esimden yeni bosandim hamileyim..

Aynısını ben de düşündüm. Önceki sayfalarda nazını çekecek kimse olmayacak, duygusal anlarda yalnız olacak gibi yorumlar var. Her hamile kadının kocası nazını çekiyor mu ki, duygusal manada destek oluyor mu ya da. Olanlar da vardır illaki ama evlilik içinde yalnız hamilelik geçiren kadınların sayısı azımsanmayacak kadar çok malesef. Bunu gördüklerim duyduklarım ve yaşadıklarımı baz alarak söylüyorum..Ben mesela eşimin ne olduğunu hamileyken öğrendim. Ne nazı, ben gerçek manada ayakta duramazken misafir alamıyorum diye işittiğim sözler herhalde bir ömür aklımdan çıkmayacak. O süreçte öğrendim yanlış bir evlilik yaptığımı,eşimin yanlış kişi olduğunu. Ama bir gün olsun aklımdan geçmedi kürtaj denen şey. Ya da evladımı doğurduğum için pişmanlık yaşamadım. Çünkü anne olduktan sonra anlıyor ki insan, "ben onunla güçlüyüm"

ne hamilelikte ne doğumdan sonra hiç nazlanacak kimsem olmadı, hamileyken muayenelerde sıkıntı yoksa iyi varsa gene b.k yedinler, doğumdan eve geldim ailesi yemekli misafirliğe geldi hizmetler, zorunlu kürtaj sonrası kv bir günlüğüne yanımda evde oğlu soruyor hizmetten memnun musunlar, 2 küçük çocukla yemekli misafir ağırlayamadığım için ailemin ve kendi ailesinin yanında ettiği laflar vs. vs. yani evli misin evet evli evli de işte böyle evliinsanın içinden çıkmıyor...

kizlar ben anlamiyorum.. bu zmana kadr devlete gitmistim kese yok kanamam vardi hafif de akinti gbi ama bugun ozele gttm keseyi gordu kalp atisinida duyduk hatta ben anlamadm ya..6 hafta 5gunluk dei

Aaa yeni gördüm bunu ve hamilelik takvimini..
Çok şaşırdım.
Geç döllenmeymiş demekki..

calisiyorum evimde var ailemle ortak almstk..duzenim devam ediyor kendi evimde tek kaliyorum suan ailemle ayni ildeyiz mesafede yakin..bakabilirim ama calisamam annem bakamaz bebegime

Her şeyin çaresi var bu hayatta. Ölümden başka.
Zaten doğum ve ücretsiz izin hakkın falan var.
Sonra da iyi bir bakıcı bulursun. Süt iznin de olacak.

Ben oğlumu 4.5 aylıkken kv ye bırakıp başladım işe. Gündüz eve gelip emzirip biraz ilgilenip geri giderdim. 1 yaşına kadar sürdü koşturmacam.

İşyerinde süt sağıp direk dondurucuya atardım. Kv ben yokken o sütler verirdi. Arada da formül süt verirdi..

Destek sözcükleri duymadığın için çok zor geliyor gözünde büyüyor. Emin ol hamileliğin belirginleştikçe ve doğunca ailen istemediklerine pişman olacak. Torun çok tatlı gelir..

O baba müsveddesi de istemiyorum deyip sıyrılamaz. Manevi olarak beceremez ama maddi olarak ipe ipe destek olacak. Gerekirse icraya bile ver. Evladınin hakkını yedirme..

bilmiyorum napcqgimi gervkden cok zorlaniyorum ne yapcagimi bilmiyorum..
2 haftaicinde hayatim altust oldu

Okudukça yazıyorum..
Nereden biliyorsun hayatının altının üstünden daha güzel olmayacağını? Mevlana sözüdür bu..

Allah'ın bize yaşattığı musibet gibi görünen her şeyde sonsuz bir hayır vardır. İnanan biriysen bilirsin..

Kıssadan hisse. Bize inci diye tanıtılan istiridyeden çıkan madde aslında istiridyenin kendini kumdan korumak için salgıladığı bir salgıymış. Zamanla sertleşiyor ve parlak zarif bir inciye dönüşüyor..
İstiridyeye musibet gibi gelip kendini korunmaya çalıştığı şey Allah tarafından bahşedilen bir güzellikmiş aslında..

Şimdiye kadar eski eşinle olan hayatın pek parlak değilmiş ki bebekle birlikte altüst olsun..
Bence sorumsuz heriften kurtulman olmuş bu boşanma işi. Bebek de mükâfatın..

Hayata nasıl bakarsan sana onu verir..

Annem 5 çocuktan sonra babam istemediği için kürtaj olmuş ve 65 yaşında hala bunun pişmanlığını yaşıyor. Ben daha 3 sene önce düşük tehlikem yüzünden evde yattığım zaman öğrendim. Gözlerinden okunuyor resmen.

Düşünün zaten 5 çocuğu var ama böyle düşünmüyor onun pişmanlığını ayrıca yaşıyor.

26 yaşında 5 çocuğu olan bir kadın 35 yaşında hamile kaldı ve babam yine istememesine rağmen doğurdu. Babam doğduktan bir süre sonra kucağına aldı ve üstüne titriyor.

Benim ilk gebeliğim gelişmediği için kürtaj oldum. Hiç kalp atışı duymadığım canlanmayan 'hücreyi' aldırırken bu derece kötü hissettiysem konu sahibi gibi yıllardır uğraşıp zorla tutunan embriyoyu aldırmak yıllar sürecek pişmanlık olacaktır eminim..

Sevgili http konunu günlerdir takip ediyorum anca yazmak nasip oldu. Bir tedavi sürecinden sonra hamile olduğunuzu öğrenmişsiniz. Bu bebeği istiyorsunuz. Allah korusun mükemmel bir yuvanız varken eşinizi de kaybedebilirdiniz o zaman bu candan vaz mı geçerdiniz? Siz ayıp birşey yapmadınız yanlış birşey hiç yapmadınız. Bu çocuğun dünyaya gelmek hakkı sizin anne olmak hakkınız. Bu hayattaki sınavınızın bir mucizesi olarak düşünün, hayata tutunma sebebiniz. Maddi gücünüz olmasa ayakta duran biri olmasanız bunları söylemezdim belki ama tüm bunlar dışardan bakınca bu fikri edinmemi sağlıyor. Siz çok güzel anne olursunuz, aileniz zaman geçtikçe yaptığı hatanın farkına varacaktır eminim. Bunu söylemek bana düşmez ama o cana kıymayın. Onu kucağınıza aldığınızda inşallah hayırlısıyla bunlara çok üzüleceksiniz..

Hiç ama hiç kimsenin bu pişmanlığı yaşamasını, bu sonsuz ve değişmeyecek acıyı çekmesini istemem, o yüzden yazmayı borç hissettim..
Konu sahibi için hayırlısı olsun inşallah..
Karar onun, başka ne denir ki...

Yok siz garip değilsiniz sadece anne değilsiniz...
Annelik mevki atlama sanırım sizin için. Herkese anne değilsin, bilemezsin diye atıp tutmuşsunuz. Eğer bazı duygulara sadece anne olunca sahip olunsaydı, çocuk esirgeme kurumları terk edilmiş çocuklarla dolmazdı. Demek ki o duygu tüm doğuranlarda olmuyor. O annelik duygusu dediğiniz şey aslında insanın içindeki merhamet ve sevgi duygusudur. Bu da kadın ve erkek olmak üzere bazı kişilerde vardır bazılarında yoktur. Bu yüzden bazıları çocuklarını sever, bazıları ise sevmez. Doğuranlara özel değil yani. Çok da şey yapmayın.

napicam bilmiyorum.isler cikmaz bir hale girdi
bugun normal konusuyorduk eski beyefndyle..
benimle iletisime gecmek istemedigini kesinlikle yuz yuze bebekde olsa gelmek istemedigini belirtti bnde neden byle bisey dedigini sordum soylemedi.. snrada ailesini aradim kimse telfnumi acmadi annesi acti oda okuma yazmasi yok ondan acti oda ordyms annesini neden aramsm diye agzine ne gekiyorsa soyledi.. hasta ruhlu psikopat agzi alinmayacak laflar etti..sok oldum snra babami aramis tehdit etmis falan.. ben bu adama naptim anlamadim gercekden inanamiyorum ve ailem kesnlkle aldr bu adam coxuk dogdukdan snra bile kacirir diyor. cok cekersin diyor napicam bilmiyorum

İyide beni ve ailemi arayıp sorma diyen bir adamı neden ariyorsunuz, neden halen görüşüyorsunuz?
Geri döner diyemi düşünüyorsunuz? Asla istemem diyordunuz. Öylesinemi söylediniz, veya kendinizimi kandırıyorsunuz.
O adam sizi istememiş boşanmışsınız daha neyin muhabbeti bu
Bebek için döner falanmı sanıyorsunuz
Bu saatden sonra onun size hiç bir faydası olmaz tam tersi bu hassas döneminde zararı olur, sinirlerinizi zıplatır
Siz bence bi karar verin, bu bebeği gerçekten istiyormusunuz, yoksa belki babası geri döner diye bir koz olarakmı görüyorsunuz
İstiyorum diyorsunuz ama bence çokta istemiyorsunuz çünkü her fırsatda ailem şöyle dedi eski eşim şunu dedi falan filan diye bahaneler üretmezdiniz

Allah sabır, güç, dirayet, metanet, ihtiyaç duyduğunuz bütün hasletleri versin inşaallah. Ona dayanın güvenin. O adam olmasa da herşey hale yola girer Allah ın izniyle. Çünkü bütün işlerimizi yazan çizen uygulayan sadece O

asla birlesme gbi bir durum soz konusu degil.. iletisime gecicem tabi bu durumu napicz neticede karar vermedik aldrcmmi belli degil.. bana sadece cocuk olsada yuzyuze gelmicegim deyince cildrdm sanki ben onu aldattim kandrdm yaptigi muameledn oturu...ve zaten cocuk durumunu ailesylede konscktk yarin gelceklerdi

Sanki bu bebek sende esinin geri dönecegine dair bir umut olmus. Ama olmasin. Gordugun uzere doguracaksan tek başınasın. Ona gore dusun taşın. Ha dogurunca bi babalik damari tutar ama babalık yapcagından degil itlik yapcagından.

Cok sinirlendim suan. Hayir sen niye anasını dadasını arayip su halinle hakaret isitiyosun. Ben bu rezaletin ustune gider aldirirdim. 2 cocuk annesiyim. Ama hayatin da gercekleri var bacım. O cocuk bir ömür o embesilin gel gitlerini yasıyacak. Arada gözükcek sobra gitcek. Bilmiyorum ya. Cok keskin konusmak istemiyorum. Bazen cok duygusala baglamamak mi gerekiyor bilemiyorum.

Konu aldatmak veya o bu şu değil
Adam istemiyor
Görüşmek, görmek, duymak
Sebebi neyse ne.
Bitmiş artık, kabullenin bunu.
Kendinizi ararayarak sorarak küçük düşürüyorsunuz.
Değmez! Gerçekten değmez
Bence
o arasa bile açmamanız gerekiyor
Aldır derse aldırcakmıssınız
Doğur derse o dedi diyemi doğurcaksınız
O kimki bu saat den sonra?
Hele ailesi, onlar kim oluyor!
Siz kaç yaşındasınız? Kendi kararınızı kendiniz veremicek yaştasanız çocuğu tek başına nasıl büyüteceksiniz merak ettim

Ya cok fevri konustum. Cok ip ustü bir konu. Kendinde bu gucu bulabiliyorsan yap arkadasim. Ama ben duygusal naif bi insan degilimdir fazla. Esimle kavgali oldugum bi gun cocugumun dogum gunuydu. Kendim kutladim. Aglamaktan bitap düsmustum. Dusun bosanma vs yok. Cok zor iste. Yani bir omur tek basinasin. Aldir demeye dilim varmiyo bi taraftan of ya. Buyuyunce cok tatli oluyolar.
Sen ne dusunuyorsun ?

Ya hanımlar 6 nisanda esim soğudu diye konu açmış 10 nisanda boşanmış ne ara seviştin hamile kaldın diyorsunuz kadın 8 haftalık hamile. Vallahi konuşmak için konuşuyorsunuz yaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…