• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşime ve evliliğime karşı inancımı, güvenimi kaybedersem...

canım,seni çok iyi anlıyorum haklısın ama erkek aklı kadın aklı işte
kadınlar daha detaycı daha kontrolcü ve daha sağlamcıdır bu nedenle
fikir ayrılığına düşmenizi çok normal karşılıyorum,eşininde çabaları bence tamamen
iyi niyetli oda bence bir çıkış yolu arıyor sizin için eşini güzellikle ikna edebilirsen
ne ala ama edemezsende bence risk al derim,herşey gönlünüzce olsun.......

Aslında eşinizin sorumsuz oldugunu düşünmüyorum sonuçta oda çalışıyor çabalıyor iyi biyerlere gelmek için esnaflık biraz zordur bir sürü gideri olur geldigi gibi gider.Dükkan kirası,yanındaki çalışan elamanların parası,sigortası,yemegi yol parası,vergisi derken bir sürü gider ortaya çıkar.Eşinize yardım edecek olan kişi ortaklık mı teklif etmiş eger ortaklık teklif etmiş ise yinede bir düşünün hemen kestirip atmayın belki böylesi daha hayırlı olur.

Ben Size hak veriyorum.
Çünkü yeni bir iş kurmak için ortak olacağınız kişinin parasına güvenmek hayati bir hatadır!
Çok ağır bedelleri olabilir.
Karşınızdaki çok iyi bir insan olsa bile ticari ortaklıklarda sıkıntılar çok.
O yokmuş gibi kendiniz dik durarak,hiç olmazsa acil, hesaplanamaz bir çok gider için bir miktar paranın kenarda durmasıyla biriyle iş yapmak mantıklı.
Çok güzel bir tavsiyede bulunmuşsunuz. Eşiniz düzenli geliri olan bir işe girip idareli olarak şu dar boğazdan çıkarsanız inşallah, küçükte olsa para biriktirmek daha kolay olacaktır.
Bence eşiniz ile tatlı dille konuşun. Razı olmadığınızı mesela 1-2 yıl bu şekilde her şeyi hesaplayarak adım atmanız gerektiğini anlatın.
İşin içinde çıkabilecek aksilikleri gerçekçi olarak sıralayın. Evliliğinizi olumsuz etkileyeceğini anlatın.
İnşallah gönlünüzce olsun.

eşini ikna etmen zor görünüyor arkadaşım ama sana tavsiyem tekrar konuşmayı dene "açmayalım demiyorum sende bana zaman ver bir yıl başka işte çalış" diye konuş bu hayat ikinize de zindan olur böyle giderse
borç üstüne borç bindimi insannın beli bi daha zor doğruluyor malesef
ben bankacıyım ve buna benzer çok hikayeye tanım oldum ve herzaman söylerim borç çok çok çok tehlikeli bişey dikkat edin diye

Konu, içeriği nedeniyle ilgili başlığa taşınmıştır.

Aslında eşinizin sorumsuz oldugunu düşünmüyorum sonuçta oda çalışıyor çabalıyor iyi biyerlere gelmek için esnaflık biraz zordur bir sürü gideri olur geldigi gibi gider.Dükkan kirası,yanındaki çalışan elamanların parası,sigortası,yemegi yol parası,vergisi derken bir sürü gider ortaya çıkar.Eşinize yardım edecek olan kişi ortaklık mı teklif etmiş eger ortaklık teklif etmiş ise yinede bir düşünün hemen kestirip atmayın belki böylesi daha hayırlı olur.

Eşim çok iyi niyetli saf kalpli biridir. Çakallık falan düşünemez hiç. Yaşıda daha çok genç 26, o yüzden ortakla işe girmesini istemiyorum. Eğer inandığım bi iş olsa bileziklerimi veriririm, yada ben kredi çekerim 1 sene sonra olsa. Ama şimdi körü körüne atlarken kenardaki tek birimimizi nasıl vereyim evimiz yok barkımız yok daha. oyüzden zaman istiyorum ortaksız, kimseye gebe kalmadan.

Ben Size hak veriyorum.
Çünkü yeni bir iş kurmak için ortak olacağınız kişinin parasına güvenmek hayati bir hatadır!
Çok ağır bedelleri olabilir.
Karşınızdaki çok iyi bir insan olsa bile ticari ortaklıklarda sıkıntılar çok.
O yokmuş gibi kendiniz dik durarak,hiç olmazsa acil, hesaplanamaz bir çok gider için bir miktar paranın kenarda durmasıyla biriyle iş yapmak mantıklı.
Çok güzel bir tavsiyede bulunmuşsunuz. Eşiniz düzenli geliri olan bir işe girip idareli olarak şu dar boğazdan çıkarsanız inşallah, küçükte olsa para biriktirmek daha kolay olacaktır.
Bence eşiniz ile tatlı dille konuşun. Razı olmadığınızı mesela 1-2 yıl bu şekilde her şeyi hesaplayarak adım atmanız gerektiğini anlatın.
İşin içinde çıkabilecek aksilikleri gerçekçi olarak sıralayın. Evliliğinizi olumsuz etkileyeceğini anlatın.
İnşallah gönlünüzce olsun.

Eşim konuşulması çok güç bi insandır. Konuşma tartışmaya tartışma kavgaya dönüşür. Şuan ben işteyim oda dükkanında. Msjlaşırken birbirimize girdik diyebilirim oderece şiddetli bir tartışma. Dediklerinizi bir bir izah ettim zaten evdeykende, sen beni yönlendirmeye çalışıyorsun diyo buseferde. Ben bişey söylüyorum mesela o o cümlenin içinden 1 kelime seçiyo ve konuyu başka tarafa çekiveriyo kavga ana konudan uzak büyüyoda büyüyo. Şimdi yine çok tartıştık işte, sonra bi süre o msj atmadı bende fırsattan istifade yalvarır cümlelerle 3-4 msj attım hep beni yanlış anlıyosun tarzında. Baya bi dil döktüm ama, hiç cvp vermedi. Şimdi aradı. Ben iş görüşmesine gdiyorum x kuaföre dedi :) Sanırım cevabımı aldım. Ama hiç güvenemiyorum. Girdim yarın başlıyorum diyene kadar da güvenemicem. Hatta ben eşimin kararlarına karşı büyük bi güven problemi yaşıyorum :( Buda ayrı bi konu.

Eşim çok iyi niyetli saf kalpli biridir. Çakallık falan düşünemez hiç. Yaşıda daha çok genç 26, o yüzden ortakla işe girmesini istemiyorum. Eğer inandığım bi iş olsa bileziklerimi veriririm, yada ben kredi çekerim 1 sene sonra olsa. Ama şimdi körü körüne atlarken kenardaki tek birimimizi nasıl vereyim evimiz yok barkımız yok daha. oyüzden zaman istiyorum ortaksız, kimseye gebe kalmadan.

aslında bu düşünceniz çok dogru
ortak olmadan olsa daha iyi
beklese iyi ama adam kurtlandı demekki
birazda eşinizi kendi haline bırakın bence

eşin bana sorumsuz gibi gelmedi çünkü o da birşeyler yapmaya çalışıyor geçimi için çabalıyor sadece aranızda düşünce farkı var biz kadınlar genelde daha sağlamcı garanticiyiz pek risk almayı sevmeyiz ama erkekler daha farklı düşünüyorlar sanki daha gözü karalar kolay risk alıyorlar en güzeli tatrışmadan kavga etmeden eşinle konuşmaya çalış canım umarım bir çıkar yol bulursunuz:31:

canım sen haklısın gercekten en mantıklı olanı maaslı olarak bıraz calısması ve sızın duze cıkmanız esının aılesınden konusabılecegın kımse yok mu esını ıkna edecek
bu zamanda kımseye guven olmaz baskasına guvenerek kalkısmasın sonu husran olur nasıl bunu goremez ya rabbım ınsallah gozunu acarda gercegı gorur
bu arada esın sorumsuz degıl oyle olsa sana sırtını yaslar belkı hıc calısmazdı o da elınden gelenın en ıyısını yapmaya calısıyor rabbım utandırmasın
herseyın hayırlısı olsun canım allaha sıgın dua et rabbım gorelım neyler neylerse guzel eyler

Eşinin sorumsuz olduğunu düşünmüyorum.
O da çabalıyor,çıkış yolu bulmaya çalışıyor.

Kendi işine sahip birisi için,maaşla başkasının yanına girmek zordur.
Belki bu sebeple tereddütleri olabilir.

Kadın kuaförlüğü fikrine aklı yatmış.Destek ve ortaklık bulunca o tarafa yönelmiş ama ortaklığın olumsuz taraflarını düşünmemiş anlaşılan.
Yine de seni dinliyor,kafasının dikine gitmiyor en azından.

Dediğim gibi bence asıl sıkıntısı,iş sahibi konumundan eleman konumuna geçmek olabilir.
Biraz olumlu konuşarak şimdilik sizin için maaşlı çalışmasının daha avantajlı olduğuna ikna edebilirsin.

Son düzenleme:
canım sen haklısın gercekten en mantıklı olanı maaslı olarak bıraz calısması ve sızın duze cıkmanız esının aılesınden konusabılecegın kımse yok mu esını ıkna edecek
bu zamanda kımseye guven olmaz baskasına guvenerek kalkısmasın sonu husran olur nasıl bunu goremez ya rabbım ınsallah gozunu acarda gercegı gorur
bu arada esın sorumsuz degıl oyle olsa sana sırtını yaslar belkı hıc calısmazdı o da elınden gelenın en ıyısını yapmaya calısıyor rabbım utandırmasın
herseyın hayırlısı olsun canım allaha sıgın dua et rabbım gorelım neyler neylerse guzel eyler

Öncelikle teşekkür ederim senamm hanım. İnşallah biraz sabredebilir. Onuda anlıyorum eleman olarak çalışmak zor geliyor olabilir şuan ama bende el işinde çalışıyorum ve nice saygısızlığa katlanıyorum.
Artık başlık açmak istemiyorum bu konularda ama sizin yorumlarınızada güveniyorum, aklımı kurcalayan şeyler var vaktiniz varsa sizinle dertleşmek isterim çünkü ben çevreme zayıflıklarımı gösteremem, sizlerle konuşmak beni çok rahatlatıyor.
Eşime karşı bazı güvensizliklerim var ve zaman zaman bu ondan uzaklaşmama sebep oluyor. Hayata dair doğru kararlar alamadığını, mantıklı davranamadığını düşünüyorum. Ben isterim ki eşim doğru adımlar atsın, tuttuğunu koparsın, benim gözümü arkada bırakmasın. Ama bu konuda eşim beni biraz yanılttı. Mesela işle ilgili. 2 yıldır eşimi tanıyorum 6 farklı işe atılmaya kalktı. Mesela biri diyorki burda plastation cafe iyi gider, hemen ben dükkanın yanına plastation cafe açmayı düşünüyorum diyor, bikez dükkan devralmaya kalktı bileziklerimi bozdurduk karşıdaki adam vazgeçti tekrar paraları bilezik yaptık ama zarar ettik, yine dükkanının olduğu biyere ciğerci dükkanı açmaya kalktı ben istemedim ben kararımı verdim açıcam dedi bi arkadaşıyla ortak 1 hafta sonra çocukla anlaşamadı kendi ayrıldı 3 gün sora diğer çocukta kapattı. bereket ona para katmamıştık. İşte böyle şeylerle karşılaştıkça eşime güvenim azalıyor. Mesela evin idaresi konusundada hiç güvenemiyorum. Bende aksine çok garantici bi insanımdır. Şimdi işe başlarsa mesela, ya biri bişey derde kaldıramayıp işi bırakıp gelirse, ya sabretmezse diyede düşünüyorum. Eşim evet sorumluluklarını biliyor aslında ve çalışkandırda yoksa kim haftanın 6 günü sabah 9 akşam 10 çalışabilir? Sorumluluklarını biliyo, umursamamazlıkta yapmıyo çok şükür. Ama doğru kararlar mı veremiyo, cahilcemi davranıyo sorun nerde ben çözemedim.

Eşinin sorumsuz olduğunu düşünmüyorum.
O da çabalıyor,çıkış yolu bulmaya çalışıyor.

Kendi işine sahip birisi için,maaşla başkasının yanına girmek zordur.
Belki bu sebeple tereddütleri olabilir.

Kadın kuaförlüğü fikrine aklı yatmış.Destek ve ortaklık bulunca o tarafa yönelmiş ama ortaklığın olumsuz taraflarını düşünmemiş anlaşılan.
Yine de seni dinliyor,kafasının dikine gitmiyor en azından.

Dediğim gibi bence asıl sıkıntısı,iş sahibi konumundan eleman konumuna geçmek olabilir.
Biraz olumlu konuşarak şimdilik sizin için maaşlı çalışmasının daha avantajlı olduğuna ikna edebilirsin.

Artık başlık açmak istemiyorum bu konularda ama , aklımı kurcalayan şeyler. Sizlerle paylaşmak beni rahatlatıyor, aydınlatıyor şayet vaktinizi çalmıyorsam. Eşime karşı bazı güvensizliklerim var ve zaman zaman bu ondan uzaklaşmama sebep oluyor. Hayata dair doğru kararlar alamadığını, mantıklı davranamadığını düşünüyorum. Ben isterim ki eşim doğru adımlar atsın, tuttuğunu koparsın, benim gözümü arkada bırakmasın. Ama bu konuda eşim beni biraz yanılttı. Mesela işle ilgili. 2 yıldır eşimi tanıyorum 6 farklı işe atılmaya kalktı. Mesela biri diyorki burda plastation cafe iyi gider, hemen ben dükkanın yanına plastation cafe açmayı düşünüyorum diyor, bikez dükkan devralmaya kalktı bileziklerimi bozdurduk karşıdaki adam vazgeçti tekrar paraları bilezik yaptık ama zarar ettik, yine dükkanının olduğu biyere ciğerci dükkanı açmaya kalktı ben istemedim ben kararımı verdim açıcam dedi bi arkadaşıyla ortak 1 hafta sonra çocukla anlaşamadı kendi ayrıldı 3 gün sora diğer çocukta kapattı. bereket ona para katmamıştık. İşte böyle şeylerle karşılaştıkça eşime güvenim azalıyor. Mesela evin idaresi konusundada hiç güvenemiyorum. Bende aksine çok garantici bi insanımdır. Şimdi işe başlarsa mesela, ya biri bişey derde kaldıramayıp işi bırakıp gelirse, ya sabretmezse diyede düşünüyorum. Eşim evet sorumluluklarını biliyor aslında ve çalışkandırda yoksa kim haftanın 6 günü sabah 9 akşam 10 çalışabilir? Sorumluluklarını biliyo, umursamamazlıkta yapmıyo çok şükür. Ama doğru kararlar mı veremiyo, cahilcemi davranıyo sorun nerde ben çözemedim.

Back
X