- 2 Eylül 2017
- 3.866
- 8.448
- 158
- Konu Sahibi Salonsalomanje
-
Bu mesaja kadar acaba diyordum ama burda bi yanlışlık var. İftira ağır birşey uykuları huzuru kaçmalıydı.
Arkadaşım;ben yaklaşık beş yıllık evliyim iki buçuk yaşında bir de kızım var saygılı ve düzgün giden bi evliliğim var yaklaşık yedi sene sevgililiğin ardından evlendik.
Derken dün bir mahkeme celbi getirdi postacı. Celp te ismi geçen şikayetçi kız eşimi tehditve şantaj nedeniyle şikayet etmiş.
İçerik özet olarak şu şekilde; kızla eşimin ilişkisi var mış kız eşime çıplak foto ve videolarını göndermiş. Kız eşimin evli olduğunu öğrenince ayrılak istemiş eşim de bunları ailene gönderirim diye tehditetmiş. Olay tarihi geçen yılın şubat ayı yazıyor ancak sıra ancak gelmiş sanırım ve 9. Ayda da mahkeme günü görünüyor. Celpte delil olarak WhatsApp ve messenger yazışma ekran görüntüleri yazıyor.
Celbi açıp okudum ve şoke oldum tekrar tekrar okudum çünkü algılayamadım resmen. Sonra eşimi aradım eve geldi olayı açıklamak için.
Dediğine göre kız iş yerinde stajyer miş eşimle bi ilişkiye başlamak istemiş ve WhatsApp dan mesaj atmış eşim evliyim demiş kız da ısrar etmiş sen nasıl erkeksin tarzı bi şeyler yazmış eşim de küfretmiş. Sonra durumu yöneticiye bildirmiş ve kız kovulmuş. Kız toplamda yalnız on beş gün çalışmış orada. Eşim şok olduğunu asla böyle bi durum olmadığını iş için hırslanıp yapmış olabileceğini söylüyor.
Ben ne düşüneceğimi şaştım. Kız adresimizi nerden buldu bu celp ona da gitmiştir sonuçta onun da açık adresi yazıyor orada başka bi şehir adresi var. Kızın hiç bir yerde sosyal medya hesabı yok eşim avukatla görüştü araştırıp dönecek ancak ben delireceğim sizce hangi ihtimal yüksek ?
avukat yanlış yada eksik bilgi vermiş.şikayetçi şikayetini yaptığında tehdit hangi yolla yapılmışsa watsup yada messenger siber suçlar bürosu alıp inceliyor.savcıya dosya şeklinde sunuyor.yani delil olarak kullanılıyorAncak avukat bunların mahkemede delil kabul edilmediğini söyledi
avukat yanlış yada eksik bilgi vermiş.şikayetçi şikayetini yaptığında tehdit hangi yolla yapılmışsa watsup yada messenger siber suçlar bürosu alıp inceliyor.savcıya dosya şeklinde sunuyor.yani delil olarak kullanılıyor
Avukatlara da çok güvenmeyin sizin davanızı almak için herşeyi söylerler istisnalar vardır ama ben daha görmedim benim davada kesin kazanırız dedi idare mahkemesini adam sadece dosyayı sunmuş duruşmaya bile gitmemiş sonra ben şikayet ettim ama rapor bildirmiş duruşma günü olan benim paralara olduavukat yanlış yada eksik bilgi vermiş.şikayetçi şikayetini yaptığında tehdit hangi yolla yapılmışsa watsup yada messenger siber suçlar bürosu alıp inceliyor.savcıya dosya şeklinde sunuyor.yani delil olarak kullanılıyor
Ekran görüntüsü delil değil ama telefonunda yazışma varsa delil yani ekran görüntülerini dosyaya koyup incelenmesi için telefonunu verebilir whatsapp firmasıyla görüşmeye gerek yok mesela atıyorum iki kişi whatsapp da senin hakkında konuşmuş bunu delil diye götüremiyorsun o insanların özeli ama sana gelen bir şey varsa kullanabiliyorsun gayette delil sayılıyor emsal bir davaya şahit oldum Av. demişti ki delili nasıl elde ettiğin önemli gizli şekilde alırsan karşındakinin özelini suistimal edersen hiçibir şeyin delil değeri yok ama adam bunu sana mesajla göndermiş gönderirken bunun kalıcı olduğunun da bilincinde o yüzden whatsapp yazışma ses kaydı şu bu sana atılmışsa bizzat delil oluyor forumdaki Av. arkadaşlar daha ayrıntılı bilgi verebilir bu arada siz gözüme çarptığınız için sizi alıntıladım amacım size karşı muhalefet olmak değil delil değil diyen herkes görsün diye yazdımArkadaşım;
1. Whatsapp ekran görüntüsü bir delil değildir. Whatsapp firması ile bağlantıya geçilip izin istenir ki çok uzun bir süreçtir ve bu güne kadar hiç cevap vermemiş whatsapp bildiğim kadarıyla
2. Birinin adını eşinin adı olarak kaydeder karşılıklı anlaşmalı yazışırsın ekran görüntüsü yaparsın böyle bir ekran görüntüsünde delil nerede?
3. Kız iddialı ise eşinin operatörünün uygulamasını teline yüklet ve geçmişe bak arama kayıtları süreleri , Mesajlar ve içerikler görünüyor o tarihleri kurcala önce eşine kızın çalışma sürecini ve zamanını sor öyle bak uyuşursa ve bir şey çıkmazsa eşin muhtemelen haklıdır
Evet pazartesiyi bekliyorum bunun içinKonu sahibi boşuna düşünüyorsun. Dosyada her şey vardır, kafandaki soruların cevapları mevcuttur. Ya şöyleyse ya böyleyse diye düşünmen hata ve zaman kaybı bence.
Umarım masumdur. Değilse aferdesin donuna kadar alın.
o kısmı zaten soguladım verdiği cevabı da yazdımDuz mantik yurutuyorum. En basindan bu kizin numarasinin kocanizda ne isi var? Evli bir adam neden telefon numarasini veriyor. Is icabi bile olsa is cikisi is arkadasligi biter herkes evine gider. O kiz evli oldugunu bile bilmiyordu belki kocanizin? Patronuna soylemis isten atilmis olayi da patronun kocanizin arkasini kollamadigi ne malum. Kovup olayin ustunu kapatmaya calismis olabilirler. Patronu sahitlik yapsa bile bakalim da dogruyu mu söylüyor? Ben olsam en basindan bu kizin numarasinin sende ne isi vardi diye sorardim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?