Eşime bi türlü yaranamıyorum

benim eski eşim (boşandıgım) dediğin gibiydi. çunku annesi aşırı titiz ve çok guzel yemek yapardı. bana göre köylü kadınıydı. bense onlara göre sosyete kızıydım. elimden geleni yapardım, begenilmezdi. bi kere yaptıgım ayranı, kayın validem musluga doktu. nasıl bi duygu bilirim.

sonunda boşandım :) kurtuldum :)
sana katiyen bosan demiorum.
cocuk yapmakta acele etme. once sorunları coz, sonra çocuk yap.

calış ve işini asla bırakma...
bu tip erkekler duzelmez, sorunlar buyur... ama sen yine de düzeltmeyi dene...
3/5 yıl sonra... işallah demezsin de... bi aralık annesi vardı dersin...

yemek yapma evi temizleme bu evin hali ney neden yemek yok dersede dün yemek yaptım çöpe attın evi temizledim beğenmedin eee ben daha ne yapayım senin için yaptığım şey beğenilmiyorsa bende yapmam çok biliyorsan kendin yap ben neden yapayım de...

art sende onu eleştirmeyi dene evde erkek işleride vardır onları yaptır ve eleştir nasıl birşey olduğunu anlasın eşinde..

Canım daha yeni evlisin bu kadar alttan alıp da tepene çıkarma derim.Benim eşim bunları bana yapsa kıyameti kopartırım.Bence sen bugün yemek yapma ve sessiz kal bırak o gelsin senle konuşmak için o sana yemek yok mu diye soruncaya kadar yemek pişirme sorunca da yapıyorum beğenmiyorsun çöpe atıyorsun o yüzden gerek yok de ya kendi yapsın yada bundan sonra dışardan söylesin.Temizlik,Ütü bırak yapma sorarsa da yapsamda begenmiyorsun o yüzden yapmadım dersin ütüsünü de kuru temizlemeye götürsün sende arkadaşlarınla görüş iş ara kendine....3 aylıkken bunları yapan 3 yıl sonrasını düşünemiyorum bir de canım benden sana tavsiye eşin düzelmeden çocuk düşünme sakın

Son düzenleme:

"Yaranamazsınız" tabi hanımefendi, buyrun nedenleri:

1. "Eve yardımcı alalım dedim ama benim ne işe yaradığımı sordu." Bunu aynen bu üslupla ifade ettiyse kusura bakmayın, sizi "eşi" olarak falan görmüyor. Sizi çamaşırını, bulaşığını, ev işini yapan bir hizmetçi gibi görüyor. Hatta böyle bir görmüyor. Böyle görse sesi çıkmayacak yaptığınız işlere, o size "saygısızlık" ediyor.

2. "Üniversite mezunuyum maddi imkanımız yerine çalışmama gerek duymadı." Çalışıp çalışmama kararı verirken karşılıklı fikir alınabilir, ama ona göre karar vermek de nedir? Üniversiteyi okuyan siz, karar veren o. Sizin fonksiyonunuz nedir bu arada? Maddi durumunuz yerinde olabilir ama insan yeri geldiğinde ailesine bile yük olmaktan çekinirken, bir başkasına eş bile olsa sırtını ne kadar dayar? Evlilikler öyle filmlerde görüldüğü gibi sonsuza kadar mutlu huzurlu olmuyor, insanlar aldatıyor, hakaret ediyor, sizin evliliğinizde olduğu gibi "saygısızlık" ediyor. Ee o zaman ne olacak?

3. "Eşimin gözünde eş değilim." Doğru teşhis etmişsiniz, çünkü size saygı duyduğunu düşünmüyorum ben. Lütfen, eşinizin size saygı duymasını istiyorsanız önce siz kendinize "saygı" duyun. Ev hanımı da olsanız bütün yükün omuzlarınızda olması doğru değil. Yardım edebileceği ölçüde yardım etmeli. Bırakın bütün işlerini yapmayı. Bugün yoruldum yemek yapmadım deyin, kendisi yapsın. Bırakın koskoca adama bakıcılık etmeyi. Ne güzel, üniversite bitirmişsiniz, devamını getirin. Evde oturduktan sonra ne anlamı kaldı o okulun? Kendi paranızı kazanın, kimseye muhtaç olmayın. Yaptığınız yemeği çöpe dökmek çok büyük bir saygısızlıktır, kırılmakta çok haklısınız. Ancak şunu öğrenin ki eş demek birinin birine hizmet etmesi demek değildir, birine yaranmak zorunda olmak demek hiç değildir. Sizin yerinizde olsam önce kendime saygımı kazanmaya çalışırdım, baktım düzelmiyor (ki pek düzelecek gibi durmuyor eşiniz) kimsenin hakaretini, saygısızlığını çekmezdim. Mutlaka ki zorlukları vardır ama bu hayat da sizi pek mutlu ediyor gibi görünmüyor. Bence daha fazla zaman kaybetmeyin, bir an önce çalışmaya bakın.

inanmıyorum yaa demek ki o zamanlardan belliymiş ne kadar süre görüştünüz evlenmeden önce

Nişanlılıkla beraber 8 yıl sürdü ilişkimiz çok uzun zaman olduğu için bitmedi hep sorunlarımız vardı aslında ama ne kadar ayrılacakta hep barıştık suç bende yaa hiç olmayacaktı bu evlilik düğünden 1 hafta öncesine kadar daima sorun vardı

Teşekkür ederim yorumunuz için..aileler arasında kültür farkımızda var.kayınvalidemle aramızda bir sevgi bağımız yok ama kendisine asla bi terbiyesizliğim olmadı ama onada yaranamıyorum eşimede yaranamıyorum.çocuk zaten şu anda düşünmüyoruzda resmen sayelerinde kişiliğim değişti herşeyde sessiz kalmaya başladım ve biriktikçe kaldıramıyorum. Önce kendimi toparlamam gerekli kendi ayaklarımın üzerinde durmam gerekli çok sağolun.

8 yıldır sorunlar olmuş belliymiş demek ki böyle olacağı :26:

8 yıl da az değil kii yaa hiç mi düzelmemiş en güzel zamanlarınız üzüntüyle geçmiş bence yorum yapan arkadaşları dinleyin ve bugün ne yemek ne temizlik ypmayın zaten her yolu denemişsiniz fayda etmemiş bir de böyle yapın bakalım :26:

Evli değilim içimden geçen boşanın demek ama sanırım evli olunca bu kadar kolay olmuyor. Madem ne yaparsanız yapın beğenmiyor yapmayın o zaman.Yapsanız da yapmasanız da bu adam sizi huzursuz edecek.En azından hem yorgun hem huzursuz olmayın.Böyle terbiyesizlik olur mu yaa

Söyledikleriniz hepsinin farkındayım.eşimle tek sorunlarımızda bunlar değil bende biliyorum ve ben hayatım boyunca hiç bi zaman böyle birisi olmadığım halde resmen bastırılmış sindirilmiş hissediyorum kendimi.ben ailemden gördüğüm evlilik hayatını istedim oysa bambaşka bir hayat sürdürmek istedi.aslında çok büyük sorunlarımız var ama ben sessiz kalıp sineye çektim.ama sürmüyor bi şekilde olmuyor.işte bu yüzden ailem dahil hiç kimseyle yaşadıklarımı paylaşamıyorum çünkü ben bu değilim. Bir kez daha kendime bile söylemeye korktuğum şeyleri söylediğiniz için size teşekkür ederim. Çünkü kendime gelmek zorundayım artık.

Son düzenleme:

herşeyi olduğu gibi bırak,hiçbirşey yapma.Verebileceğin en büyük tepki budur.Bak sana bir abla tavsiyesi.Kimseye ama hiç kimseye,kendini yıpratır derecede beğndirmeye çalışma.Yaranmaya çalışma.Sen bu şekilde devam edersen,kocanın gözünde temzlikçi olmaktan ileri gidemezsin.Kendini 5 yıldızlı otel müşterisi mi zannediyor.Benim diyen kadın bile,yeri gelir yorgun olur,halsiz olur,hasta olur,içinden birsey gelmez yapamayabilir.Yemeği çöpe atmak demek ne ya.Bu nasıl bir terbiyesizlik,nasıl bir insan aşağılama.Allah'tan da mı korkmuyor.Annesi,aşçılıkta sertfika mı almış.İnsan yemeğim pişsin,evim temizlensin diye evlenmez.Yüz göz olmuşsunuz.Kendine bunu yaptırma.O evin hizmetçisi değil,hanımı olduğunu önce kendin kabul et.Sonra kocana kabul ettir.

Eşiniz kendine eş değil evine hizmetçi almış anladığım kadarıyla
Boşverinsene yıpratmayın ve parçalamayın kenidinizi bu kadar hayır ne gerek var beyenmiycek sonuçta ,en azından yorulmamış olursunuz...

Son düzenleme:
Bu adam sizden vazgeçiyor galiba.Derdi neymiş?Hizmetçi gibi kullanmak filan mı istiyor!Çok ayıp çok saygısızca.İki aydır ütü yapmıyorum ben,ağzını bile açmadı.Ütücüye veririm diyor.Evi de haftada bir temizliyoruz beraberce.

Ne demek yemeği çöpe dökmek filan valla o tabağı geçiririm onun kafasına hizmetçi ya da aşçı değiliz ki biz beğendi mi kızsın bağırsın ki onlara bile bağrılmaz yemeği çöpe dökülmez uyarılır dikkat etsen biraz iyi olur denir tuzl yağlı yapmışsın hayatım dikkat et olur mu der. Giyecek giysisi varsa birikmiyorsa daha ne. Benimde eşim bazen yağlı tuzlu bulur yemekleri evet ilk evlendiğimde baya tuzlu yapıyordum bekarken annem bile şikayetçiydi bundan ama düzelttim eşimde hiç öyle yememezlik yapmadı hele çöpe dökmek imkansız yani. Kendin hizmetçi mi almış ki konuşun siz de susmayın ben hizmetçi değilim elimden geleni yapıyorum beğenmiyorsan güzellikle söyle evde ne eksik var ne temiz değil söyle neyi yapamıyorum beğenmiyorsan kadın al yaptır de yani ve bir an önce iş bul çalış canımm..

sen pissen ben kokmuşum o zaman
ayrıca yemek dökmenin nezaket boyutunu geçtim günahtır yaa

Bence ev isi bahane. Esinin sorunu farkli.cunku insan sevdiginin elinden zehir olsa yer ki sen anlattigina gore cok hamarat bir kadinsin.

çok üzüldüm, çok kızdım
herşeyden önce saygı olmalı.. eşinin bu yaptığı büyük saygısızlık ki siz tazecik evlisiniz daha
bunların gözüne batmaması lazım.. kaldı ki sen gayet dört dörtlük yapıyomuşsun herşeyi..
insanız.. yeri geliyo yoruluyoz yeri geliyo üşeniyoz işleri aksatıyoruz.. her daim asker gibi hazırolda duramazsınız ya
daha yeni evlisiniz, eşinizin bi an önce değişmesi lazım yoksa böyle biriyle hayat çok zor olur
bi süre gerçekten bişey yapmayın.. mutsuz durun.. anlasın yaptığının ne büyük saygısızlık olduğunu

canım kardeşim senin anlattığın bu durum maddi geliri iyi özgüveni yüksek erkeklerde görülür
seni vazgeçilmez görmüyor yani
kesinlikle sakin bir dille konusarak rahatsız olduğun şeyleri ben dilini kullanarak anlat
onu suçlamadan hissettiklerini anlat.''emek verip yaptığım şeyleri çöpe atınca kendimi değersiz hissetim ,bana zaman tanı bu davranışlarının sana olan sevgimi saygımı azaltmasından korkuyorum....''gibi .yani sen şunu yapıyosun bunu yapıyosun değil yaptığı hareketlerin sana hissettirdiklerini anlat

kesinlikle iş bul
dünyanın binbir türlü hali var ayaklarımın üzerinde durmalıyım de eşine
kazandığın para ile yardımcı alırsın
çalışmayan eşi köle gibi görür erkekler
ayrıca ev işlerini elinden geldiği kadar yap öyle paralama kendini takdir bekleme
Allah yardımcın olsun

cnm bak bence birgun onun haberi olmadan disardsn ev yemekleri yapan bi yerden yemek al sen yapmis gibi koy masaya yine ayni seyleri solerse adam sana giciklik yapiodur ama bu sefer begenirse gercekten yemeklerini sevmiyodur ama tabi yinede uslubu bu olmamali begenmese bile cok yanlis bi tavir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…