Eşimi değiştirmeye çalışıyorum.

Çok şey istiyorsun tabii ki.
4 senedir evliyim, daha bir kere "canım hadi hazırlan bakalım bu akşam sana bir süprizim var" cümlesini duymadım.

Evlilik yıldönümleri ve doğum günler de dahil buna.
Ben artık ondan beklemiyorum.
Sevgililer günü, evlilik yıldönümü, doğum günleri gibi zamanlarda bütçemize göre ben planlar yapıyorum.
Bazen şık bir restoranda rezervasyon, bazen bir otelde rezervasyon (ağva gibi)...
Aksi halde senin bahsettiğin gibi evliliğimiz tv önünde, telefon başında, mutfak içinde, kaybolup gidecek.
Bazen kendinin bu anlamda aktif olması gerekiyor, demekki eşin bu kadar ince düşünebilen birisi değil.
Benim eşim değil, bunu kabullendim ondan beklemiyorum, bizzat kendim yapıyorum..
Hem kendim mutlu oluyorum hem de eşim mutlu oluyor.

Tavsiyem zorlamayın, bırakın varsın süprizleri siz yapın ama güzel zamanların tadını çıkartın.

alışırsın..
bir bakmışsın sen onu değil o seni değiştirmiş..

Sıkılmıyor musunuz ?
Gerçekten beklenti kesmeyi beceremiyorum.
Hep böyle gideceğini düşününce de girdap gibi kaybolup gidiyorum.
Eskiden hiç hiç böyle bir insan değildi.

Tamam demk ki o da onun hobisi. Sen de kendine yeni uğraşlar bul.
Ama akşamları yarım saati birbirinize ayırın. Yapın çayınızı kahvenizi, sohbet edin tv'yi kapatıp. Ya da bir masa oyunu edinin ikinizin de zevk alacağı onu oynayın bazı akşamlar.

Belki o da senin onu anlamadığını düşünüyor. Oturup konuşun, kurallar koyun kendinize. Ama bu kurallar ikinizi de mutlu etsin. Plan yapmaması çok büyük mesele değil ki, ha sen yapmışsın ha o ne fark eder? Çok rahatsızsan cuma akşamı " yarın nereye gidiyoruz, sen yap bu hafta planı" deyiverin ne olacak ki?

Bu kadar ufak şeylere takılıp büyük problemmiş gibi davranırsan, bunun için bağırıp çağırıp ağlayıp kavga edersen hiç bir yere varamazsın. Aksine evliliğinin temeline zarar verirsin. Hiç kimse böyle bir insanla aynı evi paylaşmak istemez ki. Evin içindeki huzur çok önemli.

bENCE çok şey istiyorsunuz ,EV içinde mutlu huzurluysanız yetmiyormu size
Adam belki sevgili ve nişanlılık döneminde çok gezdiği için artık ev içinde bulunmak istiyor
Hediye süpriz konusu hakkında birşey diyemem çok nadirdir hala süpriz yapan bence
evliliğin anlamı tabiki var eşiniz yanınızda daha ne olsun...

Çalışıyorum memurum
Evde vakit geçirmekten mi sıkılıyorsun acaba diye düşündüm de anladım ama bence çok büyük bir problem değil gibi geldi bana yani ağlayıp bağıracak kadar büyük gibi gelmedi.Tabi ilişkinizi tam olarak bilemem bi yere gidelim nereye gitsek falan desen o seçse planı sen yap desen tatlı dille belki öyle sen de sinirlenmezsin?

Çünkü hamurlarinda ayilik var. Ne yazikki imzadan sonra öğreniyoruz. Çok da çaba sarf etmemek lazım

Sıkılmıyor musunuz ?
Gerçekten beklenti kesmeyi beceremiyorum.
Hep böyle gideceğini düşününce de girdap gibi kaybolup gidiyorum.
Eskiden hiç hiç böyle bir insan değildi.

Yooo... Bende çok uğraştım zamanında.
Bak ben yapıyorum süpriz, sende birşeylerden esinlen yap, veya internetten araştır.
Falan diyordum fakat eşim benim finansçı, bütün gün kafa dolu geziyor, sonra da tabii o dolu kafa ile süpriz yapmasını bekleyemiyorum.
Bir de kişi ne ise o dur. Değiştiremiyorsun bir noktadan sonra.
Ben de değiştirmeye zorlamıyorum açıkçası. O yüzden kabullendim.

Kendini yıpratma, kabullen. Veya kabullenmiyorsan da bir akşam eşine bir süpriz yap.
Eşinle de konuş, bundan sonra (atıyorum) ayda bir sefer ben süpriz yapacağım ayda bir sefer de sen benim için bir süpriz yapacaksın gibi. Teşvik et. Bu da bir yöntem sonuçta.
Ama büyük beklentiler içerisine girersen insanın hayal kırıklığı da büyük oluyor.
O yüzden beklentilerini bence küçük tut ki, yaptığı şeyler ufakta olsa seni mutlu etsin...

bize dönmüşsünüz canım 17 yıllık evliyim ama ben memnunum her gün aynı şey yemek hazırlarız birlikte çocuklarımızı odadan çağırırız yer içer salona yıkılır çayımızı içeriz önece ben sonra o yatağa gelir yatarız hafta içi beş gün asla değişiklik olmaz ama hafta sonu birlikte muhakkak bir şeyler yaparız bi kahve içmeye gdriz yada el ele ölesine dolaşırız kızılayda

Mayası böyleyse değiştirmek çok zor maalesef. Birçok erkeğe göre iş çıkışı eve gidip yemek yiyip sonra uzanıp tv izlemek evlilik olarak geliyor

Ben düşünemiyorum diyor. Düşünmeye fırsatı yok ki. Deli gibi spor gündemini takip ediyor. Bana sıra gelemsi çok zor.
Öyle bir anlaşma yapsak eminim ya benim aklıma gelmedi diyecektir.
Geçen gün reglden ötürü tatlı istedim halı sahadan dönüyordu. Unutmuş.
Ertesi gün bekledim -unutmuş-.
O bi lafın arasında şuyum olsa, şunu istiyorum dese ertesi gün elinde görür. Bende mi unutsam ki.

planı sen yap o yapsın ne farkeder ki uyguluyormu seninle geliyormu o bile artıdır yani ,benim anlamadığım yeni evli çiftlerin yazdığı şu evliliği böyle hayal etmemiştim lafı ,nasıl hayal etmiştiniz?

Son düzenleme:

gercek hayata hosgeldin canim, o dediklerinin hepsi seni elde edene kadardi hahahahahaha
Saka bir yana herkesin yapisi baskadi yani kimisi evcimen olur kimisi evde durunca bunalir esler bir dengede tutmali bu isleri, ama ne olursa olsun evlilikte bir panayir alani degil yani ne beklediniz bilemiyorum ama hemen hemen dunyanin her yerinde evli ciftlerin hayatini anlatmissiniz. Isten gel yemek yap yemek ye sofrayi topla cay kahve tv uyku.
Ha size bir tek basi mac izleme ve telefonuyla bas basa zaman gecirme olayi var o hos olmamis tabi.
Valla ne derseniz deyin turk erkelerinin buyuk bir cogunlugu evliligi sirf belli bir konfora ulasmak icin istiyor, aksam geleyim duzenli tezmi evim olsun, onume yemek konsun tv bakarken biri cayimi getirsin sabah kalktigimda utulu kiyafetim kahvaltim olsun basim derde girerse uzgun sinirli olursam kucuk erkek cocugu gibi siginacagim bir kucak olsun beni sakinlestirecek yumusak yurekli bir kadin olsun ... Erkeklerin olayi bu yani cogu erkegin evlilikten anladigida beklentiside bu, diger tum seyler biz kadinlarin kafasinda yarattigi seyler..
Cok fazla amerikan filmi izleyip kafanizda olmayan seyler yaratmayin, esinizden beklentilerinizide tatli tatli dile getirin adam da okuz degilse azicikda olsa gonlunuzu hos tutmak icin yaoacaktur birseyler.
Kavga olmasin saygi sevgi olsun huzur olsun bunlar onemli bence basta

Her gün elinde çiçeklerle gelecek, her hafta süper organizasyonlarla aklını başından alacak adamlar bekliyorlar.
Akşama doğru arayacak, karıcım yemek yapma dışarda yiyelim diyecek. Hazırla valizini sana sürprizim var diye iki günlük kaçamaklar planlayacak falan sanıyorlar.

Adam eve gelip ne yemek var deyince de gelsin kavgalar gitsin ağlamalar.

Valla evlenince o romantik hayallerin çoğu olmuyor malesef. Bağırıp çağırmak sadece evliliğinizi yıpratır başka da bir işe yaramaz.
Madem sen söyleyince yapıyor bu da önemli bir gelişme. Sen de ona göre plan yapan taraf olacaksın. Demek ki bu evlilikte rolün senin bu. Aşırı beklentiye girmek mutsuz eder.
Biz haftaiçi 1 veya 2 akşam dışarıda gezersek yetiyor. Haftasonu da bir gün çıkarız biter. Diğer günler evdeyiz. Çalışan insanlarız o yüzden bu rutin yeterli bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…