Eşimi arkadaştan öte göremiyorum:(

Aynı pişmanlığı yaşamaktan korkarım ne kötü bişeydir..

dimi ama

yalniz adam 2,5 bucuk sene iyi dayanmis, bakalim nekadar daha dayanir

bak konu sahibi esin bikar terkederse, kiymetini anlayip pesinden kosma sakin?

Buarada erkek vazgeçince geridönüşü asla olmuyor bunu çevremde çok gördüm.

Sizi eski konunuzdan hatırladım eşinizle evlenmenizi hata olarak görüyordunuz, cinsellik yaşayamamanızı da buna bağlıyordunuz. Bence bu durum tamamen eşiniz kişiliği ile ilgili o pasif bir erkek, organizeyi size bırakmış bir erkek ama siz tam tersi bir eşiniz olmasını isterdiniz. Bence eşinizin karakterini değiştiremeyeceğinize göre bu durum da değişmeyecek daha fazla yıllarınız gitmesin hani derler ya olmuyorsa zorlamayacaksın. Siz iki buçuk sene uğraştınız ama olmuyor işte üzerinize bir vebal kalmaz artık.

evet cinselliğin olmaması boşanmaya sebeptir.peki kocanız vajinusmus olmadığınızı biliyor mu? bilmiyorsa eğer 2.5yıldır çok büyük bir haksızlık yapmışsınız eşinize..vajinusmus tedavi edilmesi gereken bir hastalıktır.eşiniz de sizin iyileşmenizi bekliyor!! hala düzeleceğinize dair en ufak bir umut yoksa içinizde bu böyle gitmez eşinizi daha fazla kandırmayın eşinizin düzgün sağlıklı bir evlilik hayatı yaşamaya ve çocuğunu sevmeye hakkı var..tabi sizin de...

Kendimden örnek vereyim, uzun bir birliktelikten sonra çocuk yapmaya karar verip onu da çok çokk zor bir şekilde başarınca (günü saati dk sı belli dr önerisiyle yaşanan ilişkiler, araya giren sayısız tüp denemeleri ) haliyle arzulamamak duygusunu yaşadım, yaşıyorum.

Ama benimkinin bir nedeni var. Sizinki nedensiz ve evliliğin başından beri ilişki yok. Eee o zaman 2,5 yılda geçmiş üzerinden daha neyi bekliyorsunuz ki ? Desenizki isteksiz ilişkiye giriyorum onu da anlarım ama bu biraz garip.

ümitvar olmaya çalışıyorum elbette herşeye rağmen yine arzulayamazsam boşanmayı ben teklif ederim zaten

eşime haksızlık yapmayı asla istemem bana bugün boşanalım derse de anlarım ama ikimiz de terapiye gidip belki çözeriz diye ümit ediyoruz hala

O da hemfikir ise tamam. Ama terapi de sihirli değnek değil sonuçta. Baktınız olmayacak bir 2,5 yıl dahaalmayın zamanını. Bir de şöyle bir durum var. Siz bu sorunu çzödükten sonra büyük ihtimal eşinizde yaşadığı kırgınlıkların geri dönüşü başlayacak. Bir tür acısını çıkartma. Doğru sözcüğü bulamadım ama şimdi bastırdığı duygular dökülecek ve belki de o ince adam birden değişecek. Bunu felaket tellalığı olarak söylemiyorum. Terapide bu konuları da ele alın, bunlara hazırlıklı olun anlamında söylüyorum. O nasıl sizi sabırla beklediyse siz de o zaman gleince ona karşı sabırlı olun anlamında söylüyorum.
Doğumdan sonra ben normal cinsel hayata biraz geç dönebildim, adapte olmam biraz uzun zaman aldı. Bu sürecin sonunda eşim birgün bana "Bunun beni isteiyp istememenle ilgili olmadığını biliyorum ama gene de istenmediğini hissetmek çok kırıcıydı." demişti dertleşirken.

geçtiğimiz aylarda da konu açmıştınız siz..
hala aynı mesirelik yerde geziniyosunuz belli ki

boşanın yani ne yapabilirsiniz
adama da yazık size de

Siz aslında eşinizden çoktan ayrılırdınız ama korkuyorsunuz çünkü birçok erkeğin kaba, kumarbaz, baskıcı, şiddet uygulayan, karısını aldatan, içkici v.s. olduğunu görüyorsunuz ya da düşünüyorsunuz ee böyle olunca da eşiniz her ne kadar aşık değilseniz de ideal bir eş olarak gördüğünüz birisi. Ayrılmaktan bu yüzden korkuyorsunuz ama yaptığınıza da bencillik diyemeyeceğim çünkü eşiniz bence sizi o kadar çok seviyor ki onunla aynı evde yaşamanız, sohbet etmeniz bile ona yeterli geliyor yoksa böyle bir durumu kaldıramazdı diye düşünüyorum.

arkadaşımın yorumuna kesinlikle katılıyorum. kendinizi düşünmekten biraz vazgeçinde eşinizi boşayın.
onunda duyguları arzuları ve istekleri var.
ilerde çocukları olmasını isteyecek ve sen ona veremeyeceksin. onu bundan mahrum edeceksin
aynı şeyi eşin sana yapsaydı ne hissederdin. 2,5 yıl senle beraber olmak istemeyen bir erkekle evli olsaydın bu duyguyla nasıl yaşardın
birde madalyonun diğer tarafından bakmayı denemelisin.
sırf yalnız kalacağım diye bir insanın hayatını karartamazsın.

bence ideal olarak görmüyor çünkü eski konulara göz attım da kendinden düşük görüyor eşini ve ailesini eşi çok seviyormuş onu sadece madem neden evlendin diyeceğim ama yapmışsın bir hata .

katılıyorum .sadece kendini düşünüyor.e boşanacak bir sürü dert başkasıyla evlensem o daha beter çıkar diyor.çünkü kocası iyi biri.aslında cinselliği yaşamaya başlasa kaçırdığı zamana yanacak haberi yok.

bencillik yapma artık.ilahi adalet ödetir bunu sana.

bak şimdi sen de bilmeden saldırmayı seven güruhtansın belliki ,birincisi terapiye beni eşim yollamadı aksine bu güne kadar gittiğim tüm jinekolog ve terapistleri kendim bulup gittim eşimi vajinusmusum diye oyalayan ben değildim aksine her zaman isteksizlik olduğunu söylediğim halde anlamadılar..ayrıca kadınlık görevimi yapmadığım için eşime defalarca kendimi suçlu hissettiğimi söleyip istersen boşanalım dedim,hayır dedi.bütün yolları deneyeceğiz dedi onun için terapiye gidiyoruz.Ayrıca eşim de ben de birbirimize değer vermseydik bu kadar uzun süre bununla mücadele etmezdik bu da sonuncusu..

canım sen kocanı sevmiyorsun yani kendinden düşük görüyorsun yapılarımız farklı diyorsun değer vermiyorsun karşındakine zoraki birşey sürdürüyorsun bunuda kendinden onu mahrum ederek çıkarıyorsun acısını ben iki konunuda okudum burdan bunu çıkardım eşin seni çok seviyor belli yoksa 2.5 seneyi bırak 2.5 ay dayanamazdı .

Eşinizi benimseyip kabullenemiyorsunuz o istediğiniz gibi değil bunun pişmanlığını atamadınız üzerinizden ama hakkına girmeyin daha fazla ya her şeye rağmen onu benimseyip kabul edersiniz ya da her şeyi göze alıp ayrılırsınız ama bence ayrılsanız da mutlu olamazsınız çünkü her insanın mutlaka eksik bir yönü olur, kimse mükemmel değil ki mutlu evliliği olan insanlar tam istedikleri biriyle evli değildir ama kusurunu görmezden gelir benimser eşini öyle kabul eder ve mutlu olur siz de sanırım mükemmelliyetçilik var. Ayrılsanız başkasıyla evlenseniz onun da emin olun başka kusurları olacak ama işte siz bundan da korkuyorsunuz pişman olmak çok korkutuyor sizi pişman olmaktansa ya böyle yaşarım ya ayrılıp yalnız yaşarım diyorsunuz. Ama iki şekilde de mutsuz olacaksınız bence mükemmelliyetçilikten kurtulup eşinizi kabullenmeye çalışın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…