Eşimi arkadaştan öte göremiyorum:(

Nişanlılık dönemindeki sorunlarınız neydi bilmiyoruz ama sizi bayağı etkilemiş,onları çözmeyi deneyin,eşinizle daha fazla zaman geçirin,onun olumlu özelliklerini düşünün ama bakdınız hala olmuyor o zaman tekrar değerlendirirsiniz ama hemen pes etmeyin.

öncelikle zaman ayırıp okuduğun için tşk. ederim canım ama yanlış gelmesini anlayamadım yani sana deseler ki ayrıldığın zaman kadınlığını hissedip mutlu olacaksın kim istemez ki ayrılmayı

Nerden biliyorsunuz ayrılıp kadınlığınızı hissedeceğinizi?Karşınıza evli olduğu halde bekar numarası yapan,ciddi ve evlilik sonuçlu bir ilişki yerine sadece flört ve cinsellik amaçlı bir arayış içinde olan erkeklerle karşılaşacaksınız ve bunlardan kendinizi korumaya çalışacaksınız çünkü boşanmış bir kadınsınız.

pes etmek de ne demek o kadar uzun zamandır savaşıyorum ki bu duyguyla,başbaşa tatile gitmeler vs. ama tık yok bende yine..ben nişanlılık döneminde çok şeyden feragat ettim ama değmediğini görünce sonrasında kendimi aptal gibi hissettim hep ve şunu anladım insan "an"ı yaşamalıymış.Eğer o "an" mutlu değilseniz ileride kimse size yaptığınız fedakarlıklar için altın tepsiyle sunulmuş bir mutluluk hediye etmiyor

bunun için birde eşin adına empati kurarsan daha anlaşılır olacak ne demek istediğim...
düşünsene reginaspektor
birine çok aşıksın ve evlisin ama o sana karşı arzusuz isteksiz ve hiçbir birleşme söz konusu değil
ve bu zaman dilimi koskoca bir 2.5 yıl
ve bu eşin bilseki ayrıldıgında aşık olabılcegı bırı cıksın hemen ayrılacak bu cok
onur kırıcı ve dehşet bir durum
artık kelimelerim kifayetsiz kalıyor..

pes etmek de ne demek o kadar uzun zamandır savaşıyorum ki bu duyguyla,başbaşa tatile gitmeler vs. ama tık yok bende yine..ben nişanlılık döneminde çok şeyden feragat ettim ama değmediğini görünce sonrasında kendimi aptal gibi hissettim hep ve şunu anladım insan "an"ı yaşamalıymış.Eğer o "an" mutlu değilseniz ileride kimse size yaptığınız fedakarlıklar için altın tepsiyle sunulmuş bir mutluluk hediye etmiyor

zaten ben de bilmediğimi söyledim arkadaşım..

öyle bir durum haklısın ama çözmeye çalışıyorum işte..

ne yani bütün bu ihtimaller için eşine ve kendisine haksızlıkk yapmaya devammı etsin...
nasıl bakıyorsunuz olaya şaşırdım açıkcası...
bu kadın mutsuz kocasıda mutsuz
boyle evlılık surermı?

şimdi genç kızlara bile böyle yaklaşmaya çalşıyorlar herkes çakal olmuş sizin eşiniz iyiyse biraz daha geyret edin diyeceğim ama nasıl yapıcaksınız bilmiyorum çünkü evli değilim iyi birriyse yakışıklıysa vs öyle diyorsunuz yani ne bileyim insan istemez mi çok ilginç gerçekten .

eşimle cinselliğe,evlenmden önce orta şekerdik

Sevişme tarzınız uyuşmuyor olabilir mi.

Olabilir de olmayabilir de tabi. Terapi alıyor olman kendinle yüzleşmeye açık olduğunu gösterir. Güzel bir şey bu.

Fizyolojik bir problem yoksa önce eşinden uzak durmana sebep olan nedeni saptayıp nedenden çözüme gidilebilir ki, terapistin de bunu yapıyordur zaten. Aslında terapi alıyorsan, genele açık konu olması fikir tartışmasından öteye gitmez gibi. İnsanın buna da ihtiyacı var tabi.

çok talihsiz bir yorum sen anlaşılan hiç evliliğinle,eşini arzulamaya çalışıp da arzulayamamakla,kadınlığını hissedememekle hiç imtihan olmamışsın..davulun sesi uzaktan hoş gelir tabi..

Dünya görüşünüze hayran kalım
bekarken ilişkiye girmiyorsunuz
ama evliyken çevrenizdeki erkeklerden etkileniyorsunuz
eşinize de helal olsun 2,5 yıl sizi beklemiş,hem de keyfi yere....

yukarıdaki cevabım sana da gelsin aynı zamanda ya da ben en iyisi gizliden bir sevgilim var deyim de herkes rahat bir nefes alsın ha nasıl olur bayanlar?

Bir sürü yorumda yazılanın aksine size "Kesin vajinismussun." "Vay nasıl olur eşini istemezsin." "Eşini mutlu etmek için sevişmen lazım." "Vay nasıl başkalarına ilgi duyarsın." filan demeyeceğim. Cinsellik çok özel ve çok değişkenli bir konu. Birine aşık olup da onu isteyememeniz olmayacak iş değil. Bu sizin başkasını sevdiğinizi de vajinismus olduğunuzu da göstermez. Birini istemek de istememek de bizim aklımıza gelen gelmeyen pek çok nedene bağlı olabilir.
Bu noktada benim tahminim nişanlıyken yaşadığınız olumsuzlukların içinzde kalan izleri ve "tam taşlar oturmuyor ama iyi biri" derken kasdettiğiniz sizce eşinizdeki eksik yönler nedeniyle birlikte olmaya karşı direnç gösteriyorsunuz. Muhtemelen mükemmeliyetçi bir yapınız var. Herşey tam olmadan, bazı şeyler ilerlemiyor gibi...

Bu noktada bu konuda çabalamanız ve terapi almanız çok olumlu bence. Bu konuda sorunu çözmeye çalışmak eşinizin de desteği ile çok güzel.

Amaaaa...
Aşağıdaki mesajları görene kadardı bu düşüncelerim.

boşanmayı zaten uzun zamandır düşünüyorum da işte çok zor bir karar ,yıllarca belki de ömür boyu yalnız yaşıcam

Eşinizin iyi bir insan olması, iyi bir koca olması, sizin rahat bir hayatınızın olması ona bu haksızlığı ömür boyu yapma hakkınız olduğu anlamına gelmez. "Eşim iyi bir koca, ben onu istemiyorum cinsel anlamda ama gelecekten korktuğum için boşanmıyorum da" demek büyük bencillik. Bir de onu düşünün. Onun size çok anlayışlı davranması sevdiği kadın tarafından istenmemenin onu derinden yaralamadığı, onun bilinçaltına büyük kırgınların yerleşmediği anlamına gelmez. Bu düşünce çok büyük haksızlık. Ya terapi ile bunu aşmaya çalışın ya da bırakın yoluna gitsin.

Sanırım iyi okumadınız .Boşandığı zaman kadınlığını hissedeceğinden emin olmasın diye yazdım çünkü sonrası da apayrı sorunlarla dolu.Yaşayan biri olarak söylüyorum bunları .

Benim bir tanıdığım aynı sizin gibiydi.Adam çok sabretti bekledi sonra boşanmaya karar verdiler.Kadın ne oldysa oldu kocasını çok özledi ağladı sızladı.Adamı arzulayan başka bir kadın çıkmış olacak ki adam istemedi ve birdaha asla biraraya gelemeyiz aynı üzüntüleri yaşamak bir erkek olarak kendimi küçük düşürmek istemiyorum dedi.Adam şuan çok mutlu ama kadın pişmanlık içinde.Eşinizin yolunu açın bence eminim şuan kendini küçük düşürünmüş hissediyordur ne acı.Madem arkadaşlıktan öte gidemiyorsunuz bırakın adamcağızda yoluna baksın.Sizde duygularınızın tavan yaptığı arzudan yandığınız bir adam bulun...

eşime haksızlık yapmayı asla istemem bana bugün boşanalım derse de anlarım ama ikimiz de terapiye gidip belki çözeriz diye ümit ediyoruz hala

çok talihsiz bir yorum sen anlaşılan hiç evliliğinle,eşini arzulamaya çalışıp da arzulayamamakla,kadınlığını hissedememekle hiç imtihan olmamışsın..davulun sesi uzaktan hoş gelir tabi..

Sen saniyeler önce yazdığın cümleleri unutuyorsun galiba.

Sen demedin mi ayrıldığım zaman yalnız kalmaktan ya da daha iyi birini bulamamaktan korkmasam boşanırım diye.

Bunlar benim değil senin cümlelerin.

bence siz eşinizden nefret ediyorsunuz için için.o nişanlılık döneminde yaşadıklarınız yüzünden eşinizden intikam alıyorsunuz onu cinsellikten mahrum bırakarak.siz onu eş olarak değil arkadaş olarak değil insan olarak azıcık sevip değer verseydiniz ya cinselliği yaşar ya da boşanırdınız.

bence siz eşinizi önce vajinismusum ben diyerek oyaladınız.sonra eşiniz bu durumdan sıkıldı "yen o zaman "dedi sizi doktora yolladı.bu zokayı artık kimse yutmayınca bu sefer "seni arzulamıyorum" demeye başladınız.yazık adam anlayışlı diye pek güzel intikam alıyorsunuz.

ama insan ne yaparsa kendine yapar.şimdi herşeyi paylaştığın eşini mutlu ettiğin ve de seni mutlu eden bir hayatın olailirdi.hepimiz nişanlıyken ya da evliliğin ilk zamanlarında neler yaşadık.ama sorunlar çıktı diye bütün hayatı mahvetmek mi gerekir?
2-3 aylık mesele olsa düzelir diyeceğim de bu saatten sonra arzu ansızın doğar mı?olsa olurdu şimdiye kadar.umarım eşiniz bir an önce gözünü açar da sizden kurtulur.

bir de marifet gibi "vajinismus değilim sırf ispatlamak için ilişkiye girdim" diyorsunuz.sonuçta hukuken ve dinen bile kadınlık görevinizi yapmak zorundasınız.ha yapmıyorsanız da boşanırsınız.
bir insanı bencilce oyalıyorsunuz.dediğim gibi umarım eşiniz bir an önce sizden kurtulur da kendine değer verecek bir kadınla birbirlerinin tadını çıkarmaya başlarlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…