35binle geçimden ziyade anca hayatta kalırlar. Araba durduğu yerde masraf, et süt hatta bakliyat bile pahalandı, çocuğa vitamin alacam temiz besleyecem desen dünya para. Faturası giyimi benzini vs bitmiyor masraf kapısı. Hele çocuğu okula başlayanlar, harçlık verenler su gibi harcıyor. 35 ile geçincem desen zorlarsın ama o zamanda kocandan tablet çiçek beklemezsin, çok saçma yani.
Doğru diyorsunuz ama çoğu aile ayakta kalmaya çalışıyor yani demek istediğim eskilerin deyimiyle ayağını yorgana göre uzatmak gerekiyor
Ev kendilerinin de olmayabilirdi mesela bu artının kıymeti bilmek gerekiyor kiralar 20 ila 40 bin arası
Ev ekonomisini iyi bilmek indirimleri takip etmek tek bir parça ekmeği bile ziyan etmemek gerekiyor
Bir kişinin günlük kişilik kışlık ayakkabısi olsa yeterli bence belki düğün vs içinde 2 3 ayakkabı fazla olabilir ama bazısının 20 30 tane ayakkabısı çantası oluyor bence kaliteli ve uzun ömürlü olanı alınıp senelerce kullanılmalı mont ayakkabı vs
Mesela bir kimse bir telefonu en az 6 7 yıl kullanabilmeli
Benim üst komşum galeri sahibi 2 dairesi bir galeri dükkanı var görseniz normal asgari ücretli zannedersiniz giyimi kuşami vs
Evet cimrilik iyi birşey değil ama para yönetimi de çok mühim
Eşim sanayide döküm de çalışıyor
Kirada oturuyoruz 2 haftada bir bazen haftada dışarı kahvaltı veya yemeğe gideriz mesai paralarını kenara atarız onunla kurban eti bakliyat tereyağı peynir köyden getirdiririz
İndirimleri takip ederiz
Bütçemize uygun çok aşmayan bir markadan mont bot ayakkabı vs alır en az 2 3 sene giyeriz eşim hiç kilo almadı o montunu 5 yıldır giyiyor hala da yeni gibi bende bot almıştım deri su geçirmez iyi güzel bir bot 3 kış olacak onu giyiyorum
Unu şekeri 25 kiloluk şekilde alırız vs
Çok lüks yaşamıyoruz tatiller vs ama daha kötü günlerim de oldu
O yüzden buna şükür diyorum