• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşime çok mu yükleniyorum ?

Artık puan değil sıralama önemli. Tam net sıralama bilemiyorum tabii. Sistem değişti ve daha zor. Ama deneyebilirsiniz. 35 yaş üstü üniversite mezunu olmayan kadınlara açılan ek kontenjanlar da var. Onu deneyebilirsiniz
Çok teşekkür ederim cevap verdiğiniz için

Ee çok iyimiş ataması hala ne uğraşıyosun sağ solla, benim arkadaşım iki küçük çocukla 90aldı ama bu süreçte 8kg verdi ki kilolu değildi uyumadı bile resmen ama bak şimdi senelerce bu emeğin karşılığını alacak. Biraz algını değiş, memur olmaya bak 75bin bandında maaşım mesela mesaisiz oda. Mesai ile 100 rahat olurdu. 35 binle debeleniyosunuz boşuna.
Görümcenle onla bunla sidik yarıştırma ne kadar avam şeyler, senin özeldede geniş yelpazen yok devlete atanman lazım
Aynen öyle 85 90 alırsam çok iyi olur. İşte canım çalışamayınca da geriliyorum akşam çocuk uyuyunca çalışcam onda da kocamın derdi bitmiyor bi orda uyuyor bi orda tam oturdum çocuk uyanıyor Derken ama halledicem saldım kocayı atanmam lazım

Arkadaşınızı cani gönülden tebrik ediyorum
Kız kardeşim 90 puanla atandı ama evden adım atmadı ders çalışmaktan boyun düzleşmesi yaşadı ama yıllarca didindi fen lisesi sonra matematik öğretmenliği ortaokul öğretmeni
Yıllarca çalıştı
Burs kazandı okuduğu sürece lise üniversite dahil
Dayımın kızı çocuk telefon bile almadı yüzü gözü stresten sırtı ve sivilce egzama oldu tıp kazandı beyin cerrahi istiyor şuan
35 bin maaş kira yok araba var gayet günümüz de ucu ucuna da olsa çok lüks değil ama idare edilebilinirdi yada çalışmaya devam edebilirdi konu sahibi
35binle geçimden ziyade anca hayatta kalırlar. Araba durduğu yerde masraf, et süt hatta bakliyat bile pahalandı, çocuğa vitamin alacam temiz besleyecem desen dünya para. Faturası giyimi benzini vs bitmiyor masraf kapısı. Hele çocuğu okula başlayanlar, harçlık verenler su gibi harcıyor. 35 ile geçincem desen zorlarsın ama o zamanda kocandan tablet çiçek beklemezsin, çok saçma yani.

Şimdi ben tarih okumak istesem kaç net yapmam gerekiyor
Onu merak ettim ben 2005 2006 2009 da girmiştim
İlk girdiğim yıl tarih öğretmenliği kazandım 370 puan almıştım
Nevşehiri kazanmıştım
İkinci girişimde restorasyon iki yıllık
Üçünde de tıbbi sekreterlik hasta karşılama gibi birseydi çok zaman geçti
Sistem çok değişmiş
Bizim zamanımızda baraj 180 di.
İyi bir yer için 400 üzeri almak gerekiyordu
Çok rahat olursun tıbbi sekreterlik sınava gir açıktan oku yaş sınırlaması yok eşiöin kuzeni 37 de atandı

Aynen öyle 85 90 alırsam çok iyi olur. İşte canım çalışamayınca da geriliyorum akşam çocuk uyuyunca çalışcam onda da kocamın derdi bitmiyor bi orda uyuyor bi orda tam oturdum çocuk uyanıyor Derken ama halledicem saldım kocayı atanmam lazım
Ya horuldayacağına at adamı salona, tak kulaklık video dinle okuma gözlüğü al test çöz, hergün 2 saat ders dinleyip not alsan 1 saat test çözsen yine bi ilerleme kaydedersin.
Kahve çay vs demle iç onuda bi yandan uykun gelmesin. Yani sıkmadan olmuyor

Çok rahat olursun tıbbi sekreterlik sınava gir açıktan oku yaş sınırlaması yok eşiöin kuzeni 37 de atandı
Çok merak ediyorum açık öğretimden okuyup atanmak bu kadar kolaysa bu gençler bunları bilmiyor mı?
Ailelerden uzak yurtta kalarak kıt kanaat okumaya çalışıyorlar .Ne gerek var o zaman açık öğretimden okuyup atansın hepsi

35binle geçimden ziyade anca hayatta kalırlar. Araba durduğu yerde masraf, et süt hatta bakliyat bile pahalandı, çocuğa vitamin alacam temiz besleyecem desen dünya para. Faturası giyimi benzini vs bitmiyor masraf kapısı. Hele çocuğu okula başlayanlar, harçlık verenler su gibi harcıyor. 35 ile geçincem desen zorlarsın ama o zamanda kocandan tablet çiçek beklemezsin, çok saçma yani.
Doğru diyorsunuz ama çoğu aile ayakta kalmaya çalışıyor yani demek istediğim eskilerin deyimiyle ayağını yorgana göre uzatmak gerekiyor
Ev kendilerinin de olmayabilirdi mesela bu artının kıymeti bilmek gerekiyor kiralar 20 ila 40 bin arası
Ev ekonomisini iyi bilmek indirimleri takip etmek tek bir parça ekmeği bile ziyan etmemek gerekiyor
Bir kişinin günlük kişilik kışlık ayakkabısi olsa yeterli bence belki düğün vs içinde 2 3 ayakkabı fazla olabilir ama bazısının 20 30 tane ayakkabısı çantası oluyor bence kaliteli ve uzun ömürlü olanı alınıp senelerce kullanılmalı mont ayakkabı vs
Mesela bir kimse bir telefonu en az 6 7 yıl kullanabilmeli
Benim üst komşum galeri sahibi 2 dairesi bir galeri dükkanı var görseniz normal asgari ücretli zannedersiniz giyimi kuşami vs
Evet cimrilik iyi birşey değil ama para yönetimi de çok mühim
Eşim sanayide döküm de çalışıyor
Kirada oturuyoruz 2 haftada bir bazen haftada dışarı kahvaltı veya yemeğe gideriz mesai paralarını kenara atarız onunla kurban eti bakliyat tereyağı peynir köyden getirdiririz
İndirimleri takip ederiz
Bütçemize uygun çok aşmayan bir markadan mont bot ayakkabı vs alır en az 2 3 sene giyeriz eşim hiç kilo almadı o montunu 5 yıldır giyiyor hala da yeni gibi bende bot almıştım deri su geçirmez iyi güzel bir bot 3 kış olacak onu giyiyorum
Unu şekeri 25 kiloluk şekilde alırız vs
Çok lüks yaşamıyoruz tatiller vs ama daha kötü günlerim de oldu
O yüzden buna şükür diyorum

Son düzenleme:
hala 35 binle geçinemediklerinin, bunun da fazlasıyla normal olduğunun idrakinde değil ki, kocası beceremedi sanıyor (o da yine bak kendisinin sümme haşa hiç suçu yok! çünkü sorumluluk kocasında, kocası bütçeyi yönetememiş!)
aileden ev gelmiş yaşadığı lüksün farkında değil bekliyor ki çocuksuz 2 kişi çalışırken daha raatlarmış öyle yaşasın,
millet terfilerle, yatırımlarla, 2 maaşla yine de eski standardını koruyamıyor, konu sahibi tek maaş + çocukla standardını korumayı hayal etmiş!

şaka gibi konu.

Çok merak ediyorum açık öğretimden okuyup atanmak bu kadar kolaysa bu gençler bunları bilmiyor mı?
Ailelerden uzak yurtta kalarak kıt kanaat okumaya çalışıyorlar .Ne gerek var o zaman açık öğretimden okuyup atansın hepsi
bu çok uzun bir konu ama

çoğu aile üniversite olmazsa çocuğu bir yere yollamıyor
ama üniversite olunca çemişgezekte cilalı taş üniversitesi, delikli taş bölümü olsa iyi kötü imkanları dahilinde harçlık filan yolluyor
e yurtlar filan da sıkış tepiş de olsa ucuz, güvenli, belli bir ortam var. okumasan çalışsan 25 bin lira alsan, çoğu yerde kalacağın yere yemeğe yetmez...yurtlarda kahvaltı vs. var. okullarda yemekhaneler uygun fiyatlı.

yani çocuklara 4 sene anne-baba parasıyla, kendi başına yaşama imkan ancak böyle doğuyor

kendi başına derken derse gidecek mi gitmeyecek mi, ne yapacak iyi kötü kendi kararlarını alabildiği bir zaman dilimi sunuyor üniversite

iyi kötü her okulda gençlere göre ortam var, ya kız-erkek ilişkisi olarak ya klüp spor vs., etrafta kafe mafe var, aile evinde adım atsa onu geçtim nefes alsa izin almak zorunda olan çocuk için bunların hepsi bir anlam ifade ediyor...

yoksa onların da büyük kısmı biliyor mezun olunca çok da bişey olmayacağını
zaten atanma derdi olan açıktan da okuyor, lise KPSS de düşünüyor, herkesin o kadar da atanma derdi olmayabiliyor, ilerde düşünürüz bunları diyen de var.

Elektronörofizyoloji. 78 e kadar düştü bu atamada. Girmediğime o kadar pişmanım ki. Arkadaşım atandı burdaki hastaneye ondan kitap falan aldım başladım. 81 le atandı o da. Seçim öncesi iyi alım olursa atanırım diye düşünüyorum.
Yani ben anlamıyorum durumun yok devlete atanacak bölüm okumuşsun neden girmiyorsun ki kaç sene oldu biteli 100 sene mezuna kalmadıysan 6 senedir falan işsizsin yani hiç mi aklına gelmedi kpss? Neye güvendin ben de bu sene agsye girdim sınıf öğretmenliği okuyordum hiç çalışmadım p3 yani düz kpss 82 öğretmenlik 79 bölümü bıraktım o ayrı. Şuan 2 yıllık sağlık okuyorum bu yaşımda başladım seneye kpssye gireceğim ki babamın işi kendi işi var atanmasam da işim hazır. Bu adama yazık değil mi?

Ya horuldayacağına at adamı salona, tak kulaklık video dinle okuma gözlüğü al test çöz, hergün 2 saat ders dinleyip not alsan 1 saat test çözsen yine bi ilerleme kaydedersin.
Kahve çay vs demle iç onuda bi yandan uykun gelmesin. Yani sıkmadan olmuyor
Çok uykum geliyor onu nasıl çözücem bilmiyorum. Gün içinde kızım uyuduğunda özellikle🥹 başarıcam inşallah inanıyorum

hala 35 binle geçinemediklerinin, bunun da fazlasıyla normal olduğunun idrakinde değil ki, kocası beceremedi sanıyor (o da yine bak kendisinin sümme haşa hiç suçu yok! çünkü sorumluluk kocasında, kocası bütçeyi yönetememiş!)
aileden ev gelmiş yaşadığı lüksün farkında değil bekliyor ki çocuksuz 2 kişi çalışırken daha raatlarmış öyle yaşasın,
millet terfilerle, yatırımlarla, 2 maaşla yine de eski standardını koruyamıyor, konu sahibi tek maaş + çocukla standardını korumayı hayal etmiş!

şaka gibi konu.
Bu zamanda büyük.bir nimet ev sahibi olmak eşimin yeğeni 4 yıllık evli 3 yaşında oğlu var kayınpederi daire verdi oturun kira ödemeyin diye (tapuyu vermedi)85 metrekare evdi yeri de iyiydi

Çok eski bina diye kiraya çıktı 6 ay önce yeni bina diye 17 bine şimdi bu evin mutfağı dar diye 20 bine başka ev kiralamış laf kayınpederi 6 ay önce vefat etti 1 buçuk trilyon para kaldı miras o parayı car cur etmekle meşguller

Ben çoğu insanı anlamıyorum
O 3 yılda kira odemedi ve kenara para atmak şöyle dursun borçla çıktılar

şaka gibi konu.
Bu zamanda büyük.bir nimet ev sahibi olmak eşimin yeğeni 4 yıllık evli 3 yaşında oğlu var kayınpederi daire verdi oturun kira ödemeyin diye (tapuyu vermedi)85 metrekare evdi yeri de iyiydi

Çok eski bina diye kiraya çıktı 6 ay önce yeni bina diye 17 bine şimdi bu evin mutfağı dar diye 20 bine başka ev kiralamış laf kayınpederi 6 ay önce vefat etti 1 buçuk trilyon para kaldı miras o parayı car cur etmekle meşguller

Ben çoğu insanı anlamıyorum
O 3 yılda kira odemedi ve kenara para atmak şöyle dursun borçla çıktılar
iPhone telefon aldı ikiside kocası kaynakçı sanayide fabrikada

Yani ben anlamıyorum durumun yok devlete atanacak bölüm okumuşsun neden girmiyorsun ki kaç sene oldu biteli 100 sene mezuna kalmadıysan 6 senedir falan işsizsin yani hiç mi aklına gelmedi kpss? Neye güvendin ben de bu sene agsye girdim sınıf öğretmenliği okuyordum hiç çalışmadım p3 yani düz kpss 82 öğretmenlik 79 bölümü bıraktım o ayrı. Şuan 2 yıllık sağlık okuyorum bu yaşımda başladım seneye kpssye gireceğim ki babamın işi kendi işi var atanmasam da işim hazır. Bu adama yazık değil mi?
Ben özel sektördeydim. Çalıştığım işyerini size anlatamam şöyle söyliyim çıktığımdan beri yerime 2 eleman alındı ama kalan kişi en fazla 6 ay dayanıyor. Değişen 12. Kız. Patrondan kurtulmamın tek yolu doğurmak gibi bişeydi. Hiç kpss aklıma gelmedi kızmı büyütünce falan dedim ya da 2024. Onda da doğurdum eylülde. 82 çok iyi almışsınız arkadaşım 81 le başakşehir çam sakuraya atandı

Ben özel sektördeydim. Çalıştığım işyerini size anlatamam şöyle söyliyim çıktığımdan beri yerime 2 eleman alındı ama kalan kişi en fazla 6 ay dayanıyor. Değişen 12. Kız. Patrondan kurtulmamın tek yolu doğurmak gibi bişeydi. Hiç kpss aklıma gelmedi kızmı büyütünce falan dedim ya da 2024. Onda da doğurdum eylülde. 82 çok iyi almışsınız arkadaşım 81 le başakşehir çam sakuraya atandı
Yapmayın Allah aşkına sizden sonra işe giren 12 kız patrondan kurtulmuş ama sizin tek kurtuluşunuz doğurmaktı öyle mi?
Çocuk yokken deccal gibi bir patron varken aklınıza KPSS gelmiyor ama doğurup paçanızda bir çocuk varken aklınıza geliyor bu da bir enteresan değil mi?

şaka gibi konu.
Evet bu konuda da adama yüklendim. Hesap yapamıyoruz dedim durdum. Kenarda ki tazminatım hep eksiye gitti üzüldüm açıkcası. Araba muayenesi gelmiş vergilerle 10 binde onun açığı çıktı bu ay. Eşime çalışayım dedim ama annem bakabilecek gibi değil. 2 gün mağazaya girecektim iş değiştirdi derken onux rafa kaldırdık şuanlık bakalım nasıl ilerlicek

Yapmayın Allah aşkına sizden sonra işe giren 12 kız patrondan kurtulmuş ama sizin tek kurtuluşunuz doğurmaktı öyle mi?
Çocuk yokken deccal gibi bir patron varken aklınıza KPSS gelmiyor ama doğurup paçanızda bir çocuk varken aklınıza geliyor bu da bir enteresan değil mi?
Onlar patronu yakından tanımıyordu :) benim ailemi evi herşeyimi biliyordu. Aşiretti. Kurtulanlarda hastalar varken birden bırakmışlar. Kızın biri de çıkamamış o çıkarsın diye çalışmamış kızı tüm camiaya rezil etti. Gelen stajerler 2 gün dayandı okula şikayet etmişler kızların mezuniyetlerini yaktı okulda hoca olduğu için. Bilmiyorsunuz canlarım yorum yapmayın :)

Onlar patronu yakından tanımıyordu :) benim ailemi evi herşeyimi biliyordu. Aşiretti. Kurtulanlarda hastalar varken birden bırakmışlar. Kızın biri de çıkamamış o çıkarsın diye çalışmamış kızı tüm camiaya rezil etti. Gelen stajerler 2 gün dayandı okula şikayet etmişler kızların mezuniyetlerini yaktı okulda hoca olduğu için. Bilmiyorsunuz canlarım yorum yapmayın :)
Evet tabi ki koskoca doktor yanında çalışan elemanın evini tüm aşireti toplayıp basardı hem de neden işi bıraktı diye.
Hastalar varken birden siz de bırakabilirdiniz ne yapacaktı evi basıp sizi muayenehaneye mi kaçıracaktı????

Back
X