- 24 Aralık 2014
- 5.292
- 7.080
- 398
Yurt dışından geliyorsun yapacağın üç beş gün tatil tut evi sonra söyle millete, ne saçma sapan işler.Merhaba herkese daha önce bahsetmiştim belki hatırlayaniniz olur diye özet geceyim ev kayınbabamin onlar bize kira odemeyelim diye evlerink verip köye yerleştiler. Bugün eşimin dayisi aradi almanyadan 5 yıllık evliyiz daha hiç görmedim kendisini. Ama naif kibar bir insandır. Türkiye'ye gelince sizi de görmeye gelecem dedi. Başım üstüne dedim. Ama bize ev bakın kalabalık gelecez dedi bı saydı 6 yetişkin 4 çocuk. Tamam o zaman dayı dedim eşimde aldı telefonu elimden bizim ev ne güne duruyor eskiden koyun koyuna yatardik şimdi niye sigmayalim yer yatağı yaparız biraziniz köyde annemlerde kalır geri kalaniniz bizde kalır bı şekil hallederiz dedi. Ya evim 2+1 nasıl sigacaz nereye yatacaz niye şov yapiyorsun diyorum. Bilen bilir daha önce eşimin ilgisizliği için de konu açmıştım bize haftanjn 1 gününü bile ayırmaz varsa yoksa çalışır ve para da kazanmaz diye. Eşime de sen sabah gidip akşam geleceksin ben 15 aylık kucağımdan inmeyen çocukla nasıl o kadar insan ağırlayacam hadi herşeyi geç kahvaltıya mi lara yetişsin akşam yemeğine mi dedim. Borç harç bir şekilde gerekirse halledecez gerekirse 1 hafta ise de gitmeyecem dedi. Ulan bana çocuğuna haftanın 1 gününü ayiracak zaman bulamıyorsun da dayina ailene geljnce nasıl 1 hafta ise gitmem diyebiliyorsun diye evde kavga çıktı. Bide yetmedi annesi aradı günlük kiralık eve o kadar para mı verilir günah bı şekilde sigariz. Yarısı sizde kalır yarısı bizde dedi. Yani bu evin hanımı benim benjm hiçbir söz halkımın olmamasi aşırı zoruma gitti. Ev onların diye yaptığı şeyler çok çirkin. Bencilce. Bu arada ben bir iş görüşmesine gittim %50 olumlu llacak gibi eğer olursa ne olacak onu da bilmiyorum. Eşime ben çalışırsam ne yapacaksin diyorum yemeği bulaşığı ben hallederim kahvaltı hazırlamakta ne var diyor 5 yıldır evliyiz 1 kere kahvaltı kaselerini masaya koymamış tır. İyice nefret ettim herşeyden akıl verir misiniz bana ne yapacağim. Ev onlarin olabilir ama ben çalışırsam evimde yokken kimsenin evimde kalmasini istemiyorum
GÜNCELLEME
eşimin Anaanneesi aradı. Konuşma su şekilde: hasara bir ses tonuyla
oy kuzum güzel kuzum senin yerin bende hep ayrı ben seni gelinimiz olarak değil kızımız olarak görüyorum. Dayin aradi bebeği daha hiç görmedik bu sene görelim dedi gelince bizde gelecez ama dayin diyor ki ev tutalım geline ayıp olur bende dedim ki o bizim kızımız niye ayıp olsun oda kalabalık aileden geldi kalabalığı sever. Zaten hepimiz sizin eve sigmayiz yarimiz köyde kalır yarimiz sizin evde bir hafta kalacaz zaten deyip durdu. Soz sizlerde..
Eşinizin ailesinin evine çökerken ne bekliyordunuz?Merhaba herkese daha önce bahsetmiştim belki hatırlayaniniz olur diye özet geceyim ev kayınbabamin onlar bize kira odemeyelim diye evlerink verip köye yerleştiler. Bugün eşimin dayisi aradi almanyadan 5 yıllık evliyiz daha hiç görmedim kendisini. Ama naif kibar bir insandır. Türkiye'ye gelince sizi de görmeye gelecem dedi. Başım üstüne dedim. Ama bize ev bakın kalabalık gelecez dedi bı saydı 6 yetişkin 4 çocuk. Tamam o zaman dayı dedim eşimde aldı telefonu elimden bizim ev ne güne duruyor eskiden koyun koyuna yatardik şimdi niye sigmayalim yer yatağı yaparız biraziniz köyde annemlerde kalır geri kalaniniz bizde kalır bı şekil hallederiz dedi. Ya evim 2+1 nasıl sigacaz nereye yatacaz niye şov yapiyorsun diyorum. Bilen bilir daha önce eşimin ilgisizliği için de konu açmıştım bize haftanjn 1 gününü bile ayırmaz varsa yoksa çalışır ve para da kazanmaz diye. Eşime de sen sabah gidip akşam geleceksin ben 15 aylık kucağımdan inmeyen çocukla nasıl o kadar insan ağırlayacam hadi herşeyi geç kahvaltıya mi lara yetişsin akşam yemeğine mi dedim. Borç harç bir şekilde gerekirse halledecez gerekirse 1 hafta ise de gitmeyecem dedi. Ulan bana çocuğuna haftanın 1 gününü ayiracak zaman bulamıyorsun da dayina ailene geljnce nasıl 1 hafta ise gitmem diyebiliyorsun diye evde kavga çıktı. Bide yetmedi annesi aradı günlük kiralık eve o kadar para mı verilir günah bı şekilde sigariz. Yarısı sizde kalır yarısı bizde dedi. Yani bu evin hanımı benim benjm hiçbir söz halkımın olmamasi aşırı zoruma gitti. Ev onların diye yaptığı şeyler çok çirkin. Bencilce. Bu arada ben bir iş görüşmesine gittim %50 olumlu llacak gibi eğer olursa ne olacak onu da bilmiyorum. Eşime ben çalışırsam ne yapacaksin diyorum yemeği bulaşığı ben hallederim kahvaltı hazırlamakta ne var diyor 5 yıldır evliyiz 1 kere kahvaltı kaselerini masaya koymamış tır. İyice nefret ettim herşeyden akıl verir misiniz bana ne yapacağim. Ev onlarin olabilir ama ben çalışırsam evimde yokken kimsenin evimde kalmasini istemiyorum
GÜNCELLEME
eşimin Anaanneesi aradı. Konuşma su şekilde: hasara bir ses tonuyla
oy kuzum güzel kuzum senin yerin bende hep ayrı ben seni gelinimiz olarak değil kızımız olarak görüyorum. Dayin aradi bebeği daha hiç görmedik bu sene görelim dedi gelince bizde gelecez ama dayin diyor ki ev tutalım geline ayıp olur bende dedim ki o bizim kızımız niye ayıp olsun oda kalabalık aileden geldi kalabalığı sever. Zaten hepimiz sizin eve sigmayiz yarimiz köyde kalır yarimiz sizin evde bir hafta kalacaz zaten deyip durdu. Soz sizlerde..
Bence konu sahibi kendi evindede otursa o misafirleri ağırlatirlar. O zamanda oğlumuzun evi kalcak derlerKira ödememek için kayınbabanın evine geçerseniz kira ödemezsiniz ama başka gizli bedeller ödersiniz her şeyin bir bedeli vardır hayatta. Onlar bu şekilde bakarlar malesef.
+10000Cherry, bir de memnun kalmıyorlar arkalarından konuşuyorlar. Kaç kez havaalanında uçakta kulak misafiri oldum. Gidip 1 ay yayılmışlar, turşusunu salçasını yapmışlar ama çok harcadık diye ağlıyorlar. 1 ay beleş yedik içtik otel parası vermedik demiyorlar ama bencil yaratıklar. Onun gelini bunun dıdısının dııdsı herkesin dedikodusunu yapıyorlar. Sanıyorlar ki kendileri üstün ayrıcalıklı medeniyet görmüş elit tipler. Sonra millet batıda oğlunun kızının evine giderken soruyormuş izin alıyormuş vah vah ne ayıp diyorlar. Bir tarafta özel alana, mahremiyete saygı düşünce nezaket diğer tarafta 10 kişi gelicez bize ev ayarlayın. Hangisi ayıp acaba? Bunlara kimsenin evine kabile şeklinde gidemeyeceklerini kalamayacaklarını seve seve öğreteceksin. Hatta evdeki gevşek yalakadan başlayacaksın eğitmeye.
Sen de kayınpederin evine oturdun. Sen de görümcenle vb bir sürü sıkıntı yaşadın. Pat diye adamın evine kondu . Onlar seni iştte böyle rahat ettirlrse senden de onları rahat ettirmeni bekler. Yani bir ortak aile gibi hareket edersiniz.Bazı hemcinslerimi anlayamıyorum gerçekten. Yok kira ödemezsen böyle bedel ödersin, yok kayınbabanın evine çöktün?!
Hanımlar, ebeveynler çocukları evlendikten sonra onların ebeveyni olmaktan istifa etmiyorlar, hala onlara en güzel şartları sağlamakla, yardımcı olmakla mükellefler.
Dünyaya getirdik büyüttük artık başının çaresine baksın diye düşünüyorsanız siz çocuklarınıza öyle davranırsınız.
Benim görüşüm imkanın neyse o ölçüde çocuğuna sağlarsın, sabancılar evlenen oğullarına yalı verdiğinde kimse geline oo sen de yalıya çöktün demez değil mi?
Kayınpeder evini başkasına kiraya verseydi de oğlu, gelini ve torunu da kirada mı yaşasaydı daha mantıklı olurdu Allah aşkına.
Hanımefendi 2+1 tahminimce sıradan bir daireye oturmuş, orası onların kurduğu aileye tahsis edilmiş yani onların yuvası artık.
Sanırsın gelin hanım kayınpederin başına silahı dayamış da tapuyu bana vereceksin demiş, çökmek dediğiniz öyle bir şey çünkü.
Böyle zihniyetteki kadınların kendilerine bu imkanlar sunulmadığı için öfke kustuğunu düşünüyorum maalesef.
Siz bu konuda sonuna kadar haklısınız ve bu durumda hatalı olan eşiniz, onunla konuşup istemediğinizi dile getirmenizi tavsiye ederim.
Borç harç içinde ufakda olsa bir otel tuttum gittiğimiz yerde en az 10 tanıdığın yazlığı vardi gelmedik diye gönül koyanlar oldu yine otelden başka yerde kalmadık.ya su almanyadan elinde dovizlerle gelip ailecek otel tutmak yerine milletin evinde siginti gibi yatan insanlardan nefret ediyorum
pis cimriler. tutun airbnbden bir ev kimseye dilenmeden rahatca yaşayın. onca kisi kafabasi 15-20 euro verse en guzel airbnb villasini tutarlar
Öncelikle üslubunuza dikkat edin SEN değil SİZ denir tanımadığınız, samimi olmadığınız insanlara.Sen de kayınpederin evine oturdun. Sen de görümcenle vb bir sürü sıkıntı yaşadın. Pat diye adamın evine kondu . Onlar seni iştte böyle rahat ettirlrse senden de onları rahat ettirmeni bekler. Yani bir ortak aile gibi hareket edersiniz.
O yüzden savundun kpederin evinde yasamasının normal oldugunu.
:)Öncelikle üslubunuza dikkat edin SEN değil SİZ denir tanımadığınız, samimi olmadığınız insanlara.
SİZİ kayınpederiniz veya eşiniz rahat ettirmediyse, size kıymet vermedilerse öfkenizi onlara yöneltin. Ortak bir aile gibi hareket etmek gelini hizmetçi olarak görmek değil SİZ kendinizi öyle görüyorsanız SİZİN tercihiniz.
Benim yaşadığım sıkıntılar bu konuyla alakalı değil, ki ben adamı bırakmışım bu sebepten zaten SİZİN gibi eski kafalı insanlardan koşarak uzaklaştım kurtuldum çok şükür.
Aman bosver. Görümcenin kendi evine çöküp sonra da vay görümce niye bu eve geliyor diyor. Al bak nihayetinde görümce evine döndü kendisi tıpış tıpış çıktı gitti evden. Herkes kendi evini alsın, kiralasın geçsin otursun.:)
Benim ihtiyacım olmadı. Lojmanda oturdum. Kimseye öfkem yok bu bir.
ABD de masterli yüksek mühendisim.
Kazancım iyi. Çocugum, evim, arabam, iyi de bir işim var. Gayet okumuş, kültürlü de bir insanım. Eski kafalı asla değilim. Deciklerim zorunuza gittiyse tercihlerinize bi bakın. Sizin gibi ezik bir avukat değilim. Kendi paranızı kazanıp kendi evinizi aldıgınızda konuşuruz.
Yoksa böyle evden atılmıştan beter olursunuz.
Görümceniz gelip yerleşir.
Benim her ay düzenli ödediğim vergilerle inşa edilen lojmanda mı oturdunuz o zaman vergi mükelleflerine saygı duyacaksınız mecburen.:)
Benim ihtiyacım olmadı. Lojmanda oturdum. Kimseye öfkem yok bu bir.
ABD de masterli yüksek mühendisim.
Kazancım iyi. Çocugum, evim, arabam, iyi de bir işim var. Gayet okumuş, kültürlü de bir insanım. Eski kafalı asla değilim. Deciklerim zorunuza gittiyse tercihlerinize bi bakın. Sizin gibi ezik bir avukat değilim. Kendi paranızı kazanıp kendi evinizi aldıgınızda konuşuruz.
Yoksa böyle evden atılmıştan beter olursunuz.
Görümceniz gelip yerleşir.
Siz niye her yerde bana muhalefetsiniz, tanışıyor muyuz, üstünüze alındığınız husus nedir?Aman bosver. Görümcenin kendi evine çöküp sonra da vay görümce niye bu eve geliyor diyor. Al bak nihayetinde görümce evine döndü kendisi tıpış tıpış çıktı gitti evden. Herkes kendi evini alsın, kiralasın geçsin otursun.
Bence konu sahibi kendi evindede otursa o misafirleri ağırlatirlar. O zamanda oğlumuzun evi kalcak derler
Aynı sıkıntıları siz de yaşamışsınız. Size de ev verdikleri için at koşturmaya kalkmışlar. O yüzden azıcık aşım kaygısız başım.Siz niye her yerde bana muhalefetsiniz, tanışıyor muyuz, üstünüze alındığınız husus nedir?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?