Eşimin 10 kişilik akrabasını evimde yatılı ağırlama

Almanyada kazaniosun yilda bir defa kendini aileni ve baskasinin ailesini kepaze etmemek icin bi kenarda otel paran vardir degil mi dimi. Yoksa da gelmeyiver otur oturduğun yerde.

o değil de bu gurbetçilerin her sene gelip 1 ay milletin başına ekşimesine hastayım. bizde para yok, bizim para değersiz diye biz senede 1 ay çıkıp çıkıp almanya'ya, fransa'ya falan gidip onların başına ekşiyemiyoruz. onları darlayamıyoruz ama onlar rahat. her sene gökten vahiy inmiş gibi koşa koşa geliyorlar. aynısını biz de yapabilsek de biraz empati kursalar.

Cherry, bir de memnun kalmıyorlar arkalarından konuşuyorlar. Kaç kez havaalanında uçakta kulak misafiri oldum. Gidip 1 ay yayılmışlar, turşusunu salçasını yapmışlar ama çok harcadık diye ağlıyorlar. 1 ay beleş yedik içtik otel parası vermedik demiyorlar ama bencil yaratıklar. Onun gelini bunun dıdısının dııdsı herkesin dedikodusunu yapıyorlar. Sanıyorlar ki kendileri üstün ayrıcalıklı medeniyet görmüş elit tipler. Sonra millet batıda oğlunun kızının evine giderken soruyormuş izin alıyormuş vah vah ne ayıp diyorlar. Bir tarafta özel alana, mahremiyete saygı düşünce nezaket diğer tarafta 10 kişi gelicez bize ev ayarlayın. Hangisi ayıp acaba? Bunlara kimsenin evine kabile şeklinde gidemeyeceklerini kalamayacaklarını seve seve öğreteceksin. Hatta evdeki gevşek yalakadan başlayacaksın eğitmeye.

Cok yanlis bir dusunce, kocam beni kole olarak gormesin diye calismiyorum ben mesela, calismasamda beni kole olarak gorecek bir kocam yok. Kaldi ki calisip parasini kocasima verip eve gelip birde evin her isini tek basina ustlenen kadinlar var. Bunun calismayla ilgisi ne??

Ayrica bende k.validemin evinde oturuyorum. Benim kendi evim vardi ama esim oraya gecmek istemedi, kendi evide vardi k.validem oturuyor bende o ilcede yasamak istemedim, kalktik geldik k.validemin baska ilcedeki evinde kira odemeden oturuyoruz. Bu yuzden gelip benim evime karisacak kadina anahtari birakir giderim. Ne munasebet yani evde oturuyor diye insanlarin yuvasina, cekirdek ailesine kimse mudahale edemez, karisamaz.

Bende kadinlarin calismalarindan yanayim, en azindan sunepe kocalarini birakip gittiklerinde ayaklari uzerinde durabilsinler ama kimse calismiyor diye boyle muameleyi haketmiyor. Dusun su kadinlarin yakasindan ne kiligi kiyafeti bitti, ne oturup kalkmasi, ne calisip calismamasi. Herkesin derdi kadin olmus.

Bizi köle olarak gören bir adamla zaten evlenmemeliyiz de yaşlı başlı kayınpeder ve kayınvalide ve akrabalar görebilir

Görememeleri için de kadının mesleği evi arabası olsun bi zahmet de kendini bu cahil toplumdan koruyabilsin

Benim kendi evim vardi ama esim oraya gecmek istemedi
Sizin bir güvenceniz var ama. Olur da işler yolunda gitmezse içine girip kapısını kapatacağınız bir sığınağınız var. Çalışmak veya çalışmamak hayattan beklediklerine ve maddi imkana göre değişir. Mecburiyet yoksa imkanlar yeterliyse çalışmak istemeyen çalışmasın. Evi, bankada parası, yatırımlık altını, aileden kalacak miras hakkı vs. olmayan kadınlar için mutlaka çalışın yazıyoruz. Bu imkanları olmayan kadınlar kapıyı çekip gidemiyorlar. Eşiniz senin evi satalım borsaya yatıralım dese hemen satar parasını verir misiniz mesela?

Babam abimlere evlerini verdi ama yengemlere hiçbir zaman böyle emrivakiler yapılmadı. Kaynanan ağırlamak istiyorsa alsın hepsini köyde ağırlasın
Bi mal verdim diye ömür boyu emir verebilecegini sanan insanlarin malları da yerin dibine batsin. Birine gönlünden geçerek bir sey vermek, onu kendine köle yapmak icinse yani baştan almamak lazim tabi. Ama bu yüzsüzler ev konusahibinin olsa dahi yaparlar bunu arsizlar çünkü her sey beklenir. Garantiye almak icin yasli basli anneanne bile aramış ya; zor olacak şimdiden alistirayim da sonradan ariza cikarmasin gelin hanim diye, oh kuzum en iyisi sensin kuzum diye diye biyyyy hepsi şam şeytanı.

Ben böyle kocayı gece boğarım kendi yuvasına faydası yok dışarı için götü başı ayrı oynuyor El iyisi işte.Karım çocuğum ne hâli varsa görsün Ailem çevrem beni iyi bilsin.Bu karakter kolay kolay değişmez.İlerde hasta yaşlı kim varsa gelir sizde kalır.Çünkü koca için kıymetli olan siz değilsiniz.Üzgünüm ..

Hayir bi de insanlarda hic vizyon yok benim bir seyahate cikmaktaki en buyuk motivasyonum guzel yerlerde kalmak illa luks olsun diye demiyorum konforlu vibe i atmosferi iyi olan, kendimi rahatlamis arinmis hissedebilecegim. Yoksa otururum evimde yani falancanin bebegini gorcem diye ne rezillik cekicem. 13 kisiyle banyo sirasi bekleyecegim tek banyolu 2+1 e anca hakkimda arama izni yakalama kararı falan cikmissa can havliyle siginabilirim.

Bi de kadin usulünce konuşuyor zaten telefonda, birak bari kendin diyemiyorsan kadin halleder evin hanimi olarak, daha ne telefonu elinden kapip da gelin alt alta ust üste yatalim diye teklif edersin, teklif ettigi an kafasina sıkıcaksin. Tartismaya bile gerek yok beyinsizle direkt gebertilerek soylarinin kurutulmasi lazim. Birbirlerinin gotunde durmaya ne merakli bu insanlar ya.

Bende bu mantığı anlamıyorum,Bir odanın içinde bu yaz sıcağında rezillik resmen .Tut bir otel odası klimalı gör bebeği sonra gez dolaş bir hafta ne bok yemeye insanların üstünde kalacaksın???

Konu sahibi iyi dayanıyor,bu sıcakta resmen don atlet modundayım, birde 10 kişiyle göt göte oturacam,düşününce bile bi ter bastı

Bende bu mantığı anlamıyorum,Bir odanın içinde bu yaz sıcağında rezillik resmen .Tut bir otel odası klimalı gör bebeği sonra gez dolaş bir hafta ne bok yemeye insanların üstünde kalacaksın???
Adamlarin tatil anlayışı budur bi de. O dayi da ailesini bi yere goturmez eminim. Tum sene gurbette izole bi mahallede mal gibi yasarlar. Tatil diye de memlekete emziren kadinin evine maaile giderler. Al cocuklarini bi havuzlu otele falan git yok illa herkes eziyet görecek.

Konu sahibi iyi dayanıyor,bu sıcakta resmen don atlet modundayım, birde 10 kişiyle göt göte oturacam,düşününce bile bi ter bastı
Hangi sehirdeler acaba, gerci her yer cehennem fragmani gibi. Evi birakip gitse de çözüm degil evin icine ederler dönünce gene kadin toplayacak. Bunlar Kaygısızlar gibi niye 10 kisi hareket ediyorlar ya komün yaşam gibi dusundukce sinirlerim bozuluo.

Yüzünü görmediğiniz eşinin dayısı nasıl naif kibar oluyor? İnsan nasıl tanınır bilmez misiniz? Şu ben seni kızım olarak görüyorum lafını görünce kusasım geliyor artık. Kızları değilsiniz, kendi kızlarına 10 kişi doluşup gitmezler damada ayıp olur, kızımızın yuvası bozulur diye. Sizin aileniz nerde, ben olsam alır çocuğu bir hafta kaybolurum, kocanız çok meraklıysa hizmet etsin bu sıcakta bir araba insana, hem onun bacağına dolanan çocuk da yok, sizden daha iyi yapacağına eminim.

Ya bir de gelen misafire ne demeli … Paran varsa otel tutarsın yoksa da o kadar yolu başkasının evi üzerine plan yapıp gelme ya

Iyi de calisip tam tersi yine kocasina kolelik yapan kadinlar yok mu? Benim cevremde akrabalarimda hayati boyunca calismamis kocasinin tek maasiyla matineden matineye günden güne kosan, kocasinin aldigi arabayla gezen, evde calisan cogu kadindan daha cok soz sahibi kadinlar biliyorum. Kadinin gordugu muamelenin calismamasiyla ilgisi yok ki. Bu kadin calisiyor olsa da adam hanzo. Bu durumda tabi calismazsan, o evde oturursan boyle muamele gorursun demek ne kadar mantikli?
Calismayi bende destekliyorum, muhakkak kadinlarin ayaklari yere saglam bassin. Sadece kocalarina degil, gecimsiz ailelerine de eyvallahlari olmasin ama calismazsan bu muameleyi gorursun demeye getirmek yanlis, sanki calissa el ustunde tutulacak.

Peki bu insanlar nasil rahat edecekler? Hava sicak kucucuk ev. Banyo bi tane. Kendilerine eziyet edeceklerini farkinda nasil olmazlar inanilmaz tek kelimeyle. Birak evi git annenin evine veya gidebilecegin baska bir yere. Ne halleri varsa gorsunler. Insan enfeksiyon kapar be 2 arti 1de 10 kisi bi de siz. Yarisi kalmasa gene olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…