylık hamileyim eşimin ailesi ve eşim şu zamana kadar bebeğim için bir çift çorap bile almadılar. Ben bütün eksiklerimi o birikimi den harcadım.kılık kıyafet vs. Birde altlı üstlü oturuyoruz. Doğunca alırız mantığıyla hareket ediyorlar. Ben biraz olsa özensinler istiyoruz ama hep işte örnek ayşen in puseti var onu kullanırsın, Ahmetin anne yanı var onu mu getirsek, gibi vs. Şimdi oda alalım diyorum biliyorlar ki bende para var ne alırız diyolar ne eşim ben alırım diyo sizce ben almalıyım yoksa geri paramı saklamasımıyım. Onlardan bişey görmediğim için çok kızginim. Evlat benim evladım ben ne yaparsam tabiki ona yapıcam ama siz olsaydınız napardınız. Şuan kızgınlıkla odayı bırakmayı düşünüyorum soranlara almadılar demek için eşimde dahil. Allaha şükür orta karar maaşlı bir aileyiz ama eşimin de bende ki paraya güvenmesi mi gerekir doğum masrafı vs hepsi dahil ona güveniyor

O parayı bence sizde unutun ilerde çocuğun eğitimi için harcarsınız. Kenarda ki paranızı çok lazım olmadıkça kullanmayın derim .

Eşinizin ailesi hadi almaya mecbur değil de eşiniz de mi heves etmiyor . Hadi heves etmedi baba olarak sorumluluk hissetmeli . Yani o para olmasa ne yapacaktınız onu merak ettim . Acaba aşırı istekleriniz mi var diye düşündüm yoksa insan çocuğuna birşeyler almak istemez mi .

Bazı eşyalar çok kullanılmıyor yakın çevreden alınabilir şeyler vardır ama herşey değil tabi ki .

Bence kızmadan eşine hissettiklerini anlat suçlamadan bi bak bakalım ne diyor bir de ondan dinle .

Kesinlikle saklayın kötü gün parası olsun bırakın yaparlarsa yapsınlar yapmazlarsa yapmasınlar herşeyi yüklenme sonra biz yaptık diye dolanırlar ortalıkta iyice sinir olursun

Eşim özeniyor ama ne bileyim o paraya güveniyor. Çok fazla istek Sabih bir insan değilim bir beebek için ne lazımsa onu almak ister her anne adayı. Boş odam mevcut bir odası olsun eşyasını koyayım diye ister, bezi, kıyafeti,emziği lazım olan şeyler, ana kucağı vs şeylerden bahsetmiyorum bile

Ben çalışmıyorum. Hamile kalmadan çok kısa bir süre önce annemi kanserden kaybettim ve hamile olduğumu öğrendim o yüzden çalışmaya zamanım olmadı

Tabi ki evet. Sonradan toplu para biriktirmek o kadar kolay değil. Kalsın bir kenarda unut o parayı .
Çocuk odası ilk zamanlarda çokta elzem değil . Kızım 4 yaşına girince yaptık odasını. Uzun şifonyer ve geniş bir oyun parkı işimizi gördü .

E alışverişe gidelim şunlar şunlar eksik alınacak doğuma az kaldı diye bi dürtün o zaman alacak belki adam . Ne zaman alışveriş yaparız diye sorun bu ay ne kadar bütçe ayırabiliriz diye yoklayin adamı bakalım ne diyecek .

Sakin kenarda ki paradan harcama yapmayın artık nasıl olsa alıyor derler .

eşime her söylediğimde daha vakit var diyor son aylarda alma taraftarı oda bende herşey toplu alınmaz her bütçeyi sarsar az r ay alma düşüncesindeyim.

eşime her söylediğimde daha vakit var diyor son aylarda alma taraftarı oda bende herşey toplu alınmaz her bütçeyi sarsar az r ay alma düşüncesindeyim.

Alma sende alma bekle o zaman babası değil mi mecbur alacak . İyi sen bilirsin bi kere de odemekte zorlanmayiz inşallah de geç.

Ah böyle kocalara da paranın olduğunu da belli etmeyeceksin anlaşılan keşke hiç söylemeseydin yada harcamasaydin da sana guvenmeselerdi.

Durum olmasa anlarım tabi ki harca o zaman ama böyle de yapılmaz ki .

Sen de bekle canım o zaman hamileliğinı stres yapma sana yazık .

paranızı bankaya yatırın kullanmayın.ama eşinizin ailesinden de bir şey beklemeyin sizde para var da ondan oralı olmuyorlar diye düşünmeyin bir şey yapmak zorunda değiller bence. çocuk sizin çocuğunuz her şeyini eşiniz ve siz karşılamalısınız.eşiniz tabi ki bir baba adayı olarak gerekeni yapmalı.yapacaktır da.

Ben hiç bir zaman eşimden bişey saklamadım ailesinden evet gizli tuttum parayı. Evlilikte senin benim gizlisi olmaz diyosun ama durum böle olunca da üzülüyorsun.

Eşimin ailesine hiç bir zaman güvenmem mecbur değiller ama olmadı bebeğimiz belli süre insanı strese sokup içlerindeki çocuk özlemini dillerinden düşürmediler, bu kadar özenmeye istemeye bir çift çorabın bile hakkı yok yaşadığım yaşattıkları stresi ben biliyorum

Annemin bir lafı vardı hep “Eşinden paranı da sırrını da sakla”derdi.Dinlemedim ve bütün takılarımı eşim beni dövüp çalıp gitti.Onunla paylaştığım ufak tefek şeyleri bile ortaya döktü.Kesinlikle SAKLAYIN.çocuğunuz aç açık kalmaz.Kötü gün paranız olmalı.Hayat malesef çok acımasız çünkü

annane ve dedesi adina biseyler alinmis bebise zaten ... daha kalan paraya guvenmek doğru degil . Aile icin bisey diyemem ama babasi zamani gelince yapar ki bende doğmadan cok seyin yapılması taraftari değilim hevesinize de saygi duyarim
Bence kalan paradan zararina olsa da hevesin olmasa bile bilezik yap tak koluna sorarlarsa annemden babamdan hatıra dersin .. onu da alip bozdurmayacaklar ya
Para olarak tutarsan uctur bestir yerine koyariz diye harcanir anlamazsin bile.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…