Eşime bi türlü yaranamıyorum

en güzel tepki: elinizi hiçbir şeye sürmeyin. yatın kitabınızı okuyun. acıkınca domates peynir çay yiyin, eşinize de sen de ister misin diye sorun. bu ne yahu hizmetçi diye mi aldı sizi ya? evlenmeden önce böyle yemek yapıp birlikte yediğiniz falan olmuş muydu? o zaman nasıldı?

sen pissen ben kokmuşum o zaman
ayrıca yemek dökmenin nezaket boyutunu geçtim günahtır yaa

arkadaşım mesajda beğendiğim kısım "ayrıca yemek dökmenin nezaket boyutunu geçtim günahtır yaa" kısmıydı. Sen pissen ben kokmuşum o zaman kısmını sonradan gördüm, aman yanlış anlama olmasın diye özellikle belirteyim dedim

Yazdıklarıni okuyunca sanki kendi kocami başkasından dinliyor Gibi oldum bende senin gbi elimden geleni yapıyordum ki ozmn calisiyordm şimdi hamilelikten dolayi calisamiyorum butungun evdeyim ama tembellikten başka birşey gelmiyor içimden nasolsa yaranamiyorum.esimde simetri hastaligi da var bu insanlar takıntılı psikolojisi bozuk ve babasida annesine boyle kötü davranıyor

eşin eş değil hizmetçi sanıyor sanırım seni.
bu ne saygısızlık hele yemeği çöpe dökmesi hakarettir bana göre.
arkadaşım sende her ay cam silme .kendi canın can değil mi ?
madem beğenmedi tutuştur eline bezi gel beraber yapalım de.

kendini değersiz görme ,görmesine de müsade etme..

lütfen karşına al konuş.

Eşinin hareketlerinde seni ev işinde sıkıştırıyor ezmeye eziyet etmeye cezalandırmaya çalışıyor diye artniyet sezdim
yanlızca Evlenmemişde işe eleman almış gibi davranmıyor üstüne memnuniyetsizlik saygısızlık yapıyor.

Herkesin yazdığı gibi bencede otur bi konuş derdini dinle ve çalışma belliki ağzınla kuş tutsan yaranamayacaksın.

Oyunbozancım, eşinin tavrına anlam veremedim. Sonuçta emek veriyorsun ve yaptıkların az buz şeyler de değil. Yemeği çöpe atmak da ne demek oluyor . o beğenmedikçe sen daha iyisini yapmak için kendini yıpratma canım, madem beğenmiyor kendisi yapsın yemeğini, kötü konuşmak istemiyorum ama bu yaptığı nankörlüğe giriyor

yemeği çöpe dökmek nedir,nasıl bi kişiliktir bu anlamadım.olabilir beğenmeyebilirsin dersin canım eline sağlık ama beğenmedim yiyemicem.zorla yediricek hali yok kadının.hangimiz doğuştan aşçıyızki Allah aşkına.insan zamanla öğrenir,bismillah daha 3 ay olmuş ya.çok gıcık oldum kocanıza.resmen hizmetçi aldım sanıyo bu adam(kusura bakmayın adam kelimesi için).
çalışırsanız dahada üstünüze gelir bence,çalışıyosunda evi boşladın diye.takıntılı belliki.adamakıllı konuşun ama haklı olan tarafın siz olduğunun bilincinde olarak konuşun derim.anlarsa tabi.Allah kolaylık versin size...

Eşinin sana saygısı yok bikere onu geçtim de, nimete de saygısı yok... Yemeği çöpe dökmek ne demek ya:26:
Çok üzüldüm, şok oldum. Allah size sabır versin, eşinizi de ıslah etsin...

Bence ev isi bahane. Esinin sorunu farkli.cunku insan sevdiginin elinden zehir olsa yer ki sen anlattigina gore cok hamarat bir kadinsin.

Bendede haklı olabilirsiniz çünkü basitinden zoruna hiç birşeyi beğendiğini görmedim yemeklerin ki yukarda Allah var yenmeyecek gibi değiller

bulmuşta bunuyor beğefendi millet yemek yapmıyor evine yapsada adam mutfaktan kendi alıyor sen yapıyosun bide döküyor çok üzüldüm bende iyi yemek yapamam ama hiç dökmedi kötüde olsa yedi güzel değilse söyledi sor nasıl yapıldığını öğren zamanla herşey oturur dedi ben bunlara bile kırılırdım beğenmiyor diye yemek dökmek son nokta olmuş

Peki siz eşinizde sorununuzu çözebildiniz mi? Bu arada bebeğinize sağ salim hayırlısıyla kavuşmanızda dilerim :) benim eşimin babasının annesine kötü davranma gibi bir durumu yok evliler beraberler ama sanki 2 farklı hayat yaşıyor gibi onlarda durum biraz farklı evli normal bir çift gibi değiller pek.ben artık yaranmaktan da geçtim zaten kendisi bilir daha 3ay da kendimi yıpratmakla kendime eziyetten başka birşey etmedim çünkü

Sen hep ona yönelik davranıyorsun çünkü
O da fazla havaya girmiş

' Durumumuz iyi diye çalışmama gerek duymadı. ' demişsin
Çalışıp çalışmamak senin tercihin olmalı
O karar veriyo sen uyguluyosun

O yemek beğenmiyo, sen daha güzelini yapmaya çalışıyosun
Beğenmiyosa, mutfağın yolu belli

Çok büyük bi terbiyesizlik yaptıgı sanki yemek şirketinde çalısıyosunda patronun begenmıyo çöpe döküyo.. Oldu canım ya ne buluyosa onu yicek mecbur begenmıyosa kapı orda cıksın dısarıda yesin .. daha 3 aylık evlisiniz ne derece dogru bilemedim.. evlenmeden önce böylemiydi sonradan mı degistii .....

bence sen elinden geleni yapıyorsun
eşin erkeklik egosunu tatmin ediyor aklınca böyle böyle seni alıştıracak herşey sadece onun istediği ve izin verdiği gibi olacak
çevremde böyle örnekler çok al karşına konuş,kendisi herşeyi mükemmel yapıyormuymuş bi sor.....

Temizlik takintisi olabilir, ama yemek cope gidince agir olmus. Bunada sanirim sessiz olusunuz imkan saglamis. Ara sira evin hanimi, esinizin karisi degide BEN de varim BEN olayim deyin kendinize ve esinze. Mesela bugun yoruldum utu yapamadi. Bugun canim supurmek istemedi, bugun benim bu yemegi canim istedi sen begenmeyebilirsin bence disarda yiyip gel kotu yemek yemene gonlum razi olmuyor ben yemekerimi yerim de. Kirmadan politika oldugunu hissettirmeden.
Asla kimseye yaranmak icin kendini hirpalama kendin ol, yoksa hicbir benligin almadan degersiz bi kosede kalivermissin.

Eşine de ki
O yemeği bulamayan insanlar var
Misafirler bile çok beğenip yiyo
Sen bi de döküyosun, Allah vermiş bunuyosun
Derdin varsa söyle, yoksa da keyfin bilir

Madem döküyosun, sana tabak hazırlamama gerek yok
Ben yerim
Sen ister dışardan bişeyler söyle, istersen kolları sıva mutfakta bişeyler yap

8 yıllık ilişkide bu adam kesin kendini belli etmiştir de sen nasıl olsa evlenince geçer deyip evlenmişsindir çünkü hep böyle olur.

Ben olsam bu adama yemek yapmam. Yemeği yapar kendime bi'tabak alırım sorarsa sen nasılsa yemeyip nimeti çöpe döküyosun derim.

Az yesin de uşak tutsun diye bi'laf vardır. Bu kadar olaydan sonra yatak odanızda nasıl sorun yok orası da çok garip. Adam seni aşağılamaktan bi'hal olmuş resmen.

Birde calissanda calismasanda kendine olan guvenini kaybetme sanirim surekli elestiri aldikca esinize karsi kendinize olan guveniniz kaybolmus.

eğer annesinin yemeklerını sevıyorsa bırgun kayınvalıdene gıt yemeklerı yapın beraber ama söz al sakın söylemesın kayınvalıden surprız yapıcam benım yemeklerı sevmıyor dıyın zaten sana öğretecem öğüt verıcem dıye yapıverıır bakalım annesınn yemegıne ne bahane bulacak eger bulursa sana garezı vardr bulmazsa yemeklern kötüdür..

ama yıne bahane bulursa o zaman anasından emdıgı sutu burnundan getır töbe elınıde bir işe sürme...

Aynı modelden bende vardı bi tane...
3 çeşit yemek yapardım, eve gelir başka bir şey isterdi...
Kahvaltıda yumurta biraz fazla pişmiş diye, masayı devirirdi...
Yemeğin salçası fazla kaçmış diye çöpe dökerdi...
Evlenmeden önce yemek yapmayı bilmediğimi söylemiştim. Ben biliyorum sorun etme bunları demişti... :)
Akşam çıkardığı çamaşırı ertesi gün yıkanıp ütülenmiş olarak isterdi...
Paraya ihtiyacımız yok diye çalışmama müsaade etmezdi.

Uzun uzun anlatmayayım.
Düzelmeyecek...
Ne olacak biliyor musun? Her geçen gün sen kendinden uzaklaşacaksın..
Kızmasın sinirlenmesin diye hep onun istediği şekilde davranacaksın...
Özgüvenini kaybedeceksin...
Yok olacaksın...

Kurtulursun bir an önce inşallah...
Kendi kıymetini bil, kendine değer ver.. Eminim yaptığın yemekler güzeldir.
Sorun sende ya da yaptıklarında yapamadıklarında değil...
Sorun eşinde.. Bir eksikliği var ve bu şekilde bastırmaya çalışıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…