- 30 Ocak 2019
- 96
- 136
- 8
- 34
soyledim herkesin haberi var suan. ilk basta istemedi istemiyorum dedi smdide dogur diyor aldirma diyor ama ben biliyorum vicdanini rahatlatmak icin soyluyor.ustune kalmasn diye ben sana dogur dedim dicek cnku
Yav ne alaka bi daha evlenmiceksen falan ? Gayet cocuguyla bosanip cok daha mutlu evlilikler yapanlar var. Yapmayın şunu.hayatını sadece çocuğuna adayıp bir daha evlenmeyi düşünmüyosan yada eski eşinle bir araya geliyosan doğur.Allah yardımcın olsun.
annem beni büyütrken hiç destek görmemiş aç bile kalmış (tek maaş) öğretmen arkadaşları günlere çağırırmış karnı doysun diyeAynen yahu maddi manevi çok zor
Millet amma ahkam kesiyor sanki babasız çocuk büyütmek kolay
Biz mi garibiz??
Peki siz ne düşünüyorsunuz hem eşiniz hem çocuğunuz hemde kendiniz içinsoyledim herkesin haberi var suan. ilk basta istemedi istemiyorum dedi smdide dogur diyor aldirma diyor ama ben biliyorum vicdanini rahatlatmak icin soyluyor.ustune kalmasn diye ben sana dogur dedim dicek cnku
Oyle diyorsunda hicbir kadin kocasiyla var olmadi yokluguyla da yok olmaz.bir koca icin de kendi cocuguna insan kiyamaz.bu kadar duygusal konusma yapan bir insan yani siz boyle bir durumda cocugunuzu aldirmassiniz anne olmak farkli duygular yukler insana.Evet doğru, ama siz de tek başınıza çocuk büyütmediniz veya kendiniz babasız büyümediniz. Hamileyken duygusal anınızda yanınızda kimse olmicak, diğer hamile kadınların yanlarında nazlarını çeken bir baba olacak siz yapayalnız olacaksınız, doğum sancınız başladığında yalnız olacaksınız hastaneye götüreniniz bile olmayacak. Siz bunları yaşayacak kadar güçlü müsünüz, ben değilim. Evet anne değililm ama çocuğum olsa ve babası olan çocuklara özenerek baksa o an kalbim parçalanır açıkçası evladım üzüldüğü için.
Tek başına çocuk doğurmak kimilerine nekadar zor bir düşünce gibi gelmiş.
Almanyada doğdum yaşadım, okadar kişi tanıdımki karnındaki çocuğun babasının kim olduğunu bilmeyen vardı. Bazılarıda kadının hamile olduğunu duyar duymaz terkedip asla çocuğu kabul etmedi. Hiç biri çocuğunu aldırmadı. Hepsi kendi imkanları ile büyütüp bakıyor.
Evet baba güzel bir kavram. Ama her baba gerçek babamıdır tartışılır.
Demem o ki. Hamilelik öyle romantik aşk komedilerindeki gibi olmak zorunda değil. Yok gebelikte yanında olmayacak doğumda elini tutmayacak. Bunları geçiniz.
Hamileyken eşi vefat eden nice kadınlar var. Doğumda elimi tutan olmayacak diye aldıranı duymadım.
Tek başına çocuk büyütmektedeki zorluk tabii ki çok fazla. Ama bu arkadaşın eşi evlide olsalardı zaten çok da babalık yapacak kapasitede gözükmüyor. Fazladan evin içinde baba adında bir kişi olacaktı okadar. Maddi anlamda çocuğuna yeteceğini düşünüyor zaten konu sahibi. Ayrıca babası aynı evde yaşamasada var neticede. Manevi anlamda faydasız olsada ister nikahı olsun ister olmasın çocuğuna maddi yönden sahip çıkmak zorunda.
Ki konu sahibinin ailesi şuan nekadar karşıda olsa doğunca böyle düşünmeyecekler. Kızlarına ve torunlarına sahip çıkacaklardır.
Ablacım Almanya'da yaşam daha kolay, maddi olarak çocuğa yetişmek daha kolay. Türkiye'de bebek bezi bile ufak bir servet.
Haydi maddiyatı falan da geçtim, babasız doğan çocukların psikolojilerini biliyor muyuz? Hepsi çok psikolojik sağlıklı mı? Gelişim ve sağlık için baba figürü de gerekli, anne figürü de böyle bir gerçeği yok sayamazsınız asla. Baba da pek güzel bir kavram ama olmasa da olur gibi bir şey iddia edemezsiniz, doğru değil çünkü.
Oyle diyorsunda hicbir kadin kocasiyla var olmadi yokluguyla da yok olmaz.bir koca icin de kendi cocuguna insan kiyamaz.bu kadar duygusal konusma yapan bir insan yani siz boyle bir durumda cocugunuzu aldirmassiniz anne olmak farkli duygular yukler insana.
ailem ilk basta tepki verdi babam dindar diyebilcegm bir adam yinede bana birakti iyi dusun dedi bosanirken dusunmedn smdi daha iyi dusnmen gerekiyor dedi..calisiyorum evimde var birikms param yok..ama her turlu bakarim cocuguma
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?