Eşime bi türlü yaranamıyorum

evlılıgınız başından nasıl gıderse oyle devam eder..bılıyorumkı bende senın gıbı kalırdım evlılıgımın yenı yılları olsaydı..ama şimdı yapsa böyle bırşeyı...yemek yapmak şöyle dursun...dışarıdan sıparış eder afıyetle yer yedırırdım..onudamı begenmedı her defasında başka bır yemek yerı secerdım.. olmadı..yemek yapmaz kendısının gelirken begendıgı şeylerı getırmesını soylerdım..sıze senı nıye aldım derse...... senın hızmetını gören bırı vardı zaten ..neden evlendın ben sorayım sana ...dersın..soyledıklerın dıkkate alınmıyorsa getır onune bır yemek kaşığıyla yaptığın yemekten beğenmezse tamam tatlım sen o halde gec şöyle ben yıyeyım ..yazıktır cope atılmasın burnumdan getırme de ve afıyyetle ye..allahım ya..daha neler yazasım varda neyse...

Şımarıklık mı erkeklerin bu yaptığı?
Birini daha tanıyorum çünkü, mercimek sevmez diye evde pişmez.
Yumurta yaparken iyice pişireceksin sulu kalırsa midesi bulanır.
Karnıbahar, kapuska (lahana yemeği) kısacası kendisinin sevmediği hiç birşeyin evde pişmesine izin vermez.
Peyniri sert sever, eve sertten başka peynir alınamaz.
Tv' de onun istediği program izlenir her zaman, ya artık babaları eve gelmeyince çocuklar '' oleyy bu akşam babam gececi '' diye seviniyor.
Huy mu bu acaba? :26:
Allah eşine ve 3 çocuğuna sabır versin ne diyeyim..

hayret bişey ya seni evine köle ol diyemi almış eş ol diyemi. bırak iş falan yapma bakalım 1-2 gün yemek temzilik niye yapmıyorsun dediğinde beğenmiyorsun yapıp kendimi yormama ne gerek var dersin.. tabi dozunu fazla kaçırma dikkatli ol.. allah yardımcın olsun..

Butun genç kızlara tavsiyemdir; evlenmeden önce geçirilen surenin de önemi vardır tabii, ama en cok saygının önemi vardır. Bir ilişkide, diğerinin birey olusu kabul edilmiyor ise, o ilişki bitmeye mahkumdur. Surekli ayrıl barış ilişki yurumez. Siz arkasından itseniz de bir yerde kalır, devam edemez.

Bizim de aileler arası kultur farkı vardı; ailesini değil, oğlunu alacagım dedim. Dedim de "o oğlanın o ailede yetiştigini" dusunemedim.
Tabii kazık yedikce, tecrube ediniyor, olgunlasıyor insan. O zamanki olayları yasamasaydım, şimdiki aklım olmazdı :)
Zamanla odaya cekilip usul usul aglayacaksın... Kimse seni anlamayacak, sevgisiz kalacaksın.
Ailem bana destek oldu, hep arkamda durdu. Çocugumda vardı maalesef...

Sizde onun maaşını beğenmeyin! Giydiklerine laf edin. Bu nasıl bi renk uyumu deyip garipseyin misal.. Ya da takıntısı varsa onun üstüne gidin..Saçına tırnağına şoförlüğüne vs vs.Pardon canım da yaptığı terbiyesizlik altta kalma..Ne yaşadığını bilsin yoksa bu tip erkekler konuşmaktan anlamazlar..Anası pek şımartmış belli

Teşekkür etmesi gerekirken bide üstüne kabalık yapıyo ..yemek konusunda madem bi boş günü varsa eğer bi günde sen yapta ben yiyim diyin şaka yollu sizde ona hiç olmamş falan gibi tepki verin belki size yaptığı kabalığı anlar...
Ev işi konusunda da daha ne yapcaksınız yani boşuna kendinizi üzmeyin yıpratmayınnnn çok biliosa kendisi yapsın anlattığınız kadarıyla güzel bir ev kadınısınız bence ev kadını olmakta beceri istiyo herkes bunu beceremiyo ciddiyim ne pasaklı ne dağınık insanlar var ..Eşinizle bunları konuşmayı çalışın bi kahve yapın oturunn inşallah en kısa zamanda huzur bulursunuz

valla senin kocan dayak istiyo bence terbiyesiz ya
sen çalışmadığın için gidemeyeceğini biliyo canı nası isterse öyle davranıyo
aklın varsa hemen iş bul kendine bu adamı ömür boyu çekebileceğini sanmıyorum

Eşinin bu davranışı senin ona verdiğin yüzle alakalı...Vallahi hiç yıpratma kendini o kadar da taviz verme eşine. Taviz vermeyince neler oluyor biliyormusun..artık eşin şunu yap bunu yap demiyor kalkıyor kendisi yapıyor ve hiç şikayet etmeden. Beğenmiyorsan buyur sen yap biz yiyelim de. Yaptığı hakaretten başka bişey değil ama düzeltmek senin elinde. Çalışma konusuna gelince o kadar üniversite okumuşsun, emek vermişsin sadece para kazanmak için çalışılmaz ki, sosyal hayat için en gerekli araç. Sakın ev hanımı olma inan yaşlanırsın üzme kendini herşey yoluna girer elbet.

yemegi cope dokmek nedemek ya begenmiyorsa kendi yapsin
siz herseyi fazla yaptiginiz icin esiniz Boyle yapiyodur bukadar kendinizi yipratmaya ne gerek var
ben dedim esime begenmezsen kendin yaparisin diye saniyorum oyuzden pek begenmedigi bisey gormedim
kesinlikle bikac gun hic bisey yapma ne yemek ne utu nede herhangi bisey bak nasil pisman oluyor ozaman anlar evin nasil Temiz oldugunu yemeklerin ne Kadar guzel oldugunu

çok takıntılı birisiymiş cnm kocam gerçekten.peki sen bekarken nişanlıyken felan bu özelliğini farketmedin mi hiç ? o zamanlarda var mıydı böyle beğenmeme huyu :/

bendede tam tersi.eşim yaptırmıyor hiçbişey.
yanlış anlamayın beni kolladığından yada bana kıyamadığından değilde temizlik yaparken evi komple darmadağın yediyorum ayrıca onuda çok rahatsız ediorum, şurdan kalk, burdan kalk, şöyle geç bu tarafa geç, gel şurda yardım et.
özledim kedi kafalı ousçuğumu

bence hiçbirşey yapma.sen sustukça daha çok üstüne gelecektir.
yapsamda zaten beğenmiyorsun ki neden yorayım kendimi de

Son düzenleme:
ilk mesajı okudum devamını getirmeye dayanamadım. iş bulsam falan diyorsun ya iş de bulsan bu adam farklı davranmaz. bu sefer de para kazanmaya mecbursun gibi davranır hem dışarıda hem içeride köle gibi çalıştığınla kalırsın. kişilik meselsi bu. ben çalışmıyorum hiç çalışmadım ama eşim bana bu şekil davranamaz.

eğer bu adamın kişiliği buysa işin zor yok değilse bu sıralar böyle davranıyorsa bir derdi vardır ne olduğunu anlamaya çalış.

yerinizde olsam bir ise kesinlikle girerdim
ve eve sürekli asci,temizlikci,simitci kahveci gazozcu
ve hatta son ütücü alirdim
kusura bakmain cekilmez
sizin esinizi memnun etmeniz cok zor

Hatayı eşinizde değil kendinizde aramalısınız.
Siz mükemmel kadın olmaya çalıştıkça hep daha fazlasını istemiş.
Siz onun her dediğini yapıp evi kırklayınca size madalya takıp kıymet bileceğini
sanıyorsanız yanılıyorsunuz.

Bence önce kendinizi bir takım işleri yapmayarak geri çekin.
Orasının ortak yaşam alanı olduğunu, sizi de annesi yerine koymamasını gerektiğini söyleyin.
Size ne yapacağınızı söylemesine, sizi yönetmesine izin vermeyin.

Hem bir işin ucundan tutmuyor hem de hem şeye burnunu sokuyor.
Klasik emirci bir erkek tipi.
İşiniz zor ama törpülemek zaman ister...

yuh
bence asla bir daha aklı başına gelene kadar yemek yapma.
onun çöpe döktüklerini bulamayanlar var.
madem beğenmiyor girsin mutfağa kendi yapsın.

çok sinirlendim eşine arkadaşım, madem yapsan da yaranamıyorsun, yapmasan da ben olsam yapmam ne yemek ne temizlik.

her erkegın içinde bırazcık bu huylar vardır... ama senınkısı asırı.... gıcık bı tıp... umarım düzelır yoksa adamı delı eder bu tıpler....

Merhaba,

Bence üc ayda bu duruma gelmeniz cok sasirtici. Evlenmeden önce de böyle begenmeyen, olmadik seylere burun kiviran birisi miydi? Anlattiklariniza göre ben ortada bir sorun görmüyorum. Yani hatta benden kat kat temizsiniz. :) 2 günde bir ev temizlemek ve her hafta dip köse temizlik yapmak mi? Her hafta nevresim takimlarini degistirmek ve her ay camlari silmek mi? Ben kis boyu cam silmiyorum mesela, onunla mi ugrasacagim yagmur yagiyor zaten sürekli :) Evi de haftada bir temizliyorum. Normalde evi de esimle birlikte temizleriz, bazen yemegi o yapar, bazen ben, bazen birlikte yapariz. Ben calismiyorum okuyorum hala, esim calismasina ragmen yardim ediyor sürekli. Bazen kendi kiyafetlerini acilse kendisi ütülüyor. Hatta ben ütüleyeyim diyorum bazen, yok gerek yok diyor. Bazen kendi kendime temizlemek daha iyi oluyor.Yavas yavas dip köse temizliyorum, esim buna kiziyor. Hele senin calistigin kadar ev icin calissam, kendini cok kötü hissederdi herhalde, ki bir kere cok bir sey yapmama ragmen "sen evin hizmetcisi degilsin" demisti, ben cok sasirmistim.

Esinizin emege saygisi yok malesef bu da cok cok zor bir durum. Bence madem üniversite mezunusunuz durmayin evde, maddi durumla alakali degil zaten, siz kadin olarak birey olarak kendi kendinizi idare edebilin. Üstelik sizin kendinize göre ugraslariniz olunca, burun kiviramaz. Eve temizlige yardimci birini bulursunuz, calisan bir kadinim ancak bu kadar dersiniz. Üstelik size yardim etmeden burun kivirmasini ciddi ciddi elestirmelisiniz. Yemeklerinizi begenmiyorsa, o zaman aksamlari birlikte internetten tariflere bakarak yemek pisirin. Hem eglenin hem birlikte ögrenin ama yemegi cöpe dökmek nasil bir saygisizliktir?

Umarim en kisa zamanda is bulursunuz ve esinize "hayat müsterek" diyerek karsi cikarsiniz.

Hepsini gectim, sizin yardimci tutalim önerinize "sen ne ise yariyorsun" diye cevap vermesi. Klasik tipik erkek modeli; kadin evin hizmetcisi. Kabul edilir bir sey degil bu!

Son düzenleme:
bu modelin bi benzerinden bende de vardı bi keresinde annemin böreği seninkinden güzel demişti çok ağlamıştım daha yeni evliydik
bi kerede pilav yapılcaktı ben yapim dedim kaynanam oğlum benden başkasının pilavını yemez dedi onada çok üzülmüştüm

Ama artık annesinin yemeklerini beğenmiyor alışmışım o kötü yemeklere senin yemeklerinin değerini anlayamamışım diyo :))))
ama ben çok yıprandım aynen temizliğimi beğenmezdi ama kendisi pisti o öyle beğenmedikçe yapasım gelmezdi inada binerdim daha kötü olurdu zamanla değişti o beni takdir ettikçe isteğim artıyo Allah yardımcın olsun arkadaşım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…