Eşimi seviyorum ama evliliğimiz hiç iyi gitmiyor ne yapmalıyım

O

O zaman bunların ikisi de çalışıyor daha çok sömürelim diye düşünürler bence. Ben olsam çalışmam niye kendimi yoriyim ki sonuçta böyle aile varken birikim filan yapılmaz. Böyle erkek ailelerinden iyice nefret ettim çocuğunun sırtında yük
Al benden de o kadar işte bi öyle bi böyle düşünmekten yoruldum

Onu söylemek istemiştim ben de. Çalıştığı yerde başka birinden hoşlanır, ya da başka şeyler ister vs. Böyle düşünen bir adamla evlilik nereye kadar gider bilemem. Hayırlısı olsun.
Aynen oyle hayırlısı olsun. Bence eşi calısmaya baslayınca bu dusunce yapısı da belkı degısır adamın. ha bak bısey olmuyormus hatta ne guzel daha rahat ediyoruz fılan diyebilir. İnsanların dusuncesı değişebilir cunku sıkı sıkıya at gozlugu takmadıysa tabi. Her ihtimali denemek lazım.

Belediye de bile iş buldum bi arkadaşım vesilesiyle ama evliliğimin ilk aylarıydı eşim istemeyince başvurmadım . Şimdi çalışcam diyorum pek fazla sesini çıkarmıuor ama virüs var ve annem astım benim o yüzden çalışmıyorum
Annenize siz mi bakıyorsunuz? Bende de var astım, her işimi görüp, 5 yaşındaki çocukla, çocuk oluyorum.

Tabii ki yüklü miktarda maaşı yok. Ben de maaşımı nerdeyse olduğu gibi ortaya koyuyorum. Ben kendi kazandığım paradan eşimin onayı olmadan aileme harcayamayacaksam kendime yuh derim. Sormam harcarım o da harcayabilir. Ki belki benim örneğim yanlış oldu. Benim eşimin babası vefat etmiş. en Küçük kardeşi 9 yaşında imiş o zaman mesela. Şimdi üniversite son sınıf. Bir büyüğü 3 yaş büyuk. Ayni durumda olsam canım kardeşime şu kadar para gönderegim derdim sadece ve önay beklemezdim. Hadi ordan diyip onay vermeyen biriyle de oturur evliliğimi sorgulardım. Bir de yanlış anlamayın çalışmayan kadın laf etmesin demedim illa. Konuya göre yorum yapıyorum ven. Konu sahibi baba çalışmıyor kardeş çalışmıyor diye belirtip durmuş bu baba kaç yaşında 50 mi 60 mi? Kardeş kaç yaşında okumuş mu meslehi var mı belli değil. Eee sen de çalışmıyorsun anlamında yazdim ben madem bu kadar takılıyorsun da. Bir de dünyanın binbir türlü hali var. Her kadın çalışmalı diyorum o ayrı.
Ben o yazışmalarınızı okumadım ben aileye bulaşık makinası çamaşır makinası gibi büyük meblalı birşeyler alması konusunda bahsediyorum kardeşleri okur baba yoktur eğitimleri konusunda elbette öyle bir durum olsa ben de müsaade ederim. Ama şöyle ki ailesine para gönderme yahut büyük eşyalar alma gibi bir durumda onaydan kastım benim fikrimi almasını isterim he almazsa o zaman ben o evliliği sorgularım oldu iki tarafta çalışsın özgürce istediği yerlere harcasın bana göre değil o maalesef

Benim eşim de ailesine para gönderir. Kardeşlerine gönderir. Eğitim paralarını gönderir. Çamaşır makinesi bulaşık makinesi vs alır. Ben hiç takmıyorum al sin bence ihtiyaçları var diye bakıyorum ve eşimin merhametini seviyorum. Yalniz ven de çalışıyorum aksi bir durum olsa kendi paramı kazanır bakarım başımın çaresine diyorum. Arkadaşlarım şaşırıyor senin yerinde başkası olsa yıkardı ortalığı diye. Bildiğin yıkardı ama diyorlar. Ben takmıyorum haberim bile olmasın hatta... hele bem çalışmıyorsam hiç lafını edemem ya neyse.
Eşiniz iyi kazanıyor sanırım öyle olmasa sesiniz bayağı gür çıkardı onun verdikleri sizi etkilemiyor belli ki yanılıyor muyum? üstte yüklü maaşı yok demişsiniz ve inandırıcılığınızı kaybetmişsiniz teşekkürler 🤭

bir de parayi kendinin de yetistiremeyeceginin farkinda ki baska yollardan kazanmaya kalkmis. kaybetmek de var o yolda yalniz.. ailesine soyleyin. size para yetistirebilmek icin kumara dadandi haberiniz olsun deyin. bir de ailemi uzmeyeyim vs demeyin. bu tek basiniza altindan kalkabileceginiz bir imtihan degil. yarin bir gun ayrilmaya kalkarsiniz hani iyidiniz ne oldu derler. memnun olmadiginiz seyler oldugunu bilmesi lazim ailenizin. belki araya girer mudahele ederler.

Ya ben sunu anlamadim. Esin kartlari sana verdi ise maasiyla nasil hala para gonderiyor?
Bu arada kumar ve yalan soylemesi cok kotu. Yalan evlilikteki guven olayini yıkar. Bence bu gozardi edilemecek problemler bunlar.
1 sene sonra yeni aldım kartını işte bu idda meselesini öğrendim söz verdi kartını verdi bakalım önümdeki ay ne olcak bende merak ediyorum

Ben o yazışmalarınızı okumadım ben aileye bulaşık makinası çamaşır makinası gibi büyük meblalı birşeyler alması konusunda bahsediyorum kardeşleri okur baba yoktur eğitimleri konusunda elbette öyle bir durum olsa ben de müsaade ederim. Ama şöyle ki ailesine para gönderme yahut büyük eşyalar alma gibi bir durumda onaydan kastım benim fikrimi almasını isterim he almazsa o zaman ben o evliliği sorgularım oldu iki tarafta çalışsın özgürce istediği yerlere harcasın bana göre değil o maalesef
Ben özgürce istediği yerlere harcasın demiyorum ki. Gitsin kendine 6bIn liralık deri mont alSin demiyorum. Gece kulübüne gitsin yesin arkadaşları ile demiyorum ya da.. aile konusunda örnek veriyorum ben. Ailem benim kırmızı çizgim galiba. Tabii haber vermeden yapsın illa da demiyorum. Haber verebilir. Bana haber vermese de olabilir. Çünkü 60 yaşındaki bir kadın için çamaşır makinesi ihtiyaçtır yani. Sadece haberin olsun diyebilir ama fikrimi almasına gerek yok. Dedigim gibi ben kendim için konuşuyorum. Farklı bir durum olsa farklı konuşurdum belki.

Tabıkı de. Sen neden zayıf kalasın ki. Sindirmesine ızın vermemelisin. Sen anca kendi ısteginle calısmak ıstemıyorum diyebilirsin. Sen o hakka sahipsin. Ama sartların calısman gerektıgını gosterıyor. Her sekılde ben kadınların calısması taraftarıyım o ayrı ama istemeyen calısmaz hakkıdır. Bu saatten sonra sadece kendini dusun paran olsun ne olacagı belli olmaz.
Çok doğru söylüyosunuz. Ben bekarken çalışıyordum çok aktif hemde evlenince biraz dinleneyim dedim 5 yok çalışma ardından . Sonra bi kaç iş baktım hayır dedi beni bulduğum işten soğuttu sürekli

Tabii ki yüklü miktarda maaşı yok. Ben de maaşımı nerdeyse olduğu gibi ortaya koyuyorum. Ben kendi kazandığım paradan eşimin onayı olmadan aileme harcayamayacaksam kendime yuh derim. Sormam harcarım o da harcayabilir. Ki belki benim örneğim yanlış oldu. Benim eşimin babası vefat etmiş. en Küçük kardeşi 9 yaşında imiş o zaman mesela. Şimdi üniversite son sınıf. Bir büyüğü 3 yaş büyuk. Ayni durumda olsam canım kardeşime şu kadar para gönderegim derdim sadece ve önay beklemezdim. Hadi ordan diyip onay vermeyen biriyle de oturur evliliğimi sorgulardım. Bir de yanlış anlamayın çalışmayan kadın laf etmesin demedim illa. Konuya göre yorum yapıyorum ven. Konu sahibi baba çalışmıyor kardeş çalışmıyor diye belirtip durmuş bu baba kaç yaşında 50 mi 60 mi? Kardeş kaç yaşında okumuş mu meslehi var mı belli değil. Eee sen de çalışmıyorsun anlamında yazdim ben madem bu kadar takılıyorsun da. Bir de dünyanın binbir türlü hali var. Her kadın çalışmalı diyorum o ayrı.
benim esim de ailesine gonderir. basta musade istedi bir konuda. verdim. sonra baktim suistimal etmeler basladi. benim aldiklarim -ki tamamen ihtiyac olan seyler- goze batmaya basladi. benim bazi ihtiyaclarima aileye para gittigi icin para yok yapma etme denmeye basladi. ailesi tarafindan vermek zorundaymisim gibi davranilmaya baslandi orada sesimi cikardim. hem benim ihtiyaclarim giderilseydi, olmaz alamazsin yapamazsin laflari duymasaydim, ailesinden kucuk bir deger gorseydim, illa tesekkur beklemiyorum ama rizkimi paylasiyorum ben seninle. coook zenginimde fazla parami sana veriyor degilim. tesekkur degilse bile yaptigin fedakarligin farkindayiz, taktir ediyoruz insanligini, seklinde davranis gorseydim sizin gibi daha icim rahat sekilde o da versin ailesine karismam gerekirse ben de veririm derdim. sen verirken afedersin enayi muamelesi gorunce rahatsiz olmaya basliyorsun.

Ben özgürce istediği yerlere harcasın demiyorum ki. Gitsin kendine 6bIn liralık deri mont alSin demiyorum. Gece kulübüne gitsin yesin arkadaşları ile demiyorum ya da.. aile konusunda örnek veriyorum ben. Ailem benim kırmızı çizgim galiba. Tabii haber vermeden yapsın illa da demiyorum. Haber verebilir. Bana haber vermese de olabilir. Çünkü 60 yaşındaki bir kadın için çamaşır makinesi ihtiyaçtır yani. Sadece haberin olsun diyebilir ama fikrimi almasına gerek yok. Dedigim gibi ben kendim için konuşuyorum. Farklı bir durum olsa farklı konuşurdum belki.
Onaydan kastım danışmasıdır benim için şimdi annesine çamaşır makinası alma konusunda annesi ihtiyaç sahibi mi?

bir de parayi kendinin de yetistiremeyeceginin farkinda ki baska yollardan kazanmaya kalkmis. kaybetmek de var o yolda yalniz.. ailesine soyleyin. size para yetistirebilmek icin kumara dadandi haberiniz olsun deyin. bir de ailemi uzmeyeyim vs demeyin. bu tek basiniza altindan kalkabileceginiz bir imtihan degil. yarin bir gun ayrilmaya kalkarsiniz hani iyidiniz ne oldu derler. memnun olmadiginiz seyler oldugunu bilmesi lazim ailenizin. belki araya girer mudahele ederler.
Annesine söyledim eşinize yollamak için idda oynamış dedim üzüldü baya ama ertesi ay kendi para istedi

Eşiniz iyi kazanıyor sanırım öyle olmasa sesiniz bayağı gür çıkardı onun verdikleri sizi etkilemiyor belli ki yanılıyor muyum? üstte yüklü maaşı yok demişsiniz ve inandırıcılığınızı kaybetmişsiniz teşekkürler 🤭
Yooo ben kendim kredi çekip gönderdim ailesine hala 1.5 yılım.var ödemenin bitmesine. Yüklü maaş kıstasımiz farklı olabilir. Beni şöyle etkilemiyor geçiniyoruz çocuğumuzu istediğimiz okula gönderiyoruz ihtiyaçlarını alıyoruz. Ama kiradayız evimiz yok. Araba desen iyi sayılmaz bar bir tane. Yani peşinat biriktirip ev alabiliriz mesela ihtiyacsa.

Çok doğru söylüyosunuz. Ben bekarken çalışıyordum çok aktif hemde evlenince biraz dinleneyim dedim 5 yok çalışma ardından . Sonra bi kaç iş baktım hayır dedi beni bulduğum işten soğuttu sürekli
Bosverin az da olsa sartları zorlasa da girin calisin daha iyi ıs bulursunuz zamanla. Yeter ki bos kalmayın. Eger kpss ile atanabilecekseniz oturun kpss calisin bolumunuzu bılmıyorum ama nerde olursa olsun calısmak ıyı gelır

1 sene sonra yeni aldım kartını işte bu idda meselesini öğrendim söz verdi kartını verdi bakalım önümdeki ay ne olcak bende merak ediyorum
Kart sende olunca para gondemez belki. Yine de yalan soylemesi hos degil, guven sarsici. Bekarken daha mutluydum kelimesine takildim bir de ben. Mutlu degilmissin, bu kotu. Adam seni mutlu edemiyor. Evlilik icin sadece sevmek yetmiyor iste.

Olayı çok farklı yerlere getiriyorsunuz çok anlayamadım derdinizi.Ama bu sorun kendinizle ilgili bu belli.Kimse çalışmayan kadınlar eşinden çekinsin demedi.Herkes kendisiyle ilgili konuşuyor.Herkesin kendi yapısı kendi görüşleri kendi davranışları var.Ben karışmam sen karışırsın diğeri karışmaz diğeri hatta isterse eliyle verir kv parayı.Bu kadar basit.Olayı kadına şiddete hayır sloganlarına çevirmeyelim.
öyle yazıldı üsttte yazıyor okuyun ben de ona göre cevap verdim .yazılana göre yorumlanır asıl fikri şudur budur nerden bileyim ben.diğer üye ben çalışmasam çekinirdim hesap sormaya yazdı .konu bu da değil.burda konu açan eşleri hakkında sorunları olan üyelere hemen yazılıyorr aaa çalışmadığın için bu durumdasınnn aa çekilecek hayat değilll.işim gereği ünlü ünsüz çok insanla tanıştım.çoğu insanın hayatı iyi değil sorunlu şiddet darp her eğitim seviyesinde her ekonomik koşulda var .ben parası olmayan kadına da empatiyle yaklaşır anlamaya çalışırım derdini anlatırkenn.yok sa ayy benim tuzum kuruuu sen de tedbirli olsaydın da ezdirmeseydin kendini yazar geçerdim en kolayı bu

Ailenize ne gibi harcamalar yapıyorsunuz ve aileniz ihtiyaç sahibi mi? Harcama var harcama var eşimin ailesinin durumu iyi örneğin evine bulaşık makinası bozulmuş ve yenisi alınacakken neden eşim alsın mesela 🤔
Mesela doğalgaz yeni geldi annemlere önün için evin dış yalıtımı doğalgaz bağlantısı petek vs yapılmalı idi bu yaz. Kendileri geçinse bile normalde bunlar için toplu para lazım. Yazın yapıldı bunlar. Bunun gibi şeyler. Küçük yardımlar. Tabii ki gömlek hediye almaktan, ziyarete gidince market alışverişi yapmaktan bahsetmiyorum. Bunlar için haber bile verilmez zaten. Benim ailemin çok şükür aylık bazda ihtiyacı yok anı bir şey cikmazsa ama eşimin ailesinin var. Bazen aidatlar birikiyormus bir yıllık falan.

benim esim de ailesine gonderir. basta musade istedi bir konuda. verdim. sonra baktim suistimal etmeler basladi. benim aldiklarim -ki tamamen ihtiyac olan seyler- goze batmaya basladi. benim bazi ihtiyaclarima aileye para gittigi icin para yok yapma etme denmeye basladi. ailesi tarafindan vermek zorundaymisim gibi davranilmaya baslandi orada sesimi cikardim. hem benim ihtiyaclarim giderilseydi, olmaz alamazsin yapamazsin laflari duymasaydim, ailesinden kucuk bir deger gorseydim, illa tesekkur beklemiyorum ama rizkimi paylasiyorum ben seninle. coook zenginimde fazla parami sana veriyor degilim. tesekkur degilse bile yaptigin fedakarligin farkindayiz, taktir ediyoruz insanligini, seklinde davranis gorseydim sizin gibi daha icim rahat sekilde o da versin ailesine karismam gerekirse ben de veririm derdim. sen verirken afedersin enayi muamelesi gorunce rahatsiz olmaya basliyorsun.
Bence o konuda çok haklısınız. Ben öyle şeyler görmedim. Ve gerçekten ihtiyaç için lüks için degol. Belki kendimi örnek vermemeliydim. Bizim nisanladigimizdan beri böyle. Eşim düğün salonu için para ayarlarken bir de zar zor kiralarini ödemişti mesela. Yıllardır bursa yazarım.boyle açık söylememiştim hiç.. şimdi de söylediğime pişman oldum:)

Back
X