Eşimin 10 kişilik akrabasını evimde yatılı ağırlama

Al bunları villaya koy yine köy evinde dip dibe yatma hayali kurarlar Avrupa'da görse vizyon yok adamlarda

KK da ben şunu görüyorum, kadın meslek edinmeden evlenmiş iki çocuk yapmiş, kpss çalışıyor. Hanzo kocası ancak öyle insan yerine koyacak çünkü, belki öyle belki değil, bi umut.

Evi size verdikleri için değil cnku evin içinde hizmeti siz görüyorsunuz eşiniz ve ailesi görgüsüz, sınırsız ondan yani ev sizin de olsa onlar böyle yapacaktı. Düşüncesiz bir eş Allah yardımcınız olsun.

Ben çalışıyordum ama eski eşimin ailesi yine gorgusuzdu ve sınır bilmezdi. Adamına denk düsmediyseniz çalışıp çalışmamak çok mühim değil.

Herşey eş de bitiyor. Eşiniz olumlu bakmış ve size söz hakkı bile vermemiş maalesef. Önce size sorup sonra ailesine cevap vermek zorunda. Mesela benim evimi de kayınbabam aldı ama artık benim, bizim ya, onlar istiyor diye kimseyi yatılı alma mecburiyetim yok. Eşiniz çok saygısız bir adam üstelik birde çocuğunuz var kendi demesi lazım bu kadın hangi birine yetişsin diye. Ah bu kocalar yok mu, kesin bu erkeklerin beyinlerindeki empati yeteneği bölümü gelişmemiş kendilerine gelince herşeyi en rahatlarına uyan şekilde yaparlar ama eşlerine gelince onların adına da karar verirler, üstelik söylesen seni suçlu çıkartırlar birde. Gerçekten bazen bu evlilik akıl işi değil gibi geliyor bunları okuyunca

Bence ilk önce korun başka çocuk yapma o adamdan sana çocuğuna saygısı yok mış gibi yap kahvaltı hazırlama geç uyana çocuğunla ilgilen direk söyle o neneye çocukla ben yapamam gelsinler bir gün yesin içsinler gitsinler bu socakta olmaz de

İyi de gelen dayının kabahati yok ki .Adam bir yer ayarlayın deyip duruyor.Buradaki iş güzarlar afedersin yalakalık peşinde.O yüzden gelen misafire saygısızlık yapmak cidden çok ayıp. Böyle bir durumda güzelce ağırlarsın ama evdekinden hesabı öyle çıkarmalısın ki bir daha aklından geçirmesin.

Dayı biliyor tabi, eşinin başka yerde kalmalarına müsaade etmeyeceğini, ayak yapmış ev bakın diyerek. Gayet tatillerini geçirecekleri otel bulabilirler. İnternetten ev kiralayabilirler, siz nerden ev bulacaksanız, onlarda aynen bulacaktı. Dayı iyi değil önce bunu geçeceksin. Eşin zaten eş sıfatı almaması gereken, soyu azalarak değil çok hızlı şekilde bitmesi gereken bir insan. Sen bununla evlisin, ne diyelim, geçmiş olsun mu, Allah yardımcın olsun mu?

Nasıl kabahati yok? Siz bir yer bakın bize fiyatını söyleyin, hemen gönderelim niye demiyorlar? Deniz güneş tatili olunca uçağından havaalanı transferine kadar ayarlayıp her yere gidebiliyorlar. İspanya, Kanarya Adaları, Güney Fransa, İtalya hatta Yunanistan bile bu gurbetçi tayfayla dolu. Daha kış ayında hemen koşup erken rezervasyon yaptırıyorlar. Kimseye bize yer bakın demiyorlar, takır takır ödüyorlar parasını. Kendi memleketlerinde, dilini yolunu izini bildiğin yerde çok mu zor otel pansiyon bulmak? Biz yer ayarladık ödedik şurada kalacağız diyemiyorlar mı?

Onların kafasındaki şu; bir kaç ev olsa da olur şimdiden odamızı yatağımızı ayırın. Çünkü kendileri Almanya'dan geliyor, elit ve ayrıcalıklılar, o yüzden de onlar gelene kadar her şey hazır olmalı. Gelen misafir haddini hududunu biliyorsa saygıda kusur edilmez. 10 kişi kabile gibi kimsenin evinde kalınmaz. Hele bu zamanda millet kuruş hesabı yaparken. Az yesinler de önceden otelin pansiyonun ücretini göndersinler.

Bizim evin geceligi 2000 lira falan diyeceksin bunlara aslinda. Yuz verse gelin hanım, ayagini yıkatır bu tayfa.

Benim eşim doğulu ben evde 10 kişi belki daha fazlasına ağırladim ama max 2 gündü daha fazlası olmaz

Aslında dayıda hiç suç yok. Ben bir süre önce yurtdışına taşındım burda gurbetçileri tanıma fırsatım oldu. Bunlar aslında biraz naif biraz da kafaları köyde kalmış insanlar. Yani 60 yılında Türkiye kırsalı nasılsa hala öyle sanıyorlar. Adam demiş de ev tutalım diye. Sizin koca atlamış bizde yatalım diye. Şimdi bu kadar ısrar olunca onlar şey düşünür: biz Almanya'dan geldik onların evini beğenip kalmadık gibi olmasın. Yani bu tamamen eşinizin halt yemesi.

Siz kaynanaya diyeceksiniz ki "anne dayılar gelince köyde yiyip içeriz beraber oluruz, akşam yatmaya giderken biz kendi evimize 1 ya da 2 kişiyi yatmaya götürürüz. Burda sıkışmayın. Sabah kahvaltıya yine geliriz birlikte oluruz"

Benim eşim de Doğulu ama evde 5 kişiden fazlasını agirlamadim o da max. 2 gün çalışmıyorum da. Ayrıca misafir geldiğinde yemek, temizlik, hizmet her şeyi eşimle beraber yaptığımız için kendisi de cok hevesli olmaz sık sık ya da uzun süreli birilerinin gelmesine. Hatta bazen kendi akrabalarini davet edelim diye konuşurum, boşver ya arayalım biz gidelim der

Gelecek kişiler zaten azıcık insan olsa gelmeden kalacakları yeri tutar ,eşin desen tam bir fiyasko tıpkı benim babam gibi.Yıllarca bunu anneme yaşattı ,kadının ömrü çürüdü.O adam değişmez.

Ya elinin altında telefon var ne yer ayarlamasi , girersin internete otel pansiyon neyse 3 gece icin tutarsin sonra begenmezsen degistirirsin o 3 gun icinde begenirsende uzatirsin .kendine ev pansiyon otel tutacak adam bize ayarlayin diye aramaz .bakar internetten rezervasyon yaptirir .Hatta derki bize ayarla diye ararsak olmaz derler hix soylemeden biz ayarlayalim fakan derler ama onlarin derdi zaten baska yerde kalmak degil postu esin dostun evine atmak

Ne desem bilemedim, emrivaki hiç sevmem kabul etmem, sağolsun eşimde yatılı akrabasini kabul etmez, sormadan çaya kahveye bile davet etmez. Senin eşin düşüncesiz, ailesi de ayrı düşüncesiz

Ne alaka ya. Konuda kimse evden bahsetmemiş. Misafir olarak eşi onay vermiş. İnsanlar ev bizim gelecekler dememiş ki boşuna vebal almayalım. Benim bir kızım bir oğlum var. Onlar için yaşıyorum. Kızıma ev aldım sıra oğlumda. İlerde kimseye muhtaç olmasınlar diye. Kimsede bunu çocuklarımın yüzüne vuramaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…