Eşime hediyem ve onun tepkisi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Düşünüyorum belki de babasını kaybettiği için bilmediğim bir kızgınlık vardır şimdi topluyorum düşüncelerini misal babası günde 2-3 paket sigara içermiş kalp krizinden vefat etmiş eşim hayatı boyunca sigaranın tadına bile bakmamış nefret eder. Geçenlerde konuşmuştuk babam hiç dikkat etmemiş hayatına hep paket paket sigara içmiş kalbinden olmuş keske biraz sağlığını önemseseydi 2 çocuğunu babasız bıraktı demişti.. sonra bu konuşmanın üstüne küçüklük anılarından da bahsetti 5-6 yaşlarındaymıs vefat ettiğinde.. Babasının tam tersi bir hayat yaşamaya çalışıyor.. belki de kızgındır bu konuyu hiç konuşmadım şimdi düşününce.. bu konuyu hiç açmayayım dimi sizce hiçbir şey olmamış gibi devam edeyim

Bence konuyu acmayin, zaten aciklamasini yapmış. Mesele hediyeyle ilgili degil, guzel bi düşünceyle yaptirmissiniz. Herkes ana babasi dugununde yaninda olsun ister. Dugun günü zaten ebeveyn kaybi yasamis insanlar icin huzunlu oluyor, keske burda olsaydi diyosun. Fotoğrafa baktikca ozlem, kizginlik artik ne hissediyosa onu hatırlamaya devam edecek. Bence fotoğrafı kaldirin, bu konuyuda bidaha konusmayin

Kızlar selam , aslında öyle büyük tripli bir konu değil ama düşüncelerinizi merak ediyorum..
Eşimin babası küçük yaşında vefat etmiş..
Uzun zamandır aklımdaydı babalar gününde veririm diye babasının fotoğrafı ile annesi ben ve eşim olan düğün resmimizi birleştirdim anı vefat eden kişilerle fotoğraf birleştirme yapıyorlar..
Bir kopya eşime bir de annesine yaptırdım fotoğrafı. Annesine daha vermedim. Annesi hala her yerde eşiyle fotoğraflarını paylaşıp yad ediyor çok seviyor genç yaşta vefat ettiği için onu da mutlu eder diye düşündüm..

Bugün eşime kendi hediyesini verdim. Aslında ince ruhlu bir adam beni incitmez vs ama sanki sevinmedi direkt mantık tarafı tuttu. Artık hayatta olmayan biri bir hayal ürünü sanırım hiç anımız yok o yüzden bir şey hissedemedim dedi.
Ben çok sevineceğini düşünmüştüm yüzüm düştü ama onu mutlu etmedim gereksiz bir şey mi yaptım dedim. Annen ne hisseder ona da verecektim dedim o da annemde sanırım üzülür bilmiyorum dedi
Vermeyi düşünmüyorum o yüzden elimde patladı çok heves etmiştim.. kendim olarak düşündüm ama yanıldım , biraz da alındım alınmamam gerek biliyorum neticede bir travma vardır orada.. mutlu eder diye düşünmüştüm belki de erkekler bizim gibi değiller böyle…..
Erkeklikle alakası yok bence üzücü bir şey bu hediye. Ben de kesinlikle istemem mesela.

Benim eşimin babası da,eşim ve abisi çocuk yaştayken vefat etmiş.
Bende babası,eşim ve çocuklarımızla bir birleştirme tablo yaptırmıştım.
Hiç fotoğrafları yoktu,duygularını o an belli edemedi çok ama hüzünle karışık çok mutlu olduğunu gözlerinden anladım.
Abisi benim de yok diye o da istedi sonra yaptırmak,sonra kayınvalideye yaptırdık.

Her insan hoşlanmaz böyle şeylerden, anneannemi çok severdim,öldüğünü kabullenmek hala ağır geliyor mesela onunla birşey yaptırılsa bu beni daha çok acıtır.
Benim yaptırma sebebim eşim hep yakınırdı en son annemle o kadar fotoğrafım var,çocuklarımla da var ama babamla bir tane çocukluk fotoğrafım bile yok dediği an karar verdim.

İyice karar vermeden,kişiyi üzecek mi mutlu edecek mi diye düşünmeden yaptırılmaması gerekiyor,herkesin acısını yaşaması çok farklı.
Siz ince düşünmüşsünüz ama bu hediye onu üzmüş.Annesinin de üzüleceğini düşünmüş sanırım.

O fotoğraf yapma, gerçek bir fotoğraf olmadığı için benim de hoşuma gitmezdi.

6 sene oldu babamı kaybedeli. Gidip kendim yaptırmam ama eşim gidip yaptırsa mutlu olurdum. Babamı görmeden benimsemiş onunla resmimiz olmasını istemiş diye.. Buruk ama güzel bi hediye. Ama tabi eşin 5 yaşında kaybetmiş ben 25. Onun pek anısı olmadığı için o tepkisi normal bence. Ama annesinin bu fotoğrafı seveceğini düşünüyorum. Ona hediye et..

Bu cok kisisel bir sey herhalde. Mesela bizde ilk annem kaybettigi dedemle kardesimin askerlik fotolarini yan yana koydurmustu. Ben de gecen yil aile fotografi cektirirken rahmetli babami da ekleyelim dedim fotografci kabul etmedi. Bu yil kabul eden fotografci bulup cekim yaptiracagim.

Yaptirdiginiz kotu bir hediye degil ama esiniz bag kuramamis. Ne sizin ne onun sucu, kabahati yok. Hayal kirikligina ugramakta haklisiniz ama elden gelen bir sey yok.

Babasini kaybetmis biri olarak söylüyorum ki evet benim de hoşuma gitmeyebilirdi. İçimi cız ettirir o fotoğraf muhtemelen. Hiçbir yere asamam. Yıllar geçti babamın fotograflarina hala bakamiyorum. Kötü oluyorum. Ama mezarına çokça gidiyorum. Çünkü bir tek orada aglayabiliyorum. Herkesin acısını yaşama şekli farklı. Eşim de babasını küçükken kaybetmiş mesela. Ama o, mezarına gitmez. Konusunu açmaz. Bahsetmez bile. O yüzden insanların içinde ne yaşattığını bilmeden önyargılı davranmamanizi öneririm.

Sevmez sevmez. Benzer hediyeleri ben de görüyorum, aslidna kaba bir tarafı da var. Kisiye hediye veriyorsun ama hediyeyi görünce üzülüyor.
Düşün mesela , kaybettiğinannen bebegini göremediği için üzülen bir insan olsan ama bunla bir şekilde başa çıksan senin ilk anneler gününde sana o fotoğrafta olmayan ve asla olmayacak annenin sen ve bebeginle resmi verilse ,kaybettigin şeyi gözüne soksalar sen mutlu olur muydun???
Adama hiç kızma. Kayın validene de verme. Bosver, insanları uzecek hediye hiç olmasın daha iyi. Bir gün size geldiğinde kayinbabanin konusu açılırsa 'aslinda böyle şeyler yapıyorlar, düğünde varmış gibi. Olsa hoşuna gider miydi?' diye sorarsın. Cevaba göre verirsin.
Bir benzerini ananeme yapmıştım bu arada, onların hiç gençlikte sarmaş dolaş fotoları yok, hep aile üyeleriyle mesafeli resimleri var. Ben de iki ayrı resmi aldım , sanki birlikte cekmisler gibi birlestirttim, çok güzel oldu. Ananem de az ağladı ama baş köşeye astı, mutlu oldu

Beğenmemiş hoşuna gitmemiş olabilir… illa mutlu olacak diye kural yok ki. Annesine verin belki onun hoşuna gider..

babamı küçükken kaybettim
hiçbir özel günümde olmadı olamadı
eşim bana öyle bir hediye verse sanırım çok ağlardım
hayatta olmadığı ve ihtiyacım olan hiçbir zaman yanımda olamadığını o anlarda yaşadığım acıyı üzüntüyü eksikliği çaresizliği hissettirdiği için. sanırım o hediye bana babasız yaşadığım tüm zorlukları topluca hatırlatırdı

Bence anneye de vermeyin. Kadın ölen eşinin yasını bildiği şekilde tutmaya devam etsin. Sizin niyetiniz iyi belli ama üzüleceği yapay bir anı oluşturmanın da anlamı olduğunu sanmıyorum.

Düşünüyorum belki de babasını kaybettiği için bilmediğim bir kızgınlık vardır şimdi topluyorum düşüncelerini misal babası günde 2-3 paket sigara içermiş kalp krizinden vefat etmiş eşim hayatı boyunca sigaranın tadına bile bakmamış nefret eder. Geçenlerde konuşmuştuk babam hiç dikkat etmemiş hayatına hep paket paket sigara içmiş kalbinden olmuş keske biraz sağlığını önemseseydi 2 çocuğunu babasız bıraktı demişti.. sonra bu konuşmanın üstüne küçüklük anılarından da bahsetti 5-6 yaşlarındaymıs vefat ettiğinde.. Babasının tam tersi bir hayat yaşamaya çalışıyor.. belki de kızgındır bu konuyu hiç konuşmadım şimdi düşününce.. bu konuyu hiç açmayayım dimi sizce hiçbir şey olmamış gibi devam edeyim
Çok ince düşünceli bir kadınsınız, eşiniz hediyeye sevinmedi diye üzülmeyin lütfen, eşinizin babasına duyduğu his belki kızgınlık değildir kırgınlıktır yaşanamamışlıkların üzüntüsüdür de bu duygularını sizden saklıyordur, mesela eşim de böyle bir hediyeye keşke yapmasaydın der, fotoğraflara bakınca sevdiklerinin ölümü geliyor aklına ve çok üzülüyor, belki eşinizde de böyle bir his vardır.

biz de kardeşler olarak babama kızgınız o da dikkatsiz olduğu ve gece çıktığı için kaza yaptı. ondan sonra yaşadığımız zorluklar yokluk çaresizlik 38 yaşında olmama rağmen anında gözümü dolduruyor düşündüğümde. şu an bile burnumun direği sızladı mesela

Kızlar selam , aslında öyle büyük tripli bir konu değil ama düşüncelerinizi merak ediyorum..
Uzun zamandır aklımdaydı babalar gününde veririm diye babasının fotoğrafı ile annesi ben ve eşim olan düğün resmimizi birleştirdim anı vefat eden kişilerle fotoğraf birleştirme yapıyorlar..
Bir kopya eşime bir de annesine yaptırdım fotoğrafı. Annesine daha vermedim. Annesi hala her yerde eşiyle fotoğraflarını paylaşıp yad ediyor çok seviyor genç yaşta vefat ettiği için onu da mutlu eder diye düşündüm..

Bugün eşime kendi hediyesini verdim. Aslında ince ruhlu bir adam beni incitmez vs ama sanki sevinmedi direkt mantık tarafı tuttu. Artık hayatta olmayan biri bir hayal ürünü sanırım hiç anımız yok o yüzden bir şey hissedemedim dedi.
Ben çok sevineceğini düşünmüştüm yüzüm düştü ama onu mutlu etmedim gereksiz bir şey mi yaptım dedim. Annen ne hisseder ona da verecektim dedim o da annemde sanırım üzülür bilmiyorum dedi
Vermeyi düşünmüyorum o yüzden elimde patladı çok heves etmiştim.. kendim olarak düşündüm ama yanıldım , biraz da alındım alınmamam gerek biliyorum neticede bir travma vardır orada.. mutlu eder diye düşünmüştüm belki de erkekler bizim gibi değiller böyle…..

Sorun cinsiyette değil; kanattığınız yarayı fark etmemenizde.

Bende istemezdim böyle bir hediye hatta bir uygulama var canli gibi gösteriyor asla yapmaya cesaret edemedigim bir uygulama yakınlarını kaybetmmis biri için aslında gerçekten çok derinden sarsan üzen bir hediye diye düşünüyorum
aynen katılıyorum ya, köşe bucak kaçıyorum bu tip seylerden. hoşuna gitmemesi normal bence absürd bi tepki göremedim

Ben böyle hediyeleri çok saçma ve gereksiz buluyorum sebebide karşındakini sevindircegini düşünürken daha çok incitmesi. O videolari izlerken bizlerin burunlari sizliyor. Sizler iyilik adı altında psikoljik etki yapiyosunuz resmen. Erkekler bizim gibi değiller değil hediye çok gereksiz ve anlamsız.

Bence surpriz hediyelik bir sey segil ya.

Neden yaptirmadan fikrini almadiniz ki, sadece sevip sevmemek de degil, duruma moda gore degisecek bir hissiyat durumu. Hic hediyelik bir sey degil kisaca.

Kayinvalidenize de vermeyin, ama fikir olarak sorup dusuncesini ogrendikten sonra olabilir.

Babamı kaybedeli 6 sene oldu, eşim ya da başka biri yapsaydı bana çok mutlu olurdum. Eşim de 11 yaşındayken kaybetmiş babasını, hep sevgiyle ve hatırladığı anılarıyla yâd ediyor. Bilmiyorum ama sevinir mi sevinmez mi. Eşimin kardeşi daha 4 yaşındaymış onun babasına hiçbir bağı veya sevgisi yok mesela çünkü hatırlamıyor. Onun için hiçbir anlam ifade etmeyebilir böyle bir hediye. Ama beni hem çok ağlatır hem de çok mutlu ederdi. Herkesin tepkisi farklı olabilir, hassas bir konu.
Nerede yaptırdığınızı benimle paylaşırsanız çok sevinirim. Kendim için yaptırabilirim bunu.

Böyle bir teknik olduğunu şimdi öğrendim, rahmetli babamın evlilik fotoğraflarına filan iliştirldiğini düşündüm de bana da çok korkunç geldi. Eşim yapsa ben de sevinmiş gibi davranamaz sanırım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X