Eşimi anlayamıyorum ve tanımadığımı düşünüyorum

Alınma ama ne duydum ne gördüm böyle bişey
10 yıl geçmiş ama eski eş eskimemiş :oha:
Yani yazmak istemezdim ama sanki eski eş hala eşi yenisini arada kaynatayım gibi mi düşünmüş
Bu türlü yaşamayı daha mı heyecanlı bulmuşlar bu nedir ya
Madem eski karını seviyorsun niye boşanıyorsun elalemin kadının kanına giriyorsun
Çocuk olsa derim çocuğuna yardım yapıyor dersin acaba kadın bu adam kusurlu olduğu için tazminat falan aldı da adam söylemiyor mu

Merhaba öncelikle,
Eşime maalesef ki hala çok aşığım ve evliliğim çok garip bir hal aldı. Yeni evli sayılırız 2 sene oldu ve bir bebeğimiz var. Size sormak danışmak istediğim şeyler var aslında, evliliğini kurtarmak istiyorum aslında boşanmak değil şu süreçte.
Eşimle gerçekten aşık olarak evlendik, ama aramızda yaş farkı var baya. Aynı meslekteniz ben kariyer anlamında yolun balındayım diyebilirim. Kendi şirketi var aslında ama ne ben ne de o orada çalışmam konusunu açmadık bile kaldı ki öyle bir niyetim de yoktu hiçbir zaman.
Eşimi evlendikten sonra daha net tanımaya başladım, onun ikinci evliliği bu. Eşinden boşanalı baya olmuş 10 seneden fazla. Biz çıkarken tesadüfen eşiyle çocuk olmamasına rağmen görüştüğünü öğrendim ve inanılmaz büyük kavgalar ettik bu sebepten. Ayrılmak istemiştim o dönem ama çok aşık olduğumu düşündüğüm için ayrılmadım. Her neyse yeni yeni öğreniyorum ki gizli gizli hala görüşüyorlarmış, eşimden sürekli para istiyormuş boşanırken o şekilde söz vermiş eşim kadına. Nafaka vermiyor ama sürekli yardım ediyor galiba. Sizce bu normal bir durum mu?
Diğer bir konu ise kendi şirketi olduğu için kazancım belli değil diyor ve ne kazandığını kesinlikle söylemiyor, ama oldukça lüks bir hayatımız var, ben genelde bir şey talep etmiyorum ondan çalışıyorum ama maaşım onun bir gecede harcadığı para. Evlenmeden gelirini sorduğumda çok kızmıştı buna mesela anlam verememiştim sonuçta ben de harcamalarımı ona göre yaparım diye düşünüyorum ama söylemiyor. Ben kendi maaşımla kendi ihtiyaçlarımı karşılıyorum evin vs ya da kıyafet alışverişine beraber çıktıysak bana kesinlikle ödetmez o alır ama benden çok daha lüks giyinir biraz marka düşkünü. Ben kendi kazancıma göre harcarım.
Ayrıca eski sevgilileri ile konuşmayı çok normal görüyor, ben ise asla görüşmeyi tercih etmem. Onun görüştüğünü farkettiğimde ise defalarca büyük kavgalar ettik, artık bana hiçbir şey anlatmıyor bu tarz konularda. Kıskanç biriyim ama eşim değil. Sen de eski sevgililerinle görüşebilirsin diyen biri.
Çok uzatmak isteniyorum ama genel olarak gerçekten çok Güzel giden bir ilişlimiz varken şuan evde çocuk için bir arada olan iki insanız. Sorunlarımız ise bana yalan söylemesi, onu birilerinden kıskanmam, başkalarıyla kendimi kıyaslamam, gelirimizden bihaber olmam, eski eşinin arsızlığı, benim tüm kavgalarımızı ailelerimize yansıtmam.
Şirketine de kesinlikle karışmamı istemiyor ki ziyarete bile gitmiyorum. Çalışanlarına aşırı değer veren ve aşırı derecede eli açık biri. Sürekli yemekler,organizasyonlar ve lüks tatiller ayarlıyor, geçmişte bunlara laf ettiğim için de aramızda büyük sorunlar olmuştu. Tabiki işveren olarak çalışanlarına değer vermeli ama onun sunduğu imkanları aynı sektörde çalıştığım için biliyorum kimse bu devirde yapmıyor. Bu da kendimi değersiz hissettiriyor. Benim param değil şirketimin parası diyor çıkıyor işin içinden.
Çok net anlatamadım ama eşim sanırım çok rahat bir insan, yani evlilik ona kafese konmuş gibi geliyor bunu hissediyorum. Sizce benim kıskançlıklarım ya da maddi konulardaki düşüncelerim yanlış mı kızlar?

Siz aslinda evli degil gibisiniz... çok saçma cok bencilce... aşk var deniyor ama nasıl ask bu...Bir yuva sıcaklığı göremedim ve pek anlayamadım. Ama gerçekten kolaylıklar diliyorum.

Iyide bu evlilik degilki. Adam evlenmeden once bi evlilik sozlesmesi yapaymis keske.

Eski eşle arkadaş kalmışlar, evlendiğimizden beri de sadece para gönderiyorum vicdanım rahat diyor. Kadını sevdiğini düşünmüyorum ama belki de seviyordur bilmiyorum ki.
Övmek gibi olmasın ama gayet güzel bir kadınım, ona göre çok gencim ama kıskanmayınca kıskanmıyor işte. Eski sevgilimle kahve içmeye gidiyorum desem tamam der 😂 ben de valla gülüyorum bana dediklerine
Ben evli değilim ama sevgilimin eskiden takıldığı kızı evimde ağırlamışlığım var hatta yılbaşında en son beraber dans ediyorduk kızla 😂 su an arkadaşı olan bi eski sevgilisiyle kahve içecek olsa bundan hiç rahatsız olmam çok içten söylüyorum hiç kıskanmam ama sevgilimi çok seviyorum. Yani kıskanmaması ya da eski eşiyle görüşmesi tek başına sizi sevmediğini göstermez bence. Diğer para kısmı bana da biraz garip geldi açıkçası, ama hiçbiri boşanma sebebi değil bana kalırsa eğer siz adamı bu şekilde kabullenirseniz

taa çıkarken eski eşiyle görüşüyor, buna rağmen devam etmişsin yani artık bu saatten sonra bu konunun önüne geçemezsin. Adam kendi halinde takılıyor evli değil gibi. Sende fazlaca kendini eziyorsun bunu eşine de yansıtıyorsan hiç değer görmezsin.
bu saatten sonra yapman gereken, hiçbir şeyi kurcalama. Bebeğiniz ve kendin için kenara biriktire bildiğin kadar para biriktirmeye çalış. Kendini işine ver, adamı hayatının merkezinden çıkar, kafanı rahatlatacak uğraşlar edin, kendine bak madem parası var en çok sen harca. Giyimine, bakımına harca gitsin. Adamıda biraz rahat bırak, boğma belki daha yaşanabilir hale gelir kendisi..
yada hepsini bir kenara it ve boşan. Yani eşin burdan bakınca, boşanıyorum desen seni pek tutacak,karşı çıkacak gibi durmuyor. Ben olsam 1. Şıkkı seçer adamı sallamadan hayatımı yaşardım. Boşanıp birde çocukla hayatta kalmaya uğraşacaksın bırak babasıyla büyüsün.

Yani yazmak istemezdim ama sanki eski eş hala eşi yenisini arada kaynatayım gibi mi düşünmüş
Bu türlü yaşamayı daha mı heyecanlı bulmuşlar bu nedir ya
Madem eski karını seviyorsun niye boşanıyorsun elalemin kadının kanına giriyorsun
Çocuk olsa derim çocuğuna yardım yapıyor dersin acaba kadın bu adam kusurlu olduğu için tazminat falan aldı da adam söylemiyor mu
Eşimin bana daha önce anlattığı kadarıyla kadın evlendikten sonra daha iyisini bulamayınca geri dönmek istemiş ama eşim istememiş. Ve sürekli para istemeye devam etmiş. Kayınvalidemin dediğine göre bu kadın nasıl yapıyor anlamadım ama sürekli çocukluğundan beri para koparma peşindeymiş. Oğlumuz askerdeysen bile askerlik harçlığı gönderirdik onu bile bu kadına verirdi diyor. Anlamadım, eşim de inanılmaz merhametlidir ama salak da değildir ne bağları var çözemiyorum. Sevmediğini söylüyor daha önce defalarca duydum ve bir şekilde eski konuşmalarına ulaştım gerçekten evliyken bile çok soğuk konuşuyormuş. Olan bana oldu bu iki dengesiz insanın arasında. Yani kendime çok kızıyorum ve hayatımı bitirdim yani

taa çıkarken eski eşiyle görüşüyor, buna rağmen devam etmişsin yani artık bu saatten sonra bu konunun önüne geçemezsin. Adam kendi halinde takılıyor evli değil gibi. Sende fazlaca kendini eziyorsun bunu eşine de yansıtıyorsan hiç değer görmezsin.
bu saatten sonra yapman gereken, hiçbir şeyi kurcalama. Bebeğiniz ve kendin için kenara biriktire bildiğin kadar para biriktirmeye çalış. Kendini işine ver, adamı hayatının merkezinden çıkar, kafanı rahatlatacak uğraşlar edin, kendine bak madem parası var en çok sen harca. Giyimine, bakımına harca gitsin. Adamıda biraz rahat bırak, boğma belki daha yaşanabilir hale gelir kendisi..
yada hepsini bir kenara it ve boşan. Yani eşin burdan bakınca, boşanıyorum desen seni pek tutacak,karşı çıkacak gibi durmuyor. Ben olsam 1. Şıkkı seçer adamı sallamadan hayatımı yaşardım. Boşanıp birde çocukla hayatta kalmaya uğraşacaksın bırak babasıyla büyüsün.
Aslında kurcalamak ve bulabildiğim kadar yalanını bulmak istiyorum. Zaten içimden konuşmak gelmiyor onunla artık. Aynen boşanmak istesem onu etkilemez çünkü daha önce boşanmış üstesinden nasıl geleceğini biliyor. Çocukla hayatta kalmak demeyelim bebeğime ailemle çok güzel bakabilirim ki ailem de kabul ediyor boşanma ihtimalinde yanındayız diyorlar ama ben bir daha bebeğimle evliliği bırak birini bile sevemem, kimse de bana o gözle bakmaz. Önemli olan bu değil elbette belki ama ben de yalnız kalmaktan çok korkuyorum

Üzgünüm ama bu paragraf buram buram kendim ettim kendim buldum kokuyor. Daha sevgiliyken yakalamışsınız ve tabiki ayrılmalıydınız. Olacaklar zaten ortadaymış. Artık aşk mı yoksa lüksün şatafatı mı gözünüzü boyamış bilemiyorum ama yaşadıklarınız sürpriz değil. Ve tahmin etmek için dahi olmaya da gerek yokmuş.
Burada herkes lüks için evlendiğimi söylemiş, çok üzerinde durmadım çok anlatmak da istemem ama ailemin bu kadar olmasa da durumu gayet iyidir. Ayrıca yaşadığım çevreden ve işimden ötürü de daha önceki erkek arkadaşlarımın da statüleri, işleri vs çok iyiydi. Yani ben aslında ilişkimizin her aşamasındaki beni sahiplenişine ve iyiliğine aşık olmuştum eşimin. Ve çok erkek arkadaşım olmuştu geçmişte, ama çoğu benim yaşımdaydı, çocukça tavırlarından sıkılmıştım yaşça büyük biriydi benim için farklıydı.Ama artık tanıdığım adam değilmiş diyorum. Hata yaptım.

İlk evliliği neden bittiyse sizinkide aynı sebepten bitecek.
Bence beklentisinizi düşük tutun ,ayrılmayacaksanız.

Sizinle çok aşık olduğu için evlendiğini düşünmedim ben niyeyse. Muhtemelen çocuk istiyordu ve buyuzden de begendigi, aklına yatan biriyle evlenecekti, o da siz oldunuz. Para verip ihtiyaçlarinizi karşılayıp kimse kimseye ses etmesin karışmasın istiyor bu kadar basit.
Annesi vs dahi daha önce onu böyle görmediğini söylemişlerdi geçmişte. Eşim gerçekten Bebek gibi davranıyordu bana. Sonra bu tarz şeyler ortaya çıkıp ben arıza çıkartıp sinir krizleri geçirmeye başlayınca olaylar çirkin bir hal aldı. Soğuduk sanırım. Bir de olur olmaz herkesten kıskanıyormuşum ona göre. Kafese konmuş gibi hissediyor. Şuan onu tek mutlu eden şey bebeğimiz. Bakıyorum da sürekli evde, ben ondan daha çok dışarı çıkıyorum, bebekle ilgilenmeyi çok seviyor falan. Sanki damızlık gibiyim şuan. Çocuk yaptım işim bitti gibi😔

Benim algılarım dahilinde bir evlilik değil, sanırım sizin algılarınız dahilinde de değil.Adam çocuk bile olmayan eski eşle muhabbetini sürdürüyor, üstüne birde para gönderiyor.Eski sevgilileriyle hala konuşup görüşüyor, birde size sende görüşebilirsin diyor.

Kusura bakmayın ama harem kurmuş gibi görünüyor buradan.Parası çok olan yaşamların bir kısmında böyle bir durum var sanırım.Kriterleri bu denli esnek olan, değerler yönünden keskin çizgileri olmayan birine ben katlanamam açıkçası.İstediği kadar parası olsun, bana kuma gibi hissettiren, hayatında benden daha önemli çokça insan barındıran bir adamla hayatımı devam ettirmem.

Yerinizde olsam çocuğunuzun rahat edeceği makullükte bir nafaka bağlatır ayrılırdım.Hiç değilse onurumu ve yaşama sevincimi kaybetmem.Ayrıca yıllar geçtikçe sizde artık şimdiki siz olarak kalmayacak karakter anlamında fark bile etmeden aynen onun ahlaki değerlerine göre evrileceksiniz.Yani aslında şimdi var olan kimlik ve kişiliğinizi de kaybedeceksiniz.yıllar sonraki siz şimdiki siz olmayacak.Bunu yaşamaktansa bu karmaşık ilişkilerden kendimi soyutlardım açıkçası.

Ama siz boşanmak bir seçenek değil demişsiniz.Arkadaşlarında dediği gibi birikim yapın, çokça sosyalleşin, yeni arkadaşlar ve hobiler edinin, eskiden arkadaş olarakta sevdiğiniz bir sevgiliniz varsa oturup çay kahve için.Belki böylece yaşananlar karşısında bir miktar içiniz soğur.Ama ben böyle bir ailede büyütmek istemezdim açıkçası çocuğumu.
Açıkçası eşim parayla egolarını tatmin eden biri, içince birkaç kez buna benzer şeyler söylemişti. Parayı çok kullanıyor kendisini bir ortamda saydırmak sevdirmek için. Bunu ona söylediğimde sen sadece paranla varsın demiştim de evet bana hayatım boyunca kimse değer vermedi demişti.
Dediklerinizi dikkate alıcam, eski sevgililerle görüşmek bilmiyorum ne kadar doğru ama en azından ben de kendi kariyerime ve bebeğime odaklanırım.

Zor bir durum ama kötülük yapmıyor ki.Siz aç açık mı bırakıyor? Şirket işlerine siz karışmayın bence.Sonuçta o işini çalışanlarına tatil hediye ederek vs yürütüyor olabilir.Eski eş olayı garip.Sadece parayla kalsa iyi de görüşüp konuşuyorlarsa sıkıntı.
Sadece parayla kaldığını söylüyor ama bundan nasıl emin olabilirim ki? Şirketine karışmıyorum zaten sadece aşırıya kaçtığında yorumlar yapıyorum tabiki. Ama artık ondan da vazgeçtim. Hiçbir şeyine karışmayacağım eşi olarak görmüyorum zaten şu aşamada kendimi.

Siz aslinda evli degil gibisiniz... çok saçma cok bencilce... aşk var deniyor ama nasıl ask bu...Bir yuva sıcaklığı göremedim ve pek anlayamadım. Ama gerçekten kolaylıklar diliyorum.
Aşk vardı aslında, şuan bende de yok tabiki ama eski günlere özlem, yine de sevdiğim adamdı gibi bir psikolojideyim. Bir de ayrılınca kıymete biner ya kötülüklerini unutursun, iyi anlara odaklanırsın bu tarz şeyler yüzünden cesaret edemiyorum. Yalnız kalma korkusu

Bu konuda gerçekten geniş. Kendisi özellikle görüşmüyor diye biliyorum, ararlarsa konuşuyor ama soğuk da konuşmuyor. Arkadaş kalabildiklerin varsa sen de konuş diyor.
Eski de olsa sonuçta arada bazı yaşanmışlıklar var. Görüşüldüğünde illa ki eski anılar canlanır , eski konular açılır. Ne bileyim eski sevgiliyle görüşmek bana mantıksız geliyor. Zaten anlaşabilsek eski olmazlardı neden arkadaş olalım ki.

Bu konuya nedense hic şaşırmadım biliyor musunuz. Ilk eş diyordur ki benim yiyemediğimi başkası yemesin. O yüzden diyorum ki yiyin efendim yiyin :)
Hicte saka yapmıyorum yemeyenin malını yerler bilirsiniz
Bir kadin var boşanmış 2 cocuklu yaşadığı hayatı anlatsam uzun olur ama baya lüks oyle söyleyim . Instagrama da arada bir adamla fotolar atiyor adamin kısmeti kapaniyor haliyle :) o adam hayatta evlenemez gibi parcalar o kadin onu :)adamida söylesem bilenler çıkar illa,cocuklarin doğumgünü vs ayağına. Bu kervan boyle yürüyor malesef.
Akıllı olmalısınız.
Esiniz de garip o ayrı ama sizde çok saf gibisiniz yani
Bu alem böyle ne yazık ki,ilk eş 2.eş vs olaylarının kaderi boyle olabiliyor bazen. Hersey sizin elinizde madem bosanmak bir secenek degil yiyin o zaman ?

haklı buldum ben sizi
Şuan dışarı çıkmıyor bebekle ilgileniyor demişsiniz
Bu süreçte eski sevgililerle görüşme olayı da biter belki
Evliliği devam ettirceksiniz sanırım o halde hoşuna gitmeyen konuları hergün kavga çılartarak inada bimdirmeyin derim
Haklısınız ona birşey diyemem ama bu evlilik devam edecekse bazı şeylerin üstü kapanmalı çok sebep aranmamalı
Kazandığı parayı söylememesi falan da çok ilginç
Sonuçta aile birliğü artık kurulmuş, sevgililik döneminde söylenmese de anlarım ama
Umarım düzelir

Back
X