Eşimin 10 kişilik akrabasını evimde yatılı ağırlama

Yurt dışından geliyorsun yapacağın üç beş gün tatil tut evi sonra söyle millete, ne saçma sapan işler.

Eşinizin ailesinin evine çökerken ne bekliyordunuz?

Bazı hemcinslerimi anlayamıyorum gerçekten. Yok kira ödemezsen böyle bedel ödersin, yok kayınbabanın evine çöktün?!
Hanımlar, ebeveynler çocukları evlendikten sonra onların ebeveyni olmaktan istifa etmiyorlar, hala onlara en güzel şartları sağlamakla, yardımcı olmakla mükellefler.
Dünyaya getirdik büyüttük artık başının çaresine baksın diye düşünüyorsanız siz çocuklarınıza öyle davranırsınız.
Benim görüşüm imkanın neyse o ölçüde çocuğuna sağlarsın, sabancılar evlenen oğullarına yalı verdiğinde kimse geline oo sen de yalıya çöktün demez değil mi?
Kayınpeder evini başkasına kiraya verseydi de oğlu, gelini ve torunu da kirada mı yaşasaydı daha mantıklı olurdu Allah aşkına.
Hanımefendi 2+1 tahminimce sıradan bir daireye oturmuş, orası onların kurduğu aileye tahsis edilmiş yani onların yuvası artık.
Sanırsın gelin hanım kayınpederin başına silahı dayamış da tapuyu bana vereceksin demiş, çökmek dediğiniz öyle bir şey çünkü.
Böyle zihniyetteki kadınların kendilerine bu imkanlar sunulmadığı için öfke kustuğunu düşünüyorum maalesef.

Siz bu konuda sonuna kadar haklısınız ve bu durumda hatalı olan eşiniz, onunla konuşup istemediğinizi dile getirmenizi tavsiye ederim.

O kadar insan balık istifi yatacak herhalde onu geçtim duş,tuvalet, yemek nasıl halledilecek yemeği eşin mi yapacak?o kadar insanı başına topluyor...insan çocuğunu düşünür biraz eşin cidden sorunlu

Kira ödememek için kayınbabanın evine geçerseniz kira ödemezsiniz ama başka gizli bedeller ödersiniz her şeyin bir bedeli vardır hayatta. Onlar bu şekilde bakarlar malesef.
Bence konu sahibi kendi evindede otursa o misafirleri ağırlatirlar. O zamanda oğlumuzun evi kalcak derler

+10000
Tarhanadan,salçasina turşusuna kadar bedava yaptırmışlar getirdikleri en dandirik migrosta bulunan çikolatayi başa kalkıyorlar.
En sonunda bizim bir komşu isyan etti getirdiğiniz çikolata sizin olsun yeter ki gelmeyin diye

10 kisi de sizde mi kalacak? Büyük kısmı köyde kalır belki 3 - 4 kişi de sizde kalır. Ağırlasanız ne olur? Kendi akrabanız gelseydi ne yapacaktınız? Eş ailesi olunca oflayıp pofluyorsunuz. Esiniz de izin alacakmış konuşun size destek olsun. Daha sonra böyle planlamaları sizinle yapsın.

Sen de kayınpederin evine oturdun. Sen de görümcenle vb bir sürü sıkıntı yaşadın. Pat diye adamın evine kondu . Onlar seni iştte böyle rahat ettirlrse senden de onları rahat ettirmeni bekler. Yani bir ortak aile gibi hareket edersiniz.
O yüzden savundun kpederin evinde yasamasının normal oldugunu.

Borç harç içinde ufakda olsa bir otel tuttum gittiğimiz yerde en az 10 tanıdığın yazlığı vardi gelmedik diye gönül koyanlar oldu yine otelden başka yerde kalmadık.
Tatili az yap, beş yıldızlı değil 4 yıldızlıda kal hatta çadırda karavanda kal kimseye yük olma.
Bu adamlar euro cinsinden kazaniyor o küçük yerde kendilerine ev alacak paralari var
Hoş tabiki büyük suç konu sahibinin esi olacak adamda sen karını paspas edersen üstüne basacak çok olur

Öncelikle üslubunuza dikkat edin SEN değil SİZ denir tanımadığınız, samimi olmadığınız insanlara.

SİZİ kayınpederiniz veya eşiniz rahat ettirmediyse, size kıymet vermedilerse öfkenizi onlara yöneltin. Ortak bir aile gibi hareket etmek gelini hizmetçi olarak görmek değil SİZ kendinizi öyle görüyorsanız SİZİN tercihiniz.

Benim yaşadığım sıkıntılar bu konuyla alakalı değil, ki ben adamı bırakmışım bu sebepten zaten SİZİN gibi eski kafalı insanlardan koşarak uzaklaştım kurtuldum çok şükür.

:)
Benim ihtiyacım olmadı. Lojmanda oturdum. Kimseye öfkem yok bu bir.
ABD de masterli yüksek mühendisim.
Kazancım iyi. Çocugum, evim, arabam, iyi de bir işim var. Gayet okumuş, kültürlü de bir insanım. Eski kafalı asla değilim. Deciklerim zorunuza gittiyse tercihlerinize bi bakın. Sizin gibi ezik bir avukat değilim. Kendi paranızı kazanıp kendi evinizi aldıgınızda konuşuruz.
Yoksa böyle evden atılmıştan beter olursunuz.
Görümceniz gelip yerleşir.

Aman bosver. Görümcenin kendi evine çöküp sonra da vay görümce niye bu eve geliyor diyor. Al bak nihayetinde görümce evine döndü kendisi tıpış tıpış çıktı gitti evden. Herkes kendi evini alsın, kiralasın geçsin otursun.

Benim her ay düzenli ödediğim vergilerle inşa edilen lojmanda mı oturdunuz o zaman vergi mükelleflerine saygı duyacaksınız mecburen.

Sizin gönüllü hizmetçi gelin olmanız çok zoruma gitti o yüzden en iyisi Kayınpederinize yemek götürün haydi mühendis hanım. Eğitim cahilliği alır derler devamını ABD liler bilir

Siz niye her yerde bana muhalefetsiniz, tanışıyor muyuz, üstünüze alındığınız husus nedir?

Bence konu sahibi kendi evindede otursa o misafirleri ağırlatirlar. O zamanda oğlumuzun evi kalcak derler

Evet ama kendi evinde olsa hakkını gönül rahatlığı ile savunurdu. Belki eşi bile içten içe borçlu hissediyor kendini veya yaranmaya çalışıyor şuan. Eşine laf söylese belki de diyecek ki kira ödemiyoruz annemlerin evinde oturuyoruz sen de biraz sabret diyecek belki. Bunlar ihtimaller dahilinde. İnsanın kendi ayakları üzerinde kimseye muhtaç olmadan yaşaması sesini daha gür çıkartır her zaman.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…