- 3 Nisan 2019
- 5.510
- 10.959
- 248
- Konu Sahibi Pink martini soul
-
bizim millete gore malesef baba yaparsa anneye yardim etmis oluyor. aslinda yapmasi gereken babalik vazifesi..Arkadaslar kisaca anlatayim ben ucretsiz izindeyim. Gun boyu bebekle ilgilenmekten cok yoruluyorum. Ve her dert yandigimda esim "bu hayati sen sectin" diyor. Ucretsiz izne ayrildigim icin bebekle 7/24 ben ilgilenmeliymisim. Artik nefret ettirdi kendisinden. inanin cocuk dogdugundan beri nerdeyse 2 yasina gelicek toplasan 1 saat bakmamistir agliyor diye. Ben ne yapmaliyim midem bulandi boyle koca olmaz.
Siz neden ben kendim icin dogurdum lafina bu kadar takildiniz ki. Hayatta hersey moda mod mu yasanmak zorunda. Ben de anne olmak istedim kotu mu yaptim. Illa ben istedim diye 7/24 bana mi endekslenmeli cocuk. Yanlis dusunuyosunuz. Ya cocugunuz yok ya da cok farkli hayata bakis acilarimiz. Anlayamadim sizi .Ben hicbir erkek cocukla ilgilenmez, cocuk bakmak sadece annenin işidir demiyorum ki anlatiyorsunuz ama...
Yemegi, banyoyu bile gectim o cocuk baba sevgisi gormeli, aksi cok üzücü
Ancak insan, karsimdaki adam bu cocuga sevgi verecek mi, ilgilenecek mi diye dusunmeden "eşim de cocuk istiyordu ama ben zaten kendime dogurdum" diyip doguruyorsa sonucun bu olmasi normal diyorum.
Erkek niye dusunmuyor, kadin tek mi yapti gibi seyler gercek hayatta havada kaliyor kim ne derse desin. Boşanma durumlarinda bile cocuk %90 annede kaliyor, baba olayin maddi kisminda oluyor daha cok. O yuzden kadin biraz daha fazla dusuncek
Yani sizin evliliğinizle alakalı bir şey diyemem, herkesin yumuşak karnı farklıdır.Agziniza saglik anlatmak istediklerimi anlatmis olmasi gerekeni soylemissiniz. Malesef bosan demek, boyle bir adama cocuk dogurma demek cok kolay neler yasandigini bilmeden. Ben de isterim mutlu bir yuvam anlayisli bir kocam olsun. Olmayinca olmuyor malesef. Aliskanliklar kolay terkedilmiyor evlilik gibi.
Siz neden ben kendim icin dogurdum lafina bu kadar takildiniz ki. Hayatta hersey moda mod mu yasanmak zorunda. Ben de anne olmak istedim kotu mu yaptim. Illa ben istedim diye 7/24 bana mi endekslenmeli cocuk. Yanlis dusunuyosunuz. Ya cocugunuz yok ya da cok farkli hayata bakis acilarimiz. Anlayamadim sizi .
Tek bildiğim, hiçbir kadın çocuğu sevgi görsün diye hem de öz babasından dilenmemeli.Ben hicbir erkek cocukla ilgilenmez, cocuk bakmak sadece annenin işidir demiyorum ki anlatiyorsunuz ama...
Yemegi, banyoyu bile gectim o cocuk baba sevgisi gormeli, aksi cok üzücü
Ancak insan, karsimdaki adam bu cocuga sevgi verecek mi, ilgilenecek mi diye dusunmeden "eşim de cocuk istiyordu ama ben zaten kendime dogurdum" diyip doguruyorsa sonucun bu olmasi normal diyorum.
Erkek niye dusunmuyor, kadin tek mi yapti gibi seyler gercek hayatta havada kaliyor kim ne derse desin. Boşanma durumlarinda bile cocuk %90 annede kaliyor, baba olayin maddi kisminda oluyor daha cok. O yuzden kadin biraz daha fazla dusuncek
Belki dogru olan sizsiniz ama duygusalliktan uzak ve robotik bir yaklasim bana gore degilOrtak bir sorumluluga girerken yanimdaki insan sorumluluk alacak biri mi diye bir bakiyorum sadece.
Evet hayata bakis acilarimiz farkli.
Tek bildiğim, hiçbir kadın çocuğu sevgi görsün hem de öz babasından diye dilenmemeli.
Bu kişilik, karakter vs her şeyi aşan bir durum.
Olan olduysa, herkes ama herkes üzerine vazife düşeni yapmalı diyorum ben de.
Bütün yasal haklarını elinde bulundurduğun bir canlıya sevgi göstermek, çok da ironik bir şey değil.
Ha, kadın mı düşünmeli, yine hayır.
Kavun koklar gibi o da anlaşılmıyor maalesef çocukla oyun oynar mı oynamaz mı diye.
Etmiycek tabiki yardim filan haşa incileri dokulur pasamin. Ahh baksa 1 saate raziyimboyle bir adamla bide ise baslarsaniz asil cok daha zorlanacsksiniz
sanki ise baslayinca yardim edecek mi kocanizhazretleri
hic sanmiyorum valla boyle kocalari evde bebekle bigun birakacaksin gorecekler anyayi konyayi
Benim kabul edemediğim bir algı olduğundan, anlayamıyorum sizi.Sevgi zorla olmuyor malesef. Cocugunu dogurup denize, çöpe atan, öldüren insanlar okuduk Allah korusun.
Öyle sizin dediginiz gibi olmuş bi kere sevmek zorundayla yuruseydi keşke ve o cocuklar ziyan olmasaydi.
Benim bir ismen tanidigim insan cocugu dogurdugu gibi esirgemeye koymustu. O yuzden biraz düşünmeli herkes.
Erkegin az bucuk neyi yapip yapmayacagi da ayni evin icine girince gayet belli oluyor.
Benim kabul edemediğim bir algı olduğundan, anlayamıyorum sizi.
Bahsettiğiniz şeyleri ancak bana göre ruh sağlığı sıkıntılı kişiler yapabilir çünkü.
Sorumluluk duygum fazla değildir aslında ama böyle bir bohem yaşamın da tercih olabileceğine inanmıyorum sadece.
Evet, senin sayende veyahut senin yüzünden bir çocuk dünyaya geldiyse, son nefesine kadar pranga altında da olsan sevmesen bile seviyormuş gibi yapacaksın, mecbursun.
Aldığın nefes kadar mecbursun hem de.
Böyle düşünüyorum, aksini kabul etmiyorum.
Buna nasıl cesaret ediyor?Inanin izne ayrilmadan once biriktirdigim parayi harciyorum maddi olarak sadece ev giderlerini karsiliyor
Hangi uzmanlar onlar?O değilde o cocukta ilerde duygusal kopukluklar ve nefret duygusu oluşabilir,ciddiyim,bu çok önemli.
Simdi 2 yasinda,eger boyle devam ederse kocanız cocugun ileride hatırlayacağı bir anısı olmayacak babasıyla .
Bu çok kötü birşey.
Ben 2 yaşımı hatırlıyorum. Uzmanlar bunun imkansız olduğunu söylese de hafızam cok kuvvetli
Mesela bizim annemiz cok ilgisizdi
Herseyimizle babamız ilgilendi.
Simdi annemle 2 yabanciyiz. Arkadaslarima bakıyorum anneleriyle kankalar resmen.
Esinizle bu konuyu konuşun ve şuanda işe girmeyin bence cok küçükmüş çünkü. Bu hayatı da siz secmediniz valla ne sorumsuz adammis sinir oldum
Vallahi tam emin değilim ama iste neymiş efendim 3 yaştan öncesini insan beyni hatırlamazmış. Ay bende sizin gibiyim yaa cevremede söylüyorum cok şaşırıyorlar.Hangi uzmanlar onlar?
Ben bayağı 1,5 2 yaşlarımda yaşadığım şeyleri hatırlıyorum.
İnsanların ‘hatırlayamazsın’ tezlerini başıma gelen şeylerde yanımda olmadıklarında verdiğim detaylarla gayet ispatladım yıllar önce.
Ve dediğiniz gibi hatırladığım şeyler hep travmatik durumlar, çok şükür ki kendi yaramazlığım kaynaklıydı.
Ama ailesel bir şey olsa eminim ilk önce onu hatırlardım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?