Eşimi değiştirmeye çalışıyorum.

allahım birgün hazırlan şuraya seni yemeğe götürücem lafı duyacakmıyım yarabbim, benim hayalimdeki evlilik tam da şu saydıklarım işten gelince yemek hazırla ertesi günün yemeğini yap ,çocuğa ödev yaptır,yarının kıyafetlerini ve yemeğini hazırla,kanepeyi yaaşam alanı olarak gören kocaya çay hazırla ,ortalık topla,bulaşık yerleştir,çamaşır as,ev temizle,ütü yap ,arada kocaya kadınlık yapmayı ihmal etme

Son düzenleme:
Neden mutsuz olduğumuz bir hayatı seçiyoruz o zaman ?

Katılıyorum:))) flört döneminde aşk, evlilikte saygı sevgi beklemeli insanlar bence. Fakat çoğu bayan bunu ayırt edemiyor hala:)

Yok evlenirken kurulan hayaller şu şekilde "adam her akşam eve çiçekle gelecek" , "yemeğe, temizliğe yardım edecek" , "hep takım elbise ile dolaşacak evde" , "her akşam tv karşısında battaniyenin altında sarmaş dolaş film seyredilecek" , "romantik ve sürpriz akşam yemeklerine çıkılacak" ... Ama gerçekler, elinde yoğurtla eve gelen ve sonrasında pijamalarını giyerek tv karşısında maç izleyip "hanım bana çay koysana" diyen adamlar :) E tabi hayalleri yıkılıyor insanın.

Öyle tabi de bu tarz hayaller kurmakta bana hayatın gerçeklerinden uzak ööööööyle kendi kendine bi köşede büyümüş insan kafası geliyor ne yalan söyliyim:)) evlendiğimde eşim pijamalarını giyip tv karşısına uzandığında, gider bende yanına uzanıp sarılırdım öyle tv izleriz mesela. Saygı sevgi daha değerli ortada geçirilicek bir ömür varken:) doğum günlerimi de unutmayan evlilik yıldönümümüzde yaptığım şık yemek planlarına öfleyip pöflemeden iyi ettin diyerek dahil olan bir eşim varsa zaten mutlu bi evliliğim vardır yani:) aksini ve fazlasını beklemek ilişki dönemlerini beklemek gerçekten bana çok absürd geliyor. Biraz olgunlaşma eksikliği gibi görüyorum. Olursa tabiki güzel olur ama olmazsa kavgalar çıkarıp sorunlar yaratılıcak dertler değil bunlar bence.

Ama hala beklenti içinde. Olmadığı için mutsuz olması olası.

Beklenti içindeymiş gibi görünmedi bana. Hayalimdeki evlilik demiş bak. İroni yapmış, yaşadığı şeyle dalga geçmiş. Çoğu türk ailesinin hayatı böyle. Yapacak bişey yok, o adamları öyle kabulleniyorlar. O adamlar da eşlerini olduğu gibi kabul ediyor. Temizlik hastası eşinin çoraplarını kapıda çıkartmasına izin veriyor, ses etmiyor mesela. Ya da yemek yapmayı pek beceremeyen karısına eline sağlık çok güzel olmuş diyor falan filan.

Neden mutsuz olduğumuz bir hayatı seçiyoruz o zaman ?

yooo ben mutsuz değilim alıştım bu tempoya huzurum var evimde ,dışarıya da çıkıyoruz tabi ama her zaman değil ,e adam beni dışarı çıkarmıyor diye kendimi yiyip bitirmiyorum ki çok canım isterse alırım çocuğumu çıkarım yalvarmamki yada ağzına bakmamki beni çıkarmıyor diye huzurumu ise asla kaçırmam ,1 kez daha tartışmamışımdır sen beni biyere götürmüyosun diye ben bu tempoyla çıkacak vakit bulamıyorum zaten o dese de çıkamam,çalışan biriyim sonuçta senin gibi, istediğim yere giderim asla karışmaz.tartışmak istersen her lafında her hareketinde tartışma bulursun ,mutsuz olmak istersende tabi

Benim eşim bana sürpriz yapar mesela. Çok güzel sürprizler yapar, hep kendi sevdiği şeylerle
Bu hafta sonu mükemmel plan yaptım der, araba müzesine götürür beni. Haftaya ağzın açık kalacak çok güzel bi yere gidiyoruz der, uçak gösterilerine gideriz. Ben her seferinde beyle ve beyle kalıyorum. Tamam klasik araba severim de onun kadar değil. Ya da uçaklardan anlamam mesela, anca oovv negzzel döndü falan diyebiliyorum. Kendine sürpriz yapıyor adam. Ama o eğlenince ben de pek mutlu oluyorum. İdare edip gidiyoruz.
Benim yerimde bu kızımız olsa kavga çıkarırdı nebiçim sürpriz diye mesela. Olduğu gibi kabullenmek lazım insanları, herkesin huyu, alışkanlıkları, yaşayışı farklı.

Şimdi; eşi değiştirmeye çalışmak boşa kürek çekmek olur diyeceğim ama. Benim eşim bazı yönlerini düzeltti mesela evde bana çok yardım etmiyordu,bir kaç yıldır öyle değil hatta bazı günler benden çok iş yapıyor. Bazen ufak tefek borçları saklardı, o yönden de düzeldi. Yani değişecek huylar var değişmeyecek huylar var. Siz daha romantik olsun, planlar yapsın sürpriz filan yapsın istiyorsunuz sanırım, o mesela öğrenilecek bir şey değil karakterle ilgili

ahahhaa eşime iki günlük İstanbul turu var gidelimmi dedğimde attığı bakışı çok tatlıydı yok artık der gibi sanki adama gel yurtdışına kaçalım dedim.şok oldu birden eli ayağı dolaştı çocuklar okul dersler iş stresi nasıl olacak diyecektiki tamam şaka dedim de oh çekip çayını içti.ne yapayım şimdi kavgamı çıkarayım tabikide hayır

Öyle kabul etmek lazım işte, yapacak bişey yok. Kıyamam, nasıl korkmuş adamcağız.

Kahhkaha attımmm aaayyy çok alemsinnn yaaa beeyle ve beeyyle kalıyorum efsanesin Ve haklısınnn. Benim eşim bile değil, erkek arkadaşımda sadece kendi sevdiği yemeklerin olduğu yerlere yemeğe götürür beni mesela:) sizin eşiniz gibi "çok güzel biyere gidicez hee" der. Gideriz, mekan güzel de saaaadece onun damak tadına yatkın:))) bir de yemek keyiflerimiz gerçekten farklıdır bunu bilir. Askım sağolsun doğulu olmayı dibine kadar yasayanlardandır, o yüzden böyle eeett, kebaaaap gibi 24 saat kırsal beslenmek ister. Bende tam tersi bayılırım mesela italyan restoranlarına. Gelsin ravioliler gitsin margarita pizzalar filan:) ama kendisi asla öyle şeyler yemediği için bir kere bile bu tarz bi yere gittiğimiz olmadı 4 yıldr:))))))) yinede olsun idare ediyoruz yani adam kendini doyuruyo mutlu ediyo ama yinede bende mutlu oluyorum dediğiniz gibi. Yuvarlanıp gitmeceler:)))

çok güzel yaa evlik bu değilmi zaten onun mutlu olduğunu görünce bile mutlu oluyor insan.oda eminim senin sevdiğin bir aktivitede aynı şeyleri hissedip neyse o mutlu ya sen ona bak dediğine adım gibi eminim.

yeni evli sendromuna girmişsin, eşin değişmeyecek sen kabulleneceksin bu durumu büyük ihtimalle. ben de öyle oldu yani. ama sana güzel haber sen kabullenince adam plan yapmaya başlıyor 3. senenizde herşey yoluna girmiş olur yani

Ahaha etobur adam. Bizim allahtan yemek zevklerimiz uyuşuyor. Ben zaten mızmız bir insanım yemek konusunda aç kalırdım mazallah.
Evlilik yıldönümümüzde gözüne soka soka istediğim bilekliği gösterdim. Yanlış anlaşılmasın altın falan değil, deri üzerine gümüş aksesuarlı bişey. Resmen gözüne soktum bunu istiyorum diye, gele gele barok flüt geldi. Tamam güzel, enstrümanları seviyorum, barok flüt de istiyordum ama evlilik yıldönümünde değil be adam. Bende gittim kredi kartını aldım bilekliği sipariş ettim Benim bey çok enteresan.

Kendi babasindan gördüğünü uyguluyor adam.
Tanımadan yargılamayınız :)
Bu kızımız lafınızdan da hoşlanmadım, belirteyim. Küçük şeylerle mutlu olmadığımı nerden çıkardınız ?
Ben eşim halısahaya gittiğinde bile stres atacak eğlenecek diye mutlu olan insanım.
Anlattığımı iyi okuyamamışsınız. Kendi için bile plan yapmıyor benim eşim. Yoksa gider onunla holiganlık yaparım.
Yorumunuz için teşekkür ederim. Pek faydanız dokundu :)

çok güzel yaa evlik bu değilmi zaten onun mutlu olduğunu görünce bile mutlu oluyor insan.oda eminim senin sevdiğin bir aktivitede aynı şeyleri hissedip neyse o mutlu ya sen ona bak dediğine adım gibi eminim.

Aynen öyle. Önemli olan birlikte yapılan şeyden keyif almak. Her ne kadar ilgi alanın olmasa da. Futbol seven bir eşim yok, ama sevseydi onunla maç izlemekten keyif alırdım ben de. Paylaşım gerek evliliklerde.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…