Eşime uzaklaştırma aldım ama...

Papatyakb

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2018
1.641
1.279
83
40
Merhaba hanımlar,

Eşimle 1 aydır ayrıyız. 1 aydır ailemin yanında kalıyorum. Eşim dava açacağımı öğrendiğinde ilk olarak evden ben giderim sen çocukla orada burada rezil olma gibi güzel güzel konuştu. Amacı boşanmamam için beni ikna etmek olunca uyumlu, sevecen koca oldu. Sonra ayaklarım gitmiyor bana biraz süre ver psikolojim iyi değil dedi. Ben de müsaade ettim. Son zamanlarda da evden çık git dememe rağmen çıkmayınca uzaklaştırma aldım. Dün akşam yine izin istedi iki hafta sonra sözleşmesi yenilenecekmiş, evinden etmeyimmiş falan filan. Bu arada 2 aydır kredi kartı borçlarını ödemiyor barışmıyorum diye. Üstelik arabasını satıp araba alırken kredi çekmiştim o borç da duruyor ödemiyor. İyi niyetli olalım olalım diyorum da hem barışmaya çalışıyor hem de ödemiyor borçları beni mağdur ediyor. Zaten barışmayacağım ama en azından iyi niyet göster değil mi? Bugün karar çıkmış. Bana dün resmen yalvarır gibi müsaade et iki hafta diyordu. Uzaklaştırma çıkardığımı bilmiyor. Tebliğ gidecek bugün ya da yarın ailesinin evine. Ailesi de ayni şehirde bu arada. İsterse orada kalabilir pekala... Tebliğ gitmeden evime dönüp hadi çık karar çıkardım mı desem bilemedim. Amacım eşyaları alıp götürmesin, şahsi eşyalarıma zarar vermesin. Ne yapayım sizce kafam karıştı...

Son düzenleme:
Eşinizin kişiliğine bağlı, neden böyle karar çıkarttınız sırf evden gitsin diyemi yoksa şiddetmi var gibi gibi, yani söylerseniz size yada evladınıza birşey yaparmı yoksa sessizce çıkar gidermi? Yalnız kalmamanızı öneririm söylerken

Keşke uzaklaştırma kararı almadan önce, çeşitli bahanelerle kalmaya çalışıyorsun ama bundan hoşnut değilim, rızanla uzaklaş ki çirkinleşmeyelim diye uyarsaydınız.
Çünkü bu hareketi yaparak taş fırlatan siz olmuşsunuz.
Bu kadar kararlı olduğunuzu yüzüne karşı söyleseydiniz kavga gürültü çıkarır ve o evden giderdi.

Şimdi o kavga çıkaracak yine ama suçlu siz olacaksınız.

Bu sekılde karar nasıl cıkıyor kı, yanı can guvenlıgınız yokken bu sekılde uzaklastırma oluyor mu?

Uzaklaştırmayı görünce hırçınlaşacak. Dikkatli ol ! Ayrıca sen mala mülke tedbir koydurttun mu?

Kaç kez çık diye söyledim yok öyle falan dedi. Yani beni mecbur eden kendisi. Bencilce kendini düşünüyor. Çocukla düzen kuracak olan benim halbuki.

Uzaklaştırmayı görünce hırçınlaşacak. Dikkatli ol ! Ayrıca sen mala mülke tedbir koydurttun mu?
Avukatım tedbir koymadı zaten bankadaki paranın bir kısmını çoktan devretmiştir ev de önce alındığı için tedbir koyduramayız dedi.

Kaç kez çık diye söyledim yok öyle falan dedi. Yani beni mecbur eden kendisi. Bencilce kendini düşünüyor. Çocukla düzen kuracak olan benim halbuki.
Tamam mutlaka uyarmışsınızdır ama uzaklaştırma almak ciddi bir adım, konu ikinizin arasından çıkıp etrafa da dağılmaya başlamış demek oluyor bu ve erkek bu tarz olayları başkaları duymaya başladığında inanılmaz çirkefleşiyor erkekliğe b.k sürdürmemek için.
Adımınız sert olmuş, size olan tepkisi de aynı ölçüde sert olacak.
Kendinizi hazırlayın.

Şiddet hakaret vardı ama şiddetinde kendini frenliyordu polis çağırırım diye korkup. Yani eskiden gösteriyordu. Bu durumda şiddete başvurursa aleyhine olacağını bilir. Eşim çok uyanıktır. Barışmaya çalışıyordu en son hatta bugün buluşalım lütfen falan diyordu dün.

Bekliyorum zaten. Uzaklaştırma almamak için direndim ama evden çıkmadığı için başka çarem de kalmadı. Alıştım kötü sözlerine hakaretlerine. Savaş açtığımı düşünebilir düşünsün. İyi niyeti hep benden bekledi bugüne kadar gösterdim. Hakettiği gibi davranacağım bundan sonra. O da belki anlar böylece kararlı olduğumu ona göre davranır.

Kapinin gobegini degistirin. Varsa yoneticiyi bilgilendirin. Anahtarimi unuttum deyip cilingir cagirabilir. Siz artik muhattap olmayin. Belli ki borclari odemeyecek. Avukatla konusup onleminizi alin. Karsinizdaki artik tanimadiginiz bir adam. Cunku o,o sekilde size davranacak.

Yok benım merak ettıgım neye ıstınaden uzaklastırma alınıyor bılmedıgım ıcın soruyorum
Evden uzaklaştırmak istiyorum dediğinizde boşanma davanızdan da dolayı sanırım çıkıyor. Boşanmasanız dahi şiddet gösterme ihtimali hakaretleri gerekçe olabiliyor.

Eve girdikten sonra değiştireceğim. Yönetici ve bina görevlisini de bilgilendiririm. Zaten tanımasaymışım keşke :)

Kararı açıklayın ve gitmesini söyleyin, başka türlü eline kağıt geldiğinde şok olmasın
Kararı söylesem benden duysa da kağıdı alsa da sanırım tepkisi aşırı olacak. Ama bir ihtimal eve gidip hadi çık zorlama daha fazla beni zorladın ben de uzaklaştırma aldım desem mi diyorum.

Çok doğru, artık tanımadığınız bir adam haline gelecek. Uzun değil 6 ay evli kaldım, şuan dava açtım boşanmayı bekliyorum. Ben şöyle düzgün adamım böyle düzgün adamım diye konuşan ve benim de öyle olduğunu sandığım adam, evlenmeden önce babamın annemin aldığı eşyaları alamayayım diye kapının kilidini değiştirmiş, tehditlerle açtırdım kapıyı ancak eşyalarımızı aldık. Çok acayip varlıklara dönüşüyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…