• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşime çok mu yükleniyorum ?

Çünkü insanlar öğretmen olmak avukat Dr vs olmak için gecelerini gündüze katıyor 4 -7 yıl lisans vs vs hariç ömürlerinden harcıyor
Benimde kuzenim her girdiği yerde üniversite mezunuyum der dururdu bir gün hangi bölüm ne okudunuz mesleğiniz nedir diye bir sordu kem küm etti
Diğer kuzenim süt ve süt ürünleri dedi
O günden sonra bir daha üniversite okudum demedi

İki yıllık üniversite mezunuyum demeli bence
Çünkü 4 yıllık dendigi zaman yaş vs insan bu nasıl oluyor ki deyip sorar
Benim de lise arkadaşım beni ve bir kaç arkadaşı ezmek için görüşmeler de vs ben üniversite okudum vs der dururdu
Okuduğu bölüm iki yıllık süt ve süt ürünleri:)) yazık hava attığını düşünsün diye ses etmezdik
Yani bence de belirtilmeli. 2 yıllık ya da önlisans mezunuyum denmeli ama direkt üniversite mezunuyum diyenlere hayır sen üniversite okumadın demekte yanlış. Bende önlisans mezunuyum ve pişman değilim. Çünkü önlisans olarak atanmak lisansa göre daha kolay. Eğer hatrı sayılır bi meslek okunmuyorsa lisans mezunu olmakta çok bi meziyet değil bizim ülkemizde. 🤷🏻‍♀️

Onlar zaten öğretmenim avukatım diyorlar ben öyle birşey demiyorum zaten. O zaman işletme okuyanda aynı sen psikolojide psikoloji okuyan ilk 30 binle giriyor işletme 300 400 bine çıkıyor o zaman onlarada haksızlık işletme okuyanda üni mezunuyum demesin. Doğru bulmadım hanımefendiyi.
Sektör arası farklar heryerde var öğretmenler bile aynı almıyor bunun için birşey yapamayız ki
Sizin 27 yaşında 6 yıllık evli olup üniversite mezunuyum demeniz durumunda insan bu nasıl oluyor diyebilir çünkü 22 yaşında bitse 1 yıl da atanilsa evlenilse vs hesap tutmuyor ama hem evliydim hem okudum deseydiniz tamam der geçerdi herkes
İlk 3 yıl ders çalışıp atanabilirdiniz açıktan okumak yerine
Yine kendi hayatınız ama yanlış tercih ve zamanlama seçimler yapmışsınız

Aslında üniversiteye takılınmadı .İki de bir ben eşimden daha yüksekteyim dediğiniz için söylendi size o söz.
Yooo hiçte bile durduk yere kalkıpta böyleyim demedim. Biri bana bu konuyla alakalı örnek verdi ben eşimden daha yüksek okul bitirdim dedim yorumuna ithafen. Ezsem eşimin ne mezunu olduğunu da söylerdim ya da konumda belirtirdim. Ben bu tarz durumları önemsemiyorum karakter daha önemli.

Abim öğretmen doktora yapıyor. Kuzenimde öğretmem. Üni mezunu dememin bu kadar devlet meselesi haline geleceğini düşünmemiştim hanımlar kusura bakmayın😃
abiniz kadın mı?

yok bence devlet meselesi bir durum yok, bence çoğu üniversite de üniversite değil zaten, ama isteyen istediğini desin.

demekle iş bitiyor mu? konuda üniversiteyi maaş ekseninde konuşuyorsak
iş bulamıyorsan bulduğun işte 30 bin alıyorsan ne okuduğunun ne önemi var tam olarak?

yok maaş değil de yaşam kültürü, bilinç ekseninde konşuyorsak
"eşim bütçe yapamadı" "x krem aldı" diyorsunuz, o bütçe yapamadı siz neredesiniz bu sırada? eş 1 gereksiz alır 2 gereksiz alır, biter o noktada...gerçekten gereksiz almakla bu maaş yetmiyorsa karı-koca ortak şekilde bütçeyi yoluna koyarsınız.

kaldı ki siz eşsiz dışarı çıkamıyorsunuz
eşsiz bişey alamıyorsunuz
kendiniz spora gidemiyorsunuz ya da yürüyemiyorsanız neyse, kendiniz yahu, ne anladım ben okuduğunuz ya da okumadığınız üniversiteden?

Yani bence de belirtilmeli. 2 yıllık ya da önlisans mezunuyum denmeli ama direkt üniversite mezunuyum diyenlere hayır sen üniversite okumadın demekte yanlış. Bende önlisans mezunuyum ve pişman değilim. Çünkü önlisans olarak atanmak lisansa göre daha kolay. Eğer hatrı sayılır bi meslek okunmuyorsa lisans mezunu olmakta çok bi meziyet değil bizim ülkemizde. 🤷🏻‍♀️
Orası öyle ama bazısı bunu abartarak ve ezmek maksadıyla yapıyor bunun söylenmesi gerekiyor bazı zamanlarda

Sektör arası farklar heryerde var öğretmenler bile aynı almıyor bunun için birşey yapamayız ki
Sizin 27 yaşında 6 yıllık evli olup üniversite mezunuyum demeniz durumunda insan bu nasıl oluyor diyebilir çünkü 22 yaşında bitse 1 yıl da atanilsa evlenilse vs hesap tutmuyor ama hem evliydim hem okudum deseydiniz tamam der geçerdi herkes
İlk 3 yıl ders çalışıp atanabilirdiniz açıktan okumak yerine
Yine kendi hayatınız ama yanlış tercih ve zamanlama seçimler yapmışsınız
Kız ben anlatamıyorum herhalde örgün okudum bekarkennn 18 yaşında başladım 20 yaşında bitti 21 yaşında özel sektöre girdim 22 yaşında evlendim 5 buçuk yıllık evlityim ayyy 😀😀 şimdi de açıktan tıbbı sekreterlik okuyorum kpss puanımla çift tercih hakkım olsun diye

Kız ben anlatamıyorum herhalde örgün okudum bekarkennn 18 yaşında başladım 20 yaşında bitti 21 yaşında özel sektöre girdim 22 yaşında evlendim 5 buçuk yıllık evlityim ayyy 😀😀 şimdi de açıktan tıbbı sekreterlik okuyorum kpss puanımla çift tercih hakkım olsun diye
Anladım

abiniz kadın mı?

yok bence devlet meselesi bir durum yok, bence çoğu üniversite de üniversite değil zaten, ama isteyen istediğini desin.

demekle iş bitiyor mu? konuda üniversiteyi maaş ekseninde konuşuyorsak
iş bulamıyorsan bulduğun işte 30 bin alıyorsan ne okuduğunun ne önemi var tam olarak?

yok maaş değil de yaşam kültürü, bilinç ekseninde konşuyorsak
"eşim bütçe yapamadı" "x krem aldı" diyorsunuz, o bütçe yapamadı siz neredesiniz bu sırada? eş 1 gereksiz alır 2 gereksiz alır, biter o noktada...gerçekten gereksiz almakla bu maaş yetmiyorsa karı-koca ortak şekilde bütçeyi yoluna koyarsınız.

kaldı ki siz eşsiz dışarı çıkamıyorsunuz
eşsiz bişey alamıyorsunuz
kendiniz spora gidemiyorsunuz ya da yürüyemiyorsanız neyse, kendiniz yahu, ne anladım ben okuduğunuz ya da okumadığınız üniversiteden?
Ben şuan sizi anlamıyorum eşimdiz dışarı çıkamıyor olmam eşssiz bişey alamıyor falan ne alaka onu kaçırdım ?

Ne okumustunuz kaçırdım orayı

Hangi bölümden atanmaya çalışıyosun? Önlisansta çoğu bölüm 85+ puanda hatta iyi yerler 90 puanda. Çiçek böcek koca moca bırak ders çalış adam akıllı
Elektronörofizyoloji. 78 e kadar düştü bu atamada. Girmediğime o kadar pişmanım ki. Arkadaşım atandı burdaki hastaneye ondan kitap falan aldım başladım. 81 le atandı o da. Seçim öncesi iyi alım olursa atanırım diye düşünüyorum.

İki yıllık üniversite mezunuyum demeli bence
Çünkü 4 yıllık dendigi zaman yaş vs insan bu nasıl oluyor ki deyip sorar
Benim de lise arkadaşım beni ve bir kaç arkadaşı ezmek için görüşmeler de vs ben üniversite okudum vs der dururdu
Okuduğu bölüm iki yıllık süt ve süt ürünleri:)) yazık hava attığını düşünsün diye ses etmezdik
Hayır aynı sınava giremiyorlar. Dediğiniz gibi lisans kabul edilse KPSS sınavları da denk olurdu.
Önlisansa yüksel öğrenim deniyor.
İki yıl gayet bir fark yaratıyor netice.
Mesela iki yıl yüksek yapan mimar mühendis de kendine mimar mühendis demez, yüksek mimar, yüksek mühendis der. Aman canım ben de mühendisim olmaz

Elektronörofizyoloji. 78 e kadar düştü bu atamada. Girmediğime o kadar pişmanım ki. Arkadaşım atandı burdaki hastaneye ondan kitap falan aldım başladım. 81 le atandı o da. Seçim öncesi iyi alım olursa atanırım diye düşünüyorum.
Ee çok iyimiş ataması hala ne uğraşıyosun sağ solla, benim arkadaşım iki küçük çocukla 90aldı ama bu süreçte 8kg verdi ki kilolu değildi uyumadı bile resmen ama bak şimdi senelerce bu emeğin karşılığını alacak. Biraz algını değiş, memur olmaya bak 75bin bandında maaşım mesela mesaisiz oda. Mesai ile 100 rahat olurdu. 35 binle debeleniyosunuz boşuna.
Görümcenle onla bunla sidik yarıştırma ne kadar avam şeyler, senin özeldede geniş yelpazen yok devlete atanman lazım

Hayır aynı sınava giremiyorlar. Dediğiniz gibi lisans kabul edilse KPSS sınavları da denk olurdu.
Önlisansa yüksel öğrenim deniyor.
İki yıl gayet bir fark yaratıyor netice.
Mesela iki yıl yüksek yapan mimar mühendis de kendine mimar mühendis demez, yüksek mimar, yüksek mühendis der. Aman canım ben de mühendisim olmaz
Şimdi ben tarih okumak istesem kaç net yapmam gerekiyor
Onu merak ettim ben 2005 2006 2009 da girmiştim
İlk girdiğim yıl tarih öğretmenliği kazandım 370 puan almıştım
Nevşehiri kazanmıştım
İkinci girişimde restorasyon iki yıllık
Üçünde de tıbbi sekreterlik hasta karşılama gibi birseydi çok zaman geçti
Sistem çok değişmiş
Bizim zamanımızda baraj 180 di.
İyi bir yer için 400 üzeri almak gerekiyordu

Şimdi ben tarih okumak istesem kaç net yapmam gerekiyor
Onu merak ettim ben 2005 2006 2009 da girmiştim
İlk girdiğim yıl tarih öğretmenliği kazandım 370 puan almıştım
Nevşehiri kazanmıştım
İkinci girişimde restorasyon iki yıllık
Üçünde de tıbbi sekreterlik hasta karşılama gibi birseydi çok zaman geçti
Sistem çok değişmiş
Bizim zamanımızda baraj 180 di.
İyi bir yer için 400 üzeri almak gerekiyordu
Artık puan değil sıralama önemli. Tam net sıralama bilemiyorum tabii. Sistem değişti ve daha zor. Ama deneyebilirsiniz. 35 yaş üstü üniversite mezunu olmayan kadınlara açılan ek kontenjanlar da var. Onu deneyebilirsiniz

Ee çok iyimiş ataması hala ne uğraşıyosun sağ solla, benim arkadaşım iki küçük çocukla 90aldı ama bu süreçte 8kg verdi ki kilolu değildi uyumadı bile resmen ama bak şimdi senelerce bu emeğin karşılığını alacak. Biraz algını değiş, memur olmaya bak 75bin bandında maaşım mesela mesaisiz oda. Mesai ile 100 rahat olurdu. 35 binle debeleniyosunuz boşuna.
Görümcenle onla bunla sidik yarıştırma ne kadar avam şeyler, senin özeldede geniş yelpazen yok devlete atanman lazım
Arkadaşınızı cani gönülden tebrik ediyorum
Kız kardeşim 90 puanla atandı ama evden adım atmadı ders çalışmaktan boyun düzleşmesi yaşadı ama yıllarca didindi fen lisesi sonra matematik öğretmenliği ortaokul öğretmeni
Yıllarca çalıştı
Burs kazandı okuduğu sürece lise üniversite dahil
Dayımın kızı çocuk telefon bile almadı yüzü gözü stresten sırtı ve sivilce egzama oldu tıp kazandı beyin cerrahi istiyor şuan
35 bin maaş kira yok araba var gayet günümüz de ucu ucuna da olsa çok lüks değil ama idare edilebilinirdi yada çalışmaya devam edebilirdi konu sahibi

Artık puan değil sıralama önemli. Tam net sıralama bilemiyorum tabii. Sistem değişti ve daha zor. Ama deneyebilirsiniz. 35 yaş üstü üniversite mezunu olmayan kadınlara açılan ek kontenjanlar da var. Onu deneyebilirsiniz
Tamam teşekkür ederim bazen çok istiyorum ama matematik vs unuttum gitti evet onu kız kardeşim dedi geçen hafta
Okumak isteyen imkanı olan okusun inşallah ama çok çalışmak lazım çok

Back
X