- 8 Temmuz 2019
- 273
- 264
- 53
- Konu Sahibi strawberry111
Ailem degıl ben verdımNişana gelirken yenilen yemeğin parasını niye aileniz verdi anlamadım. Bana bunun adı fedakarlık değil enayilik gibi geliyor kusura bakmayın ama..

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ailem degıl ben verdımNişana gelirken yenilen yemeğin parasını niye aileniz verdi anlamadım. Bana bunun adı fedakarlık değil enayilik gibi geliyor kusura bakmayın ama..
boşanma davası için öneri de bulunamam amaHanımlar merhaba. 8 yıllık bir evliliğim var. Eşimle severek evlendik. Eşimin ailesinin maddi durumu iyi değildi, eşimde yeni atandığı için düğün nişan herşeyi ben ve benim ailem yaptı. Bu durum o kadar abartılıydı ki istemede çikolata tatlı çiçek parası bile benden çıktı. Başka şehirden geldiler nişan için yolda yediklerin yemeğin parasına kadar gönderdik ve nişanda ve düğünde hiçbir hediye takı başka bir hediye getirmediler. Sonradan anladım ki sadece bize kötüymüş maddi durumları .Bütün bunlara karşın ben nişanlımın hatırına ses çıkarmadım.
Senede bir ailesine yaz tatilinde 10-15 günlüğüne gideriz. Kayınvalidem kendi evinde ağırlamak yerine bizi başka akrabalarında ağırlar ve kuruş cebinden para çıkmaz. Gittiğimiz yerlerde tüm masrafları biz karşılarız. 3 cocuğum oldu hiçbir hediyesini görmedim. Bunlara karşın sürekli bizden değişik sebeblerde para isterler. Eşim gücenmesin diye sürekli göndermeye razı oldum. En son gittiğimizde gideceğimizi haber vermemize rağmen yemek saatinde vardık evlerine hiç birşey hazırlanmamıştı. Gittik dışarda yedik geldik. Kalmaya devam ettiğimiz günlerde baktım bizim aldıklarımızla diğer oğullarını ağırlıyor. Diğer çocukları ile evleri çok yakın düşünün biz kenarda oturuyoz onları yedirip içiriyor şaka gibiGezmeye gidilecek önce onlara söylüyor gidelim diye üstelik bizim arabayla gidiliyor ha :)Biz umurunda bile değiliz. Neyse ya sabır dedim.
Bu sene gitme vakti geldi çattı. Bende eşime bu sebeblerden dolayı gitmek istemiyorum dedi. Bana ağıza alınmayacak sözler söyledi. Annesini uyarmak yerine benim kalbimi kırdı. Kendin git istediğin kadar kal dedim.Ben hürmet görmediğim yere gitmem dedim. Kaç gündür bu yüzden küsüs. Bunun üzerine annesinin eşime bize tarla al dediğini duydum iyice cinlendim. Ben onlardan hiçbirşey talep etmedim o kadar fedakarlık gösterdim. Yılda bir kez gittiğim yerdede haliyle ilgi görmek istiyorum. Ama bunu taş kafalı eşim anlamıyor. Bu kez barışmayı düşünmüyorum o sözlerin tek bir tanesini bile haketmedim. Herşey gözümde kaldı. Aldıkları alyansa bile ben para kattım inanamıyorum geriye dönüp baktığımda .Benim gösterdiğim anlayışı kimse göstermezdi. Arkadaşlarım bile gülüyor bana sen enayisin diye. Maalesef deveye diken insanı S..... ken yaranıyormuş çok iyi anladım. O kadar taviz verdiğim için üzülüyorum şimdi. Ne yapmalıyım ki iyi bir ders alsın. Boşanma davası açsam ters teper mi ?
Esimin inanın tek kurus parası yoktu yenı atandı. Kredi kartı bile cıkmamıs tı daha bankadan. esime kabahat bulmuyorum. Ailesı kabahatli insan hıcmi yardımcı olmaz. Eşim geldiklerinde annesıne demıs alısverıs yapılacak diye. param yok dıyıp cekılmıs kenara. Ne diyebilirim ki ezıle buzule soyledı annemler para getirmemiş diye. Şşmdıkı aklim olsa almazdım hıcbır sey. Iste aileme karsı mahcup gorunmesın diye aldım napıyım.ne kadar gurursuz bir eşiniz var hangi adam istemeye giderkn çikolata çicegin parasını kıza verdirtir kusura bakmayın ben ona adam demem ama ben sizi cok iyi anlıyorum insan biraz değer görünce aşk sarhoşluguna tutuluyo da aklımız sonradan başımiza geliyo sakın yelkenleri suya indirmeyin eğer bu gidişat degissin istiyorsaniz esinizle barismayin geri adim atmayin bu sene tatile de gitmeyin oraya
Blöf yapmak için boşanma davası açmak dahiyane bi fikir cidden.Hanımlar merhaba. 8 yıllık bir evliliğim var. Eşimle severek evlendik. Eşimin ailesinin maddi durumu iyi değildi, eşimde yeni atandığı için düğün nişan herşeyi ben ve benim ailem yaptı. Bu durum o kadar abartılıydı ki istemede çikolata tatlı çiçek parası bile benden çıktı. Başka şehirden geldiler nişan için yolda yediklerin yemeğin parasına kadar gönderdik ve nişanda ve düğünde hiçbir hediye takı başka bir hediye getirmediler. Sonradan anladım ki sadece bize kötüymüş maddi durumları .Bütün bunlara karşın ben nişanlımın hatırına ses çıkarmadım.
Senede bir ailesine yaz tatilinde 10-15 günlüğüne gideriz. Kayınvalidem kendi evinde ağırlamak yerine bizi başka akrabalarında ağırlar ve kuruş cebinden para çıkmaz. Gittiğimiz yerlerde tüm masrafları biz karşılarız. 3 cocuğum oldu hiçbir hediyesini görmedim. Bunlara karşın sürekli bizden değişik sebeblerde para isterler. Eşim gücenmesin diye sürekli göndermeye razı oldum. En son gittiğimizde gideceğimizi haber vermemize rağmen yemek saatinde vardık evlerine hiç birşey hazırlanmamıştı. Gittik dışarda yedik geldik. Kalmaya devam ettiğimiz günlerde baktım bizim aldıklarımızla diğer oğullarını ağırlıyor. Diğer çocukları ile evleri çok yakın düşünün biz kenarda oturuyoz onları yedirip içiriyor şaka gibiGezmeye gidilecek önce onlara söylüyor gidelim diye üstelik bizim arabayla gidiliyor ha :)Biz umurunda bile değiliz. Neyse ya sabır dedim.
Bu sene gitme vakti geldi çattı. Bende eşime bu sebeblerden dolayı gitmek istemiyorum dedi. Bana ağıza alınmayacak sözler söyledi. Annesini uyarmak yerine benim kalbimi kırdı. Kendin git istediğin kadar kal dedim.Ben hürmet görmediğim yere gitmem dedim. Kaç gündür bu yüzden küsüs. Bunun üzerine annesinin eşime bize tarla al dediğini duydum iyice cinlendim. Ben onlardan hiçbirşey talep etmedim o kadar fedakarlık gösterdim. Yılda bir kez gittiğim yerdede haliyle ilgi görmek istiyorum. Ama bunu taş kafalı eşim anlamıyor. Bu kez barışmayı düşünmüyorum o sözlerin tek bir tanesini bile haketmedim. Herşey gözümde kaldı. Aldıkları alyansa bile ben para kattım inanamıyorum geriye dönüp baktığımda .Benim gösterdiğim anlayışı kimse göstermezdi. Arkadaşlarım bile gülüyor bana sen enayisin diye. Maalesef deveye diken insanı S..... ken yaranıyormuş çok iyi anladım. O kadar taviz verdiğim için üzülüyorum şimdi. Ne yapmalıyım ki iyi bir ders alsın. Boşanma davası açsam ters teper mi ?
Bende çizmeyeYa cok cok özür dilerim ama sizin eksikli bi yaniniz mi vardi ya da 8 milyarlik dünyada evlenecek adam mi kalmadi da böyle nişana gelirken yol yemek parasini vermeler vs hayatimda duymadim.Gercekten bu kadar taviz ne gördüm ne duydum.Sonuclara hiç şasirmadim.eşiniz memur sanirim atandi demişsiniz.Memur ,3 cocuklu bi adamdan tarla mi istiyorlar ? Yani enteresanlik enteresanlik üstüne.Anlam veremedim...
Cahillik işteYapmasaydınız zorla mı yaptırdılar
bakın şöyle bir sey var benim esimin ailesinden de tek kuruş fayda görmedik düğünü esim yapti esyalari eşim aldi her seyi esim kendi yapti çalıştı biriktirdi yapti bir erkeğin eğer cebinde cicek cikolata alacak parasi yoksa evlenmeye kalkmayacak aileye guvenip de evlenilmez ki tamam ailesi hatalı ama ben hatanın büyüğünü esinizde görüyorumEsimin inanın tek kurus parası yoktu yenı atandı. Kredi kartı bile cıkmamıs tı daha bankadan. esime kabahat bulmuyorum. Ailesı kabahatli insan hıcmi yardımcı olmaz. Eşim geldiklerinde annesıne demıs alısverıs yapılacak diye. param yok dıyıp cekılmıs kenara. Ne diyebilirim ki ezıle buzule soyledı annemler para getirmemiş diye. Şşmdıkı aklim olsa almazdım hıcbır sey. Iste aileme karsı mahcup gorunmesın diye aldım napıyım.
O zaman bekleyecektiniz, aceleniz neydi? Alıştırmışsınız resmen. Yerinizde olsam kendi maaşımı rahat rahat yer ya da biriktirir, ev geçiminin büyük kısmını eşimden beklerdim ki hiç alesine yedirecek parası kalmasın.Esimin inanın tek kurus parası yoktu yenı atandı. Kredi kartı bile cıkmamıs tı daha bankadan. esime kabahat bulmuyorum. Ailesı kabahatli insan hıcmi yardımcı olmaz. Eşim geldiklerinde annesıne demıs alısverıs yapılacak diye. param yok dıyıp cekılmıs kenara. Ne diyebilirim ki ezıle buzule soyledı annemler para getirmemiş diye. Şşmdıkı aklim olsa almazdım hıcbır sey. Iste aileme karsı mahcup gorunmesın diye aldım napıyım.
Hanımlar merhaba. 8 yıllık bir evliliğim var. Eşimle severek evlendik. Eşimin ailesinin maddi durumu iyi değildi, eşimde yeni atandığı için düğün nişan herşeyi ben ve benim ailem yaptı. Bu durum o kadar abartılıydı ki istemede çikolata tatlı çiçek parası bile benden çıktı. Başka şehirden geldiler nişan için yolda yediklerin yemeğin parasına kadar gönderdik ve nişanda ve düğünde hiçbir hediye takı başka bir hediye getirmediler. Sonradan anladım ki sadece bize kötüymüş maddi durumları .Bütün bunlara karşın ben nişanlımın hatırına ses çıkarmadım.
Eşim geldiklerinde annesıne demıs alısverıs yapılacak diye. param yok dıyıp cekılmıs kenara. Ne diyebilirim ki ezıle buzule soyledı annemler para getirmemiş diye. Şşmdıkı aklim olsa almazdım hıcbır sey. Iste aileme karsı mahcup gorunmesın diye aldım napıyım.
Ailesını ilk kez nisanda gordum. Etrafımda boyle ornek gormedım hadı az cok geregını yaparlar diye dusunduk. Esimde oyle dusunuyordu. Geldıler bız şok. Yok demekkı diyip uzerınde durmadım. Ama ıclerıne girince anladımkı canının ıstedıgıne harcıyor parayı.Bu kadar cikolata parasini verecek kadar evlenme meraklisi olma sebebinizi merak ettim? Para biriktirip ya da kazanip sonra evlenseydi ya? Bu verici olmak degil bu artik baska boyut. Yeter ki benimle evlen her sey benden demissiniz resmen. Pess
Esimde oyle dusunuyordu
8 yıl fazla bile sabretmişsiniz. Boşanma davasina kadar gitneyin tabi de net olarak kararınızdan da dönmeyin. Kendi gitsin çok isterse.Hanımlar merhaba. 8 yıllık bir evliliğim var. Eşimle severek evlendik. Eşimin ailesinin maddi durumu iyi değildi, eşimde yeni atandığı için düğün nişan herşeyi ben ve benim ailem yaptı. Bu durum o kadar abartılıydı ki istemede çikolata tatlı çiçek parası bile benden çıktı. Başka şehirden geldiler nişan için yolda yediklerin yemeğin parasına kadar gönderdik ve nişanda ve düğünde hiçbir hediye takı başka bir hediye getirmediler. Sonradan anladım ki sadece bize kötüymüş maddi durumları .Bütün bunlara karşın ben nişanlımın hatırına ses çıkarmadım.
Eşiniz başta öyle düşünüyordu tamam ama gereğini yapmadıklarında neden jeton düşmedi. Hadi o gün düşmedi, peki 8 senedir neden düşmedi.
Eşiniz sizi kekliyor, hiç boşuna onu masum gibi göstermeye çalışmayın
Hep oyle dıyorum. Bana birisi ufak bir iyilk yapsa 10 katını yapmaya calısıyorum. Ins dedıgınız gıbı Allah gorsun ne dıyım. Iyılık olsun zorluk cıkarmayım kimseyi uzmeyım dedim fakat olmuyormusİcinizden gelen genel tutumu sergileyin gecmiste yaptiklarinizi hatirlayip hatirlatarak.yaptiklarinizin mükâfatını allah verir iins.gercekten hatir bilen birine yapsaydıniz bu iyilikleri cok daha iyi hissderdiniz.comert ve vericisiniz malik bilmezse halik bilir