Eşimden utandım

Çok teşekkür ederim W Wurstria :) benim öyle huyum yoktur ama korktuğum şey eşimin Sardenya böyle huy edindi diye düşünmesiydi. Normalde yalan söylemeyi hiç beceremem, bunu da eşime emrivaki gibi yansıtmak istememiştim. Ondan böyle saçmaladım. Allah'tan eşim akraba, yaşlılık vs gibi kavramlara önem verir. Bu olayın ertesi günü teyzemden çok sevdiği bir yemeği yapmasını rica etti, teyzem de kırmadı yaptı. Ben de tam sırası diye söyledim. Aman çok saçmalamışsın deyip güldü, konu kapandı. Bizim ailede böyle yük olmak falan yoktur, konu burada benim aptalca davranmış olmamdı.

iyi olmuş, sevindim :)
evet konu burada sizin yanlış davranmanızdı. herkesin aile, akrabalık ilişkileri farklıdır ama paragraflarca yok neden istemiş, kendi alsın, maddi çıkarı var gibi gibi yazınca dayanamadım, teyzeniz yaşlı olmasa bile ricası kırılmaz genelde, geri çevrilmez çünkü yakın akrabadır... ama yaşlı olduğunu söyledikten ve durumu özetledikten sonra da bitmek bilmeyen bir agresiflik ve fesatlıkla vay efendim ben onu mu araştırıcam, yazsaydı, anlatsaydı, ben nerden bileyim gibi saldırınca insan diyecek laf bulamıyor, hayret ediyor. Allah iyi insanlarla karşılaştırsın, ne diyelim... millet artık nasıl bir kötülüğün içinde yaşıyorsa, iyilik gördükleri zaman garip geliyor herhalde. körlerin ülkesinde görenler "hasta" sayılır, derler. :)

haha ne yaptın yahu, çek vur istersen bu nasıl bir etiketlemedir saldırdılar diyerek insan gerçekten hayret ediyor :) kız yalan söylemiş mi? söylemiş.. neden söylemiş? eşinin yanlış düşünmesinden korktuğu için söylemiş.. ben eşime yalan söylemektense teyzemin/halamın tatlısını iki gün sonra eşsiz gider alırım, ne o an alırım ne de yalan söylerim hepsi bu :) hayır öyle bir yazmışsın ki gören de olsa kırbaca vurduk teyzeyi zanneder Wurstria alemsin :) kötülük içinde yaşamıyorum ama yalanla iyilik de yapmam.. içinde en ufak yalan olan iyilik benim için iyilik katgorisinde değil çünküm :)

Tatli istemek neyin kafasi ben orasini anlamadim.

Ben kimseye bana tatli getirin diyemem cikar alirim esimden isterim cocugumdan isterim.
Yada hic yemem herkes bi tuhaf olmus.
Herkesin aile bağları sizinki gibi olmayabilir. Konu sahibi teyzenin 70 yaşında olduğunu söylemiş. Bence böyle şeyler çok şeker şeyler. Bende dayimdan isterim tatlı. Ne var bunda ? Gereksiz şeyleri eleştirmeye çalışıyorsunuz

Bu konudada ben favori oldum :)
Kime gore neye gore gereksiz?
Sen istersin ben istemem nokta (.)

ben 2. yorumu sizin için yapmadım ki, siz office olarak sadece 1. yoruma dahilsiniz ama neden bu kadar alındınız anlamadım :) zaten konu sahibinin de yalan söylemesine gerek yoktu, teyzem tatlı istedi, kendisi alamıyor biliyorsun, hadi alalım hem benim de canım çekti dersiniz olur biter. kocamı teyzem için kırmam ama teyzemi de kocam için kırmam mesela ben. kaldı ki konu sahibi yalan söylediği için pişman, farzedin ki ağzından öyle çıkıverdi. saçmalamış yani aslında. teyze gitsin kendisi alsın, bana ne, maddi çıkarı var demekten daha kaliteli duruyor benim gözümde, saçma sapan bir yalan söylemiş işte kendisi de bilmiyor deyip geçersin. ama nefret kusa kusa tanımadığı bir insan için maddi çıkarı var bunun deyip sonra da "bahsedilen kadın yaşlı" dediğim zaman ben nerden bileyim, yazsaydı, onu mu araştırıcam diye konuşunca evet kırbacı vurmuş oluyor.

aman almayın ya allah aşkına, ne kadar uzadı. kırbacın ucu size değmiyor sonuçta office, değen kendini biliyor ona da başka cevap yazmadım, konu kapandı. ortaya da istediğimi söylerim isteyen alınır istemeyen alınmaz, umursamaz. bu kadar basit.

Herkesin aile bağı ve çevresi ile olan ilişkisi farklıdır daha önce de dediğim gibi. Ben teyzeme kıyamam, diğeri anneannesi teyzesine borç verdi diye bozulur.
Hatta o kadar kıyamam ki ona, eşime onun canı çekti tatlı çekti diye saçma sapan bir şey uydururum, bir başkası bunu tercih etmez. Eşim de yalan söylemesem de, hatta ben gidip alalım demesem de benim teyzemin ricasını kırmayacak biri. Keşke yorumlar bu eksende dönseydi. Konudaki üçüncü kişi teyze, hala, komşu teyze, komşu çocuğu da olabilirdi. İnsanlar, özellikle aile içinde de, çıkarsız ilişkiler yaşayabiliyorlar, yaşamalıdırlar da. Tatlı dediğiniz 10 liralık şey, insanın ailesinin, evladının üzerinde kaç on liralık emeği vardır, bunun maddi çıkarı olabilir mi? Kaldı ki benim çeyizimin yarısını yapmış biri teyzem. Gerçekten bu konuyu açarken aklıma hiç teyzemin geçmişinden, maddi durumundan, işte olayın alt yapısından bahsetmek gelmemişti. Çünkü önemsiz bana göre. Benim konuyu açarken hissettiğim, eşime emrivaki olmasın diye hissettiğim bir mahcubiyeti yalanla örtmeye çalışırken daha beter olmamın getirdiği ikinci mahcubiyetti. Eşim beni utandırmadı, ama hissettiğim o duygu ömür boyu yeter. Sırf kendi teyzem için değil, eşimin annesi, yeğeni vs istesin böyle bir şeyi, ben yine almadan rahat edemem. Artık insanların nasıl aile/çevre ilişkileri varsa bu garip tarzlarını anlamak mümkün değil. Herkese iyi aile ilişkileri, temiz bir kalp dilerim. İnsanlara saldırarak bunları kazanmak mümkün olmuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…